Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Донка

58. Закон за правда - Извънредна беседа, 24 октомври 1920 г.

Recommended Posts

Добрата молитва

 Беседа: 58 Закон за правда - 24 октомври 1920 г.

Ще прочета само два стиха от 9 глава на Исайя: "Но не ще да бъде такъв мрак ни утеснената земя, както в прежните времена. Когато унижи земята Зивулон и земята Нефталим; а в последните ще направя славен Пътя на морето, оттам Йордан, Галилея езическа. Людете, които ходеха в тъмнин, а видяха голяма виделина: Които седяха в земя на смъртна сянка, виделина възсия върху тях." (9; 1-2)

"Господ провода слово на Якова; и то падна връх Израиля. И всичките люде ще познаят това. Ефрем и жителите на Самария, които говорят горделиво и с надигнато сърце." (9:8-9)


Аз няма да говоря за закона. Правдата е закон за чистене. Всяка сръчна жена си има закон за себе си. И правдата има това назначение. "Ще ходя със силата на Господа Иеова: ще помня Твоята, само Твоята правда."(Псалом 71:10). "Заради името Си Господи оживи ме: заради правдата Си изведи душата ми из утеснението".(Псалом 143:11).

Та онзи, който е влязъл в школата, трябва да изучава закона за Правдата и да го прилага. Той трябва да бъде верен на закона, който действува в него. Който е праведен, той благоденствува. Праведният човек не може да бъде изнуден. Схващайте правдата като наука. Дотогава, докато човек е нечист, той ще бъде далеч от Бога. И тъй, своите упражнения схващайте като едно упражнение. То е една необходимост. И тази наука да не ви се вижда тежка, защото без наука ще има само невежество. И да ви не смущават погрешките, които правите. Човек, който се смущава и плаче за погрешките, които прави, спира се в живота. И тъй, Правдата е наука за чистене в живота.

24 октомври 1920 г., 7 ч. и 40 мин. В. Търново

Господнята молитва

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×