Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проблем със зърната на гърдите


Recommended Posts

Здравейте,

Имам проблем със зърната на гърдите си - аз писах за един психологически мой проблем но този вече мн ме притеснява а аз съм си го причинила - преди време ме посъветваха да отида на психолог или на лекар - мамолог . От зърната ми преди години при притискане изтичаше течност някаква и аз периодично започнах да я изтисквам - така постепенно ставаха все по-твърди - вече се образуват твърди неща - при мн силно притискане - излиза някаква твърда смес и след това се възпаляват - мажа ги с Пантогел и от време на врме правя промивки със смрадлика но това помага само отвън нещата да се подобрят , иначе под белезите се събира твърда субстанция - болят ме при студено време дори да са заздравели .

Линк към коментар
Share on other sites

Не зная какъв е психологическия проблем, но консултацията с мамолог е много добър вариант, който са ти предложили. Ти посети ли такъв специалист и ако да какво каза тя/той? Вероятно като много други течности в човешкия организъм - колкото повече се изстисква, толкова повече може да се стимулира и произвежда. Била ли си бременна, имаш ли деца, кърмила ли си и ако да кога и колко дълго? Белезите от какво са и как са се получили? Предполагам, че е най-добре да се консултираш със специалисти, защото каквото и да си говорим тук във форума, повечето от нас не са лекари и не биха могли да заменят консултацията с такъв. Ако предпочиташ алтернативната медицина, то би могла да се консултираш освен с мамолог и с хомеопат примерно.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за мнението, не не съм била бременна , не съм кърмила и най-вероятно няма да мога да кърмя. Белезите са от зарастналите рани от възпаленията , които се получават . Истината е, че при положение , че сама съм си го причинила не очаквам кой знае какво добро отношение от който и да е лекар, затова се надявах че някой евентуално ще знае за какво говоря . Отново благодаря за съвета. Успешен ден от мен:)

Линк към коментар
Share on other sites

Mиличка, никога не казвай "няма да мога".

Предлагам ти вариант от алтернативната медицина - Лечение с прана. То включва както физиологично възстановяване на тъканите, така и отстраняване на психологичните проблеми.

Убедена съм, че на първо време със сигурност ще усетиш облекчение, а по-нататък са възможни и още по-добри резултати - до пълно излекуване и възвръщане на функциите.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за мнението, не не съм била бременна , не съм кърмила и най-вероятно няма да мога да кърмя. Белезите са от зарастналите рани от възпаленията , които се получават . Истината е, че при положение , че сама съм си го причинила не очаквам кой знае какво добро отношение от който и да е лекар, затова се надявах че някой евентуално ще знае за какво говоря . Отново благодаря за съвета. Успешен ден от менsmile.gif

Привет!

Работата на лекаря е не да вменява чувство за вина, да се кара на пациента, а да обясни, да диагностицира и да предпише метод за лечение. Лукуването зависи и от пациента.

Та във връзка с това, ако попаднеш на добър специалист, истински лекар, то няма да бъсеш третирана така, както сега предполагаш.

Опасенията ти са безпочвени, но имат своя корен още в деството, ог когато не е все вменявано това прословуто чувство за вина.

И сега се е случило отново същото.

Появило се е нещо, което е свързано с жлезите и гърдите ти, ти си се опитала сама да решиш проблема, щото да не излезеш досадник, или невежа, или някой страхливец, който е потърсил лекарска помощ, без да има истински наложителна причина за това.

И ето умът работи точно така - чрез него си предприела дейстгвия, които да те предпазят от хорската оценка, присъда и съд, от това да ти се скарат, или да те счетат за някаква си.

Сега кажи ми кой е виновен - ти, или светът?

Щото ти заради това какво светът би могъл да каже и прецени не си прибегнала все още до консултация със специалист. Според мен, в теб няма никаква вина.

Такъв човек, като теб, поради добротата си се опитва сам да се справи с което и да е, за да не бъде в тежест на близки, роднини, общество.

Незнам дали е глупост, или смелост, щото границата между двете е много "тънка", но върви, мила да направиш един преглед при специалист, пък нищо, че той може да се окаже нечовек и да те засипе с един куп обвинения за това как си изглупила, чрез действията си.

