Jump to content
Порталът към съзнателен живот

53. Без съмнение и без отсрочка - Извънредна беседа, 10.10.1920


Recommended Posts

Добрата молитва

53. Без съмнение и без отсрочка - ИБ, 10.10.1920

Господнята молитва

 

Цитат

 

Когато дойде времето да изпълните волята на Бога, изпълни я, без да отлагаш, като не се вслушваш в гласа на изкусителя.

Когато изпълняваш волята Божия, тогава ти си силен. Времето не прави хората по-умни. Когато човек стане страхлив, свидлив, той е изглупял, а не е поумнял. Ако искате да станете по-умни, по-силни, че тогава да вършите волята Божия, вие сте на крива посока и на песъчлива почва.

Аз наричам всякой човек млад, който изпълнява волята Божия, а стар онзи, който се колебае да изпълнява волята Божия. Предпочитам хора, които вършат волята Божия и правят грешки, отколкото ония, които не правят грешки и не вършат волята Божия.

Когато Господ ви прати да говорите на хората, не се колебайте, а идете и сторете това, което Господ ви казва.

 

Без съмнение и без отсрочка

 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за беседата ! Много съм се чудел дали да посочвам така  разспространилото се носене на ,,стари" дрехи , както и вечното цитатничество . Но ето подходящ пасаж , за размисъл :

Цитат

Българите имат обичай след оздравяването на болния да му раздават дрехите. Всички мъчнотии в живота са от повдигнатите одри. Това е, което източните народи наричат карма. Законът е, че всякой, който е оздравял, ако не е променил одъра си, болестта му остава и който легне на този одър, заболява; затова мнозина, които спят по хотелите, заболяват. Затова, гдето грешникът е лежал, да не лягате. Страданията идат, защото къщите, одровете и всяка стъпка носят следите от човека - от праведния или грешника. Гол ходи, на улиците спи, но дрехите и предметите на грешника не обличай и не употребявай, и на леглото, на което е лежал, не лягай.   Без съмнение и без отсрочка

За успокоение на любителите на иначе твърде скъпите маркови дрешки , Ще посоча , че дрехата е символ на мисловните конструкции с които човек се огражда . Също   важно е до някъде , че мислите са навсякъде около нас и , често прикрепени за стари предмети .

А цитирането на известни поучения е полезно за развитието ни . Но то не трябва да се превръща в ,,цитатно мислене " Мислене което е практичеси повторение на вече казаното .Обличането с чужди мисли . Човека е длъжен да преработва всичко , вътре в себе си . Както в случая е казал учителя .,,да вдигне одъра и почисти остатъците от боледуването "

Винаги е важна , не цитираната мисъл , а идеята носена от нея .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...