Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
woltron4o

Страхът от истината за живота

Recommended Posts

Ще обеснявам за какво става въпрос - образно, тъй като и проблемът е образен.

2 пъти по време на сън (толкова помня и то помня че съм взел решението - съзнателно или не )

1-вият път имах усещането че мога да науча всичко което съм "забравил" всичко което ми "трябва" каквото и да значи това. И вече нямам спомен дали го поисках или не. Знам само че усетих силен прилив на енергия в главата. Когато вече сърцето ми се разтуптя много (предполагам за 5-10 секунди) след началото на прилива. Прекъснах това което се случване - защото сметнах че не съм готов, каквото и да следва. После ми трябваше време да се поуспокоя - към 5:30 сутринта ако не се лъжа.

2- път - тази нощ. Писах статия за напикаването при децата и мислих за това и по време на заспиването. Някъде в съня имах същото усещане като във горният но просто усещането на някакво въздействие/влияние се увеличаваше и го прекратих.

По време на медитация съм имал подобни усещания. Първият път като имах доста силно въздействие при медитация - усетих мн. силна енергия и после 1 час треперех - но приятно. Като за първи път се изплаших :hypocrite::sorcerer: . След което съм имал друг толкова интензивен прилив на енергия - поне такова е усещането и така го определям. Но тогава бях по-напреднал и го приех добре и ми хареса и се задържах във това състояние докато ми писна.

Проблемното е че след подобни приливи следват и подобни отливи, а отливите не са приятни. Не са от медитация а по-скоро във самия живот. Четох за Кралската седморка и твърдите егрегори. Т.е. ако "нахраня" някой от 7-ката или нисък егрегор - няма да е положително за мен. Ситуацията е доста непредсказуема.

Представям си подобен прилив като скачане с бънджи (защото съм скачал от 80 метра). Има страх, приятно усещане, но и нещо друго. При по-силните въздействия е като скок от по-високо. Все едно някой да реши за 1-ви път да скочи от 200 метра. А аз не скочих веднага и от 80-те метра. Психиката във момента на избор и след това във неутралното отношение към примерно ниски егрегори и 7-ката, немога да кажа че е лесно. А подобна енергия прави нещата по-силни и от там импулсивни.

Е какво ще кажете за размислите по-горе? Ако знаех какво става :whistling: но тогава вероятно нямаше да пускам тема :rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей voltron4o!Имах подобно изживяване преди два месеца.Отлива при мен беше крайно неприятен-без жизненост.крайно уморена.изтискана-помислих че съм болна.Не споделих с никой-справях се чрез визуализиране и самовнушение.След като потърсих съвет с по-опитни ми казаха:медитирала съм без да пречистя стаята и себе си.Освен това медитацията я прекъснах със страх-уплаших се от океана от спокойствие.мир и блаженство и безтегловност-и по този начин съм раздвоила духа си.За първи път достигам до този океан./досега само бях чела за него./с желанието да изпращам любов на сина си и призовавайки и любовта на природата да го закриля защото излезе много разстроен от къщи посред нощ.Жената с която се съветвах практикува рейки.обеща да ми даде определени техники -при първа възможност ще ти ги изпратя-може би ще намериш нещо и за себе си в тях.Това изживяване ме убеди че силата на мисълта е безгранична но само при условие че е кристално чиста. :3d_053:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Ава

Темата е прекрасна. Проблемът, който поставя, е бил и ще бъде актуален през всички времена, докато има хора, които се страхуват да живеят.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, случвало ми се е.

Не бих го нарекла страх в моя случай, просто едно придърпване към материалната реалност, в която не се чувствам комфортно, но се налага. И съм боледувала най-реално от грип по тази причина. Но повечето практика помага. Вероятно и рейки ще е от полза. Аз практикувам Архатик йога и пранично самолечение - тогава това ме стабилизира , сега ме прави много по-способна да се движа в материалния и духовния свят едновременно, да превключвам бързо и да се справям с различни ситуации на различни нива.

Моят съвет - не се страхувай, помоли за защита и действай смело, когато си сигурен, че си на прав път.

Когато на човек му се дава нещо, значи е преценено, че той може да го ползва. А може би дори трябва да го ползва за себе си или да помогне на други.

Всички, които един вътрешен глас, едно вътрешно чувство влече към търсене на истината, Учителят ги познава. От дълго време Той ги следи, както следи и ония, на които очите са още затворени, но ще дойде и за тях ред, макар и по-късно. За всеки човек ще настъпи благословеният ден, когато ще се срещне физически със своя Учител. Ден единствен, знаменит между милиони дни. И в момента, когато тия две същества се срещнат и разменят първия решаващ поглед, чрез който ще се опознаят взаимно, според взаимните добродетели на признателността и на милосърдието, в този момент цялата вселена млъква и от дъното на бездната до престола на Бога, всички същества спират за момент своето дихание, защото „една изгубена овца е била намерена и спасена". Сега можем ли ние да ускорим тази минута, понеже е записана в книгата на съдбата? — Да, можем. След Христа, добротата замества, допълня правосъдието.

източник:

Учителят,

Седир,

София 1992

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=215

Под физическа среща може да се разбира не само тривиална среща в ежедневието, а всичко, което по някакъв начин разширява сетивността и дава познание.

Редактирано от късметче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×