Jump to content
Порталът към съзнателен живот

08.10.2007 - Предвестници на Новата култура


Recommended Posts

Мисъл за деня - 8 Октомври 2007 г.

Казват за някого: „Добър певец е!" Но след 30 години този човек умира. Какво е допринесъл на света? От сегашно гледище той нищо не е допринесъл, но от гледището на висшата математика този певец, който е пял цели 30 години, в идеалния свят той е създал онези красиви форми, които ще останат за бъдещата култура. През тези 30 години той е създал нови форми, които ще послужат за новата култура. В това отношение всички певци са пионери на бъдещата култура.
Линк към коментар
Share on other sites

Разбирам така, този цитат-има хора, които с действията си работят във физическото поле, има други-във по-високите нива... След време всички неща Бог ги подрежда, всичко си идва на мястото. За това всеки на мястото си да работи, както ни е казал Учителя. Едни носят богатсва с мисълта си, други, с песента си, трети с омесеният хляб, но за всички има място под Слънцето :3d_046::thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 8 Октомври 2007 г.

от гледището на висшата математика този певец, който е пял цели 30 години, в идеалния свят той е създал онези красиви форми, които ще останат за бъдещата култура.

Музиката и бъдещата култура - статия

Линк към коментар
Share on other sites

Да :thumbsup:

Хората на изкуството правят другите щастливи и те после си вършат работата добре.

А вибрациите на гласа при пеене с любов, правят света по-добро място.

Ефектът е и на двете полета.

Линк към коментар
Share on other sites

Под певец разбирам всеки, който насища пространството с красиви мисли, образи и идеи. Мислите и образите които създаваме, освен че са по-реални от всичко което виждаме, съществуват вечно. Не можем да унищожим изпратената мисъл - можем само да я трансформираме. Една лоша мисъл не само ще породи лоши следствия във физическия свят, но е нужно да бъдат положени огромни усилия да бъде пречистена. Всяка добра идея от своя страна е център на сила, привличащ към себе си други подобни идеи и създаващ всички подходящи условия за да може идеята да се реализира. Човек е творец в пълния смисъл на тази дума, във всеки един миг от живота си. Нужно е да утвърждаваме красивото непрекъснато. Мислите са като семената за бъдещите събития. Няма мисъл която да не е станала физически факт. Може това да се случи на хиляди километри от нас, може да се случи след години, но ще се случи. Може мисълта да не се материализира сама, а да се свърже с други мисли в пространствата и заедно да се проявят, но ще се проявят.

Мислете красиво.

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2:

Музиката има смисъл само тогава, когато служи за облагородяване на човека.
От външната музика човек трябва да премине в музиката на Космичното съзнание. Който не може да развие музикалното чувство на Космическото съзнание, не може да влезе в Божествения Свят. Бог сега ще вдъхне дихание на Живот чрез ушите. Затова всички хора трябва да се научат да пеят.

Музиката иде от Невидимия Свят да помага на човечеството. За в бъдеще хората ще се раждат с развита музикална способност. В миналото не е имало такава музика както сега.
Музикалният век иде. Славянството ще даде нов подем на музиката. То носи по-добра "глина", от която могат да се направят по-добри грънци.

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=213

:3d_046:

Линк към коментар
Share on other sites

"Който пее зло не мисли."

Думите са изградени от звуци, а звуците представляват вибрации. Вибрациите, цялото творение е изградено от тях, затова към думите бива да се подхожда внимателно.

Наистина не съм срещал "лоши" хора, които да са музиканти. Добрия човек, чрез думите или певецът чрез песните, твори добро в материята и не само там, тъй като световете се преплитат и един в друг присъстват, побират, изграждат.

С други думи - каквото градиш тук същото градиш и в другите светове.

Също съм съгласен с мненията на Станимир, Валентин Петров и на xameleona.

Редактирано от niki0912
Линк към коментар
Share on other sites

Чрез светлите, чисти мисли и думи / творчество /, човек става сътворител с Бога.ривличат се хармонични, добри вибрации :thumbsup: Светлината изгражда, тъмнината руши, но тъмнината не обзе Светлината... :hypocrite:

Линк към коментар
Share on other sites

Съгласна съм с вас, приятели и с мисълта, че:

Музиката има смисъл само тогава, когато служи за облагородяване на човека.

Всеки тон е вибрация; сила, която оказва голямо влияние върху мислите и чувствата ни, върху психиката ни. Мисля, че Учителят е отделял толкова голямо внимание на музиката, защото ако може така да бъде създадена (а това е дарба, която не всеки притежава), че да има положително влияние върху хората, то резултатите ще са изключителни. Затова в музиката трябва да има, освен мелодичност, съдържание и смисъл.

В 'Книга за здравето' Учителя съпоставя на всеки орган един тон. Не знам дали ви се е случвало, но понякога изпитвам необходимост да слушам една и съща мелодия почти непрекъснато и така докато изчезне неразположението. Всъщност така ние се лекуваме.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...