Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво

Синузит - природни и алтернативни методи за лечение

Recommended Posts

Синузит - природни и алтернативни методи за лечение

Какви природни и алтернативни методи познавате за лечение на синузита?

Имали ли сте синузит?

Ако да, как сте се справили с него?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кристиян

Понякога единствения лечебен подход при синузита е оперативния- значителен процент от случаите с максиларен синуит се дължат на причини свързани със зъбите, т.е. синуитите могат да бъдат и одонтогенни. Анатомичните варианти на максиларните синуси долу -горе са два основни типа- пневматичен тип, и склеротичен тип синуси. Пневматичния тип синуси са с по-голям обем, и често корените на горните премолари и молари аса разположени в максиларния синус, и са "покрити" със синусна лигавица. Така, при патологични процеси в тези зъби, както и при някои манипулации- например екстракция, може да се направи остра перфорация на максиларните синуси.

Преди да започне лечението на синуита, нужно е да се уточни неговия произход.

Един изпитан метод за лечение на остър максиларен, и няколко случая на фронтален синуит (фронталните синуси са в областта на "третото око" и надочните дъги) е чрез комбиниране на няколко лечебнисредства- едра морска сол, няколко планински кристала- примерно 8 бр, плюс 8 бр. яспис- от плат се правят две торбички, които да са достатъчно големи, за да обхванат областта на синуса- морската сол се загрява на котлона в метална шоличка, след което се сипва в торбичките, след което във всяка торбичка се поставят по 4 планински кристала и 4 ясписа, и така торбичките се поставят в областта на синусите, и се държат поне 20-на минути. След апликацията на "топлина" се прилага "цветно" дишане- с изправен гръб се сяда най-добре на стол, но може и в легнтало положение, се "вдишва" индигова светлина- визуализираме че вдишваме въздух, интензивно оцветен с "пърпъл хейз", като може да се подпомогне визуализацията чрез добавяне на "индигов" аромат- лавандулата е прекрасен аромат, и се намира както като етерично масло, така и в пакетчета под форма на сушен цвят и т.н. Има и едни конусчета- ароматни, палят се както ароматните пръчици, но са конусчета и доста интензивно си миришат и без да ги пали човек, така че или на клечка за уши се накапва етеричен лавандулов екстракт, и се намазва леко встрани от крилата на ноздрите, илри се държи клечката предз носа, или се ползват другите варианти- конусчета и др. Когато вдишваме през ноздрите, си представяме как максиларните синуси, фронталните синуси, и областта на носа, но "навътре" към черепа се изпълва с индигов цвят, който лекува възпалението- индиговия цвят е всъщност от най-студените, охлажда лигавицата, която от възпалението е оточна, зачервена, набъбнала, и всъщност е "гореща"- топлинните апликации допринасят за разширяване на кръвоносните съдове, с което се подпомага трофиката на тъканите, имунитета се повишава, и се повишават вибрациите в зоната на заболелите синуси- топлината разширява телата, поради което първо се прилага тя, а слбед това много по-лесно инидиговата светлина "п рониква" и лекува.

Синуитът като възпалителен процес на синусите, независимо от какъв произход- от зъби, или по риногенен път при възпалиотелни заболяванияь на ГДП, или при изкривена носна преграда, която създава условия за задържане на патогенни микроорганизми и развиване на възпалителен процен на носната лигавица и синусите, или пък от алергии, медикаменти и т.н., се свързват емоционално с агресията- Ако направим опит да "ръмжим", ще установим, че най-голям резонанс и усещане на вибрациите на звука се получава в областта на синусите- челните, максиларните, оксвен това, горната челюст е тази, чиито зъби се виждат при "ръмжене"- горната челюст е последна "спирка" на ян-енергийния ци гун поток на огъня, който започва ниско долу в таза, и се издига нагоре по средната линия, следвайки бодилестите израстъци на гръбначните прешлени, и по-точно т.нар. "жълта връзка"- лигаментум флавум, който анатомично съответства като "проводник" на този енергиен поток. Той завършва в една точка, която се намира в ямката зад горните централни резци, а веригата се "включва" когато поставим върха на езика си в тази ямка на небцето зад горните централни резци. И така, агресията независимо дали ще е под формата на изразена агресия спрямо другите, или автоагресия, насочена навътре към себе си, се събира в зоната на максиларните синуси. Скуловите области представляват всъщност малки допълнителни чакри, които обаче енергийно не са малки и немощни. Тези чакри имат отношение към волята и упоритостта. Типично големи и развити скулови чакри се среща при американците- вижте снимки на Джордж Буш, разгледайте малко "филмови плакати", и сред лицата които изследвате, отбележете колко са с изразени скулови чакри, след което отнесете тези черти към характеровите особености на съответния човек, и ще получите твърд, упорит, до очебийно агресивен и инатлив човек, който е свикнал да брани имота си с пушка, и да решава проблемите си също с пушка...

