Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сила на любовта


Recommended Posts

sluncheviluchidq7.png

sluncheviluchi2jd7.png

Учителят, "Слънчеви лъчи"

love ~ move

движ а ~ живот ~ джива ~ раж дам :sorcerer: - давам раджас, импулс, сила, промяна, развитие

ла:в ~ лъв, цар на живота

Движение - преход между съ стояния.

мотив

1. motive ~ emotive ~ emotion

2. motive ~ mot - слово, фр. ~ вибрация

емоции - слова на сърцето

:)

Редактирано от Валентин Петров
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Красиви асоциации , Валентин .

Древни сме българите , затова и всичките ни думи са такива .

Движението на едно съзнание, прехода на едно съзнание към любовта е дълъг и изпълнен с много разумност и съзнателен живот . В глъбините на Битието , в любовта , в живота и неговата дълбочинност . :3d_053:

Редактирано от Инатари
Линк към коментар
Share on other sites

Красиви асоциации ...

...прехода на едно съзнание към любовта е ... разумност и съзнателен живот . ... в живота и неговата дълбочинност:3d_053:

icon12.gif

Да, животът на ангелите и светците.

Линк към коментар
Share on other sites

За мен Силата на Любовта е най-голямата в света, тя ще спаси света.

Линк към коментар
Share on other sites

В ече бях чела ''Камино'',където се авторката когато срещна едно озлобено куче,мислено отправи едно голямо сърце към него и то я остави на мира.Една сутрин отивах на Паневритмия в Пловдив.Там се играе на тепето и по пътя има само някакви схлупени бараки и малко къщи.Изведнъж към мен изкочиха група лаещи и ръмжащи кучета.Въпреки че обичам кучетата много се изплащих.Беше много рано на зазоряване и нямаше никой да ме спаси.Тогава мислено започнах да отправям към тях едно голямо червено сърце.Те обаче не спираха да ръмжат.Тогава изневиделица се появи някакъв човек,който кучетата познаваха и ги разпъди.Благодарих и продължих по пътя си. :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на всички ви , че ви има.Че съществувате.Обичам ви.

Вие ми вдъхвате вяра в живота,в утрешния ден.

Помагате ми да вярвам в любовта.Бях изгубила и последната си надежда, докато не открих този сайт.

едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички!!!

Линк към коментар
Share on other sites

:feel happy: И ний те обичаме :feel happy:

Учителя ни е казал, че Любовта се проявява като Стремеж , като Чувство , като Сила и като Принцип. Любовта като Сила се проявява в Ума. Замислих се по темата :thumbsup: за Силата на Любовта като Стремеж + силата на Любовта като Чувство + Силата на Любовта като Сила в Ума + Силата на Любовта като Принцип + всъщност май нищо умно не мога да пиша за Силата на Любовта :rolleyes::sleeping: обаче от все душа желая на всички

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Ами любовта е разумност и сила , иска се и разум за да обичаш , различен от ум или интелект . Един по - различен вид разум , разум на сърцето , разум на душата .

Силата на любовта е тази , която съгражда , тази , която твори , тази която пречиства всичко в душите и сърцата и умовете ни .

Всичко е създадено във вселената на принципа на любовта . Дълбоки трансформации настъпват в човек , когато съзнанието му е изпълнено с любов , със силата на любовта . Дълбоки промени настъпват с цяллото съзнание , ум и сърце на обичащият човек .

Светлината влиза в душата му , преобразява го . Любовта е новата разумност , новата духовност , която ще развием в отношенията , в съзнанията , в сърцата ни .

Не само Дънов е говорил за това , а всички мъдри хора , всички духовни хора в целия свят са на това мнение , че любовта е най- силната , най- творящата , най- разумната даденост , която можем да развием като духовни същества .

Браво на Валентин за темата :3d_081::3d_053:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Поднасям Ви искрица Любов от моето сърце с този стих на Elizabet Brawning

:3d_053:

"Как те обичам?Чуй изповедта.

Обичам те с онези висоти,

на своя Дух, когато полети

в безкрайния простор на Вечността,

Обичам те и тъй- със нежността

към простите неща-към Слънцето и

светлината на свещта.

