Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво мислите за тези предсказания на Ванга ?


veselinvalchev1981

Recommended Posts

http://www.vbox7.com/play:11881b47

Ще обърна внимание на 3 не че останалите не са важни :rolleyes: :

"Деца в България ке стане добре...Ке се живее добре" , "Не се карайте Всички сте божии деца.България ке се оправи-чакат я добри дни" , "Ще мине време България ще изправи снага,самочуствието на хората ще порасне".

Е България ще се оправи,мога да кажа че това време наближава колкото и странно да звучи за повечето хора.Уповавам се също и на Димитар Захариев,който също казва че съвсем скоро 2009-2010 година страната ни коренно ще се подобри,минималната заплата в България ще е около 1000 евро,пенсиите също много ще се вдигнат и хората ще си върнат нормалното изражение по лицата :dancing yes: .Това го пиша за да го има черно на бяло написано.Пък и сигорно 90% от хората невярват че страната ни ще се оправи някога.Аз следя какво говори Д.Захариев и досега всичко си е станало така както го казва,така че съм спокоен за нашето бъдеще.Не че на човек му трябват много пари,мен и сега си ми стигат 300 лв на месец,но ще се чуствам по добре когато и народа ни се успокои :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Не съм се вторачвала в предказанията на Ванга. Срещнах се лично с нея. Но останах със странно усещане.

Тя ми напомня - и тогава, и сега за героя от едноименния разказ на Йовков - "Вълкадин говори с Бога"...

Линк към коментар
Share on other sites

Не съм се вторачвала в предказанията на Ванга. Срещнах се лично с нея. Но останах със странно усещане.

Тя ми напомня - и тогава, и сега за героя от едноименния разказ на Йовков - "Вълкадин говори с Бога"...

Какво точно имаш предвид Мона ? Не съм чела този разказ. Преди години гледах едно предаване по руската телевизия, леко насмешливо към пророчествата на известни ясновидци.Ванга предсказа ,че Курск ще потъне.Тогава си помислих за град Курск. А тя говорела за подводницата,която по това време не била построена.Това е личното ми впечатление.

Линк към коментар
Share on other sites

За ДимитЪр не знам, но сигУрно ще се оправим. Рано или късно. Но преди да се оправи държавата трябва първо всеки да оправи себе си! За това говореше и Ванга.

Линк към коментар
Share on other sites

http://www.vbox7.com/play:11881b47

Ще обърна внимание на 3 не че останалите не са важни :rolleyes: :

"�”еца в България ке стане добре...Ке се живее добре" , "Не се карайте Всички сте божии деца.България ке се оправи-чакат я добри дни" , "Ще мине време България ще изправи снага,самочуствието на хората ще порасне".

ще се чуствам по добре когато и народа ни се успокои :rolleyes:

И аз . И то много . Нормалните изражения , ще се появят , когато 1000 евро се появявят като нормални заплати , а не след героичен напън или поради изключителни стечения на обстоятелствата . С това съм неимоверно съгласна. Усилията , които ние трябва да направим са точно сега , в този момент ,а пък и за в бъдеще , когато най- сетне се научим да работим ,тоест всеки да си върши неговата работа, повече от добре . Така ,че да е конкурентноспособен , а не обратното , едва търпим и спиращ развитието си собственото и на институцията за която работи . Ако ние сме част от развитието , то няма как да ни се изплъзне , просто ще се случи . Ако не искаме да се развиваме , много трудно ще станем част от него . Хората искат да работят , искат да се развиват , искат да учат . Говоря за разумните , млади хора . Стараят се да си създадат условия за работа , да подобрят работоспособността си , ефективността си , квалификациите си . Просто трудно става. В истинския живот на забързаната икономика , много трудно оцеляваме , защото много от нещата в България никога не са били истински ,реални условия , а напротив изкуствено наложени похлупаци , промити мозъци , затворени очи , изкуствено , създадена нереална среда .