Синуитът обаче възниква когато агресията достигне определено ниво, и се поддържа от "дразнител", който всъщност емоционално и физически спада към "близките хора", т.е. синуит се развива при натрупване на агресия спрямо близки хора, или изразяване на автоагресия, вследствие на причини свързани с близките хора в обкръжението. Интересно е това, че когато проблемите с максиларните синуси са свързани със горните зъби, в по-голямата част от случаите това е свързано с "бащата"- да, големи и малки "деца", имащи проблеми с бащата, който може да е вече и на 90 години, започват да развиват проблеми с горните зъби, прерастващи в синуит. Кармично обременените отношения на синовете и дъщерите с бащите, предизвиква дифузна пародонтоза, която още в млада възраст е причина за оголване на зъбите на горната челюст, разклащането им и загуба на значителна част от тях. Много пациенти със синуити преминават през клиниката в която работя, и дори демонстративно си личат тези отношения, които се опитвам да опиша, имайки си характерен облик и специфика при всеки отделен случай, но става "видим" когато човек знае връзката между органите и системите и връзката им с определени емоционални и ментални "модели", които могат да доведат до проява на различни патологични състояния или патологични процеси.

Освен това, повечето хора, боледуващи от синуит имат подчертано по-силно влияние на елемента огън- или зодиакално са от огнен знак, или асцендента им е от огнените знаци, или огнените планети са в домове, и в такива аспекти, че последствията са "изгаряне" в някаква "степен, площ и дълбочина", не само на физическо ниво, а и на емоционално,ментално и др.

Може да се опита и лечение само с кристали- всички "охлаждащи" кристали са подходящи, или пък може да се използват водните кристали, създадени по метода на М. Емото, след което енергията им да се ползва или чрез прилагане на замразената вода с определена "прогама" под формата на локални апликации на лед- кубчета лед в кесийка, или пък пластмасова бутилка от 1/2л., или чрез изпиване на размразената вода. За тези методи все още нямам много опит, но преди седмица от една книжарница си купих една кутийка карти с водни кристали с автор М. Емото- 48 карти, които се водят "оракул", но всъщност с тях установявам, че доста добре се работи енергийно. Има няколко карти свързани с главата, и те могат да се използват за "програмиране" на бутилките с вода, или пък може да бъдат съзерцавани и енергията им- насочвана в областта на синусите, или просто може човек да легне, и да постави съответната карта върху лицето си, и чрез дланите си, да "диша" и излъчва бяла светлина, която преминава през картата с кристала, а бялата светлина приема "знанието" и "програмата" на кристала, и се насочва към болното място- в случая синусите.

Има много други методи сигурно- билкови рецепти за вътрешно и външно приложение и др., и предложените от мен може да не са сред най-лесните и удобните за прилагане, но пък са едни от най-ефективните, не изискват почти никакви средства и условия- е, човек трябва да "инвестира" и да си купи малко кристали- но те са от по 20-50 ст, през левче, 1,50, до най-много 3,00лв. - не е нужно кристалите да са големи, големина между грахово зърно, череша или средно голяма маслина са най-подходящите за този вид енергийни занимания.

