Jump to content
Порталът към съзнателен живот

17.10.2007 - Човек трябва да знае...


Recommended Posts

Дата: 17.10.2007, Сряда

Цвят: Жълт

Планета: Меркурий

Песен: Песен на светлия път

Храна: моркови, круши, леща, зряла царевица , магданоз, чубрица; жълто обагрени плодове

Мисъл за деня:

Човек трябва да знае, че във всяка мисъл, във всяко чувство и във всяка постъпка, които решава, той решава една задача. Ако не си раздвоен, задачата е право решена. Ако си раздвоен, задачата не е право решена.

http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html

И аз пуснах тема... ;) Ама жена и техника... :1eye:

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2:

Задачите са трудни, точно защото са задачи!

Именно тази нощ ми дойде мисъл за задачите и тяхното решение. Стигнах до извода, че една задача има множество решения и всичките са верни и на мястото си. Въпросът е в това, че има по-верни от верните и само едно най-вярно решение.

:yinyang:

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

И аз пуснах тема...
;)
Ама жена и техника...
:1eye:

Ти се справи много по-добре от мен
:thumbsup::3d_046:

Има една много хубава българска поговорка: "На сила хубост не става", така е и със задачите, или правиш/ решаваш нещо от сърце или не
:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Следователно човек трябва да знае, че във всяка мисъл, във всяко чувство и във всяка постъпка, които решава, той решава една задача. Ако не си раздвоен, задачата е право решена. Ако си раздвоен, задачата не е право решена. Ако искаш да знаеш дали си добър човек, виж има ли нещо в тебе, което куца, или няма. Ако има нещо, което куца, ти не си добър. Ако няма такова нещо, ти си добър. Човек може да бъде раздвоен само в даден момент, не всякога. В първо време само житното зърно се раздвоява, но като покара коренчета и листа, то се радва вече, защото съдържа всичко в себе си. Житното зърно не придобива нищо отпосле. То носи всичко със себе си. Като се посади в земята, то само се проявява.
Всеки момент, когато ние проявяваме известна постъпка, ние трябва да участвуваме с цялото си естество. И тогава ние сме или добри, или не. Ако в този момент ние изпълняваме волята Божия, ние сме добри. Ако в мисълта на човека седи първо да изпълни своята воля, какво той ще направи, а на последен план седи волята Божия, той е на крив път. Неговата мисъл е крива. Защото мисълта на човека не е в състояние да схване всички възможности. С такава мисъл човек може да схване само една възможност, но една негова права мисъл, едно негово добро чувство и една добра постъпка определят живота му за 25 000 години. Лошата постъпка може да определи живота на човека най-много за 100 години. Значи, ако човек направи едно зло, за 100 години все зло ще му върви. Ако пък направи едно добро, за 25 000 години все добро ще му върви. Та, ако искате да знаете защо човек трябва да прави добро, казвам ви: Правете добро, ако искате да ви върви 25 000 години все на добро.

Той ми е и брат, и сестра, и майка

По-ясно и разбрано не мога да го напиша.

Дано да сме посадени здраво като житното зърно.

Линк към коментар
Share on other sites

По-ясно и разбрано не мога да го напиша.
icon12.gif:feel happy:

Словото Божие!

Пламъкът на мъдростта изгаря без остатък всички минали грехове на човека.

Хари Кришна

Линк към коментар
Share on other sites

Днес много си мисля кога изпитвам раздвоение - когато умът не може да се съгласува с безусловната любов, която изпитвам.

Раздвоена съм между любовта ми към детето - безусловната - и условията, които поставя ума ми, за да изпитвам положително отношение към него. По-лесно е да подчиня и завържа решението на задачата си за правилата и преценките на ума. Лесно се минава от положително отношение и емоция в негативни, лесно се пада от високо ниво на енергия и фина вибрация към ниските нива . По-лесно ми е да недоволствам,че детето не се държи "прилично" и да го накажа или поучавам. По-лесно е да си обясня с недостатъчна интелигентност или невнимание грешките и да изпитам осъждане, съжаление.... Ако това се случи, съм се подчинила на мерките и правилата на ума си, но ще ми се наложи да се справям с тревогата на негативната емоция.

По-трудно е да смиря гордостта на ума и да се подчиня на любовта, когато усетя раздвоението. Но ако го направя, след малко ми просветва истинската причина за несъответствието и раздвоението - умът нещо не е свършил достатъчно добре - не е забелязал всички важни неща или не ги е взел предвид, ограничил е вариантите ми за избор на реакции и гордо-лениво настоява,че неговото решение е правилно и единствено - "верният отговор на задачата". Не мога да му позволя да ме управлява така. Той ми е даден, за да ми служи на Любовта, а не аз да служа на него. Но не го критикувам, не се боря с него - само му казвам, че това не е верният отговор - да се опита да реши задачата отново, но вече да потърси отговора, който е в хармония с безусловната любов в мен. И след малко "зазвучава музика" и всичко става само, без напъни и с усмивка.... с любов.

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2::feel happy:

Понякога обстоятелствата и хората се опитват да променят свободната воля на човека да следва доброто. Това могат да бъдат деца и възрастни, близки или случайни познати.

Двойно повече внимание е нужно когато нещо се опитва да ни раздразни. Дадем ли воля на гнева си дори в една рязка дума, силата на инерцията после е много по-трудно да се преодолее.

Затова следва да намалим темпото на мислите с контрол над дишането.

Никой не ни гони да вземем бързо решение. Трябва да мислим спокойно.

Когато веднъж сме реагирали добре, следващия път ще е много по-лесно.

Редактирано от Валентин Петров
Линк към коментар
Share on other sites

Когато нямаме вътрешни противоречия, значи сме в Божествения свят и проблемите се решават...Изчистим ли ума ума си, решенията идват сами... един друг свят работи над нас...

Кто се усмихнем на проблема или се помолим за помощ, нещата се нареждат... :)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...