Обичам те като човек, жадуващ Свобода

и искрено отричащ гордостта.

Обичам те със страст, родена в мен

от стари рани , и със детски плам,

обичам те с любов на минал ден,

и паднали светци- и още , знам,

с дъха , смеха, сълзите.

В смъртен плен щом падна,

ще те любя и оттам."( Elizabet Brawning)

Линк към коментар
Share on other sites

...любовта е разумност и сила , иска се и разум за да обичаш , различен от ум или интелект . Един по - различен вид разум , разум на сърцето , разум на душата .

Силата на любовта е тази , която съгражда , тази , която твори , тази която пречиства всичко в душите и сърцата и умовете ни .

:thumbsup:icon12.gif

Обичам те с онези висоти,

на своя Дух, когато полети

в безкрайния простор на Вечността

:angel:icon12.gif

"Да любиш, това значи да мислиш. Любовта съдържа в себе си Божествена мисъл... Любовта съдържа онази Божествена мисъл, която разрешава мъчнотиите, отстранява препятствията. Любов, която не носи Божествена мисъл, не е Любов, това е невежество, това е безлюбие. Тъй щото, имате ли Божествената Любов, с нея имате и Божествената мисъл...

Ако любите хората, вие имате Божествена мисъл. Ако ги мразите - нямате...

Всеки човек, който не мисли, е роб... тук ... разбирам Божествената мисъл.

...с мислите си можем да помогнем за повдигането на цял народ и на човечеството...

Човек трябва да се занимава с възвишени, Божествени мисли. Само те могат да го спасят. Красивите мисли идат от Великия Извор на Живота. Правата Божествена Мисъл показва присъствието на Бога. Когато човек се свърже с Бога, идат Божествените мисли, знание, Светлина. "

Учителят, Изворът на доброто

icon12.gificon12.gif

Когато съм изпитвал Любовта на Бога-Майка, след молитва, усещам себе си малък, слаб, състрадателен и добър. Не мога да направя или помисля нищо лошо.

"...като съм слаб, Бог в мен е силен" Свети Апостол Павелicon12.gif

babysparrowfw0.jpg

Редактирано от Валентин Петров
Линк към коментар
Share on other sites

Не е ли огнена , изпълнена с Божествената мисъл любовта , не е точно любов .

Много сладичко мъниче , Валентине !

Линк към коментар
Share on other sites

"Всякъде трябва да имаме Любов; тя е велика сила."

"дълготърпението...е признак на великата Любов, която Бог храни към нас..."

"...всякога гледам какви трябва да бъдат отношенията ми към Бога, към Любовта... мога ли да бъда търпелив, както тя иска, мога ли да бъда благосклонен, както тя желае."

"Когато сме в хармония с нея, светът е блаженство; не сме ли в хармония, няма по-опасна сила в природата от Любовта... затова трябва да бъдем с нея много внимателни."

"Любовта е храна на живота: без нея не може да се живее и да се постигне нещо в света....реалност, от която произтича сокът на живота, от който душата постоянно утолява своята жажда, както утруденият пътник при студения и бистър планински извор. Какво неоценимо богатство, какви знания са скрити в тая едничка дума! И ако хората знаеха как да я произнасят правилно, тъй, както тя е произнесена първоначално от Божествената уста, всичко наоколо им щеше да се усмихва и с умиление да слуша тоя небесен зов."

Любовта

Линк към коментар
Share on other sites

Силвето ни е пратила от далечен Чикаго много красота за нашия ден и тази тема е най-подходящото място за нея. Благодаря! :3d_064:

Благодаря и на Валентин за нея, на всички, писали тук!

:3d_053:

Линк към коментар
Share on other sites

Истинската, чистата любов е тази, която се ражда в душата, тя е смисъла на живота. Обичаш ли, -значи живееш! Любовта- тя е твоя, тя е моя свят, тя е всичко, заради което правим компромиси. Любовта има изпепеляваща сила. Тя е вечна и непобедима. Кара те да се усмихваш на света и гледаш на живота като с "розови очила". Тя е себеотдаване, лишена е от егоизъм, тя е смисълът на живота ни. Заради НЕЯ - ние прощаваме и продължаваме да

живеем. Това е великото име - ЛЮБОВ !!!