И накрая, към всичко това, установил съм, че противовъзпалително действие и обезболяващо в същото време, при това предимно в облрастта на главата имат произведенията на Вивалди за струнни инструменти- цигулка, китара,

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Много интересна е информацията,изнесена от Кристиян!Дълги години страдах от хроничен синузит,а така също имах дифузна пародонтоза,особено изразена в по-младите ми години,но никога не съм се замисляла,че отношнията с баща ми могат да са причина за това,а те определено не бяха добри в един период от живота ми...Така че,много благодаря за "откритието"! :rolleyes:

Аз лично се справих с проблема синузит с помощта на хомеопатични лекарства,които пих в продължение на 6-8 месеца по съответна схема,изписана от д-рСашка Николова(гр.Пловдив)- ирисов диагностик и хомеопат.По нейните указания излекувах и дъщеря ми,която след няколко повторения на коварен грип,беше получила страхотно възпаление на синусите - лекарите казваха,че рядко се наблюдава такова състояние при 12-13 годишно дете.И до сега,зададе ли се вирус,единственото ни спасение са тези лекарства и за радост се налага все по-рядко! :3d_161:

Ако някой се интересува,бих могла да изпратя координати на лекарката на лични.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да :thumbsup2: , всичко това, което е описал Кристиян съвпада и с моята информация, наблюдения и заключения. И във връзка с:

Синуитът обаче възниква когато агресията достигне определено ниво, и се поддържа от "дразнител", който всъщност емоционално и физически спада към "близките хора", т.е. синуит се развива при натрупване на агресия спрямо близки хора, или изразяване на автоагресия, вследствие на причини свързани с близките хора в обкръжението.

мога да ви предложа един малко абсурден метод за лечение, но затова пък без да се прилагат никакви или почти никакви специални средства или процедури - просто сменете обстановката така, че да сте далеч от "дразнителя". Другият вариант е да простите (но истински) на "дразнителя". Наблюдавала съм например хроничен синузит, неповлияващ се от почти нищо, да изчезва бързо и неусетно, без лечение, когато човекът се ожени и се премести да живее далеч от родителите си.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Единствения метод способен да пребори всяко заболяване или проблем е "да пуснеш пердетата".

Върховната ненамеса в Творението. Каквото - такова и колкото - толкова. Много трудно постижим метод. Метода на съвършения играч. Наблюдателя. Пълно Съгласие. Методът на Лудия.

:whistling:

Съгласие, Любов и Благодарност

:rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Тук има и друг момент - алергията. Установено е, че при 2/3 от случаите синуитите имат алергична генеза, която се влияе от промяна в мястото и начина на живот. При мен като дете основният момент беше склонността ми да прекалявам с млечни и захарни изделия. От ред неща се подобрявах (особено инхацалиите с етерични месла, които имат голяма проникваща способност), но временно. Едва когато направих някои разтоварвания, установих, че когато при захранването не включвам сирена, шоколади и пр. нещата са на 100% добре, докато скоро след като ги включа, нещата се влошават. Сега съм добре, но ако си позволя повече млечни (със захарта на практика съм се разделил отдавна), след няколко дни се получава натрупване, достатъчно, за да започне отделянето на секрети. После установих, че не винаги млечните са проблема при всички хора, но обикновено има натрупвания от храни с които се е прекалявало. Рязкото им ограничаване в съчетание с нещата, за които говори Кристиан, а и редица други, може да даде траен ефект в почти всички случаи. Не съм съгласен, че често трябва да се прибягва до операция, освен ако има деформации като изкривена носово преграда, пречеща за нормалния отток на секретите. Имал съм пациенти с по 5 и повече тежки операции, вкл. от полипи (също честа реакция към хранителин или поленови алергии) и неизменни рецидиви, които все пак лесно се стабилизираха чрез подобни комплексни природни програми, така че... :feel happy:

Редактирано от Добромир

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

един от най-великите Българи..

Много пъти съм се питал защо няма нищо за него /или поне не съм видял/ във форумите тук...

Сега питам вас.

Абсолютно съгласна. Дължа здравето и живота си на негов ученик и на любовта на майка ми, която изпълни сложните рецепти. По- късно и аз лекувах синузит, бронхит и др. в семейството напълно успешно, ако се изпълнят 60%, дори по-малко от цялостния план за лечение. Трудоемко и обвързващо, но без странични ефекти. А и така проявявате любовта си към болния или желанието за живот, което е вече на др. ниво. Димков също е много повече от билкар, както се е налагало да бъде представян по соц. време.

Прекланям се пред цялостното му дело и препоръчвам от все сърце рецептите му в случай на нужда, а и за профилактика и като начин на живот.

