Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Станислав1

Интересни сайтове

Recommended Posts

Всички материали са на английски.

http://www.selfgrowth.com

Един от най-добрите портали за самопознание, който съм срещал. Съдържа както платени книги така и много безплатни ресурси.

http://lifepositive.com

Портал за позитивното мислене. Богато съдържание.

http://www.zen-satsang.org/

Също доста интересен сайт. Съдържа няколко аудио и писмени лекции, който заслужават твоето внимание.

:thumbsup2:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

http://www.ru-enlightenment.org/docs/2003/0122/13075647.htm

вижте какво ми изпрати приятел и помислете за всяка клетка течност изпълваща нашите тела и за това как красотата е подвластна на думите и мислите :)))

бъдете щастливи:))

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Guest_севдалина

Наистина е впечатляващо и ако е истина, тези опити са едно практическо доказателство за силата на мисълта.

Интересно е как реагира водата на различните езици. Какво означават разликите в съответствие с английския, немския, гръцкия и каква би била реакцията спрямо българския език. :hmmmmm:

Сев

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Гост_LA_H_*

НАЙ-ХУБАВИЯТ ДЕН

Най-хубавият ден - днешният.

Най-голямата спънка - страхът.

Най-лесното нещо - да се заблудиш.

Най-голямата грешка - да паднеш духом.

Коренът на всички злини - егоизмът.

Най-хубавото развлечение - работата.

Най-лошото поражение - отчаянието.

Най-добрите учители – децата.

Най-голямото щастие – да си полезен на другите.

Най-неприятният недостатък – лошото настроение.

Най-красивият подарък – прошката .

Най-добрата защита – усмивката.

Най-доброто лекарство – оптимизмът.

Най-мощната сила на света – вярата.

Най-стимулиращият дар – надеждата.

Единствената реалност – любовта.

Майка Тереза

<{POST_SNAPBACK}>

Здравейте! :feel happy: Мога да ви препоръчам два сайта, от където можете да прочетете подобни мисли. http://misli.start.bg http://motivacia.start.bg

http://spiralata.com Приятно четене! :thumbsup2:

Поздрав

:dancing yes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest revla

здравейте.

сайта interview with god е просто чудесен. не исках да плач но те сами потекоха..

емоционално ме разтърси...знаеш че съм тук...винаги!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

едно приятно филмче на flash от мен

http://www.consciousone.com/wisdomflash/WFView.cfm?PID=148

а ето и останалите филмчета на духовни теми

http://www.consciousone.com/wisdomflash/

приятно гледане

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за инфото относно чакрите!

Към сахаджа йога имам меко казано резерви. Попаднах на тяхна сбирка и съм много разочарована. Само чрез тях можело да стане свързването с космичната енергия ... глупости! На сбирката се отнесоха с нас като пълни идиоти, дошли от улицата да им покажат за пръв път туй животно духовността. Караха ни да повтаряме разни глупости, а накрая честитиха новораждането на тези, които имаха някакво усещане между ръката и върха на главата си /и аз имах тази височайша чест/. Ако вярвате, че духовното израстване може да стане за нула време, идете при тях, имат си "методика". :harhar: Поне ще станете източник на доходи за "спасителната" им дейност. За мене това е осакатяване и извращаване на източната мъдрост.

А знанието за чакрите не е тяхна привилегия, макар да са го използвали като примамка. Стъпка по стъпка ви отвежда към поканата да идете на сбирките им. :P

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

на това мога ти отговоря, че виждаш треската в окото на другия, а не виждаш гредата в своето.

Първо, там пари не искат и няма да ти поискат впоследствие, защото това което е в теб , никой няма право да те кара да си го купиш.

Второ, егото ти е побесняло че някой му обяснява нещо толкова популярно като чакрите, но не всеки е чел всякакви книжки, има хора които чуват думата чакра за първи път.

Интересно, усетила си отварянето на седмата си чакра, но не си го оценила, споко , без медитация, постепенно ще се затвори пак.Ако няма усилени практики на медитиране и чистене, нищо особено няма да ти се случи.