Знай от мен, че същия не е лекар. Остави думите на такъв човек да ти "проветрят ушите" и вземи от него това, заради което си отишла, а то е диагноза и метод за евентуално лечение.

Днес мнозиа са лекари, без да имат елементарно разбиране и познание за човешката психика, за енергийните процеси в тялото, за човешката душа. Какво да те посъветвам друго? Просто не си го слагай на сърцето, щото от доктори до лекари разликата е като от земята до небето.

Така преди време... че реших да ти споделя нещо... та по принцип не си чистя ушите от ушна кал, по простата причина че Бог ми ги е направил с доста криви канали. От една страна това е преимушество, щото мръсотията не вижда бял свят лесно, пък и белия свят трудно вижда мръсотията... Та не чистя ушичките си с клечки и памуци.

Преди години ми се е запушвало ухо от така нар. "тапа" (ушна кал попаднала навътре и оказала се в допир, или в близост до тъпанчето) и тогава лекарката която ми продуха ушите ми забрани всякакви манипулации с клечки и памуци. От тогава до ден днешен ги чистя все под душа в банята. Колкотго излезе, толкова.

Нещеш ли обаче преди седмица - две, реших да позачистя с клечица и памук и познай какво стана... ами пак стана въпросната "тапа". Три дни не отидох на лекар, въпреки възможността от кофти симтоми. Накрая отидох в една болница до дома ми и там ме посрещна лекарка, която след дълго чакане и задължителните обяснения тип "мижи да те лажем" ме носочи за по-късно през деня към частния си кабинет.

Оле, Боже!

Добре, че поради болката моя, или чужда съм започнал да разбирам поне малко от медицина. Въобще не отидох при въпросната лекарка. Представяш ли си! Беше работа точно за 5 мин и щях да чувам! 5 мин.!

Разбира се отидох при друг специалист, който свърши това за което е положил "Хипократова клетва".

Успех, мила!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей. късметче!Здравей Ники! Благодаря Ви за отговорите! Лечение с Прана ми звучи изключително духовно , аз честно казано не се чувствам такава напоследък - предполагам, че човек се научава с времето кога е готов за такава стъпка. Наистина ми звучи сякаш би могло да ме излекува от всичко - ако реша да се възползвам може ли да получа малко повече информация как да получа такава помощ - Лечение с Прана ? В момента наистина се чувствам доста "умряла" - за психологичния проблем, за който споменах по-горе всъщност съм публикувала тема в Човешките взаимоотношения - Мъжът и жената http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=8762&pid=108158&st=0&#entry108158

Истината е, че просто ме е страх .. Благодаря за куража който се опитваш да ми дадеш, Ники , да отида на специалист мамолог.

Благодаря Ви !

Линк към коментар
Share on other sites

Има една страхотна книжка на Маргит и Рюдигер Далке, която се нарича Frauenheilkunde (немската дума за гинекология). Доста дебела тухличка е и там много неща са описани, вкл. и проблемите с гърдите и психологическите фактори, които влияят на това. Не мога да превеждам цели пасажи, но ще преразкажа малко тук. Авторите съветват жената да се запита "На какво пречат симптомите и към какво принуждават?", за да си изясни проблема. Когато гърдите болят, те не могат да бъдат докосвани, а болката е аларма, която принуждава да им се обърне внимание. Ако гърдите не позволяват да бъдат докосвани, значи вероятно и жената е била докосвана погрешно, прекалено много или дори от "погрешния" и не е имала силата и смелостта да се отбранява. И така тялото се застъпва за гърдите чрез болката и прави вика за помощ невъзможен за пренебрегване. Може да става дума за сексуално малтретиране, което дори е много отдалечено във времето и за което жената да не се сеща вече, което поражда този симптом. Гърдите засягат областта на Луната като архетип (знакът е Рак). Това е архетипът на жената-майка, а Венериният архетип е този на жената-любовница. Може би в партьорството на Лунния архетип не е отделено достатъчно внимание за сметка на Венериния архетип, който е бил преувеличен (разпространено в днешно време - мъжът търси жената като любовница, но не и като майка, иска удоволствие, не иска деца, съответно и жената, за да поддържа отношенията, фукционира основно на база Венерината си природа - в дългосрочен план това може да доведе до проблеми). На много жени липсват проявите на грижа, топлота, нежност, които не се стремят задължително към секса. Също липсва усещането за приютеност и възможността за израз на чувства.