:3d_053:

Линк към коментар
Share on other sites

Силвето ни е пратила от далечен Чикаго много красота за нашия ден и тази тема е най-подходящото място за нея. Благодаря! :3d_064:

Благодаря и на Валентин за нея, на всички, писали тук!

:3d_053:

Благодаря ти горещо адашче!

Любовта резонира с Любов и силата и нечовешка става.

Благодаря за споделените мигове със слънчеви хора в този форум!

:3d_044::3d_041:

Линк към коментар
Share on other sites

Няколко мисли от Учителя за Любовта

Този , когото обичаш, трябва да бъде тъй свещен, както твоят образ и да не внасяш абсолютно никакво петно върху него.

Съвременните хора не могат да разберат любовта, понеже не могат да се разделят от старите схващания.Те мислят, че като обичаш един човек, трябва да го нахраниш, да го облечеш, да му дадеш легло и пр. Някой може да каже, че при любовта ще задоволиш нуждите на онзи, когото обичаш: ако е жаден, ще му дадеш вода; ако е беден, ще му дадеш условия; ако е невежа, ще му дадеш знание; ако е скръбен , ще го утешиш. Но ако той има всичко това, ако няма нужда от това?

Това е само външната страна на любовта. Любовта дава нещо повече от това, което можеш да дадеш или направиш външно на човека. Любовта си има една , по-велика, по-дълбока вътрешна страна. При любовта има взаимна обмяна между душите , преливане на душите.

Любовта е най-нежното цвете, което трябва да се развие далеч от погледите на хората. За любовта ти никой не трябва да знае. Любовта с език не се предава. Онзи ,който те люби, не говори , но ти чувстваш, че в тази душа има любов.Проговори ли за любовта си , тя се изгубва.

Когато се обичат , хората предават настроенията и разположенията си един на друг. Когато между двама души съществува известно подобие, те взаимно предават своите мисли и чувства.Каквото мисли и чувства единият, ще го мисли и ще чувства и другият. Ако единият е добре или зле разположен, и другият ще има същото разположение.

Когато обичаш едно същество, макар то да е далеч, твоята любов ще го закриля, подкрепя и огражда.

Прояви своята любов, без да търсиш любовта на хората. Връзката е Божествена, когато човек има такава широка любов, че като обича, да не очаква да му дадат нещо в замяна.

Щом очаква, той не е никакъв извор.Той е щерна.

Източник:

http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html

Редактирано от adelaida
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Любовта прави човека

ЗАДЪЛЖЕНИЕ без любов прави човека РАЗДРАЗНИТЕЛЕН.

Дълг, изпълнен с любов, прави човека ЩАСТЛИВ.

ОТГОВОРНОСТ без любов прави човека БЕЗЦЕРЕМОНЕН.

Отговорност, носена с любов, прави човека ДЕЛИКАТЕН.

СПРАВЕДЛИВОСТ без любов прави човека ЖЕСТОК.

Справедливост, прилагана с любов, прави човека БЛАГ.

ИСТИНА без любов прави човека КРИТИКАР.

Истина, представена с любов, прави човека ДОБРОЖЕЛАТЕЛЕН.

ВЪЗПИТАНИЕ без любов прави човека противоречив.

Възпитание, провеждано с любов, прави човека ХАРМОНИЧЕН.

УМ без любов прави човека ХИТЪР.

Ум, прилаган с любов, прави човека ЧЕСТЕН.

ЛЮБЕЗНОСТ без любов прави човека ЛИЦЕМЕРЕН.

Любезност, изразена с любов, прави човека ОТКРОВЕН.

РЕД без любов прави човека ДРЕБНАВ.

Ред, оформен с любов, прави човека ВЕЛИКОДУШЕН.

ПОЗНАНИЕ без любов прави човека НЕОТСТЪПЧИВ.

Познание, приложено с любов, прави човека ТАКТИЧЕН.

