Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Да се запознаем с нашите приятели


Impulsa

Recommended Posts

Искате ли да опознаем нашите приятели.

Хубаво ще е всеки да сподели какъв човек или какви хора са неговите приятели,какви добродетели и ценности притежават,с какво са ни спечелили.Това дава и отговор на въпроса към какви качества в нас самите се стремим ние,какво поставяме като най-големи добродетели.Нашите приятели могат да ни помогнат да се опознаем самите ние.

Моята добра приятелка Зори дори и в почивните си дни ходи до работата за да види работещите колеги и да им занесе нещо сладичко.Тя носи от вкъщи храна и храни уличните котенца,говори им ,милва ги.Тя е винаги усмихната и дори напълно непознати хора я чувстват много близка,дори навъсените продавачи се усмихват.Тя непрекъснато мисли за другите и е готова да помогне дори на непознат изпаднал в беда.Когато завали първия сняг се облича в червено и бяло.Ако на някой много му харесва дрехата която току що си е купила е готова да му я подари.....Толкова много мога да разказвам за нея..Но сега сте вие наред :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

В този форум намирам много приятели. Това сте вие. Различни хора, които мога да нарека с топлата дума-приятели. Благодаря ви! :feel happy:

С вас съм.

Редактирано от wonderful
Линк към коментар
Share on other sites

Моите приятели са много различни като интереси , професии и възрасти . Тук във форума също са много различни приятелите ми . :3d_039: Една голяма въздушна целувка изпращам на всички !

Но това , което искам да кажа е ,че нямам някаква формула за приятели , просто откъдето мина спечелвам приятели , с едни много обичам да ходя в планината ,с други обичам да си говоря за археология , история и история на изкуството , с трети обичам да правя изложби , защото и те са художници , с 4-ти обичам да обсъждам педагогическите си подходи , защото са учители и са много по- големи и по - опитни от мен . И така много много различни приятели имам. Смея да нарека свои приятелки ,дори и някои от ученичките ми , дотолкова си имаме доверие .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Моята приятелка Ася - АИМ - съдбата ни събра тук и я усещам като сестрата, която винаги съм искала да имам.

Ася носи в себе си Живота, който толкова много обича и цени. Тя умее да намира щастието и благословията си в нещата, които други биха нарекли лош късмет. Тя е прекрасна майка на двама добри и умни и грижовни като нея синове. Ася заразява с оптимизма, чувството си за хумор, смеха си и здравия си разум, с който гледа на живота. (Само дето още прави възпитателни забележки на момчетата - но те и аз си я обичаме и така. ) Котето на аватара е неин домашен любимец - тя се отнася с него като с член на семейството - с много любов, грижа и уважение.

Ася и всичко, което се случи и случва с нея и с нас двете откакто я познавам, за мен са най-ценният урок по Живеене. Благодаря на Бог за това, че ни сложи една до друга!

Линк към коментар
Share on other sites

И аз смятам, че тук, във форума намерих много, истински приятели. Обикновено ме смятат за странна и :whistling: , преди се притеснявах, но от няколко години смятам, че придобих голяма увереност в себе си и зная, че всеки има място под слънцето. Смея се, радвам се на живота и го съзерцавам едновременно и изглежда излизам от рамките, които се опитват да ми поставят, но :feel happy::wub:

Линк към коментар
Share on other sites

Цвета, благодаря за темата.

Наистина това което което търсим, ценим и харесваме в приятелите си е показател за това, какви бихме искали да бъдем. И дали сме го постигнали, щом имаме приятели.

Донче, благодаря ти за хубавите думи. Мислила съм за това, как от една малка идея, каквато бе прочитането на една книга се зароди нещо прекрасно, каквото е нашето приятелство. И нямам достатъчно думи да изразя това, което чувствам в момента. Освен да ти кажа, че много те обичам и те имам за своя сестра. За мен приятелството е дар от Бога. За което трябва да сме благодарни.

Често чувам хора да казват, че имат стойностни или качествени приятели. Но аз и по друг начин бих описала своите приятели - те са искрени и всеотдайни. Попаднах в портала в най-трудния за живота ми момент и няма да е високопарно, ако кажа че тук намерих много приятели. Благодаря на хората, създали портала, благодаря и на вас приятели за това, че ви има. Прегръщам ви с цялото си сърце и душа.

Линк към коментар
Share on other sites

Hameleona , много готин човек си !

АИМ -обичат те всички !

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Отварям отново темата защото преживях за първи път загубата на приятел. На много добър приятел. Много тежко е. Някак си приемаме за даденост това, че те ще са винаги до нас, с нас.

В такива моменти човек се пита защо на добрите хора се случва това?

Загубих човека, който ме научи как да се грижа за здравето си, как да се храня правилно, да не оставям децата си да плачат, когато имат нужда да ги прегръщат, да ценя живота. Поли ме научи на всичко това. Боли ме, че не съм й казвала често колко много я обичам, че не съм й благодарила достатъчно за подкрепата. Но нали за това са приятелите - да бъдат до теб когато имаш нужда от тях. И да си спомняш с добро за тях когато ги няма.

Линк към коментар
Share on other sites

Такива близки приятели като в юношеските и младежките ми години, с които съдбата ни разпиля, никога повече не съм имала. Често си мисля за тях. Раздялата с тях е като жива смърт.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...