Jump to content
Порталът към съзнателен живот

13.11..2007 г. - Мислете за виолетовия цвят


Recommended Posts

Мисъл за деня 13 Ноември 2007 г.

Усетите ли, че сте слаб, нямате кураж, сила няма – мислете за виолетовия цвят.

Предлагам за размисъл - Превръщане на цветовете, 5 Лекция МОК, 1.ХI.1923 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 13 Ноември 2007 г.

Усетите ли, че сте слаб, нямате кураж, сила няма – мислете за виолетовия цвят.

Предлагам за размисъл - Превръщане на цветовете, 5 Лекция МОК, 1.ХI.1923 г.

Ася, малко преди да сложиш мисълта за деня, публикувах в блога си едно разказче в цвят: Пази топлината на сърцето си

:)

"Виолетовият цвят е на Духа. Означава Сила и носи Сила. Той е юпитеров цвят. Отнася се до човешката воля и до човешкия Дух." - из статия на Боян Боев

"Който има силен дух, силна воля, насочена към един висок идеал, към благородното, Божественото, не се сломява от никакви пречки, тогава в неговата аура горе над главата блести виолетовият цвят...

Искаш ли да предприемеш някаква акция, препоръчва се от окултно гледище у дома си ти мислено да се облееш в един душ от виолетов цвят. След това направи 5-6 дълбоки вдишки - те дават сила и мощ на волята. Всеки цвят има много нюанси, много оттенъци. Ще кажем нещо за нюансите на виолетовия цвят. Един бие на червено, друг - на синьо. Каква голяма разлика има между виолетовия цвят на теменугата и този на люляка! Този виолетов цвят, който клони към червения, означава благодатта, благословението от невидимия свят. Виолетовият цвят преминава към червения, защото следващата октава на цветовете започва пак с червения цвят, само че в по-друг нюанс." - из друга негова статия

Линк към коментар
Share on other sites

:feel happy: Само светлият път на Мъдростта води към Истината.Тя постоянно ни весели. :feel happy:

а разказчето е вълшебно -Благодаря ти Иво!

:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:feel happy:

Да разгледаме сега въпроса как може да се превръщат цветовете от едно по-нисше в едно по-висше състояние. Как можем да превърнем червения цвят например? Вие знаете, че думите „живот“ и „любов“ имат червен цвят. Имате известно неразположение, раздразнени сте, страстите ви в този случай взимат надмощие. Какво трябва да направите, за да измените вашето състояние? Вие изговаряте думата любов няколко пъти, за да превърнете тази нисша енергия в по-висша, но не успявате, положението ви не се подобрява. Първата буква Л е един клин, който цепи, но не може да трансформира. Тогава, вземете любовта в трета степен, в нейното състояние на „благост“ и я произнесете няколко пъти. Буквата Б поглъща излишната енергия във вас, тя е закон на растене. Тази дума ще трансформира състоянието ви. Тъй че като произнесете няколко пъти думата „любов“ и не ви помогне, произнесете думата „благост“...

Любов и благост са две сили

Любов и благост са две велики добродетели за повдигане на човешката душа

когато ние говорим, че трябва да станем деца, то е за да бъдем силни

Единствената запалка за разумната човешка душа ..., Бог е Любов

като дойдеш в съприкосновение с Него, ти ще Го почувстваш, защото няма друго същество, което да има Неговите вибрации. ... смиреният човек, като отиде при Бога, той носи добродетелите си със себе си. :feel happy:

Божествената Любов, която се проявява в човешката душа :feel happy: :feel happy:

:thumbsup2:

за онзи, който е здрав, бялото е хубаво. ... Белият цвят означава Чистота, при него има интензивен вътрешен живот. Ако искаш вътрешно да работиш, тури белия цвят за основа.

...

Виолетовият цвят е на Духа. Означава Сила и носи Сила. Той е юпитеров цвят. Отнася се до човешката воля и до човешкия Дух.

Цветовете - значение и сила

:thumbsup2:

гледаме как тече реката, как бликат изворите, така чрез водата ние се свързваме с Божията мисъл

Дали червеният цвят е едничкият изразител на любовта? - Не, той е изразител на любовта в по-нисша форма. Когато любовта се издигне до по-висша форма, тя се изразява чрез синия цвят, а най-висшата, Божествената любов се изразява чрез белия цвят. Тогава аурата на човека става бяла. :feel happy:

един интелигентен, умствено развит човек, който разсъждава логически, може да чете и най-трудните философски книги, мъдро разрешава проблемите на живота, около главата на такъв човек жълтият цвят блести с най- ярка светлина. На един религиозен човек голяма част от аурата е заета от синия цвят, от по-чист вид. Ако синият цвят е кален, този човек е религиозен, но фанатик. Ако един човек е любвеобилен, има добро сърце, обича да услужва, да състрадава на хората, тогава в него червеният и розовият цвят взимат по-голяма област. Който има силен дух, силна воля, насочена към един висок идеал, към благородното, Божественото, не се сломява от никакви пречки, тогава в неговата аура горе над главата блести виолетовият цвят. Това показва духовна мощ, сила, насочена към възвишеното :thumbsup2:

Белият цвят е символ на Христовия Дух. Когато размишляваме за Христа, хубаво е да си представим, че върху нас се проектира един сноп от бели, диамантени лъчи. Белият цвят е символ още и на хармонията и чистотата. Когато човек иска да възстанови вътрешна хармония в себе си, да се свърже с един висш свят на чистота, той мислено нека си представи, че върху него се проектират бели, диамантени лъчи.

Значение на цветовете

icon12.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Иво, :thumbsup: Много точно!

Предложеното от мен са повече упражнения, но нали хармонията в нас е най-важна:

"ще помогнете на организма си за възстановяване на равновесието в нервната си система и премахване дисхармонията, която съществува във вас. Вие може да се запитате: Защо именно чрез движенията ще се възстанови хармонията в организма ни? Всички движения в природата, положителни и отрицателни, са строго определени. Те почиват на известни закони, за това в тях има дълбок смисъл."

Много ми допадна следната мисъл:

"Значи първата запалка – най-силната, най-мощната в съзнателния, самосъзнателния и свръхсъзнателния живот, това е да се свържеш с Бога. Като отидеш при Бога, трябва да станеш сериозен. Всички противоречия трябва да изчезнат от душата ти. Душата ти трябва да бъде така отворена, че да приемеш всичко, което е необходимо за тебе."

Учителя се е спрял на значението на цветовете много подробно в Книга за здравето

"Светлината говори на човека едновременно на седем различни езика. Всеки цвят на светлината има специфичен език. Който разбира тези езици, той е здрав, учен, силен или ако е болен, невежа, слаб, посредством тези лъчи на светлината може да се лекува, защото всеки цвят е свързан с известен род сили на човешкия организъм. Така червеният цвят е свързан със силите на сърцето, портокаловият - със силите на ума, зеленият - със силите на волята, жълтият - със силите на душата, синият - със силите на цялото небе, виолетовият - със силите на духа."

"Виолетовият цвят има отношение към волята на човека."

"Виолетовият цвят, чистият, дава сила, употребена за висши цели, сила на духа, а в нечист - сила, но употребена само за лични облаги."

"Ако не възприема правилно виолетовия цвят, човек постепенно ще почне да губи силата на своята воля."

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...