Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Поредната Пандемия


Recommended Posts

Таня Шелхорн: 27 март в 21:25 ч.
"Искаха да създават
изкуствен интелект,
да правят изкуствен човек,
да бъркат в човешкия геном, а един вирус не могат да убият!"

Линк към коментар
Share on other sites

Защо някой си мисли, че те искат да го убият?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Корона вируса е повода , страха е лошото . Страха и неговите последствия . Например подновяване с насилие темата за ваксините .

 

Линк към коментар
Share on other sites

Да, страхът може и да не се усеща като страх... а като предпазливост. И тази "предпазливост" създава опозицията "аз-предпазливият" - "те-опасните за мен непредпазливи". и там вече няма етични граници, човешкото се изражда, мисленето спира, човекът се превръща в пионка... Примери от историята - срамно много... 

Линк към коментар
Share on other sites

Статия относно властово-коронния вирус: Тълпата в човека - индивидуализираща екстракция.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря, Орлине! Очаквам следващата, и ако може да я поръчам :)
- Усещането за безсилие - не могат да ме заблудят, разбирам всичко, е и? Безсилен съм да направя нещо, за да променя ситуацията дори за себе си, какво остава в обществен план... Как да се справя с това безсилие? 

и може би отговорът:

Андрешко и вирусът на властта - нов прочит на един презрян архетип. 

или

Да върнем това, което и без друго не ни харесваше или Ямата, която ни копаят - ще ги оставим ли да ни погребат в нея, или ще налеем в нея основите на новия начин на живот. 

 

Наскоро четох от Учителя - цитирам по памет - "за да се ремонтира корабът, трябва да го вкарат в доковете. Докато плава в океана, това е невъзможно." Е, вкараха ни в доковете....

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Много поучителна статия. Точно по темата с интересна информация.  Обаче не ми харесва. Това е положението. Чел съм много по- поучителни статии. Нищо лично.

Тълпата в човека - индивидуализираща екстракция.

Редактирано от royalrife
Линк към коментар
Share on other sites

В 15.04.2020 г. at 10:04, Донка каза:

Наскоро четох от Учителя - цитирам по памет - "за да се ремонтира корабът, трябва да го вкарат в доковете. Докато плава в океана, това е невъзможно." Е, вкараха ни в доковете....

Всъщност частичен ремонт е напълно възможен и в океана. За другите океани не зная, но в Атлантическия океан с положителност е възможен. Позволявам си да го твърдя това,, защото съм участвал  в смяната на цилиндрова глава на двигател с мощност 12000 конски сили в открит океан при 6 бала вълнение, което ще рече много неспокойно море. Преживяването наистина е вълнуващо.  Та и нас ни очакват  за в бъдеще вълнуващи преживявания, понеже още не сме стигнали в пристанището.

Линк към коментар
Share on other sites

преди 12 часа, royalrife каза:

Много поучителна статия. Точно по темата с интересна информация.  Обаче не ми харесва. Това е положението. Чел съм много по- поучителни статии. Нищо лично.

Тълпата в човека - индивидуализираща екстракция.

За да не се приема лично , споделям просто мисли по статията . То е защото и аз като човек имам харесване и нехаресване . Въпреки и моето възприятие за неприятно, което за себе си виждам от къде е , всеки текст носи нещо и мисля , в случая е това :

Цитат

Реструктурирането, върху което акцентирам в текста, е насочено към нормализирането на катастрофизацията, свързана с психологията на тълпите.

А това ми харесва и допълва виждането ми за съвременото , изкривено понятие за спорта . По точно за приемането като нормално , случващото се по трибуните . И явното му генериране в обществото . Както и сегашното масово поведение , демонстриращо повече страх , за сметка на разумната свободна воля . :)  До колко е така , знам ли ? Защото много бързо се отърсихме от страха и неминуемо ще има залитане в обратното и дано  не е пак в старото самодоволство . Все пак имаме напътствията за чиста околна среда + чиста вътрешна такава . И усилията на науката  е хубаво да са в тази посока .

