Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Везните на Хермес


Recommended Posts

Везните на Хермес е метод за уточняване часа на раждане посредством хороскопа на зачатието,известен още като пренатална епоха.Позовава се на твърдението,че съществува връзка между хороскопа на зачатието и рождения,изразяваща се във:

Върхът на АС или ДС в рождения хороскоп е в съвпад с точното положение на Луната по по градус и знак в момента на зачатието и обратно-АС или ДС на зачатието отговарят точно на положението на Луната при раждането.Т.е.,ако Луната в момента на зачатието е на 12 градуса в телец,оста АС/ДС в радикса се намира на 12 градуса по оста телец-скорпион.Правила при прилагане на метода:

1.Ако Луната в радикса е растяща,нейният градус е АС на зачатието.

2.Ако Луната в радикса е намаляващя,нейният градус е ДС на зачатието.

3.Ако Луната е над хоризонта в натала:

а/При растяща Луна продължителността на бременността е по-малко от 273 дни/10 лунарни месеца/,т.е.273дни+Хдни

б/При намаляваща Луна бременността е по-дълга от273 дни,т.е.273дни-Х дни

4.Ако Луната е под хоризонта в натала:

а/При растяща Луна бременността е 273дни-Хдни

б/При намаляваща Луна бременността е 273 дни +Хдни

Определяне на Х:

Броят се 273 дни като се започва от деня преди раждане!Намираме 273 ден и изчиславаме скоростта на Луната за него.Пр:Ако сме родени на 15.09. започваме да броим от 14.09.Ако роденият е седмаче или осмаче правим съответната корекция.След това в наталната карта изчиславаме разстоянието между Луната и АС,ако Луната расте и между Луната и ДС,ако Луната намалява.Полученото разстояние се дели на скоростта на Луната за 273 ден.Пр.:Ако разстоянието между Луната и АС е 73 градуса,а скоростта на Луната за 273 ден е 12 градуса и 3 минути,Х=73:12,3=5,9.Следователно трябва да прибавим/извадим/ 5,9 дни.

В деня на пренататалната епоха Луната трябва да пресече оста АС/ДС в радикса.Ако Луната расте в радикса,нейният градус ще изгрявапо време на зачатие.Ако Луната намалява при раждане,нейният градус ще залязва по време на зачатие.

Ами...това е всичко. :feel happy: Вземайте химикалите и на работа ръчички!/шегичка/ :smarty:

П.П.Пиша темата тук,но ако авторите на форума преценят,могат да я преместят в "Астрология за сериозно изучаващи"

Редактирано от Olq3
Линк към коментар
Share on other sites

Аз нещо не можах да схвана: как ще се направи ректификация по този метод? :huh:

Допускаме, че твърдението е вярно, но тогава ми е нужна дата/час на зачатието ... или греша?

Линк към коментар
Share on other sites

Не грешиш.Методът е за уточняване на часа.Не са изключение случаите,когато няколко деца са родени в едно и също заведение с разлика от няколко минути,а са записани с един и същи час в регистрите.Трябва да се има предвид и мястото на пренаталната епоха,когато е различно от местораждането.

Линк към коментар
Share on other sites

Това е много хубава тема Оля, защото си мисля,че всеки уважаващ себе си и труда си астролог започва най-напред с ректификация, поне "лека" :rolleyes: .

Най-често като се използват различните астрологически методи на прогностика за "засичане" на минали събития.

Много показателни са и резултатите на Мишел Гоклен- чрез методите на математическата статистика той доказва неоспорима връзка между съвпада на планета с Асц./Дсц. на детето и на родителите-в пълна аналогия със законите на генетиката.Тази зависимост, междувпрочем,се губи,когато раждането не е по естествен път.(също доказано от него с много висока статистическа сигнификантност).Сериозно неудобство е, че трябва да се знае времето на раждане на родителите.

Малко се отклоних от темата,но бихме могли да я разширим и да обсъдим някои по-нестандартни методи за ректификация.

Везните на Хермес наистина могат да се използват само когато часът на раждане приблизително се знае,за доуточняване.Базират се изцяло на идеята за съвпад/опозиция между Луната в момента на зачатие и Асц в радикса.Колкото повече мисля по въпроса,толкова повече се убеждавам,че такава констелация би трябвало наистина да има. Нямам програма,която да изчислява хороскопа на пренаталната епоха (зачатието),но можем,при малко повече време да ректифицираме на ръка някой хороскоп с везните на Хермес.

Ето един хубав сайт по въпроса,но е на английски: http://www.rosicrucian.com/zineen/pamen034.htm

Още нещо: Как ви се струва твърдението,че "работещият" или "истинският" радикс най-често е за момент,малко по-ранен от обявения? Има ли някой подобни наблюдения?