ВЛАСТ без любов прави човека НАСИЛНИК.

Власт, упражнявана с любов, прави човека СПРАВЕДЛИВ.

ЧЕСТ без любов прави човека ВИСОКОМЕРЕН.

Чест, носена с любов, прави човека СКРОМЕН.

БОГАТСТВО без любов прави човека АЛЧЕН.

Богатство, управлявано с любов, прави човека ЩЕДЪР.

ВЯРА без любов прави човека ФАНАТИК.

Вяра, живяна с любов, прави човека ТОЛЕРАНТЕН.

:thumbsup2: :thumbsup2:

Любовта прави човека

Линк към коментар
Share on other sites

:3d_053::3d_047:

Ами любовта е разумност и сила , иска се и разум за да обичаш , различен от ум или интелект . Един по - различен вид разум , разум на сърцето , разум на душата .

Силата на любовта е тази , която съгражда , тази , която твори , тази която пречиства всичко в душите и сърцата и умовете ни .

Всичко е създадено във вселената на принципа на любовта . Дълбоки трансформации настъпват в човек , когато съзнанието му е изпълнено с любов , със силата на любовта . Дълбоки промени настъпват с цяллото съзнание , ум и сърце на обичащият човек .

Светлината влиза в душата му , преобразява го . Любовта е новата разумност , новата духовност , която ще развием в отношенията , в съзнанията , в сърцата ни .

Не само Дънов е говорил за това , а всички мъдри хора , всички духовни хора в целия свят са на това мнение , че любовта е най- силната , най- творящата , най- разумната даденост , която можем да развием като духовни същества .

Браво на Валентин за темата :3d_081::3d_053:

:3d_022::3d_044::3d_043:

Каквото и да си кажем, за силата на Любовта, все ще е недостатъчно :). Любовта е велика мистерия!...

Редактирано от BENITA
Линк към коментар
Share on other sites

"Егоизмът идва от бедността на сърцето, от вярата че любовта я няма в изобилие. Ставаме егоисти, когато вярваме, че може би утре за нас няма да има пица. Но когато знаем, че нашето сърце е магическа лаборатория за произвеждане на любов, ние ще бъдем винаги щедри, и любовта ни ще бъде напълно безусловна."- карта на мъдростта

Линк към коментар
Share on other sites

И в Библията е казано много хубаво за Любовта

1 КОРИНТЯНИ, гл.13

1. Ако говоря с человечески и ангелски езици, а любов немам, ще съм мед що звънти или кимвал що дрънка.

2. И ако имам пророчество, и зная всичките тайни и всеко знание, и ако имам всичката вера щото и гори да преместям, а любов немам, нищо не съм.

3. И ако раздам всичкият си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам телото си на изгореване, а любов немам, нищо не се ползувам.

4. Любовта дълготърпи, благосклонна е; любовта не завижда; любовта не се превъзнося, не се гордее,

5. не безобразствува, не дири своето си, не се раздражава, не мисли зло,

6. на неправдата се не радва, а сърадва се на истината,

7. всичко претърпева, на всичко хваща вера, на всичко се надее, всичко търпи.

8. Любовта никога не отпада; другите обаче, пророчества ли са, ще се прекратят; езици ли са, ще престанат; знание ли е, ще изчезне:

9. Защото от части знаем, и от части пророкуваме;

10. но когато дойде съвършеното, тогаз това което е от части ще се прекрати.

11. Когато бех младенец, като младенец говорех, като младенец мъдрувах, като младенец размишлявах; но от как станах мъж, напуснах което е младенческо.

12. Защото сега видим мрачкаво както през огледало, а тога ще гледаме лице с лице; сега познавам от части, а тога ще позная както съм и познат.

13. А сега остават тези трите, вера, надежда, любов; но най-голема от тех е любовта

Източник

Линк към коментар
Share on other sites

"Толтекът е творец на Любовта, творец на Духа, човек, който всеки миг, всяка секунда създава най-прекрасното изкуство-Изкуството на Сънуването.

Животът е само сън, и ако сме творци, можем да сътворим живота си с Любов и да превърнем съня си в шедьовър."