Не мислите ли че усилията за създаване на ,,хапче за здраве" , са усилия в страни от главното .Усилия затвърждаващи статуквото . А уж всички сме недоволни и ,,търсим" начин и пътека извън дупката ? Но да се излезе от дупката като влачиш тежестите вкарали те вътре ?

Линк към коментар
Share on other sites

Току-що, АлександърТ.А. каза:

Не мислите ли че усилията за създаване на ,,хапче за здраве" , са усилия в страни от главното.

Мисля си, главното за един, не е такова за друг. На първо място е целта, която се преследва. Тези,  които хвърлят усилия в създаване на хапче за здраве, разбира се за заблудени. Още по-заблудени са тези, които се надяват това хапче да ги излекува. За първите поне остава илюзията, че са изиграли вторите. Панаир на простотията.

Линк към коментар
Share on other sites

В 8.04.2020 г. at 14:36, АлександърТ.А. каза:

Корона вируса е повода , страха е лошото .

Страха можем да прегърнем. Ето така : http://orlinbaev.blogspot.com/2018/09/blog-post_98.html

Но тогава няма ли всичките духове на страха да бъдат около нас ?

Страха можем да изгоним с огън. С Божествен огън. Ето така :

" Като станем сутрин, да разровим сърцето си и да видим дали са останали в него някои живи въгленчета, от които да запалим този свещен Божествен огън на Любовта!" /Късият път, Беинса Дуно/

Сами решавайте. От вашето решение зависи вашето благо.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Цитат

Е, вкараха ни в доковете....

Цитат

 

До колкото поглеждам популярната астрология , току що влизаме в доковете и ще е дълго .

 

file:///C:/Users/Duck/Downloads/rd-01-264.pdf
 

Цитат

 

заповед на министъра от 14 май 2020 г. точка 1.На задължителна изолация и болнично лечение подлежат следните потвърдени случаи на covid-19

a) възрастни лица от 60 г на горе , независимо от клиничното протичане

 

Значи , конкуренцията праща някой да ми кихне в лицето и ме затварят в изолатора , до не се знае кога .А бизнеса :) има добри хора ще се погрижат .

Това е положението .

Цитат

„И умих се и гледам“. Има два начина, два метода за работа в живота. Можеш да направиш работите много лесно и ще направиш хората мързеливи, лениви. Можеш да направиш работите много лесно и да направиш да обезсърчиш хората. Обаче съществува един среден метод, който нито е лесен, нито е мъчен. Опасността за хората от съвременната култура седи в това, че те мислят какво много знаят. Те мислят, че миналото поколение са знаели по-малко, отколкото днес хората знаят. В едно отношение са прави, но в друго отношение не са прави. Съгласен съм, че резултатите на миналото са се различавали от резултатите на настоящето. Но онези разумни сили, които са направили света в миналото. Те го направляват и днес. Разумните сили, които ръководят света, днес са едни и същи, каквито са били и в миналото. Едни и същи сили ръководят света, но резултатите само се различават. Ние казваме, че светските хора имат едно гледище, едно схващане за света, за живота, а религиозните – духовните хора, имат друго гледище. Това е само за възгледите им.

пп  живем във фантастичен филм които сега правим . Условието е да игнорираме някои факти за сметка на други и се получава . :)

А ето това е важно и вярно :

