Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Роден, за да насилва?


azbuki

Възможно ли е да съществуват такива хора?  

2 гласа

  1. 1. Може ли някой да е избрал да бъде изнасилвач и убиец преди да се прероди?

    • Да
      0
    • Не
      0
    • По - скоро да
    • По - скоро не
    • Нямам представа
      0


Recommended Posts

Чел съм, че никой не идва на този свят с мисия да злодейства. Под "никой" аз разбирам и дори значими хора като Хитлер или Сталин чиито действия са променили животите на милиарди човеци. Но дали винаги е така?

Но нека спрем вниманието си на живота на украинският сериен убиец и изнасилвач (включително на деца) Андрей Чикатило. Гражданинът Х: "Х не е психопат, тъй като контролира онова, което прави, и очевидно е егоцентричен. Той е нарцистичен и надменен, гледа на себе си като на надарена личност, без да е прекомерно интелигентен. Работи по план, но не притежава творческо мислене. Хетеросексуален е, като жертвите-момчета представляват просто “делегиран заместител”. Той е некросадист и изпитва нужда да наблюдава как хората умират, за да може да постигне сексуално удовлетворение. " ( д-р Бухановски)

При наличието на следните фактори изглежда, че ако не невъзможно, то поне е изключително трудно личността да не се превърне в насилник и да не живее години наред като такъв:

- Самотен. "Голяма част от детството му минава в самота и изживяване на фантазии. Останалите деца се подиграват на неговата несръчност и чувствителност. Той започва да натрупва гняв и дори ярост в себе си. За да се забавлява и да се чувства по-силен, си представя образи на мъчения, които по-късно се превръщат в неизменна част от неговите убийства."

- Импотентен. "Първият си сексуален опит преживява като подрастващ, когато еякулира, боричкайки се със свой 10-годишен приятел. Това оставя голям отпечатък у него, особено след като установява, че му е невъзможно да получи ерекция, а може само да се освобождава."

- Имал е определена физическа грозота ("главата му е обезформена от наличието на течност в мозъка").

- Израства без баща.

- "Децата виждат обезобразените трупове и слушат страшните истории за лишенията. Чикатило израства точно в такива гладни времена и една от историите, които му разказва неговата майка, гласи, че някога е имал по-голям брат Степан, който е бил убит. Чикатило разказва в едно свое интервю от затвора: “Мнозина са полудявали и са нападали и изяждали други хора. Точно такива хора са хванали моя брат, когато е бил на 10, и са го изяли”. Брат му би могъл просто да е умрял и след това изконсумиран, ако изобщо е съществувал. Майката на Чикатило го е предупреждавала да не излиза от двора, за да не бъде изяден и той като брат си. "

- "Чикатило става свидетел и на нацистката окупация и бомбардировките, при които телата избухват по улиците. Казва, че тези гледки едновременно са го плашели и възбуждали."

- Първата му приятелка го унижава пред други хора. "Чикатило отива в казармата, а когато се връща у дома и се опитва да си намери приятелка,  установява, че все още не е способен на полов акт. Приятелката му разказва за неуспеха му на всички. Той се чувства унизен и си мечтае как я хваща и разкъсва на парчета. Животът му е пълна катастрофа."

- Наличие на брак, който дори не е постигнал сам. Критични майка и съпруга. "Чикатило става учител и успява да се ожени (бракът е уреден от сестра му). Подобно на неговата майка и съпругата му е доста критична, което кара Чикатило да се отдръпва още повече в своя свят на фантазии."

- Прикриване на първата му насилническа проява от училищната управа на училището, в което е работел. "Това го кара да се чувства силен. Когато накрая срещу него постъпват оплаквания, случаят е прикрит, което позволява на един перверзник да се превърне в сериен убиец. "

- "Медицинският преглед показва, че кръвната група на Чикатило е А, но спермата му съдържа слаби B антитела, заради което тя изглежда като АB група."

-"Убиването при него е компулсивно и би могло да спре временно, ако усети опасност от разкриване, но като цяло той не би спрял да убива, докато не умре или не бъде заловен." Тоест, била е налице натрапчивост, която е противодействала на волята му. "Безропотно следва непреодолимия импулс и често изпада в депресия, когато не може да убива. Дори е възможно да страда от главоболия."

- "Чикатило е изпратен за два месеца в института “Сербски” в Москва, където е подложен на психиатрични и неврологични прегледи, при които се установява, че има мозъчно увреждане по рождение. Това увреждане влияе върху способността му да контролира пикочния си мехур и отделянето на сперма. Въпреки тази диагноза, той е обявен за вменяем. Чикатило е знаел какво върши и е могъл поне да се опита да се контролира. "

"Този човек, с университетска диплома по руска литература, с жена и деца и без данни за насилие в детството му, със сигурност е имал кръвожадна душа. Както сам казва за себе си, очевидно е “грешка на природата”. "

Ако е възможно една душа да е кръвожадна, защо е пусната в този свят? Все едно да пуснеш гладен вълк в кошара. Имал е самоконтрол, но предвид на определени предпоставки е изглеждало супер вероятно да стане насилник (дори и не в такъв мащаб, в какъвто реално е станал). В този ред на мисли: "Възможно ли е някой да е дошъл в този свят, за да върши насилие??"

Ако душата на украинеца не е имала намерение да става един от най - прочутите убийци, то значи е била доста смела и хазартно настроена, за да приеме такива условия на живот.

Източник: https://kriminalnidosieta.com/seriyni-ubiytsi/grazhdaninat-h-andrey-tchikatilo-kaniba/ .

 

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

преди 17 часа, azbuki каза:

Ако е възможно една душа да е кръвожадна, защо е пусната в този свят?

Защото се е развила като такава в този свят. Това е карма на този свят - тук е създадена и тук следва да бъдат изживени последствията. Доколкото знам има и изключения, когато души, които са прекалено пропаднали се прераждат на планети с по-тежки условия на живот от земните (да, има и такива). Рядкост е и другото - някой да се роди на Венера примерно. Такъв човек трябва да е изпреварил с много средното развитие на земните хора. В общия случай обаче се прераждаме на една и съща планета.

Щом душата се е преродила в този свят, значи тук има условия да се развива. Дали ще ги използва е отделен въпрос. Шансът да ги използва може да е наистина малък, но щом се е преродила тук, значи е възможно най-добрия. Другаде би бил още по-малък.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...