Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Страх от обвързване или погрешен път на душата?


Recommended Posts

Здравейте, 

 

Търся нещо като второ мнение тук, макар че никое мнение не може да разреши конфликта вътре в мен, но все пак реших да споделя. 

Намирам се в следната ситуация. Преди 9 месеца се запознах с едно момче с 8г по-малко от мен. Аз съм на 43, той на 35. Запознахме се на шега в един секс сайт и решихме да се видим, защото много си допаднахме като мислене. Той кавалерски ме покани на вечеря, и въпреки че не усетих флирт, нито пеперудки от целувката му когато ме изпращаше до вкъщи, реших да го видя отново, защото просто беше страхотен кавалер, забавен, позитивен и доста привлекателен на външен вид. Отидохме на спа уикенд и аз все  повече се уверявах от поведението му, че той не е много опитен любовник, а за мен това е свръх важно. От секса имаше доста какво да се желае и от уменията му като цяло, но все пак видях потенциал за учене. Започнахме да се виждаме, защото той ме обсипваше с внимание и това много ми харесваше, Разбирахме се сякаш се познаваме от отдавна. Аз му давах насоки в секса и той беше много надъхан да се учи.  Но с времето той не се подобри много, просто сме различни темпераменти. Аз съм от жените амазонки, обичам страстта, дивото, разкрепостеното, той е от добрите момчета, срамежлив, алтруист и не е разкрепостен, няма желание да експериментира или опитва нови неща. Това започна да се отразява на сексуалния ни живот и колкото повече се привличахме духовно и емоционално, толкова сексът залиняваше все повече. Започнаха съмнения от моя страна, какво да правя. Виждах потенциал за дълга връзка и евентулано семейни взаимоотношения, но се измъчвах, че не съм удовлетворена в леглото. До като в един момент се стигна до там, че той изгуби ерекция. Блокира се някак си ментално и спря да му става. Тогава взехме решение да се разделим. Беше много болезнено, но си казхме, че няма смисъл. Решихме да си останем приятели и да се виждаме с други хора. Това не проработи, защото все още имахме чувства. Интересното при него беше, че с другите жени сексът му се получаваше, даже бил получил похвали. Не знам какви са били те като опит и очаквания. Опитхаме няколко месеца да сме разделени, опитахме да прекратим всякакъв контакт, но любовта ни ставаше все по-силна и винаги се връщахме да си общуваме , защото намирахме утеха един в друг иразбиране както никъде другаде. 

Опитвах да започна наново с други мъже, но никой дори не се доближаваше като отношение към него дори на хиляди километри. Един хубав ден той ми каза, че дори и нищо да не стане между нас, той би искал да си имаме дете, защото аз ще бъда страхотна майка, и защото и той ще се чувства по-спокоен ако е оставил нещо след себе си. Това е най-голямата ми мечта в момента, а и нещо като фикс идея, защото трябва да хвана последния влак, а на хоризонта няма никой. И тук е голямата ми дилема.Имам този прекрасен мъж, който ме обича до полуда, иска семейство с мен и дете, но не ми дава никакъв секс. Толкова се е блокирал, че дори го е страх от каквато и да е била интимност помежду ни. Не сме били интимни от 5 месеца. Т.е, не само аз имам дилема, но и той. И тук искам да попитам за вашето мнение.

Моята психоложка казва, че аз определно имам страх от обвързване, както и той. Ние много искаме да се обвържем заедно, но при липсата на какъвто и да се секс, перспективата да ходиш неудовлетворен е голяма, и естествено е , че има колебания. От друга страна си казвам? Дали това е наистина човекът за мен? Ако беше моят човек, не щ ата щяха да се случват с лекота, а не с такива трудности, мъки, боли, колебания. Казвам си, толкова много искам семейство и дете, и той толкова много ми покрива този идеал за баща на децата ми и съпруг, че аз сама се заставям да стоя в тази ситуация на незадоволителен секс, или даже на липса на всякакъв секс. И някак си се боря сама срещу себе си. Тук за страх от обвързване ли става въпорс? Ако нашият сексуален живот ставаше, наред с разбирателството ни, дали щеше да има страх от обвързване, и ако тогава имаше, щях да се съглася с моята психоложка, но при нашето положение, много хора щяха да се разделят без да се замислят?

Все още си мисля, дали ако го пусна и се оставя на съдбата и на течението ще срещна наистина този за мен, който ще ми пасва? Не казвам идеалният, но който ще ми пасва и няма да ме натоварва така. Имала съм такива връзки, вярно, и те са приключили , но са били пламенни, страстни , които са оставили следа в живота ми. Може ли една връзка да бъде такова мъчение? Вяра ли ми липсва , позитивзъм ли? Вкопчила съм се в този и това е. Но от друга страна, разбрах, че ми е много по-спокойно сама, защото някак си живея с идеята, че ще срещна господин точния за мен и съм в апогея си, флритувам, креативна съм. И като че ли това ми е най-доброто състояние. В момента , в който срещна някой, освен ако не е за забавление, започват съмненията, ама това не му става, ама онова, чакай да се огледам още малко , някъде другаде тревата може да е по-зелена. И като се знам, дори и да срещна някой, който прави хубав секс, ще му намеря други кусури. Примерно има такива, които се обаждат само за секс, непостоянни, лъжат, изневеряват и прочие. Все ще има нещо, което ще е пречка. Т,е в крайна сметка не мога да разбера, състоянието ми чисто психологическо ли е? Или аз не следвам пътя на душата си, така както тя има нужда и иска да се развива? Защото усещам, че се насилвам за тази връзка, от страх да не изпусна влака. Пришпорвам се и това ме кара да избудалявам. Ще ми е итнересно да чуя вашето мнение. Изивнявам се за дългото представяне, но исках да дам точна информация на случващото се. 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...