Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Cloudy

Триангулацията в моето семейство

Recommended Posts

Здравейте, мили хора. Омъжена съм от 5 години и живеем заедно със родителите на съпруга ми. Той има по-малка сестра. Когато сме само двамата се разбираме горе-долу добре, но когато и сестрата (или родителите) се присъедини към нас, тогава поведението на моят съпруг се променя тотално. Започват да се подиграват с мен, да ме обиждат, да ме игнорират. Чувствам се съвсем самотна и не на място си. Ме издържам вече. Те двамата много се обичат. Аз нямам брат или сестра, но ги разбирам донякъде, това, което не мога да разбера е, че защо той допуска нея (родителите му) в нашата връзка. Какво трябва да правя? Не се издържа вече, а и нямя къде другаде да ходя. Приемам всякакви съвети. Благодаря!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

В природата е така :  Харесваш си място и го пооправяш според вкуса и до колкото е възможно . Старяеш се да се впишеш без много компромиси със собствения си комфорт . Ако стане недопустимо неудобно , се преместваш .

Може да се говорят много неща , но това е есенцията .Ето виж и друга гледна точка ----Аз фамилиарнича и критикувам най близките . С други извън дома съм толерантен . Страничните не ме вълнуват , Те си имат път и да си се перчат или мъчат както могат .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Самият факт, че живеете на едно място две поколения предполага конфликти в отношенията.

Поради някаква причина семейството не те допуска в общността. 

От една страна това означава, че съпругът ти не е направил необходимото емоционално порастване/отделяне от детската си роля в собственото семейство, което го прави неспособен да организира качествено собствено семейство. Задължително е физическото ви разделяне от първичното семейство.

Изберете си дом и го създайте. Там ти си на гости и така ще си остане.

От друга страна, пет години стоейки в това положение е двърде дълъг период. И е индикатор за дисфункционален  модел и в твоето първично семейство. Помисли каква е причината да не се конфронтираш до сега с тези хора и да заявиш ясно желанието си за отделяне.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×