Ще изправим снагата си , като започнем да работим , да се движим , да се развиваме . Така или иначе тези процеси са факт .

Към Ванга изпитвам почитание и огромно любопитство. Колоритен език имаше тя. Различно , много различно мислене .

Доказана ясновидка ,ето това знам за нея . Съжалявам , че повечето неща , които съм чела като нейни думи , много трудно се разбират ,или видео - материали ,също трудно разбираеми като език , много далеч , в бъдещето и в древността едновременно. Чудатница , странна жена е Ванга .Много болка има в гласа й , много тежест от човешките съдби и психика . Като учителка , която е претърпяла миниатюрен успех с учениците си . Ето така виждам аз Ванга .

"Защото лоши сме ние хората "

Редактирано от Инатари
Линк към коментар
Share on other sites

"В България ке стане добре... Ке се живее добре" - Това и аз мога да го кажа и толкова много хора са го казвали. Кога е въпросът и също така кое ще стане добре ? Тя едвали е имала предвид "всичко". Та нали и вмомента според нечии разбирания и "мутрите" си живеят добре.

"Не се карайте Всички сте божии деца." - Това вече е много добре казано и напълно съм сагласен, утре ще пробвам да го кажа на децата в яслата, където работя. Дано да има успех!

"България ке се оправи-чакат я добри дни" - Е как бе, "царят" дойде и обеща, да я оправи за 800 дни, едвали някой може да каже, че не се е справил добре. Възцари малко ред около "Враня"... А доколко я чакат добри дни, можем само да се

надяваме, чакайки или да се надяваме, работейки по въпроса. Всеки според разбиранията си.

"Ще мине време България ще изправи снага,самочуствието на хората ще порасне" - Не виждам никаква разлика в смисъла на трите като цяло, е тука има и нещо за растящото самочувствие. А това може и да е за лошо може и да е за добро. И ако питате мен то вече на повечето Българи е пораснало от 2000г. насам бая. И не винаги се базира на банковите сметки.

Абе все общи приказки, обаче ако всички повярват в тези общи приказки и аз бих се зарадвал, е може и да се появи някаква надежда по въпроса. Пък ако повярваме, че е възможно, независимо кой го казва баба Ванга, някой друг тракторист или "царя", става по - възможно дори и ние да си променим мисленето в тази насока, а след това и действията.

- Абе около 90% от пророчествата са чиста злоупотреба, каже се нещо общо, неопределено, което е възможно да стане някога. И накрая за да му се придаде истинност оп айде пророчество беше. "Ама как го правиш ? - Ами то просто си е така, имам дарба. А ти нямаш и за това неможеш да ме разбереш, ама ще видиш." А има и други хора, които са стигали по - надалеч определяли са дори и годината в която ще стане. И кво като вземе, че нестане определяме нова...

Какво означава да се оправи България ? В какво отношение ? Тя и престъпността може да се оправи със закона, да натрупа повече средства и... Аз пък бих се зарадвал, ако можеше да ни изпророкува или да ни каже КАК ще стане това, КАКВО трябва да направим, че да и изпълним пророчеството. Ако беше обявила начина по който щеше да стане, съмнявам се, че ако беше разумен, нямаше да се намерят хора, които да го направят и съответно да и се сбъднат думите.

Е са, ако и е било дадено да знае само, че ще стане а не как... то е друго. :)

Редактирано от PeaceMAker
Линк към коментар
Share on other sites

Е, ти пък много си черноглед. И сега ще ми кажеш :"Не аз разсъждавам реалистично . Аз пък ще ти кажа , каквато реалност съзнаваш , от такава реалност ще бъде част.

Линк към коментар
Share on other sites

Предсказанията представляват само една визия за бъдещето. Те не показват самото бъдеще. Това са следствията, които ще се проявят на базата на вече възникнали причини, които са привели в движение съответните сили. Целта на предсказанията е да покаже моментното състояние на очакваното бъдеще, но все пак е нужно да се осъществят необходимите действия за постигане на желания резултат.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

"каквато реалност съзнаваш , от такава реалност ще бъде част."

