Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Молитва за дъжд


Recommended Posts

Здравейте!

Има предложение за молитвен наряд за дъжд:

"Любезни братя и сестри,

Поради големите горещини и суша, които настанаха в последно време и възникналите пожари, които обхващат обширни територии от страната и чужбина, предлагаме да бъде направен седемдневен молитвен наряд за дъжд.

Време за провеждане: От 26 юли до 1 август в 10 ч. и 22 ч.

1. Тайна молитва.

2. Формула: Господи, ако е Волята Твоя, според Твоята Любов, прости съгрешенията на цялото човечество и дай дъжд по лицето на цялата Земя. Амин. (3 пъти)

3. Молитвата "Отче наш".

Братски съвет"

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

1. Тайна молитва.

2. Формула: Господи, ако е Волята Твоя, според Твоята Любов, прости съгрешенията на цялото човечество и дай дъжд по лицето на цялата Земя. Амин. (3 пъти)

3. Молитвата "Отче наш".

Присъединявам се към молитвата за хубаво и балансирано време в България и Европа.

С редовни хубави дъждове - нощно време :)

Линк към коментар
Share on other sites

Присъединявам се към молитвата за хубаво и балансирано време в България и Европа.

С редовни хубави дъждове - нощно време :)

И аз ще се присъединя.

Вальо, няма да повярваш, но през 2005 г. като цяло времето не беше хубаво на Рила по време на школата, но валежите винаги идваха само през нощта. Така не попречиха на нито едно мероприятие, всички Паневритмии минаха в добро време без дъжд. Нито веднъж не валя през деня за 2 седмици при общо взето много лоши прогнози, които се съобщаваха от синоптиците.

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте :), някой може ли да ми каже нещо повече, за тайната молитва? В молитвеника на Учителя в"Наряда за заминали" е посочено, че трябва да се казва, но никъде не я намерих и реших,че това е нещо което трябва да ми дойде отвътре.Ако я има някъде написана, моля да ми я дадете, иначе съм-за :thumbsup: молитвата, за дъжд :). Поздрави!

Редактирано от BENITA
Линк към коментар
Share on other sites

И аз ще се присъединя, защото точно това си мислех тези дни и аз.

Линк към коментар
Share on other sites

Не открих Тайната молитва в Молитвеника, а и в Наряда за заминали нищо не пише за нея. Може би защото имам старото издание, но и аз моля, ако някой я има в текст да помогне.

Нека и уважаемите организатори от които дойде тази добра идея, да помогнат с повече пояснение.

А и няма време. Утре започва наряда!

Линк към коментар
Share on other sites

Матей 18:20

Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.

Яков 5:16

И тъй, изповядайте един на друг греховете си, и молете се един за друг, за да оздравеете. Голяма сила има усърдната молитва на праведния.

Това е практика в много християнски църкви, хубаво ще е да се молим, и за други нужди, ако някои иска да запази в тайна проблема си, може само да сподели, че има проблем, за който да се молим, а Бог, знае за какво става въпрос. Също е хубаво да си разказваме лични свидетелства, за това какви чудеса Бог е извършил в живота ни и по този начин ще се повдигаме и насърчаваме един друг :).

Линк към коментар
Share on other sites

Присъединявам се и аз! :thumbsup2: Признавам,че потърсих и тайно се надявах от някъде да изскочи "тайната молитва",но Бенита ми "подсказа" - колко "тайна" ще е тази молитва,ако някъде можем всички да я прочетем!? :3d_133:

И щом можем с мислите си да променяме природните условия,значи точно в това е ключът на "тайната молитва" - да се помолим за прошката на непризнатите си грехове,пред себе си,за себе си и за другите,и пречиствайки се по този начин,да насочим енергията си към равновесието и хармонията на Майката-Природа. :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Ето и едно лично свидетелство от мен :) :Винаги когато е имало нужда и съм казвала молитвата за дъжд, не е минавало много време и е започвало да вали :), но в един момент валежите ставаха толкова обилни, че съм се чудила дали има молитва, за спиране на дъжда, и тогава попаднах на тази: "МОЛИТВА ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ" -Господи, смили се на България, изпрати Божествените Си Сили да я пазят от разруха, земетресение, наводнение, киша, суша, глад, град и други природни бедствия. Мир и Любов да настане по лицето на цялата земя. АМИН -(три пъти), казвам го защото като започнем да се молим може да предизвикаме потопи, от личен опит го знам.