Когато гърдите болят, те не могат да бъдат докосвани, но самата болка е вик за помощ и загриженост. Ако жената бива дълго прегръщана, успокоявана, без веднага да се пристъпва към "едното", това ще намали значително симптомите. Затова не бива при такива проблеми да се набляга на еротичната любов на Венериния архетип. Това, което липсва, е грижовната любов на Луната. Жената трябва да се опита да събуди този принцип в себе си, да го съживи. Тя има нужда от храна за чувствата си и от това да се отнася към тялото си внимателно (вкл. и в сексуално отношение). Има нужда от покой, за да се възстанови.

Урокът се състои в това, жената да се научи да се държи на разстояние от докосване без любов и от разтърсващи удари по тялото (физиката) си, както и да развие необходимите вербални противомерки и защитни механизми. Трябва да се научи да се предпазва от посегателства и да защитава "Лунната си област" от злоупотреби. Освен това е нужно двата принципа - на Венера и на Луната, да бъдат приведени в хармония един с друг, както и жената да се помири с всеки един от тях и да започне истински да му се наслаждава.

П.П. Аз имах лично проблем, не толкова сериозен, но имах болки в гърдите преди време. Не вземах никакви хормонални препарати (обикновено става дума за липса на прогестерон и прекалено завишени стойности на естрогена - пак за два хормона става дума). Прочетох този текст и установих, че е много верен за мен. Тъкмо бях приключила отношенияата си с един човек, който се беше възползвал от мен (впрочем и кармично е било така) до степен такава, че почувствах най-интимната си женска същност омърсена. Поработих над това да си възстановя вътрешното усещане за чистота, както и вземах билки, богати на фитопрогестерон, и проблемът изчезна за около две-три седмици. Поработих и над това такива мъже да ги разпознавам в намеренията им и да ги държа далеч от себе си - това наистина е възможно и не коства много усилие или борба. Въпрос на настройка на съзнанието е. В зависимост от това колко са дълбоки проблемите на жената във връзката със собствения й Лунен архетип, тази трансофрмация може да стане по-бързо или по-бавно, но пътят е този.

Сетих се също, че ако има възпалителен процес и нещо непрекъснато гнои, това вече е подтиснат и дълго подтискан гняв. Положението вече е непоносимо. Психическото състояние е подобно на "Ако ме пипнеш, ще гърмя!" Необходимо е жената да разбере каква е истинската причина, истинският дразнител и да вземе мерки за промяна колкото се може по-скоро. Това непрекъснато гноене и непрекъснати болки говорят за "спешен случай". При много жени впрочем това може да е дълго подтискано или нерелизирано желание да имат деца. Каквато и да е причината, трябва да се намери излаз на гнева и да се търси промяна, вътрешна и външна.

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Азбуки, за пореден път ме впечатляваш с уникалните си прозрения wub.gif Към написаното от теб ще допълня само, че гърдите символизират умението ни да даваме правилно (докато, например гениталиите - умението да вземаме правилно).

Всеки един проблем в областта на гърдите напомня да се замислим:

- дали не проявяваме прекомерно майчинско отношение към партньора си (в чиято основа всъщност е чувството за собственост, контрол, ревност и властност);

- дали не играем ролята на жертва, демонстративно показвайки на другите, че сме готови да пренебрегнем себе си уж "за тяхно добро и в името на любовта";

- дали не искаме и твърде много от себе си и не се контролираме до такава степен, че ставаме прекомерно мнителни и предпазливи;

Уточнение: Лявата гърда е свързана с отношението ни към децата (и детето в нас), а дясната - с отношението ни към партньора.

Линк към коментар
Share on other sites

Азбуки, за пореден път ме впечатляваш с уникалните си прозрения wub.gif Към написаното от теб ще допълня само, че гърдите символизират умението ни да даваме правилно (докато, например гениталиите - умението да вземаме правилно).

