Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Безсъние


Recommended Posts


Здравейте ,живея в чужбина имам ОКР от 6 години , имам доста натрапливости ,но заспивах добре даже дълбоко и ми се спеше много през деня , а сега от една седмица не мога да мигна вътрешно имам някаква тревожност прищрака нещо и мозъкът ми остава буден и мислещ , какво да направя към кого да се обърна , невролог , психолог или да си купя хапчета за сън Мелатонин , четох вашо мнение в Порталът към съзнанието , че трябва да се оставим на тревожноста без да се противо поставим само да наблюдаваме , имам чуството , че дето не съм спала от 5 дена ще полидея и всеки ден мисля дали когато сложа глава на възглавницата ще заспя живея в чужбина и мисля да си дойда за 10 дни от град Шумен съм моля за отговор към кого да се обърна и мелатонина добър избор ли е или може да се свикна да пия такива неща  ,а аз не искам да свикна с лекарства имам малко дете чувствам се зомби .
Моля , ви какво да направя дайте ми съвет с сълзи на очи ви моля , защото само чрез съня поне забравях натрапливпстите и почвах хубавия ден с нови сили и да почертая имам терапевт , но по липса на пари не мога да му платя прекратих за сега срещите с него. Заминавам за България да се видя с родителите си и Баба ми която е доста възрастна искам да я видя , тук в чужбина не работя и паденията ми отрази гадно че сме вътре правя едно също мъжът ми работи само, от две години не съм се прибирала събрах си малка сума пари , моля за мнение намерих и Хипнози за сън в интернет може ли да ми помогнат да се отпусна и това ще има ли край?
 

Линк към коментар
Share on other sites

,, всеки ден мисля дали когато сложа глава на възглавницата ще заспя ,,

Това е натраплива мисъл, тя те напряга и не можеш да заспиш.

Това е.

Линк към коментар
Share on other sites

При заспиване , човек автоматично изключва мисленето . Под стрес , под напрежение се нарушава процеса . Става съвсем неусетно дори без да мислиш за момента на заспиването .

Един начин за изключване на мислите  е визуализиране на неутрална картина--образ . Такава която  те успокоява . Да те отпуска в прегръдката на приятните усещания .Ако не си го правила , за десетина  дена ще свикнеш .Но не влагай сила . Бъди спокойно-уверена с нежна-- упоритост , както мравка , влачеща намереното зърно .Навика ще те връща към тревогите , ала ти им казвай че имаш задача , належаща , да се потопиш в своята картина . Няма начин да не отстъпят .

Това е учене ! Когато картината е нова ,  лесно  я наблюдаваш и усещаш без да разсъждаваш .

пп    една моя картина  от детството на една книжка . Летящо в небето ято гъски , под строй летят около облаците . А като погледна на долу виждам заснежени върхове , чиято величественост ме изпълва с еуфория и преклонение . Сега мога да изброя много неща но когато заспивам не разсъждавам , потапям се в леките и спокойни приятни усещания .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ви !

Живея в чужбина както писах имам окр и това седене вкъщи и мерките за корона вирус ,седенето  на едно и също място ме подтиска даже избухвам от нерви понякога за което после съжалявам много...

Имам и съвет от Майка ми , радвай се на дъщеричката си и не обръщай внимание на проблемите ,то било на вън или вътре защото с времето когато дойдеш на мойте години ще съжаляваш за това време , че си  го изгубила с нерви  и тревоги  ,намеретее си двете занимание в игри и шеги ... 

Но, Знам едно където и точка на земята да си ,родината ти е дом от чужбина дом не става . Предпочитам да работя за 300,400 лв , но да бъда обградена с мой народ не съм Българка , но аз съм родена там и милея за България и родните си , приятели , Българския Език, , горите , планините , въздуха даже .....

Линк към коментар
Share on other sites

Ох, разбирам те... Струва ми се, че се досещаш какъв е отговора на въпроса ти... 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте и от мен, аз няма да ви обяснявам, кое и как се случва, защото от един пост или една тема не може да бъда обективен. Някак си ми напомняте на мен преди години. Аз самият съм страдал близо две години от безсъние, психотерапия и в частност хипнозата ми помогнаха да нарастна това състояние, и благодарение на преживения и синтезиран опит днес това е моята професия..Хипнотерапевт..Вижте колко парадоксално е, нещо, което носи толкова болка, в последствие променя живота ни в съвсем друга посока..В етап на дълбока трансформация сте и имате нужда от подкрепа, е всички имаме. Намерете човек, изградете мост, по който да тече потокът на вашите мисли, чувства и душевни преживявания и знайте, че има изход. Поздрави, Стефан Греков!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Никоя,

Този проблем с безсънието не е само Ваш, но не е и трудно преодолим. Трябва първо да погледнете нещата "в очите" в "огледалото". Да започнем с това, че ника ви тук е "Никоя". Какво Ви говори това? Вие не сте Никоя. Вие сте най-свидното същество за Бога, Христос, Учителя, баба Ви, Майка Ви, дъщеричката Ви и т.н. Променете тази нагласа за "никоя"!

Второ: Подходът към успокояване на мислите Ви преминава през няколко неща, които само Вие може да свършите. 
Най-важното и необходимо условие: Дихателни упражнения по Учителя (описани са в книгата на Боян Боев). Те трябва да Ви станат навик, особено вечер преди лягане. Когато човек диша и съзнателно обръща внимание на дишането си, автоматично изключва мозъка. Никакви мисли не могат да преминават през съзнанието докато се диша. След няколко минути умореното тяло се отпуска и заспива.

Спалнята: Разбира се стаята трябва да е без компютър, телевизор, светлина и да е тиха. Температурата също да  е подходяща за тялото да се отпусне, но не много топла. Добре проветрена....

Храната през деня: Много лека храна сутрин и обед.

Течности през деня: В изобилие

Алкохол: НИКАКЪВ

Вечеря: Никаква вечеря! Никакви течности след 17 ч. !

Дори и да не Ви идва на ум да станете и наминете към хладилника до другата сутрин.

ТВ: Никаква

Интернет: ограничен

Книги на Учителя : МНОГО 

Разходка на чист въздух: ВСЕКИДНЕВНА

Ето това е ФОРМУЛАТА. След няколко седмици, всичко ще се е оправило.

Успех!

И.М.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...