Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте!

Много се радвам, че попаднах на форума ви, за много интересни неща си говорите. :)

Да ви попитам..

слувало ли ви се е да сънувате, че сънувате?

Например предната нощ ми се случи следното:

Сънувах, че спя в едно легло с майка ми (в спалнята на родителите ми) и изведнъж виждам над главите ни гълъб, но много странен - чисто бял, плосък, сякаш лепнат, а всичко останало в стаята беше мръснобяло. В съня си се събудих и осъзнах, че съм сънувала гълъба, но реалността за мен все още си беше мръснобялата стая, леглото и майка ми. Тя изведнъж се събуди и започна да ме прегръща (обясних си го с това, че съм крещяла насън, изплашена от гълъба - това също в съня ми си го разсъждавах), само че я усетих безплътна някак, хем ме обгръща, хем минава през мен, наистина изключително странно усещане. Уплаших се много и се събудих вече наистина. Всичко се случи много, много бързо.

Предполагам, разбрахте какво имам предвид. :)

Ще се радвам да прочета за вашите 'сънища в сънищата' и всичко, каквтото се сетите, по темата. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Отдавна съм имал подобни сънища, вкл. ще се събуждам на някакво легло и после пак се събуждам, но вече на леглото, където спя. :whistling:

Това според мен са определени слоеве на съня и се преминава от един на друг слой. но едва ли ако човек специално не е избрал пътя на сънищата ще има полза от това; а аз определено не се считам за "сънувач"... :sleeping:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Много рядко ми се е случвало да имам сън в съня. Може би веднъж на няколко години. Но ако приемем, че материалната ни действителност е вид сън, значи сънувайки имаме сън в съня. И когато в съня (когато тялото спи) имаме още един сън се получава сън в съня в съня. И ако приемем, че сферата на съзнание, в която ще попаднем след като съблечем тленната си дреха също е вид илюзия/сън, излизааааа... :D

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Осъзнах се, че сънувам, когато докато в съня си вървях по пътя и усетих, че ставам по лек. Жената, която вървеше пред мен се обърна, за да види какво правя и защо се издигам. Внезапно, с лекота същата тази жена се понесе пред мен, а странното беше умилителното и отношение. В този момент се усетих, че след като е сън трябва пак да пробвам да си полетя, но този път, за разлика от други, полетът трябваше аз да го стартирам. Започнах да "отскачам" с крак, а самото "избутване" с крака ми позволи да набера височина и от там летежа вече ми е "познат".  Отвсякъде идваха радостни "гласове", които казваха "Ей, най-накрая и ти да се научиш". Явно настроени на вълна "бъзици":lol:

Жената беше интересно облечена - с открито лице, но с некво подобно на монахините покривало за главата, което отиваше зад гърба й. Странното стана, когато тя се спря и в този момент започнах да си фокусирам погледа. Установих, че тя не е пред мен ами е на 300-400 м пред мен и беше висока колкото кедровото дърво до нея, в градинката до светофара в началото на Сандански.

В един миг жената се превърна в кедрово дърво. Долетях над групичката от дървета и този път си преодолях страха от приземяването. "Избутвах" с крака, за да компенсирам гравитацията и застанах до дървото, в което се бе превърнала жената. Чудех се и реших, че след като е сън мога да легна да заспя и да изследвам и по-дълбокия слой от съня ми.

Веднага след като заспах се оказах в сън, в който се движех в някакво общо спално помещение, в което отделени от бели чаршафи или пък светли като цвят стени,  си намираха множество легла с хора, облечени в бяло. Странно ми беше усещането за това, което уж изглеждаше като общ дом, а всъщност имах интуитивното знаене, че това е лазарет. Минавах между леглата и когато загледах по-отблизо лицата на хората, виждах едни гротескни, измъчени физиономии. Малко се смутих, но продължих да търся жената, докато не ме "хванаха" през мишниците няколко човека и с неква тяхна си радост ме заведоха до баните на "лазарета", за да мина ритуала на посвещаване с ръсене на "светена вода от чешмата !?!?!:3d_142:". Двама човека ме държаха за ръцете, а трети пусна водата от чешмата. В този момент фокусът ми на наблюдение беше без усещане за тялото, а само на главата ми, върху която усещах попиващата вода, но гледах надолу и виждах струйките от капки, които се спускаха в тъмна бездна. Хората около мен си "мрънкаха" некви "молитвени" слова, а не мен ми писна от цялата история, защото усещах как се опитват да ми отнемат свободата с манипулации.

Не се спомням как, но "излезнах" от съня, събуждайки се в "по-горния" сън и без много да се бавя се събудих в леглото.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте!

                Ето и веселия сън - на следващия ден щях да взимам пари. Вечерта сънувам, че отивам при счетоводителката, тя ми се усмихва и аз и казвам:

           - / името/, сега сънувам, не ми давай пари, като се събудя и дойда на работа тогава, ще ми ги дадеш.

              Май, се притесних, че ако ги взема сега, после няма да има. :)

             Много се смяхме, когато и го разказах. :)

Редактирано от nastty

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

             Много често ми се случва да имам сън в съня. Особено неприятно е, когато сънят е лош, просто се получава нещо като колело, няма отърване. Мислиш, че се събуждаш, а просто прескачаш, от едно място на друго. Или сънувам, че се събуждам и си разказвам съня на някого и си продължавам сънуването докато наистина се събудя.  Обаче някак се опитвам да си наложа да си запечатам това, което виждам при истинското събуждане  и това ми помага понякога да се осъзная.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×