Дон Мигел Руис

УЧИТЕЛЯТ

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ един учител, който говорел пред тълпата, а посланието му било тъй прекрасно, че всички се трогвали от думите му за любовта.Един мъж сред множеството попивал всяка дума, изречена от Учителя.Този човек бил много скромен и имал голямо сърце.Думите на Учителя така го развълнували, че той изпитал желание да го покани в дома си.

Когато Учителят завършил Словото си, мъжът си пробил път през тълпата, погледнал Учителя в очите и му казал:"Знам, че си зает и всеки има нужда от вниманието ти. Знам, че едва ли имаш време дори да ме изслушаш. Но сърцето ми е така отворено и преизпълнено с любов към теб, че изпитвам необходимост да те поканя у дома. Искам да приготвя, за теб най-хубавите ястия. Не очаквам да приемеш, но просто трябваше да ти го кажа."

Учителят го погледнал в очите и отвърнал усмихнат:"Приготви всичко.Ще дойда." След това си тръгнал.

При тези думи радост изпълнила сърцето на мъжа. Нямал търпение да посрещне Учителя и да изкаже Любовта си към него. Това щял да бъде най-важният ден в живота му:Учителят щял да бъде с него. Купил най-хубавата храна и най-доброто вино и намерил най-красивите дрехи, за да ги подари на Учителя.След това забързал към дома си, за да приготви всичко за идването на важния гост. Почистил цялата къща, приготвил най-прекрасното ядене и подредил красиво масата. Сърцето му преливало от радост, защото скоро Учителят щял да дойде.

Мъжът чакал нетърпеливо, когато някой потропал на вратата. Той бързо отворил вратата, но вместо Учителя на прага стояла старица. Тя го погледнала в очите и казала:"Умирам от глад. Ще ми дадеш ли къшей хляб?

Мъжът малко се разочаровал, че не е Учителят. Погледнал жената и рекъл:"Моля заповядате". Настанил я на нароченото за Учителя място и я нагостил с приготвената за него храна. Но бил притеснен и нямал търпение тя да приключи с храненето. Старицата била трогната от щедростта на този човек благодарила му и си тръгнала.

Едва отново подредил масата за Учителя, и на вратата пак се потропало. Този път бил един странник, прекосил пустинята. Той погледнал мъжа и рекъл:"Жаден съм. Ще ми дадеш ли нещо, за пиене?"

Човекът отново останал малко разочарован, че не е Учителят. Поканил странника в дома си и го настанил на нароченото за Учителя място. Поднесъл виното, приготвено за Учителя. Когато странникът си тръгнал, мъжът отново подготвил всичко, за очаквания гост.

Някой отново потропал на вратата. Когато отворил, на прага стояло дете. То погледнало мъжа и рекло:"Умирам от студ. Ще ми дадеш ли одеало да се загърна?"

Мъжът бил, малко разочарован, че не е Учителят, но се взрял в очите на детето и сърцето му се изпълнило с обич. Бързо събрал приготвените като дар за Учителя дрехи и облякъл детето в тях. То му благодарило и си тръгнало.

Човекът отново подготвил всичко, за Учителя и чакал до много късно. Когато осъзнал, че той няма да дойде, изпитал разочарование, но веднага му простил. Казал си:"Знаех си, че не мога да очаквам Учителя да дойде в моя скромен дом. Макар да обеща, сигурно нещо по-важно го е отвело другаде. Учителят не дойде, но поне ми обеща да го стори и това е достатъчно, за да се чувствам щастлив."

Бавно прибрал храната и виното и си легнал. Същата нощ сънувал, че Учителят му е на гости. Мъжът се радвал да го види, но не знаел, че сънува."Учителю, ти дойде!" Удържа на думата си!"

Учителят отвърнал:"Да, тук съм, но бях тук и преди. Бях гладен и ти ме нахрани. Бях жаден и ти ме напои с вино. Мръзнех и ти ми даде дрехи. Каквото правиш на другите, правиш го за мен."