Цитат

В злополучното интервю на Miroluba Benatova с проф. Мутафчийски бяха казани няколко много важни неща, които потънаха в общата врява, в махленщината, както и в опитите да бъдат подложени и двамата на публичен линч.
Какво трябваше да чуе и да разбере публиката?
Господин Мутафчийски каза, че сме европейската страна с най-малко лекари на глава от населението и при това с лекари, които вече не са млади, а са предимно във възрастта на застаряващите.
Каза още и че са направили чудеса и са успели да поддържат стабилно ниво от едва 11 % на заразените медицински работници: лекари, сестри, санитари и даде фрапиращия пример с Италия.
На колегата Бенатова това не хареса, тя го прекъсна грубо и неведнъж, защото не влизаше в предварителния й сценарий.
А това беше важно да се чуе и да се дискутира.
Защо?
Защото, ако утре болниците започнат да преливат от заразени с коронавирус пациенти ( а това ще стане и аз мога да ви го гарантирам след като видях разпасаното поведение на хората по булевард Витоша),
тогава нашите лекари ще започнат да измират.
Да, ще измират!
И България ще остане без лекари.
Не за да ни лекуват от ковид-19, а от всичко, за което се сетите - инфаркти, инсулти, рак, инфекции, пневмонии...
Миролюба, Вие трябваше вместо да се правите на жертва на един преуморен и подложен на двумесечен непрекъснат стрес човек, който наистина направи чудо, за да удържи ОКАЯНАТА българска здравна система да не се срине под лавината от болни, Вие трябваше да го изслушате внимателно, не да го прекъсвате неведнъж и то арогантно, пък да грабнете микрофоните и камерите, както и колегите Ви и да подгоните управляващите за състоянието, за жалкото състояние (не от вчера, не от оня ден, а от години и от десетилетия) на здравната система в България, на хаоса в тази система, на цялото ни окаяно здравеопазване,
което
ПО ЧУДО
се крепи на малцината застаряващи самоотвержени лекари, които все още си вършат работата в една невъзможна - и за тях, и за пациентите им жалка среда.
А целият този нетърпим вой на нетърпимост и обиди - и към Вас самата, от една страна, и към проф. Мутафчийски от друга страна, показва само едно: България е блато, в което всички се давим.
И ако искате да се оправим, ще трябва да спрем да се замеряме с кал, а да мислим рационално какво може да се спаси и как.
Daniela Gortcheva

И проблема не се нарича (ковид-19).

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

В 17.05.2020 г. at 23:09, АлександърТ.А. каза:

И проблема не се нарича (ковид-19)

"Аз ще ви приведа един разказ и ще ви оставя после математически да си разрешите тази велика проблема, как да се оправи света. В далечното минало, в предисторическите времена, живял някой си прочут цар – Ормузд-Дей, който бил поклонник на Единния Бог, Бог на вечната хармония. Но в съседното царство, негов съседен събрат бил цар Соломон-Ра. Той бил многобожник, но не само многобожник, но и поддържал жертвоприношенията, принасял човешки жертви на боговете си. Цар Ормузд-Дей имал пет много красиви дъщери. Първата от тях, Адита, била най-красивата и най-умната в цялото царство. Обаче в сърцето на цар Соломон-Ра се заражда едно желание, да може да открадне дъщерите на Ормузд-Дей. Щом се зародила в него тази идея, той повиква най-вещите си мъдреци и им заръчва да направят един палат, който да се отваря и затваря по магически начин. В този палат да се изкопае един тунел, през който да се отива до царството на Ормузд-Дей. И по един тайнствен начин дъщерите на Ормузд-Дей започнали да изчезват. И тъй, всичките дъщери на Ормузд-Дей били задигнати и затворени в този палат, направен по магически начин, за да не може да бъдат освободени. Ще кажете: „Каква ли му е била целта, да се ожени ли за тях?“ Не, ни най-малко. Понеже той принасял жертви, имал предвид да ги принесе жертва на своите богове, за да го направят най-виден цар в света. Когато тези пет сестри се намерили затворени в палата, там прекарали цяла година. Втората година започнали да разсъждават, да търсят начин за освобождението си. Най-голямата дъщеря, Адита, намерила една книга в своята стая, която била оставена от мъдреците, които правили този палат. Те били от бялата ложа. Адита разбирала тайния език на тази книга, в която се пишело, че еди-къде си имало 4 ключа. Единият бил обърнат към изток, другият – към запад, третият – към север, четвъртият – към юг. За да си отвориш, ще завъртиш един път ключът към изток, два пъти – ключът към запад, три пъти – ключът към север и четири пъти – ключът към юг. После отново ще ги завъртиш: източният ключ ще завъртиш два пъти, западният – три пъти, северният – четири пъти и южният – пет пъти. Ще завъртиш пак наново ключовете: източният – три пъти, западният – 4 пъти, северният – 5 пъти, южният – 6 пъти. Като ги завъртваш тъй, числата ще вървят едно след друго. Като ги завъртиш по 9 пъти, ще се образува числото 12. Тъй ще намерите по колко пъти ще завъртите източния, по колко пъти западния, по колко пъти северния и южния ключове. Тогава математически ще си направите едно съотношение и ще работите. След като се развъртят тъй ключовете в този палат, ще се отвори тази врата, отдето трябвало да излязат навънка. Тъй казва мъдрецът в тази книга: щом влезеш, ще завъртиш вратите по обратен път – източната врата ще завъртиш 6 пъти, западната – 7 пъти, северната – 8 пъти, южната – 9 пъти. При всяко ново отваряне постепенно ще намаляваш. При второто отваряне: източната – 5 пъти, западната – 6 пъти, северната – 7 пъти, южната – 8 пъти. При третото отваряне: източната врата – 4 пъти, западната – 5 пъти, северната – 6 пъти и южната – 7 пъти. Щом излезеш вънка, други ключове има. Тогава ти и сестрите ти ще се върнете у дома си. И тъй:

При излизане
  при I отваряне при II отваряне при III отваряне
Източната врата: 1 2 3
Западната врата: 2 3 4
Северната врата: 3 4 5
Южната врата: 4 5 6
При влизане
  при I отваряне при II отваряне при III отваряне
Източната врата: 6 5 4
Западната врата: 7 6 5
Северната врата: 8 7 6
Южната врата: 9 8 7
Обща табличка при отваряне и затваряне
Източната врата – 1, 2, 3, 4, 5, 6.
Западната врата – 2, 3, 4, 5, 6, 7.
Северната врата – 3, 4, 5, 6, 7, 8.
Южната врата – 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Сега вие ще ме запитате: „Какво трябва да правим?“ – Завъртете източния ключ 1 път, западния – 2 пъти, северния – 3 пъти, южния – 4 пъти. Завъртете още един път – източния 2 пъти, западния – 3 пъти, северния 4 пъти и южния – 5 пъти. И като завъртите още един път източния ключ 3 пъти, западния – 4 пъти, северния – 5 пъти и южния – 6 пъти, тази врата ще се отвори. Коя врата? – Вратата на знанието, да разбирате дълбоките пътища, които водят към Бога, към спасението, т.е. към вашия дом.

Следователно нам искат да представят действителния живот в палата на цар Соломон-Ра. Ако сме там, ще ни принесат жертви на петте богове, но ако имаме книгата на онези мъдреци, ще намерим тези ключове, които ни водят към вратата – изход за своята бащиния. " 

Защо твоите ученици ядат и пият?/Беинса Дуно

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...


Има още време до затихване на случая ,,Ковид-19" . Следите новините , нали ?

Провериха ни и видяха ясно  , че хората са вярващи . Те вярват на власта въпреки неяснотите . Нали всяка власт е от Бога . То , това го вярват и невежите , твърдейки , че всеки народ си заслужава правителството . Което на практика е същото :) .

 

Линк към коментар
Share on other sites

Наблюдавам напоследък хората... Сякаш това, което преживяхме и преживяваме всички, започва да ги превръща в по-добри човешки същества. Има и такива, които сякаш губят разум... И може би всичко зависи от ценностите - сега изплува истината... Странен вирус, странна епидемия.. Допада ми тълкуването на Лазарев от началото на "пандемията": 

А ето размисли отпреди месец: 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря . Много  точно и лично потвърждение . Не бих му обърнал внимание . Покрай обясненията му за сомати ми дойде в повече .

 

Линк към коментар
Share on other sites

Учителят казва, че всички нас,  за някой по-рано, за друг по-късно, ще ни се наложи да преминем през подобни изпитания, на които е бил подложен и Христос. Ще ни разпъват чрез ваксини и 5G технологии. Май това време наближава. Красивото обаче е, че имаме добри Учители.

Доктор Леонард Колдуэлл Осенью будет принудительная вакцинация!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...