Тази пролет започна да напича много от рано и майка ми все се оплакваше, че трябва да завали :), казах и, че в молитвеника има една молитва, за дъжд и мога да я кажа, защото винаги дава резултат, но тя ме погледна скептично и каза, че и без това в прогнозата, за времето дават, че ще вали. Казах: Добре тогава, няма да я казвам :),но се случи така, че все се канеше да вали и нито капка не падаше от небето :). Най-накрая майка ми се предаде и каза :Казвай молитвата. До вечерта се изсипа небето! Така валя, че хората започнаха да се молят да спре, и тогава ми дойде, че горната молитва би могла да уравновеси нещата :). Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Бенита, nameli, Моника,

Вярно сте усетили, че тайната молитва е молитва със свободен текст. Ето нещо от Учителя:

"Молете се с думи, които имат само едно значение. Такива думи са мощни. Във време на молитва ръководете се отвътре. Освен известните молитви, обръщайте се към Бога и със свои думи. Употребявайте онези думи и онзи език, които отвътре ви се диктуват. Механическата молитва не се чувства. Всяка молитва трябва да се преживява. Молитва, отправена без Любов, светлина и свобода, няма крила. Тя не може да отиде при Бога и остава без смисъл."

"Какво означава тайната молитва? Тя означава затваряне жицата на телефона, свързана със света. Когато се моли тайно, в себе си, човек трябва да взема свободно положение, да прекъсне всякаква връзка със света, да остане глух за всякакъв шум, за всички звукове вън и вътре в него. Молиш ли се тайно, затвори всички ключове, всички съобщения със света, за да не те смущават. И при това положение остани сам, в размишление. Тайна молитва подразбира повдигане на ума към Бога. С други думи, тайната молитва подразбира отправяне погледа на човека към Слънцето, източника на живота..."

"Молитвеник", изд.Сонита, 1995

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2: Благодаря ти,Бенита,за хубавата беседа на Учителя!Изчетох я с удоволствие и нещата около молитвата ми се проясниха.Или с други думи,вече няма "тайни"за мен около "тайната молитва". :3d_133: Но сега ми предстои по-трудната задача,мисля - да намеря "мощни думи" с "едно значение"...Благодаря ти и на теб,Ваня Златева,и за избраната тема,и за цитатите от Учителя,и за това,че ме накара да обърна отново поглед към начина,по който се моля - за да не съжалявам после за сбъднатите желания! :3d_112:
Линк към коментар
Share on other sites

Но сега ми предстои по-трудната задача,мисля - да намеря "мощни думи" с "едно значение

Здравей :)! Господ ни е дал, най-великата молитва на света, тя също е и метод, чрез който можем да се научим как да отправяме молитвите си, правилно :). Радвам се че мога да споделя това с вас!

Матей 6 - 9 А вие се молете така: Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име!

10 да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята;

11 Дай ни днес ежедневния хляб;

12 и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници;

13 и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин].

1.Прослава на Господа от 9-10 стих (естествено, за каквото и да се молим, винаги трябва да казваме - Да бъде Твоята Воля).

2.Прошението- 11стих

3.Молба да ни се простят греховете и тайните и явните, но и ние трябва да простим :), ако не можем нека помолим Господ да ни даде сила, за това! - 12стих

4.Прозба, за сила да бъде Господ с нас в трудностите и изпитанията. С Божия сила да преодляваме изкушенията! 13-стих

5.Благодарение -(С благодарност се отпускаме в ръцете Ти Боже), тук става въпрос и за доверие към Бог, който слуша и отговаря на нашите молитви :).

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Ето един линк към книгата "Молитвеник", в която има и мисли на Учителя за молитвата

Молитвеник

В портала има още няколко форума, посветени на молитвата

Молитвата със свои думи

Молитвата. Защо и как да се молим?

Молитвата. За какво да се молим?

Линк към коментар
Share on other sites

Мисля, че вече има резултат от молитвите! До вчера абсолютно никакви валежи не се очертаваха за 10 дни напред (т.е. докогато прогнозите могат да се считат за що-годе сигурни). Обновлението обаче от тази вечер на прогностичните модели на световните метеорологични центрове вещае трайна валежна обстановка с ежедневни повсеместни валежи и прохладно време, която ще започне на 31 юли и ще продължи до 4 август. След това моделът свършва. На ден се прогнозират по 25-30 мм валежи, подобни количества са оптимални и напоителни! Ще видим в следващите дни как ще са прогнозите, но днешното е невероятен обрат и може би заради молитвите!