И последно, в сахаджа йога никой не се бори за голяма бройка, защото там знаят ,че който търси тях той ще ги намери.Много хора отпадат още при първото си посещение, и това е добре.Важно е качеството , а не количеството.

А това за извращенията с източните практики е пълна глупост, защото качествата на първа чакра са мъдрост, чистота и невинност, ако не се пребориш със себе си за постигането на тези качества , нямаш място в групи като тази.

Освен това , това е учение, което 'признава' Първоучителите / като Исус, Буда и т.н/ и има пълно толериране към останалите учения.

Почувствах се длъжна да отговоря, след като незапознати с нещо хора си позволяват да изказват такива крайни мнения. :hypocrite:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не чувствам безпокойство или обида от отговора ти. Ти просто не ме познаваш и разбираш, но това е без значение за мене. Отговарям ти, понеже искам да се изяснят обстоятелствата. Като бивш член на секта съм научила някои неща, къде на собствен гръб, къде от наблюдения, къде от литература, прочетена впоследствие.

На сбирката нарочно се заинтересувах за финансирането на дейността им. Отговорът беше, че средствата идват от дарения на симпатизанти и последователи. Ще те убеждават, ще ти обясняват закона за даването, ще действат на чувствата ти, ще обясняват за какви благородни цели ще използват парите, ще те карат да се почувстваш неудобно ... Ще намерят начин да участваш във финансирането, дори сама ще искаш това.

Не е интересно, че ми се е отворила седмата чакра. Дали изобщо е била затворена преди вляза на сбирката, това също е въпрос. Чакрата ми се е отваряла много преди това, при искрени, силни молитви, които са имали впечатляващи резултати. Когато човек е преживявал нещо истинско, може да направи разлика между него и примитивността на "методиката", която му се предлага. В интерес на истината, направо ми беше смешно да я следвам /и то не стриктно, като уважаващ Бога човек/.

На практика проповядват култ към личността на своята духовна водачка. Да не говорим за самозабравянето и гордостта, която насаждат, принуждавайки хората да повтарят, че са Бог. Не завоня ли твърде много на сатанизъм, а?

Що се отнася до обяснението на чакрите, предпочитам да пия от чист извор, иначе по-добре жадна да стоя.

Що се отнася до приказките за бройка, качество, количество и каквото и да е друго, човек не трябва да бъде лековерен, а да изпитва нещата. Често думите са едно, а делата - друго.

Толерирането на другите учения е добър ход, нали не искат излишни битки?

Написах всичко това не защото ми е побесняло егото, а защото съм силно възмутена и не желая поредният култ да вземе още свои жертви.

Що се отнася до гредата в окото ми, сгреши. Не е греда, ами са много греди. Не се мисля за безгрешна. Все пак научих някои уроци и то от грешки предимно. Постепенно се уча да разсъждавам повечко преди да се втурна след поредното предизвикателство. Внимавам да вземам предвид старите уроци, че да не ми се наложи да ги повтарям, понеже част от тях са особено трудни и болезнени. Любопитството и импулсивността понякога се заплащат скъпо. Предварителното внимателно проучване може да спести доста неприятности.

Просто си казах личното мнение. Не казвам на никой какво да прави. Казвам само какво аз съм преживяла. Моля, свободни хора сте, разполагате с огромни ресурси, ползвайте ги както намерите за добре. Желая ви успех в духовния напредък!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

theosophy.ru

agni.ru

lib.ru

По въпроса за Сахаджа - да, секта са - но са готина секта - наистина медитират здраво и тези утвърждения с отделните чакри не са случайни, а са много на място! Както говорят за издигане на силата нагоре, така и говорят за слизане на Светият Дух, на вдъхновението на студеният полъх отгоре! Е, да, и там ги има всякакви - но по принцип са доста на място и точни! Струвая ми се, че обявяват за висши постижения елементарни усещания, но ... какво пък толкова - доброто е много повече от лошото!!! Аз бях с варненци доста време - Невена, много поздрави на Краси!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×