- мисля че имаш предвди "ще бъдеш част", почти съм съгласен с теб тук, само ми кажи какво разбираш под това да съзнаваш нещо ?

Аз мога да ти кажа нещо подобно на твоето изказване: - Мислите стават на думи, думите на дела, делата на навик, навика на характер, а характера в съдба. За последното не съм много сигурен. => Каквото препълва сърцето ти, или вътрешността ти такова ще ти бъде и в реалния живот. То и в писанието го пише, ама по - просто, аре нема да ти го цитирам.

" И сега ще ми кажеш :"Не аз разсъждавам реалистично. "

Не, не. Такива думи никога не са изричали мойте уста. Казвал съм, че съм реалист, ама то си беше за определен период от време(доста отдавна). Са(наскоро) някой хора, ми обявяват, че съм прекален оптимист и дори се опитват да ме коригират.

Аз пък на твойте думи, ще кажа че си погледнал малко "черно - бяло", на моето изказване. "Като не е съгласен значи я отрича". И знаеш ли защо "черно - бяло" ? Защото никаде не съм казал, че България няма да тръгне по по - добър път. Аз лично пожелавам това на целия свят.

Аз видях само 1 нередно нещо /спекулация/ в цялото ми изказване и това са 90%-те процента, като незнам точно колко са можеше да кажа почти всички или преобладаваща част, много...

Я ми кажи какво в моето изказване ти определяш като черногледство ?

Редактирано от PeaceMAker
Линк към коментар
Share on other sites

Радвам се за теб Peacemaker , че си станал оптимист . Да съзнаваш нещо е не да създаваш представа за нещо си , а да си наблюдавал , анализирал , разбрал , тогава го съзнаваш .

И аз видях само там спекулация . Ианче си дори пределно откровен.

Цветни , ми приятелю !

Поздрави :Ина

Линк към коментар
Share on other sites

Предсказанията представляват само една визия за бъдещето. Те не показват самото бъдеще. Това са следствията, които ще се проявят на базата на вече възникнали причини, които са привели в движение съответните сили. Целта на предсказанията е да покаже моментното състояние на очакваното бъдеще, но все пак е нужно да се осъществят необходимите действия за постигане на желания резултат.

Мале, а те и плановете не показват самото бъдеще, а представляват само една визия на бъдещето. А моментното състояние на очакваното бъдеще ми звучи като "неточно предсказание" или "непълно", защото моментното състояние постоянно се мени. Или не ?

За мен предсказанието е: Казване предварително какво ще се случи в бъдеще.

А може ли да те питатм какво показват тогава ако не е самото бъдеще ?

Цветни , ми приятелю !

Поздрави :Ина

Благодаря. Наистина цветен, хем съм и зодия дева, въпреки че за мен няма значение кой каква зодия е, щото от малкото което знам, не вярвам в зодиите.

Благодаря.

Линк към коментар
Share on other sites

Да вземем като пример един лекар. При него идва болен пациент. Лекарят го преглежда и на базата на симптомите съставя съответната диагноза. А тя е примерно, че болестта ще отшуми от съмо себе си, но това ще стане едва след 25-30 дни, през които болестта първоначално ще се усили, преди да започне бавно да отшумява, а на болния през това време никак няма да му е леко. Лекарят дава необходимите указания, при спазването на които човекът би се справил с болестта за 2-3 дни. Пациента от своя страна може да изпълни тези предписания или да не ги изпълни. Също така може да предприеме и други спомагащи излекуването му действия, непредписани от лекаря - позитивно мислене, проява на хармоничност в отношенията, правилен режим, разходка в природата и допълнително да ускори оздравяването си. А може и да предприеме противопоказни действия които значително да засилят болестта. Мисля, че аналогията е пълна. Всъщност много от нещата, които виждат ясновидците, вече са се проявили в астралния план. Разбира се за истинското ясновидство е необходимо наличието на развито съзнание най-малкото на причинно равнище.

