Jump to content
Порталът към съзнателен живот

58. Закон за правда - Извънредна беседа, 24 октомври 1920 г.


Recommended Posts

Добрата молитва

 Беседа: 58 Закон за правда - 24 октомври 1920 г.

Ще прочета само два стиха от 9 глава на Исайя: "Но не ще да бъде такъв мрак ни утеснената земя, както в прежните времена. Когато унижи земята Зивулон и земята Нефталим; а в последните ще направя славен Пътя на морето, оттам Йордан, Галилея езическа. Людете, които ходеха в тъмнин, а видяха голяма виделина: Които седяха в земя на смъртна сянка, виделина възсия върху тях." (9; 1-2)

"Господ провода слово на Якова; и то падна връх Израиля. И всичките люде ще познаят това. Ефрем и жителите на Самария, които говорят горделиво и с надигнато сърце." (9:8-9)


Аз няма да говоря за закона. Правдата е закон за чистене. Всяка сръчна жена си има закон за себе си. И правдата има това назначение. "Ще ходя със силата на Господа Иеова: ще помня Твоята, само Твоята правда."(Псалом 71:10). "Заради името Си Господи оживи ме: заради правдата Си изведи душата ми из утеснението".(Псалом 143:11).

Та онзи, който е влязъл в школата, трябва да изучава закона за Правдата и да го прилага. Той трябва да бъде верен на закона, който действува в него. Който е праведен, той благоденствува. Праведният човек не може да бъде изнуден. Схващайте правдата като наука. Дотогава, докато човек е нечист, той ще бъде далеч от Бога. И тъй, своите упражнения схващайте като едно упражнение. То е една необходимост. И тази наука да не ви се вижда тежка, защото без наука ще има само невежество. И да ви не смущават погрешките, които правите. Човек, който се смущава и плаче за погрешките, които прави, спира се в живота. И тъй, Правдата е наука за чистене в живота.

24 октомври 1920 г., 7 ч. и 40 мин. В. Търново

Господнята молитва

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...