Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Невероятно чувство на яд и гняв...


Recommended Posts

Здравейте, от известно време забелязвам много силно чувство на гняв, яд , дори и  на омраза, когато някой изрази недоволство спрямо мен, направи ми забележка  или ме обвини  в нещо. Независимо дали на работа или близките около мен, направо толкова силна ярост нахлува в мен, а ситуациите са ежедневни...Дори и когато приятелка нещо на закачка подметне , нещо  на шега, аз веднага скачам и почвам да отговарям си поря, как си е позволила да каже това, приемам го като неуважение и подигравка..Когато човека до мен, почне да обвинява мен за караниците ни , самият факт, че отново аз съм му виновната( той постоянно прехвърля отговорността и вината на мен, никога няма дял в спора, винаги той се е държал така, защото аз го предизвиквам) направо яда и омразата нахлува в мен и ми идва буквално да му направя нещо, такава омраза....после усещането не отминава...стои омразата и желанието да кажа нещо на съответния човек, за да го нараня и да спре..Наскоро разбрах, че друга приятелка е говорила лошо зад гърба ми и то на май бивш...приех го като предателство , и отново онова усещане ме завзе, като с нея приключих отношения...Майка ми ми звъни по телефона и аз докато видя името и на телефона се изнервям, че пак нещо ще ме мъмри.Само когато детето ми отново изрази недоволство към мен, че нещо пак не съм направила ме побърква и съм готова да скоча, дори ми се иска да го ударя, за да спре да недоволства...най-интересното е , че навсякъде изпадам в ситуации и ми се идва да викам, крещя , удрям и да спря всички да имат претенции и към мен и да недоволстват от мен и все аз да съм виновна за всичко!!...Моля за помощ и съвет как да се справя

Линк към коментар
Share on other sites

Мнозина изпитват този проблем . Дори бих напомнил народната мъдрост ,,брой до десет и тогава действай " . Но при теб явно е много силно и е за терапевт .Ще трябва да положиш усилия да преодолееш този навик .

Ако ще ти помогне за себе усъвършенствуването  , Знай , че йогите обясняват случващото се в тялото по време на силна отрицателна емоция , какъвто е гневът , със отделяне на особенна отрова в кръвта . За това и предупреждават , човек да не се храни до като не трансформира чувствата и се успокои .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 11 months later...

Явно се чувстваш много нападната от всички страни. Може да е свързано с това, което пишеш за партньора си, или причината да е още в детството и родителите ти.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...