Интересува ме точно рецепта за синузит

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Рецептата за синузит е изпратена на мейла, подаден в личен профил.Желая бързо и трайно оздравяване.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Я пишете рецептата за синузита, че и мен ме вълнува за мой близък :thumbsup:

"Българска народна медицина" т.2 П.Димков. Ако не може да се намери, обадете се на ЛС.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Много интересна е информацията,изнесена от Кристиян!Дълги години страдах от хроничен синузит,а така също имах дифузна пародонтоза,особено изразена в по-младите ми години,но никога не съм се замисляла,че отношнията с баща ми могат да са причина за това,а те определено не бяха добри в един период от живота ми...Така че,много благодаря за "откритието"! :rolleyes:

Аз лично се справих с проблема синузит с помощта на хомеопатични лекарства,които пих в продължение на 6-8 месеца по съответна схема,изписана от д-рСашка Николова(гр.Пловдив)- ирисов диагностик и хомеопат.По нейните указания излекувах и дъщеря ми,която след няколко повторения на коварен грип,беше получила страхотно възпаление на синусите - лекарите казваха,че рядко се наблюдава такова състояние при 12-13 годишно дете.И до сега,зададе ли се вирус,единственото ни спасение са тези лекарства и за радост се налага все по-рядко! :3d_161:

Ако някой се интересува,бих могла да изпратя координати на лекарката на лични.

Много се заинтригувах от написаното от вас за лечението на синузит ,моля изпретете ми ако е възможни координатите на д-р Сашка Николова .

Аз съм от гр.София и от дълго време имам хроничен алергичен синузит.

Ще ви бъда много благодарен за координатите на лекарката .

моля пишете ми на емаил a631129@yahoo.ca

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest azbuki

Имах синузит и Кристиян е прав, че причината е гняв срещу близки хора. При мен това особено беше баща ми, който все още има синузит, аз моя го излекувах. В последствие съм наблюдавала как при определени пререкания между нас, където аз отказвах да реагирам по стария начин, той пак се разболяваше от синузит, аз не. Връзката тоест е директна и изпитана.

Как се излекувах? Отказах да вземам всякакви медикаменти, включително и когато грипните епидемии ме удряха, разбира се, в синусите. Гладувах всеки път, когато усещах, че пак тръгва възпалението и пиех много чай с мед, докато изчезне. Правех си промивки и парни бани, но се лекувах и енергийно и чрез медитация. Правех упражненията с даоистките лечебни звуци, дадени от Мантак Чиа в книгата "Трансформиране на стреса в жизненост". При една последвала промивка цялата... красота (извинявам се) я издухах от носа си - един тон гной. Оттогава не съм имала особени проблеми.

В темата за Музиката на Сферите описвам едно упражнение, което би помогнало много за размекване на блокажите и прочистване на синусите. Може да се ползват и утвържденията, дадени от Луиз Хей за отделните болести. За синузита в хороскопа отговаря неовладяната Марсова енергия. Такива хора цялостно е добре да не се ядосват толкова и да не избухват. Да трансформират гнева. Това има връзка и с черния дроб.

Редактирано от azbuki

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Който има хронични ринити, синуити и изобщо често обострящи се възпаления на ГДП, да опита бръшлянови капки и локално загряване с лапи от хрян, да видим дали ще боледува някога отново.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да. Тук има доста сериозни идеи за справяне със синузита. Вероятно човек трябва да започне от изясняване на емоционалната основа, да погладува (аз съм за "чист" глад, обаче, особено в този случай, само вода и сериозни очистителни процедури), да прави сериозни промивки- със солена вода, с разни капки, много ми помогна и физиотерапията- ултравиолетови нагревки. Също и упражнения и медитации. Моят йога учител (за съжаление вече не е между нас) Петър Алексиев беше измислил един невероятен комплекс срещу ринити и синузити. Ако някой се интересува, мога да му го дам.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

ЗДРАВЕЙТЕ!

Страшно ме заитригува идеята за гнева и агресията, и като се замислих и направих кратък анализ нещата съвпадат!!

Имам хроничен синузит от около 10 годишна възраст, имало е случаи, в които се проточва и по цяло лято. Не е нужно да обяснявам колко е ужасно и т.н

За изжестен период от време обаче синузита не се проявявяше и колкото и да не ми се вярвяше се убедих, че се е излекувал. Да, ама не! От няколко години насам отново започна да се появява, а тази зима просто не ме оставя на мира. Вече месеци наред живея с непрекъсната тежест и болки, отразява ми се и на зрението.

