Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пролетно-лятно черешово пречистване


Recommended Posts

Здравейте! :3d_060:

Позволете ми да споделя една моя опитност. Всяка година по черешово време, при среща, повечето ми познати и приятели реагират така: "Колко добре изглеждаш!" и като разберат защо, започват да ме упрекват: "Ама защо не ми се обади и на мен?"

Така. В момента имаме няколко условия. Черешово време е. Наближава пълнолуние. И не искам познатите отново да ми се сърдят.

Затова обявявам на всички решението си отново да изкарам традиционното си пролетно-лятно пречистване. 10 дни само на череши. И много вода. Е, може и чай. Аз предпочитам зеления чай, но за разнообразие пия и билков. Как ухае чаят през тези дни! И всичко наоколо e толкова ярко! Сетивата се събуждат, възприятията се изострят, чувстваш лекота и яснота!

След първите ден-два обаче. Споменатите първи ден-два са по-трудни, някои получават главоболие, на други им се вие свят. С годините се убедих, че и тук голяма роля играе психическата нагласа. Лично аз вече не изпитвам подобни неприятни усещания.

Ако решаваш да се включиш в отбора на черешоядците, чети нататък. Ако не, благодаря ти за вниманието дотук:))) Предай тази информация на някой познат, който би се заинтересувал!

И така, реших този път да се обадя на колкото може повече хора (преди всичко жени, но защо не и мъже?!) и да образуваме една групичка, която с общи усилия да започне черешовото приключение, а ако има желание - и ако организмът също е съгласен - и да го завърши!

Важно е да си припомним, че тук не може да има успех или неуспех. Всяко, дори и малко усилие, е важна крачка в себеопознаването (дали ще се справя?) и самоовладяването (да, успях!), а това е началото на пътя, който е пред всички нас.

Бихме могли да продължим разговора за здравословното хранене, и за пречистването, и за съпътстващото го отслабване и намаляване на натрупаните през зимата килограми на една обща среща. Можем да поговорим и споделим опит за други лично изпитани от нас практики.

Нека се съберем в първия ден на черешовото "изпитание" - 04 юни -понеделник - в Клуб-Библиотека "Виделина" в 12.00 наобяд, а за тези, които не могат - да си насрочим още една среща в 17.30 същия ден. Ще поговорим повече и за захранването в края на пречистването. Ще определим дата за следващата си среща. Заедно ще ни е по-лесно!

Приемаме и задочници:))) Само ни пишете, че се включвате, за да знаем, че има и други като нас:))) Ще ви информираме за срещите си.

За тези, които не знаят новия ни адрес:

Варна

ул. "Цар Симеон I" 27, ст.6

(под градинката на ДЗИ)

Сърдечни слънчеви поздрави на всички!

Лидия Атанасова

Клуб-Библиотека "Виделина"

0896/716 216; 052/64-89-22

videlina777@abv.bg

www.videlina.iskri.net

:3d_044:

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Е, аз ти благодаря за това, че се направила труда с да го споделиш.

Линк към коментар
Share on other sites

Хей,не забравяй за тези,които не могат да дойдат там.Пиши ни повече подробности.Лично аз много се заинтригувах.Пиши подробно всичко.Сигурно и аз ще се включа! :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Привет от мен! Аз вече започнах, но няма да ям само череши. Включила съм домати, краставици, череши и ягоди.

Успех на всички!

Линк към коментар
Share on other sites

Аз съм на този черешов разтоварителен режим от понеделник. Хубаво е да се кара 40 дни на череши - напълно се обновява организма и клетките и човек се изпълва с енергия. Ям колкото искам череши, вода, чай, мед, тъй като не страдам от излишество на килограми и го правя за прочистване, а не за отслабване.

Линк към коментар
Share on other sites

А защо точно черешите са избрани?