Всеки един проблем в областта на гърдите напомня да се замислим:

- дали не проявяваме прекомерно майчинско отношение към партньора си (в чиято основа всъщност е чувството за собственост, контрол, ревност и властност);

- дали не играем ролята на жертва, демонстративно показвайки на другите, че сме готови да пренебрегнем себе си уж "за тяхно добро и в името на любовта";

- дали не искаме и твърде много от себе си и не се контролираме до такава степен, че ставаме прекомерно мнителни и предпазливи;

Уточнение: Лявата гърда е свързана с отношението ни към децата (и детето в нас), а дясната - с отношението ни към партньора.

Супер, това е другата страна на нещата, за която ме мързеше да пиша. Мерси че ме спаси :3d_146:

И това не са мои прозрения, а основно прозренията на Рюдигер Далке и на жена му (щастлива жена!:3d_138:). Изключително уважавам този автор.

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Всичко това, което казвате за гняв, не но недоволство - да, ревност - донякъде, се отнася за мен - така е . Но как да постигна хармонията между Венериния и Лунния архетип?

Линк към коментар
Share on other sites

Mиличка, никога не казвай "няма да мога".

Предлагам ти вариант от алтернативната медицина - Лечение с прана. То включва както физиологично възстановяване на тъканите, така и отстраняване на психологичните проблеми.

Убедена съм, че на първо време със сигурност ще усетиш облекчение, а по-нататък са възможни и още по-добри резултати - до пълно излекуване и възвръщане на функциите.

Как да започна такова лечение ?

Линк към коментар
Share on other sites

Всичко това, което казвате за гняв, не но недоволство - да, ревност - донякъде, се отнася за мен - така е . Но как да постигна хармонията между Венериния и Лунния архетип?

Ами едни му викат гняв, други недоволство. Зависи от темперамента на човека. Възпалението е въплътен конфликт, с който човек не може да се справи психологически, не може да вземе решение и затова си го проектира върху тялото и там го "разиграва". Когато е хронично, значи много по-отдавна е проблемът - дългосрочно зацикляне върху нещо. За възпаленията пише в "Болестта като път", на която Рюдигер Далке пак е съавтор. Има я на български.

Иначе за архетипите. Помисли си какво свързваш с думата майчинство и какво с думата еротика и доколко се чувстваш комфортно и с двете, както и доколко дълбока ти е връзката с тази част от твоята същност и доколко реализирана е всяка една от тях. И виж къде нещо липсва, прекалено много е и т.н.. Ако имаш ревност, прекалените занимания със секс я увеличават. Може би с партьора ти имате нужда от друг тип общуване, близост и т.н. или поне ти имаш нужда. Не го подтискай в себе си, а го кажи.

Помисли над това. Отговорите са в теб.

П.П. Лунният архетип не се изразява основно в това да имаш деца. Работата и общуването с деца помага. Работата с детето в себе си - също. Аз нямам деца, но много готвя - и това е Лунна област. И да си призная, чета детски приказки. :3d_138:

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Ще я потърся "Болестта като път " - и дано да усвоя от нея каквото ми е необходимо, имам доста да мисля. Благодаря на всички за съветите !

Линк към коментар
Share on other sites

Книгата може да се намери в spiralata.net - http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%E4%E5%F2%EB%E5%F4%F1%E5%ED

Полезна е и "Съдбата като шанс" от същите автори.

Princess, писах ти ЛС.

:)

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Не е задължително да си бременна за да изтича нещо от зърната. Сега погледнах в моята компютърна хомеопатична програма, има показани много хомеопатични л-ва при подобен проблем, но разбира се е индивидуално при всеки конкретен случай.

Замислям се и върху думите ти: "...ще гледам детето му..." - това включва и кърмене, нали?

и... мисълта ти може да го е предизвикало.

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

Разбира се, че не е задължително жената да е бременна или да кърми, за да изтича нещо от зърната. Това би имало значение до толкова, доколкото да се определи дали става въпрос за гореописан въпрос или за нещо друго. Има не малко жени осиновителки, които също кърмят и лактация се постига със стимулиране. Въпроса е, че не се знае дали тук става въпрос за лактация или за нещо друго. Понякога секретирането на течност може да е свързано с хормонален дисбаланс, за който се спомена, а е напълно възможно да е нещо съвсем друго. Понякога добър вариант е да се чуе лекарско мнение като диагностика, а от там нататък избора как да се лекува е индивидуален за всеки човек. ;)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...