Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сън в съня


Recommended Posts

Здравейте!

Много се радвам, че попаднах на форума ви, за много интересни неща си говорите. :)

Да ви попитам..

слувало ли ви се е да сънувате, че сънувате?

Например предната нощ ми се случи следното:

Сънувах, че спя в едно легло с майка ми (в спалнята на родителите ми) и изведнъж виждам над главите ни гълъб, но много странен - чисто бял, плосък, сякаш лепнат, а всичко останало в стаята беше мръснобяло. В съня си се събудих и осъзнах, че съм сънувала гълъба, но реалността за мен все още си беше мръснобялата стая, леглото и майка ми. Тя изведнъж се събуди и започна да ме прегръща (обясних си го с това, че съм крещяла насън, изплашена от гълъба - това също в съня ми си го разсъждавах), само че я усетих безплътна някак, хем ме обгръща, хем минава през мен, наистина изключително странно усещане. Уплаших се много и се събудих вече наистина. Всичко се случи много, много бързо.

Предполагам, разбрахте какво имам предвид. :)

Ще се радвам да прочета за вашите 'сънища в сънищата' и всичко, каквтото се сетите, по темата. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Отдавна съм имал подобни сънища, вкл. ще се събуждам на някакво легло и после пак се събуждам, но вече на леглото, където спя. :whistling:

Това според мен са определени слоеве на съня и се преминава от един на друг слой. но едва ли ако човек специално не е избрал пътя на сънищата ще има полза от това; а аз определено не се считам за "сънувач"... :sleeping:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 years later...

Много рядко ми се е случвало да имам сън в съня. Може би веднъж на няколко години. Но ако приемем, че материалната ни действителност е вид сън, значи сънувайки имаме сън в съня. И когато в съня (когато тялото спи) имаме още един сън се получава сън в съня в съня. И ако приемем, че сферата на съзнание, в която ще попаднем след като съблечем тленната си дреха също е вид илюзия/сън, излизааааа... :D

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Осъзнах се, че сънувам, когато докато в съня си вървях по пътя и усетих, че ставам по лек. Жената, която вървеше пред мен се обърна, за да види какво правя и защо се издигам. Внезапно, с лекота същата тази жена се понесе пред мен, а странното беше умилителното и отношение. В този момент се усетих, че след като е сън трябва пак да пробвам да си полетя, но този път, за разлика от други, полетът трябваше аз да го стартирам. Започнах да "отскачам" с крак, а самото "избутване" с крака ми позволи да набера височина и от там летежа вече ми е "познат".  Отвсякъде идваха радостни "гласове", които казваха "Ей, най-накрая и ти да се научиш". Явно настроени на вълна "бъзици":lol:

Жената беше интересно облечена - с открито лице, но с некво подобно на монахините покривало за главата, което отиваше зад гърба й. Странното стана, когато тя се спря и в този момент започнах да си фокусирам погледа. Установих, че тя не е пред мен ами е на 300-400 м пред мен и беше висока колкото кедровото дърво до нея, в градинката до светофара в началото на Сандански.

В един миг жената се превърна в кедрово дърво. Долетях над групичката от дървета и този път си преодолях страха от приземяването. "Избутвах" с крака, за да компенсирам гравитацията и застанах до дървото, в което се бе превърнала жената. Чудех се и реших, че след като е сън мога да легна да заспя и да изследвам и по-дълбокия слой от съня ми.

Веднага след като заспах се оказах в сън, в който се движех в някакво общо спално помещение, в което отделени от бели чаршафи или пък светли като цвят стени,  си намираха множество легла с хора, облечени в бяло. Странно ми беше усещането за това, което уж изглеждаше като общ дом, а всъщност имах интуитивното знаене, че това е лазарет. Минавах между леглата и когато загледах по-отблизо лицата на хората, виждах едни гротескни, измъчени физиономии. Малко се смутих, но продължих да търся жената, докато не ме "хванаха" през мишниците няколко човека и с неква тяхна си радост ме заведоха до баните на "лазарета", за да мина ритуала на посвещаване с ръсене на "светена вода от чешмата !?!?!:3d_142:". Двама човека ме държаха за ръцете, а трети пусна водата от чешмата. В този момент фокусът ми на наблюдение беше без усещане за тялото, а само на главата ми, върху която усещах попиващата вода, но гледах надолу и виждах струйките от капки, които се спускаха в тъмна бездна. Хората около мен си "мрънкаха" некви "молитвени" слова, а не мен ми писна от цялата история, защото усещах как се опитват да ми отнемат свободата с манипулации.

Не се спомням как, но "излезнах" от съня, събуждайки се в "по-горния" сън и без много да се бавя се събудих в леглото.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

                Ето и веселия сън - на следващия ден щях да взимам пари. Вечерта сънувам, че отивам при счетоводителката, тя ми се усмихва и аз и казвам:

           - / името/, сега сънувам, не ми давай пари, като се събудя и дойда на работа тогава, ще ми ги дадеш.

              Май, се притесних, че ако ги взема сега, после няма да има. :)

             Много се смяхме, когато и го разказах. :)

Редактирано от nastty
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

             Много често ми се случва да имам сън в съня. Особено неприятно е, когато сънят е лош, просто се получава нещо като колело, няма отърване. Мислиш, че се събуждаш, а просто прескачаш, от едно място на друго. Или сънувам, че се събуждам и си разказвам съня на някого и си продължавам сънуването докато наистина се събудя.  Обаче някак се опитвам да си наложа да си запечатам това, което виждам при истинското събуждане  и това ми помага понякога да се осъзная.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...