Jump to content
Порталът към съзнателен живот

604. Роденото от плътта - Неделна Беседа, 10 ноември 1935 г.


Recommended Posts

 

Добрата молитва

Неделна беседа: Роденото от плътта 10.11.1935 Неделя, София

Благословен Господ Бог наш.

Тайна молитва.

Цитат

 

„Роденото от плътта плът е.“ Плътта представя по-ограничен, по-висш живот като този на детето. Затова тя трябва да се възпитава. Духът представя висшия живот на човека. Като знаете това, не се оплаквайте против вашата плът, не я изключвайте. Бъдете снизходителни към плътта си. Прощавайте на плътта си, когато направи някаква погрешка. Бъдете снизходителни не към задоволяването на плътта, но към нейните погрешки. Само по този начин вие ще изправите живота си. Ако не сте снизходителни към погрешките на вашата плът, вие ще си създадете ред неприятности и страдания. Тогава хората изпадат в друга крайност. Като направят една погрешка, те искат да я изправят с ядене. Яденето е само условие. Какво иска плътта? – Преди всичко плътта иска да се организира. Като дойде в тялото, тя постоянно се преорганизира. Неорганизираните клетки на плътта постоянно работят, за да се организират. Като знаете това, никога не внасяйте лоши, отрицателни мисли в ума си. От внушаване на такива мисли много от клетките на вашия организъм престават да работят. 

 

 

Роденото от плътта

 

Линк към коментар
Share on other sites

 

преди 32 минути, Донка каза:

Като знаете това, никога не внасяйте лоши, отрицателни мисли в ума си

Една такава мисловна концепция е за Липсата!

Ама много трудно се учим да се учим. Това е да се учим да скачаме, а не да пълзим.

Децата го правят с лекота, защото не чувстват привързаност към някакъв стар модел, който не могат да пуснат.

Когато човек казва "не мога", или не иска или не знае!

Линк към коментар
Share on other sites

В 18.02.2019 г. at 12:01, kipenzov каза:

....

Цялата дандания, която създавам е заради наблюденията ми. Защото, както е установил и Брус Липтън в книгата му "Биология на убежденията", начинът по който клетките реагират на стимулите от външната среда определя и посоката на промяна на генома.  А последното твърдение, дори и да звучи като основа на Ню-ейджърски трактат, човека го е установил в цитологичните му изследвания. Да не забравяме, че организмовата ни "цялост" се базира точно на организираните в ситема от органи клетки. А те, при клетъчните си мембрани проявяват "избор", селекция на точно определени, нужни, съобразени с вътрешното състояние на клетката вещества, чийто прием дава възможността на клетката да промени статуса си /да се адаптира/ съобразно сигналите за състоянието на параметррите на външната среда, постъпили от рецепторите(и обработени от ума), които пък са част от друга паралелна система на организма - тази на обратната връзка.

Малко дълъг аргумент, за да изкажа изводите от наблюденията си, но няма как директно да кажа , че насочването на вниманието към Ентропията, без да се вземе предвид и противоположния й процес - Негентропията, може да доведе единствено до фатализъм в умствените ни представи за Света. Или пък, конкретно, до липса на всякакъв смисъл на съществуването, с оглед на неизбежния му край в лицето на Смъртта. А, това определено влияе и на клетъчно ниво, и не е нужно "да дойде" Вилхелм Райх и да "ми напомни" противоположния на разширяването метаболитен процес - свиването, и как това ще ми се отрази на психиката и неизбежно и на тялото.

Е явно някои неща независимо от мястото и времето, а и човека, са си казани. Дънов като гледам ги е намекнал също.

Наш си е изборът какви концепции оставяме да битуват в съзнанаето ни! На разделение или на обединение.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...