За първи път чувам за връзката гняв-синузит и сериозно се замислиам. В моя случай най-вероято става дума за баща ми.

Имам конкретна нужда от насока как да започна да работя по въпроса

предварително ви благодаря

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

при синузит в зависимост от произхода му може да се направи:

1. Локални апликации с пчелно млечице и 100 - 200 мг на ден пчелно млечице под езика за смучене.

2. Локални апликации с мед 2 пъти на ден или с мед и 10% прополис в меда.

3. Инхалации с мед.

4. Инхалации с прополис.

Успех!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest azbuki

За първи път чувам за връзката гняв-синузит и сериозно се замислиам. В моя случай най-вероято става дума за баща ми.

Имам конкретна нужда от насока как да започна да работя по въпроса

предварително ви благодаря

Здравей,

освен че е важно да правиш разни процедури през цялото време, а не само когато имаш криза на синузита, важни са и тези взаимоотношения и твоята реакция на тях. Тук не става дума обаче за това да променяме другия. При това се развиват претенции и очаквания, които може да доведат до задълбочаване на проблема. В моя случай например баща ми не промени поведението си и продължи да си страда от синузит. Това си е негов избор. Аз обаче престанах да му реагирам така, както преди, работих много и от доста време (години) не съм страдала от синузит. Това, което причинява синузита, е един много остър гняв, който за секунди буквално се съсредоточава като бомба със закъснител в предната част на челото и я "подлютява". И след това получаваш подарък - болест. Много е важно това да не го допуснеш. Просто не трябва да допуснеш да се ядосаш и да се задръсти третото око с този боклук. Добре е да се опиташ преди да се ядосаш всеки следващ път да си го спомниш това. Когато ми е било много трудно, просто съм си представяла как тази чакра там горе вместо да се затваря и да се задръства (което става при гнева, затова и човек не вижда истината, когато се гневи), се отваря и зарежда с божествена енергия, която стопява гнева и го трансфрмира в любов. Важно е да трансформираш негативната енергия, а не да я подтискаш, за да не се събере тази енергия пък в черния дроб и след време там да даде проблеми.

Важна е реакцията на мига, в мига, в който болестта се ражда. Ако в този момент се пробудиш и постигнеш това пробуждане няколко пъти, така че новата реакция и новото отношение към нещата да се стабилизира в съзнанието ти, ще забравиш за синузита. Мисли си за спречкванията с баща си като тест, който ти се праща, за да провери напредъка ти.

Редактирано от azbuki

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

при синузит в зависимост от произхода му може да се направи:

1. Локални апликации с пчелно млечице и 100 - 200 мг на ден пчелно млечице под езика за смучене.

2. Локални апликации с мед 2 пъти на ден или с мед и 10% прополис в меда.

3. Инхалации с мед.

4. Инхалации с прополис.

Успех!

:thumbsup:

При гноен синузит:

Захаросан чист пчелен мед с големина на грахово зърно се поставя в двете ноздри. Постепенно медът се стича в гърлото. Прилага се 2-3 пъти дневно до излекуване на синузита.

В 100 гр. вода се вари 1 с.л. полски хвощ от 2 до 4 минути. Поне 5 пъти през деня се смърка от отварата.

Половин чаена лъжичка смлян синап се замесва с брашно и вода във вид на питка. В продължение на една седмица се налага челото, като болното място предварително се намазва със свинска мас. Компресът престоява 20-25 мин. Трябва да пари силно, което показва, че действа добре. Всеки път се прави нова питка до пълното излекуване на болния.

:thumbsup2: Проверено!