Линк към коментар
Share on other sites

И за мен това е добър вариант - правя го, но не си определям дни - колкото издържа. Най-трудно е захранването. Ще пробвам с вас този път да видя какво ще стане, макар и задочно. Досега винаги съм си правила черешово пречистване сама без да споделям с който и да е. Сега ще видя какво ще стане със споделяне. Ще започна от 04.06 - на вода, череши, ако се наложи вода с няколко капки лимонов сок, зелен чай и може пелинова отвара някоя вечер - но това си е мое индивидуално предписание и не го препоръчвам. При мен има конкретна причина за тая отвара и мога да я пия и по време на гладуване даже. Бррррр Много изостря обаче и за някои хора не е добре.

Защо точно череши - този сезон няма как да са ябълки. При повечето хора са по-подходящи от ягодите и действат много добре. Пречистват кръвта. Полезни при анемия. Хранителни. Лесен за издържане режим поради тази причина. Съставът не го помня макар да съм го чела - мисля, че имаше богато разнообразие на микроелементи, солидно количество вит С и разни други незапомнени от мен неща. Също за мен са червени, обичливи, закачливи и чувствителни. Малко е рано за най-хубавите череши, ама пък като време ми е подходящо. Така че, от 4 юни ще се пробвам с вас.

Линк към коментар
Share on other sites

Тоже :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Черешите, освен че съдържат много витамини, минерали и микроелементи и са полезни за физическото тяло, са много пречистващ плод и се отразява добре един такъв режим цялостно.

Този плод расте на дърво, кръгъл е и е с червен цвят. Плод, който внася високи, чисти и свежи чувства, живот, веселие, радост. Този плод е Венерин. Освен това черешките са по две. Подходящ е за двойните зодии - рибки, близнаци, везни. А също и за анемичните, меланхоличните и тъжните хора. Символизира чистотата, жизнерадостта. Висящи и люлеещи се свободно, черешките са закачлив и сладък плод. Символ е на свободата.

Който обича да се храни с череши, може и целия сезон да изкара така. Добре е да посади човек поне едно черешово дръвче през живота си. Поне едно.

Сега основната храна са ми череши, ягоди и тук-там нещо друго.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на всички! :feel happy: Наистина защо точно череши? Това са любимите ми плодове още от детството. А и са много полезни. Имат способността да подобряват настроението, радостен плод са! Засищат много добре, ягодите са "по-тънки".

Първите дни ям повече от килограм, дори и два, след това от само себе си намалявам количеството, явно стомахът ми се свива. Виждам, че почти всички включили се имат вече опит, затова да си пожелаем слънчево време и хубави череши!

Една немаловажна тема: какви мерки вземате ден-два преди началото, чела съм, че е хубаво да се прочисти дебелото черво, но не съм го правила. Споделете своя опит, за да го предам на другите, които се включват. Знам, че така се избягва неразположението и главоболиетое първите два дни.

Поздрави на всички! :thumbsup:

Cherry-Square-Print-C10052530.jpeg

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!Преди 2 години останах 10 дена на череши и резултатите бяха наистина чудесни.С удоволствие ще се присьединя,макар и задочно.Успех на всички! :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Лидия, поздрави!

За първите дни и изобщо за разтоварителни режими, гладуване, захранване, виж във форума "здраве" - там има теми за това.

А черешките е добре да си ги посадим сами, да се грижим за дръвчетата, така не е необходимо да си ги пожелаваме, а си ги хапваме направо с удоволствие и благодарност.

Линк към коментар
Share on other sites

:feel happy: много ми харесва долната тройна коалиция :

Има голяма благодат тази година, няма ли да дойдеш насам да си направиш ягодова-черешова-черничева диета?

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост
Линк към коментар
Share on other sites

Препращам писмото, което изпратих на всички, които ми писаха по мейла.

:thumbsup2:

Здравейте!