да не бъда голословен, ето фактите: картата показва валежите които се очакват за денонощие

на 1 август: http://wxmaps.org/pix/euro3.120hr.png

на 2 август: http://wxmaps.org/pix/euro3.144hr.png

на 4-5 август: http://www.wetterzentrale.de/pics/Rtavn2164.html

Линк към коментар
Share on other sites

Мисля, че вече има резултат от молитвите! ...вещае трайна валежна обстановка с ежедневни повсеместни валежи и прохладно време, която ще започне на 31 юли и ще продължи до 4 август.

Нека продължим с молитвите, приятели :feel happy:

Лятото е дълго.

Линк към коментар
Share on other sites

Приятели, от няколко дни нещо ме подтиква да ви попитам какво приблизително усещате по време на молитвата за дъжд....

Аз имам чувството, че се вливам в някакъв поток от светлина и щастие, насочен нагоре, към космоса и после надолу - към земята..... :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Кое и е черното на тази магия приятелю :) ??? Една черна могьосница ти изпраща хиляди усмивки и ти пожелава много Любов и красота. Желая ти приятен ден! :3d_044:

P.S. Ако желаеш и ти би могъл да се присъединиш към тази магия, но само ако желаеш! Защото при такива магьосници каквито сме ние, всичко става по-свобода и Любов! А има ли по-голяма магия от Любовта ???

Бъди щастлив!

Приятели, от няколко дни нещо ме подтиква да ви попитам какво приблизително усещате по време на молитвата за дъжд....

Аз имам чувството, че се вливам в някакъв поток от светлина и щастие, насочен нагоре, към космоса и после надолу - към земята..... :feel happy:

Точно преди да започне наряда, нещо ме накара да язляза на терасата и видях ято щъркели които кръжаха в кръг над града, гледката беше грандиозна! Пирдоп е градът на щъркелите, виждала съм това и друг път, но в полето и никога в центъра на града. Това стана минута преди да започнем да се молим, за първи път.Помислих, че поличбата е много добра. Не мога да опиша с думи състоянието си :), но и аз като Донка имам чувство, за светлина, щастие, мир и Небесна Благодат.

Матей 18:20

Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.

Яков 5:16

"...Голяма сила има усърдната молитва на праведния."

Линк към коментар
Share on other sites

:3d_097: Изпълнявам ритуала с Молитвите за България от Норвегия и по друго от определеното време,просто нямам физическа възможност да спазвам посочените от вас часове.Но,определено усещането за светлина и лекота присъства и при мен!Щастлива съм,че допринасям с нещо за тежкото положение на всички,които обичам там!А,като знам,че вече има и резултати,направо ми иде да не спирам да се моля! :3d_060:
Линк към коментар
Share on other sites

да ви попитам какво приблизително усещате по време на молитвата за дъжд....

Аз имам чувството, че се вливам в някакъв поток от светлина и щастие, насочен нагоре, към космоса и после надолу - към земята..... :feel happy:

:thumbsup:

Имам и чувство за реална връзка.

Една черна :o:3d_146: могьосница ти изпраща хиляди усмивки и ти пожелава много Любов и красота...при такива магьосници каквито сме ние, всичко става по-свобода и Любов!

Да :)

Нека бивш черен магьосник почне искрено да се моли всеки ден и да прави съзнателно по 1-2 добри постъпки.

Резултатът ще е :thumbsup2:

Точно преди да започне наряда, нещо ме накара да язляза на терасата и видях ято щъркели които кръжаха в кръг над града, гледката беше грандиозна! Пирдоп е градът на щъркелите, виждала съм това и друг път, но в полето и никога в центъра на града. Това стана минута преди да започнем да се молим, за първи път.Помислих, че поличбата е много добра. Не мога да опиша с думи състоянието си :), но и аз като Донка имам чувство, за светлина, щастие, мир и Небесна Благодат.

Матей 18:20

Защото, гдето двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях.

:sorcerer::thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.

×
×
  • Добави...