Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

53. Без съмнение и без отсрочка - Извънредна беседа, 10.10.1920

Recommended Posts

Добрата молитва

53. Без съмнение и без отсрочка - ИБ, 10.10.1920

Господнята молитва

 

Цитат

 

Когато дойде времето да изпълните волята на Бога, изпълни я, без да отлагаш, като не се вслушваш в гласа на изкусителя.

Когато изпълняваш волята Божия, тогава ти си силен. Времето не прави хората по-умни. Когато човек стане страхлив, свидлив, той е изглупял, а не е поумнял. Ако искате да станете по-умни, по-силни, че тогава да вършите волята Божия, вие сте на крива посока и на песъчлива почва.

Аз наричам всякой човек млад, който изпълнява волята Божия, а стар онзи, който се колебае да изпълнява волята Божия. Предпочитам хора, които вършат волята Божия и правят грешки, отколкото ония, които не правят грешки и не вършат волята Божия.

Когато Господ ви прати да говорите на хората, не се колебайте, а идете и сторете това, което Господ ви казва.

 

Без съмнение и без отсрочка

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за беседата ! Много съм се чудел дали да посочвам така  разспространилото се носене на ,,стари" дрехи , както и вечното цитатничество . Но ето подходящ пасаж , за размисъл :

Цитат

Българите имат обичай след оздравяването на болния да му раздават дрехите. Всички мъчнотии в живота са от повдигнатите одри. Това е, което източните народи наричат карма. Законът е, че всякой, който е оздравял, ако не е променил одъра си, болестта му остава и който легне на този одър, заболява; затова мнозина, които спят по хотелите, заболяват. Затова, гдето грешникът е лежал, да не лягате. Страданията идат, защото къщите, одровете и всяка стъпка носят следите от човека - от праведния или грешника. Гол ходи, на улиците спи, но дрехите и предметите на грешника не обличай и не употребявай, и на леглото, на което е лежал, не лягай.   Без съмнение и без отсрочка

За успокоение на любителите на иначе твърде скъпите маркови дрешки , Ще посоча , че дрехата е символ на мисловните конструкции с които човек се огражда . Също   важно е до някъде , че мислите са навсякъде около нас и , често прикрепени за стари предмети .

А цитирането на известни поучения е полезно за развитието ни . Но то не трябва да се превръща в ,,цитатно мислене " Мислене което е практичеси повторение на вече казаното .Обличането с чужди мисли . Човека е длъжен да преработва всичко , вътре в себе си . Както в случая е казал учителя .,,да вдигне одъра и почисти остатъците от боледуването "

Винаги е важна , не цитираната мисъл , а идеята носена от нея .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега

×