Групичката на черешоядците се увеличава. Засега чрез е-майли се "записаха" 11 задочника от София, Бургас и Карнобат. Варненските участници ще станат ясни на двете ни срещи в понеделник - 04.06 - 12.00 и 17.30 ч. в Библиотека "Виделина".

Предлагам лично да се запознаете и с участниците в този форум, които също приеха идеята:

http://www.beinsadouno.com/board/index.php...amp;#entry36113

Ако желаете да споделите мнение във форума, предварително трябва да се регистрирате там. Този форум е много интересен и се работи лесно, ако искате да публикувате мнения.

Утре ще ви изпратя информация - какви мерки да вземем в неделя, за да избегнем главоболието и неразположението в понеделник вечерта и евентуално във вторник.

Поздрави от

Лидия!

Клуб-Библиотека "Виделина"-Варна :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Започвам от днес.

Линк към коментар
Share on other sites

Още малко инфо по въпроса: Защо точно череши?

Из 'Книга за здравето'

Ако искате да подобрите кръвообращението си, яжте череши. Какво се крие в черешата? В нея се крият дълбоки чувства. В черешата се крие законът на свободата.

Ако детето е малокръвно, давайте му повече круши; ако е грубичко по характер, хранете го с ябълки; ако му липсват благородни чувства, хранете го с череши, които едновременно стават регулатор на стомаха.

В някои плодове преобладават известни цветове повече, в други по-малко. Например вземете черешата - в нея преобладава повече червеният цвят. И следователно, ако някой е малокръвен и ако разбира закона, при яденето на черешите, ако той има туй разположение, ако яде по новия начин, яде чрез разбиране, а не механически, непременно той ще възприеме всичко онова, което е необходимо за неговия организъм.

Ако стомахът ви е разстроен, сварете дренки или пък ги яжте пресни. Черешите пък действуват разслабително.

Черешата и прасковата крият в себе си лечебни свойства. Черешата се препоръчва против малокръвие и неврастения. Пролет, когато има череши, можете да ядете, колкото искате, но с любов. За да се ползувате от плодовете, те трябва да са отглеждани от добър човек.

Когато сте неразположени духом, направете следния опит: вземете половин килограм пресни, едри, хубави череши и излезте навън в 10 ч. преди обяд. Обърнете се към слънцето и започнете бавно, спокойно да ядете черешите - около половин час; освен череши нищо друго не трябва да ядете.

Черешите внасят радост и веселие в човека. Различните плодове показват различно въздействие върху хората, а само когато човек иска съзнателно да се ползува от тяхното добро въздействие.

А на въпроса за прочистване на дебелото черво.

Прави ми впечатление, че преди да се започне лечение на някакво заболяване, Учителя съветва да се прочисти първо дебелото черво като се пие рицин и няколко чаши гореща вода. И аз моля, ако някой го е прилагал и има опитност да сподели.

Линк към коментар
Share on other sites

А на въпроса за прочистване на дебелото черво.

Прави ми впечатление, че преди да се започне лечение на някакво заболяване, Учителя съветва да се прочисти първо дебелото черво като се пие рицин и няколко чаши гореща вода. И аз моля, ако някой го е прилагал и има опитност да сподели.

:3d_045:

И аз нямам опит никакъв, а ми се иска да дам информация на тези, които ще го правят за първи път и да ги окуража, че неразположенията са временни, и има начини да се намалят значително. Спомням си, че и на мен не ми беше лесно в началото, а най-много ме измъчваше въпроса: "И в това състояние цели 10 дни?" О-о-о-о!

Не, разбира се, но как да предотвратим главоболието, гаденето, неразположението първите 1-2 дни?

Търсих във всички форуми, намерих мноооого инфо за захранването, но за първоначалната подготовка - почти нищо.

Оформят се следните възможности:

1. Рициново масло (колко?) + няколко чаши гореща вода

2. Клизма (уфффф :thumb down: )

3. Питах в аптеката за билки, дадоха ми шоколадчета със сена - ефикасни ли са? Някой пробвал ли ги е?

