Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Донка

599. Кристализиране на човешката душа - Неделна Беседа, 6 октомври 1935 г.

Recommended Posts

Добрата Молитва

Беседа: Кристализиране на човешката душа - 6 октомври 1935 г.

Господнята молитва

 

Цитат

 

Велик акт е пробуждането на човешкото съзнание! В този процес човек едновременно вижда в миналото, в настоящето и в бъдещето. Той се намира в особена обстановка; всичко скрито в неговото съзнание, подсъзнание и свръхсъзнание се буди, животът му се разкрива пред него, и той чете. Вижда се сам, от всички изоставен, без жива душа около себе си: майка му, баща му, братята и сестрите му, роднините и приятелите му измрели — седи той сам, с едно голо съзнание. Плаче, нарежда, окайва съдбата си. По едно време отнякъде излезе баща му, бутне го по гърба: Синко, защо плачеш? После дойде майка му: Синко, защо плачеш? Така се изреждат братя, сестри, роднини, приятели, и той се чуди, защо е плакал. Такова е положението на всеки човек, на когото съзнанието се пробужда.

Следователно, животът не е толкова страшен и тежък, както хората го представят.

Кристализиране на човешката душа

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря!

Цитат

...Човек не трябва да роптае против живота си, но да използва условията, които му са дадени, да черпи сила от тях. Дали е беден или богат, прост или учен, грешен или праведен, това са условия, необходими за неговото растене и развиване.

Каква е разликата между Божията и човешката любов? В човешката любов има гниене, разлагане, болести, грехове, престъпления, смърт. В Божията Любов грях и престъпления не съществуват; гниене, болести и смърт не съществуват. В човешката любов има сиромашия, несгоди, недоволства и разочарования. В Божията любов тези неща не съществуват. Тя включва всичко онова, което носи живот, знание и свобода.

Кристализиране на човешката душа

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×