Мъжът се събудил с преливащо от щастие сърце, защото разбрал урока на Учителя. Учителят го обичал толкова много, че му изпрати трима души, за да му предаде най-великият урок: Учителят живее във всеки. Когато нахраниш гладния, когато давош вода на жадния, когато обличаш мръзнещия, ти даряваш любовта си на Учителя.

ДОН МИГЕЛ РУИС -Умението да обичаш

Матей 10:42

И който напои един от тия скромните само с една чаша студена вода, в име на ученик, истина ви казвам, никак няма да изгуби наградата си.

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;

33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата.

34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.

35 Защото огладнях и Ме нахранихте; ожаднях и Ме напоихте; странник бях и Ме прибрахте;

36 гол бях и Ме облякохте; болен бях и Ме посетихте; в тъмница бях и Ме споходихте.

37 Тогава праведните в отговор ще Му кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и Те нахранихме; или жаден, и Те напоихме?

38 И кога Те видяхме странник, и Те прибрахме, или гол и Те облякохме?

39 И кога Те видяхме болен или в тъмница и Те споходихме?

40 А Царят в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тия най-скромни Мои братя, на Мене сте го направили.

41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.

42 Защото огладнях и не Ме нахранихте; ожаднях и не Ме напоихте;

43 странник бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница бях, и не Ме посетихте.

44 Тогава и те в отговор ще кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница и не Ти послужихме?

45 Тогава в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже не сте направили това на ни един от тия най-скромните, нито на Мене сте го направили.

46 И тия ще отидат във вечно наказание, а праведните във вечен живот." Мат.25

Превод от 1940 г

Редактирано от BENITA
Линк към коментар
Share on other sites

"Толтекът е творец на Любовта, творец на Духа, човек, който всеки миг, всяка секунда създава най-прекрасното изкуство-Изкуството на Сънуването.

Животът е само сън, и ако сме творци, можем да сътворим живота си с Любов и да превърнем съня си в шедьовър."

Дон Мигел Руис

Учителят го обичал толкова много, че му изпрати трима души, за да му предаде най-великият урок: Учителят живее във всеки. Когато нахраниш гладния, когато давaш вода на жадния, когато обличаш мръзнещия, ти даряваш любовта си на Учителя.

ДОН МИГЕЛ РУИС -Умението да обичаш

http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k...amp;tr_search=1

Това е чудесна притча , Benita !

Толкова често сме увлечени в едни несъществени ,повърхностни неща, които са толкова субективни, толкова неистински,че безусловността в любовта все се изплъзва. Все купуваме и продаваме любов , ама нейсе.

Толкова са затворени и сърцата и домовете и трапезите ни за ближния ,че ще има нужда от много такива притчи .

Линк към коментар
Share on other sites

Една героиня на Сергей Лукяненко (автор на поредицата "....патрул" - в много критична ситуация пита своя любим: "Не е ли любовта могъща сила?!?" . А теговият отговор е "Льбовта е сила, когато е в теб. Ако ти си в любовта- не е сила, а стихия". съгласна съм с него.:)

Линк към коментар
Share on other sites

Наистина чудесна притча.

След като прочетах притчата, на мене ми е интересно дали сред нас има някой да е почукал гладен, пък да е получил ритник?

Едва ли, съмнявам се.

При толкова много думи за Любов, обич и други такива думички.. думички.... Никой от нас не създава спънки на друг. Нали?

Казват Любовта имала чудни свойства. Когато ти се създават спънки - Любовта давала. Когато се хули неоправдано нечие име - Любовта карала похуленото име пак да дава.

Като че ли е вярно написаното по-горе. .. "Любовто е Сила, когато е в тебе" - Тя те кара да даваш, защото е в тебе, имаш Я и за това даваш.

Всеки дава каквото има..... един - Любов, друг - пари, трети - Мъдрост, четвърти - знание, пети - ... злоба, шести - ... лукавост, седми - нищо не дал....

Кой каквото има, това дал.

Наистина чудесна притча.

=====

Мат.25

"44 Тогава и те в отговор ще кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница и не Ти послужихме?

45 Тогава в отговор ще им рече: Истина ви казвам: Понеже не сте направили това на ни един от тия най-скромните, нито на Мене сте го направили. "

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...