Моля ви, споделете каквото знаете и каквото сте опитали лично!

Слънчеви Поздрави! :dancing yes:

От името на варненската групичка (засега 10-ина черешоядци):

Лидия :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Не се тревожете толкова за това неразположение. Не е толкова страшно или пък неприятно. Отминава. Разхождайте се навън, усмихвайте се. Ако правите черешовото прочистване с желание, не виждам проблем.

Линк към коментар
Share on other sites

За предварителната подготовка - просто няколко дена много лек хранителен режим - плодове,зеленчуци...без кафе,кола.Вегетарианците не би трябвало да имат никакьв проблем.Необходима е само психическа нагласа.Има ли я нея,не е трудно и наистина си заслужава.Захранването е както при плодово-чаения режим на Лидия Ковачева. :thumbsup: На всички - успешно и леко "зареждане" от енергията на черешките! :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Оформят се следните възможности:

1. Рициново масло (колко?) + няколко чаши гореща вода

2. Клизма (уфффф :thumb down: )

3. Питах в аптеката за билки, дадоха ми шоколадчета със сена - ефикасни ли са? Някой пробвал ли ги е?

За рициновото масло в нета намерих, че сутрин на гладно се приемат 2-3 супени лъжици . Затова и аз питам дали някой го е прилагал.

Клизмата е добре, но повече от един път седмично не е желателно да се прилага - дехидратира и нарушава баланса на дебелото черво. Шоколадчетата със сена са ефикасни и са решение, но правят спазми. :3d_077: При редовна употреба към сената се привиква, освен това тя (в по-големи количества) може да предизвика тахикардии.

:3d_047:

Линк към коментар
Share on other sites

Много обичам череши, но не съм опитвала черешовата диета. Утре отивам да си набера една кофа с череши :thumbsup2: и ще опитам, но не знам колко дни ще мога да изкарам само на череши? До сега не съм се подлагала на някакви специални диети, ако не броим вегетарианството, но си ям мляко, сирене, кашкавал ... Много ли се отслабва, аз и без друго нямам излишни килограми за сваляне?

За прочистване на дебелото черво ми се струва най-безобидна клизмата, то нали се прави само в началото - т.е. веднъж. Или техниките от йога за промиване на червата, но те не са много лесни за приложение. Между другото онзи ден следобед и на вечеря ядох само ягоди и череши, на сутринта се чувствах много свежа, нито главоболие, нито нещо друго ...

Линк към коментар
Share on other sites

Диана спомена йога и се сетих една индийска рецепта.

Сутрин на гладно се изпиват на малки интервали 9 чаши вода. Не се яде нищо докато не се отиде до тоалетна. Но ми се струва доста драстично като начин за прочистване. Пък и трябва да си вкъщи, за по-лесно.

Линк към коментар
Share on other sites

Много обичам череши, но не съм опитвала черешовата диета. Утре отивам да си набера една кофа с череши :thumbsup2: и ще опитам, но не знам колко дни ще мога да изкарам само на череши? До сега не съм се подлагала на някакви специални диети, ако не броим вегетарианството, но си ям мляко, сирене, кашкавал ... Много ли се отслабва, аз и без друго нямам излишни килограми за сваляне?

За прочистване на дебелото черво ми се струва най-безобидна клизмата, то нали се прави само в началото - т.е. веднъж. Или техниките от йога за промиване на червата, но те не са много лесни за приложение. Между другото онзи ден следобед и на вечеря ядох само ягоди и череши, на сутринта се чувствах много свежа, нито главоболие, нито нещо друго ...

е, това с кофата е СУПЕР! аз ще има да избирам от пазара в понеделник сутринта.... дано да има избор! :o

а за килограмите... да, част от моята идея е да сваля малко от натрупаното през зимата, стигала съм до 4-5 кг, но при 10 дена череши +10 дена захранване. Иначе - 2-3 най-много. :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...