Линк към коментар
Share on other sites

Лекарят го преглежда и на базата на симптомите съставя съответната диагноза. А тя е примерно, че болестта ще отшуми от съмо себе си, но това ще стане едва след 25-30 дни, през които болестта първоначално ще се усили, преди да започне бавно да отшумява, а на болния през това време никак няма да му е леко.

Това, което описваш след диагнозата, се нарича прогноза! В медицината, както и в метеорологията, тя е доста неопределена и статистически не много надеждна, макар и да се основава на "обективни факти". Доколкото аз съм чувал за предсказанията на Ванга, а и на други, тя или "познава" неща, за които сякаш няма предпоставките, които един лекар или един метеоролог има; или изобщо не познава, т.е. "бърка"... А средните положения между сбъдване и несбъдване като че би не са толкова характерни за ясновидците, по.скоро за научните прогнози.

Линк към коментар
Share on other sites

Не знам точно за Ванга, но както казах в много случаи предстоящи да се случат на физичцески план събития, вече са започнали да се проявяват на по-финно равнище. Съществуват и варианти, когато лицето предсказващо бъдещето е във връзка с други същества с определена степен на развитие, която им позволява да изпращат съответните впечатления към ясновиждащия, който от своя страна ги получава. Разбира се, възможни са и други варианти, било то от нисш или висш порядък.

Линк към коментар
Share on other sites

А защо дори и големите ясновидци понякога грубо грешат, това определено го знам, че е така? Не са ъвв форма или някои неща се променят въпреки правилно уловените тенденции, т.е. от по-високо равнище, до което виждащия няма достъп? Или пък проблемът е в тълкуването... спомням си една диагностичка без медицинско образование, която виждаше алегорични образи - много верни, но не винаги схващаше за какво сатва въпрос. Когато опитахме заедно да тълкуваме това, което вижда, успеваемостта удари тавана... например, тя вижда ябълка и не знае с какво да я свърже, аз се сещам за ябълката на бедрената кост и хоп! - оказва се, че пациентката има коксартроза... Други пък виждат съвсем 1:1, но и там има грешки. Какво ли става например, когато съответният орган на етерно ниво е в състояние, различно от това на физическото ниво? И пак, имах пациент, на който много добра ясновидка му беше определели точно всичко, с изключение на това, че не забелязала, че е с един бъбрек, той бил опериран, но тя продължавала да вижда егерния му образ и казала, че само е болен, но си е на мястото... :whistling:

В други случаи, например при диагностика от разстояние се прихваща игформация от друг човек - близък или съсед на легло. Но има и случаи, които не може да се обясни с това грешката, а просто ясновидецът си бърка съвсем очи в очи... Има доста неясноти тука. :hmmmmm:

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

Ами според мене всичко което описваш е напълно възможно и може би често срещано. Не говоря от собствен опит, но астралния свят често се сравнява с океан от пресичащи и преплитащи се енергии, в които човек без необходимата подготовка е почти невъзможно да се ориентира (т.е. да остане невъзприемчив за енергиите с които не желае да влиза в контакт и да изолира само тези които желае). Ненапразно развитието на ясновидството (възприемано като астрално виждане, което не е задължително да е свързано с предсказание) и ясночуването (астрално чуване) се смятат по-скоро като тежест за духовно устремения човек.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Ами тежест си е,защото самия ясновидец ,а в случая Ванга се явява проводник на информация.

Т.е. с това което прави тя стопира духовното си развитие.Тя а и всички като нея се явяват един вид говорители.

Знаете за Акашите (тук има и тема ,за който не знае),та на ясновидеца му се "казва" или "показва"това което е необходимо нито повече нито по малко.Освен това нещата които се показват са много често в процес на тълкуване,ако ясновидеца не може да ги разтълкува ги казва буквално ,тук идва задачата на търсещия и това не е случайно.