Рецепта от Учителя

Билковите рецепти на България - стр. 134 - Ню медиа груп - София 2007

Могат да се сложат и капки от разреден цитросепт или биоцитрин - Няколко пъти на ден в ноздрите се поствят тампони от малко парче памук, напоено в разтвор от 40 мл вода и 3 капки Биоцитрин. Ако има възможност от приготвения разтвор се капе 3 пъти дневно. Като следваща мярка, се препоръчва вътрешната употреба на екстракта.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

С тази тема уцелихте в десятката злободневната ми тема. Точно през последния месец ми се обостри стар хроничен синузит. Всеки ден напрежение в лицето и челото, болка при почукване с пръсти в ляв максиларен синус (кодето има предполагаем гранулом на зъба). Постоянно обилно течение на секрети към гърлото. Прочетох написаното до тук. Опитвам се да видя гняв към близък човек, обаче няма. Просто няма. Е, от 2 дни започна да поотминава, да отслабват симптомите и секретите. Мисля, че трябва да се балансира аджна чакра, за да мине. Да не се изпитва недоволство изобщо. Май оттам ми дойде белята, не гняв, но недоволство изпитвам от доста време. И концентрация, съсредоточеност, събраност в действията в живота. Това ще помогне.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да ви кажа за едно изпитано лекарство на билкова основа. Продава се по аптеките и не е скъпо

Sinupret Forte , има го и във вариант за деца без Forte

Преписвам това, което пише на листовката:

"Синупрет Форте е лекарствен продукт на растителна основа, който се понася добре и има муколитичен и противовъзпалителен ефект. Лечебните растения, съдържащи се в Синупрет Форте таблетки и противовъзпалителните вщества от иглика, киселец и бъз, редуцират набъбването на мукозните мембрани и улесняват прочистването на носа и изхвърлянето и изкашлянето на секретите от горните дихателни пътища. По този начин подпомагат възстановаването на мукозните тъкани. Главоболието, което е резултат на остри и хронични възпаления на параназалните синуси (синузити) и често придружени с хрема, скоро стихва."

Лечебните растения са написани на латински:

Gentianae radicis 12 mg, Primulae flos 36 mg, Rumicis herbae 36 mg, Sambuci flos 36 mg, Verbenae herbae 36 mg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

При хроничен синузит - рецепта на Учителя

Билковите рецепти на България: Вълшебствата на народните лечители

Пресен корен от хрян се измива и настъргва на ситно ренде. 1 ч.л. от хряна се слага към 1 с.л. царевично брашно и лъжица оцет. Смесват се добре - болното място се намазва с мас и със сместа. Държи се само 5 мин. първия ден, 10 мин. втория, 15 мин. третия и така до петия ден с времетраене 25 мин. След това се стръгва по обратния път до 5 мин.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Искам само да добавя, че по тази рецепта се лекува навремето и моят баща и наистина му помогна много. Макар че, доколкото си спомням, замесваше тестото с обикновено брашно. Явно хрянът е основен в нея. Разказваше как загрява и започва да пари. Затова се увеличава постепенно времето на въздействие. В крайна сметка успя да се излекува и беше много доволен. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Месец януари тази година бях с обострен синузит. Почти целият месец се проточи лечението ми, но този път не се поддадох на АБ и заплахите на личната ми лекарка. Прибрах се в къщи и започнах следните неща:

1. Затоплих къщата, повече;

2. Спрях да излизам на вън и да ходя на работа;

3. Промивки на носа ( от йога). Продават специални стомнички, но аз ги правих със спринцовка. В 100 мл. преварена вода слагам една лъжица сол. Навяждам главата и наливам разтвора в едната ноздра, докато потече от другата. След това издухваш секретите, като винаги запушваш едната ноздра и духаш (за да ограничиш възможността секретите да попаднат навътре). Потаряш с др. ноздра.

4. Взимаш 4 бр. детски чорапки. Напълваш ги със морка сол и го поставяш във фурната на 110 градуса, като се загреят вземах ишдвете слагаш ги на синусите и лежиш. После сменяш изтиналите чорапки-торбички с други. Поне 3 пъти на ден;

5. Вечер преди лягане, а и на обяд, ако има възможност да спиш напълваш една тенджера с вода, като водата заври слагаш 2-4 съп. лъжици лайка, заедно с 1 с.л. хлебна сода. Покриваш си главата с хавлиена кърпа и дишаш поне 15 минути, ако търпиш и повече. После измиваш, подсушаваш лицето и слагаш крем.

Така се отървах окончателно от синузите! Нама да пиша какво чудо- гной изтече, които си е седял там с години. От форимите тук, разбрах, че АБ не помага на гнойта да излезе навън. Тя си остава там в кухините и при следващата настинка се повтаря красивата картинка.

Дано съм била полезна!

Красив ден!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×