Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
aratron

Започва петата благотворителна инициатива "Българската Коледа&quo

Recommended Posts

Започва петата благотворителна инициатива "Българската Коледа"

За първи път тази година дарения могат да се правят директно с кредитни карти VISA и MasterCard

30.11.2007

На 1 декември стартира петата по ред кампания на благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда", която се провежда по инициатива и под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова.

По време на кампанията се набират средства за лечението на болни деца и за купуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения.

Трите мобилни оператора "М-Тел", "Глобул" и "Вивател" отново се обединяват в подкрепа на инициативата като осигуряват телефонни линии за обаждания и изпращане на есемеси.

Обажданията и есемесите ще се изпращат на телефон 1117 - без код за абонати на "М-Тел", "Глобул" и "Вивател", както и на телефон 0900 1117 за абонати на БТК. Цената на един есемес е 1 лев.

Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон "Централен".

Благодарение на сътрудничеството с "Ипей" АД и тази година дарения ще могат да се правят и в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay.

За първи път тази година дарения могат да се правят директно с кредитни карти VISA и MasterCard, с което сънародниците ни в чужбина ще могат лесно и достъпно да направят дарение.

Също за първи път по време на кампанията средства ще се набират и чрез продажбата на картички и стикери за автомобили на цена 1 лев.

По традиция на 25 декември - в първия ден на Коледа, в Народния театър "Иван Вазов" ще се състои благотворителен концерт, който ще бъде излъчван на живо от БНТ.

"Българската Коледа - 2007" поема ангажимента със събраните средства да купи и нов апарат за генетично изследване на бременни жени и деца за Националната генетична лаборатория към "Майчин дом" в София.

Лабораторията е единственото звено в България и региона, което предлага този вид диагностика, а 23-годишният апарат, с който лекарите разполагаха досега, вече не функционира.

"Българската Коледа - 2007" има амбицията да помогне на 37 деца. Те спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от здравната каса. Децата, чието лечение се подпомага от инициативата се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология и Министерството на здравеопазването.

11 от децата ще бъдат подпомогнати за първи път, 26 са вече деца на "Българската Коледа" и тя ще продължи да осигурява тяхното лечение.

На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с това как е преминала кампанията през предишните четири години, както и да научи за децата и клиниките, на които е помогнато.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×