Много хора казват Ванга не познавала.Ами тук не става въпрос за познаване или непознаване,става въпрос за допускане.Ако на дадения човек не е необходима помощ отвъд няма да му се даде.

Тълкуванията за бъдещето също са в доста абстрактна форма ,нищо от тях не бива да се приема буквално ,то е казано по начин пречупен през думите и съзнанието на човека който ги вижда,но дори и в реалността 2 човека ако гледат едно и също нещо ще го видят по различен начин ,а какво остава за показаното отвъд.

Та всичко което е казала Ванга сигурно има голяма доза истина , но важно е как точно го е казала,кой го е записал и как го е преписал :) все неща които малко ,но съществено променят основния смисъл на казаното,което само по себе си предполага развитие в тълкуването от наша страна.

Линк към коментар
Share on other sites

Самата Ванга е казвала,гледах го на филм,че тя пита и и се дава информацията.Но не винаги и се казва истината. Буквално:" И аз не знам кога е истина и кога не." А какво ще кажете за възможността на кукумявките да усетят предстояща смърт?Аз бях в Бургас,когато баба ми почина и никой не ми каза,но една кукумявка кацна на прозореца на стаята ми и аз разбрах.Аз се обадих по телефона да питам нещо лошо ли се е случило.Как се случват тези неща ?

Линк към коментар
Share on other sites

Животните като цяло въплъщават части от нашата емоционална същност, а всяко едно животно, изпречило се насреща ни, е отразител на моментното състояние на съзнанието ни. Нощните животни, включително птиците, символизират интуитивното прозрение, дневните - духовното познание и нивото на което то се намира. В случая с кукумявката си имала подсказка от страна на интуицията си, за това, което ще се случи. Имаш силна интуиция, развивай я.

Линк към коментар
Share on other sites

А защо дори и големите ясновидци понякога грубо грешат, това определено го знам, че е така? Не са ъвв форма или някои неща се променят въпреки правилно уловените тенденции, т.е. от по-високо равнище, до което виждащия няма достъп? Или пък проблемът е в тълкуването... Има доста неясноти тука. :hmmmmm:

Да, грешат и това е съвсем нормално за мен. Направило ми е впечатление, че много по-често грешат в дългосрочните предсказания и много по-рядко (ако е добър ясновидеца практически никак) за съвсем близки във времето събития.

Моето обяснение е на базата на приемането, че всички ние имаме свободна воля, която проявяваме непрекъснато в живота си и чрез нея, макар и съвсем леко, можем да променим заложените от по-отдавна тенденции. В този смисъл какво ще се случи утре е 99.9% сигурно, а какво след 1 година или след 10 години - вероятността намалява значително.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Не съм се вторачвала в предказанията на Ванга. Срещнах се лично с нея. Но останах със странно усещане.

Тя ми напомня - и тогава, и сега за героя от едноименния разказ на Йовков - "Вълкадин говори с Бога"...

Тя ти е казала каквото трябва.Останалото е свободна воля.

"В България ке стане добре... Ке се живее добре" - Това и аз мога да го кажа и толкова много хора са го казвали. Кога е въпросът и също така кое ще стане добре ? Тя едвали е имала предвид "всичко". Та нали и вмомента според нечии разбирания и "мутрите" си живеят добре.

"Не се карайте Всички сте божии деца." - Това вече е много добре казано и напълно съм сагласен, утре ще пробвам да го кажа на децата в яслата, където работя. Дано да има успех!

"България ке се оправи-чакат я добри дни" - Е как бе, "царят" дойде и обеща, да я оправи за 800 дни, едвали някой може да каже, че не се е справил добре. Възцари малко ред около "Враня"... А доколко я чакат добри дни, можем само да се

надяваме, чакайки или да се надяваме, работейки по въпроса. Всеки според разбиранията си.

"Ще мине време България ще изправи снага,самочуствието на хората ще порасне" - Не виждам никаква разлика в смисъла на трите като цяло, е тука има и нещо за растящото самочувствие. А това може и да е за лошо може и да е за добро. И ако питате мен то вече на повечето Българи е пораснало от 2000г. насам бая. И не винаги се базира на банковите сметки.

Абе все общи приказки, обаче ако всички повярват в тези общи приказки и аз бих се зарадвал, е може и да се появи някаква надежда по въпроса. Пък ако повярваме, че е възможно, независимо кой го казва баба Ванга, някой друг тракторист или "царя", става по - възможно дори и ние да си променим мисленето в тази насока, а след това и действията.

- Абе около 90% от пророчествата са чиста злоупотреба, каже се нещо общо, неопределено, което е възможно да стане някога. И накрая за да му се придаде истинност оп айде пророчество беше. "Ама как го правиш ? - Ами то просто си е така, имам дарба. А ти нямаш и за това неможеш да ме разбереш, ама ще видиш." А има и други хора, които са стигали по - надалеч определяли са дори и годината в която ще стане. И кво като вземе, че нестане определяме нова...

Какво означава да се оправи България ? В какво отношение ? Тя и престъпността може да се оправи със закона, да натрупа повече средства и... Аз пък бих се зарадвал, ако можеше да ни изпророкува или да ни каже КАК ще стане това, КАКВО трябва да направим, че да и изпълним пророчеството. Ако беше обявила начина по който щеше да стане, съмнявам се, че ако беше разумен, нямаше да се намерят хора, които да го направят и съответно да и се сбъднат думите.

Е са, ако и е било дадено да знае само, че ще стане а не как... то е друго. :)

Когато осъзнаем своето единство.Във  света.Виздал съм как само с една дребна постъпка се променя Съдбата дори и смърта отстъпва.

Какво разбирате да се оправим. Да бъдем щасливи.Като ни се изпълнят желнията . Ние и сега  си удувлетворяме желанията си .Пожелавам на всички това да не е в  разрез с еволюцията.

Редактирано от mihailo
Линк към коментар
Share on other sites

А какво ще кажете, ако тя (Ванга) е влагала чрез предсказанията си в нас една позитивна програма? :hmmmmm:

Всички знаем етапите от мисли, думи, действия. Ако с нейните думи е искала да повярваме в добрите неща, които ни очакват, да предизвика нашето положително мислене? За какво по-добро би се използвал един авторитет на пророчица. :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

А какво ще кажете, ако тя (Ванга) е влагала чрез предсказанията си в нас една позитивна програма? :hmmmmm:

Всички знаем етапите от мисли, думи, действия. Ако с нейните думи е искала да повярваме в добрите неща, които ни очакват, да предизвика нашето положително мислене? За какво по-добро би се използвал един авторитет на пророчица. :rolleyes:

Да, всъщност информацията която са получавали е отправен апел към хората за един по разумен, изпълнен с любов свят.Наскоро прочетох трилогията посветена на пророчицата Слава Севрюкова, и откровено казано бях по-скоро очарована от личноста на тази жена, отколкото от невероятните и пророчества.

"Ние сме си трите пратенички, да знайш. Преподобна св.Стойна, св. Слава и яз, леля ти Ванга. Яз и Стойна сме кьорави, а Слава беше зряща. Она не изпаднуваше никога у транс, ама гляаше сичко. Проникноваше у сите нива на Вселените. Беше си пратена свише,да каже на човеците шо е космичността, ама кой да га чуе. Она, извънземната скромност... Шо народ изцери, ако знайш. Яз не можем така, верно си е. Не можем кат Нея. Она виждаше со силата на мисълта.Влизаше во контакт со Висшите същества.

Божи дар. Требе да си по-нисък от тревата, що се вика, да го получиш."

Из книгата на Христо Нанев "Зеница към Вселената, Свръхфеноменът Слава Севрюкова"

Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.

×
×
  • Добави...