Линк към коментар
Share on other sites

Атлантида,правилно ли разбирам въпроса ти-новороденото е с малко по-ранен час от записания в регистрите.Това ли имаш предвид?

Линк към коментар
Share on other sites

Това си е напълно възможно, въпреки че според мен часовете в регистрите са сравнително точни.

Имах предвид друго-има ли някой впечатления,че често "истинския" хороскоп е за няколко минути по-раноТова е доста многопластов въпрос водещ до по-сериозни размисли и изводи.Само го вмъкнах,защото също има отношение към ректификацията.

Линк към коментар
Share on other sites

Не разбирам какво имаш предвид под "истински".Нали хороскопът се прави за точно определено време?Или греша?

Линк към коментар
Share on other sites

Имам предвид "работещ".Аз се питам, кой всъщност момент се "нацелва" при добрата ректификация- буквално момента на "появяване",или на срязване на пъпната връв,или на първия вик,първата глътка въздух и т.н.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,Оля,аз мога да правя карти на ръка....По принцип са нужни едни таблици на правото изкачване,за да видиш градусите на асц. и МЦ,другият вариант е чрез формули.Между другото съм забелязала,че Зет-програмите дават доста грешки и то с около 2 до 3 градуса. Най-елементарното е като провериш бавно движещите се планети,които излизат като градуси в ЗЕТ и сравниш с ефемеридите....Разликата е огромна.

Линк към коментар
Share on other sites

Имам предвид "работещ".Аз се питам, кой всъщност момент се "нацелва" при добрата ректификация- буквално момента на "появяване",или на срязване на пъпната връв,или на първия вик,първата глътка въздух и т.н.

Да, и аз съм се чудела. Но аз имам един обратен пример. На моята малка дъщеря повече й "пасва" хороскоп, който е с около 20 минути след нейното действително раждане. Тогава ме бяха включили на системи да ускорят раждането, защото лекарят нещо бързал за някъде ..., а явно тя проявява тези качества, които са били отпечатани в нея от преди раждането (ако раждането беше протекло без медикаменти, може би щеше да стане именно с 20 минути по-късно) :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Какво съвпадение, Диана.При раждането на дъщеря ми и аз бях на системи,и моят доктор бързаше.Мислех си след това,че така той малко издърпа напред раждането и съответно завъртя с 3-4 градуса Асц. и домовете. :hmmmmm:

На дете не се прави подробен хороскоп,но тя вече стана на 10 години, заинтригувах се и ще направя един анализ- малко по-късният радикс по-добре ли ще пасне и ще ви "докладвам" :rolleyes: .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Може би имате право-аз също бях на системи.Само че,ако се беше родил малко по-късно,АС му нямаше да е близнаци,а рак.А той носи повече от характеристиките на близнаци,отколкото на рак/Слънцето му е в рак и ня

ма нито една планета в близнаци/.Моят лекар не бързаше,системата я включи за мое облекчение.А нали няма нищо случайно...

Кабала,с коя програма работиш?Дай моля те насока относно таблиците. :D Започна ли да смятам на ръка и отиде една седмица.Едно и също нещо го проверявам по няколко пъти-допускам изчислителни грешки. ;)

може да се изтегли свободно ZET 7 lITE

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

След прочетеното ТУК : "огнените знаци се отличават с раждане малко преди термина, изисква се от майката мобилизация на всичките сили, появяват се разни неочаквани моменти, възможна е голяма загуба на кръв и др.; бебето е много активно, превъзбудено в първите минути след раждането." вече няма никакво съмнение, че асцендентът ми е лъв, така както излиза и по думите на баща ми, че когато се прибрал от родилното и навил часовника да го събуди за работа, е било 1 и нещо, а не 4 без 10 както е записала акушерката, която най-вероятно е обгрижила майка ми след ненадейното и по-ранно раждане, и кръвоизлива след него, а после е оформила документацията. И как само съм огласяла балкана, по разказ на майка ми, цяла нощ...

С асцендента добре, но сега трябва да оправя домовете по градуси, а на този етап не успявам да се справя. Ще съм изключително благодарна на знаещите и можещите, и най-вече имащи време, и желание да ми помогнат по някакъв начин! :3d_075:

Редактирано от viktoriya
Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...

искам да попитам...

стигнах до тук ..това трябва да е картата ми на зачатие...май :hmmmmm:astro_2gw-1.gif

градуса на Луната в натал ми е 2,39, но пнеже в astro.com няма възможно за определяне на секунди......АЦ на тази карта е най-близо до градуса на Луната в натала ми...

това тук не го разбрах....

След това в наталната карта изчиславаме разстоянието между Луната и АС,ако Луната расте и между Луната и ДС,ако Луната намалява.Полученото разстояние се дели на скоростта на Луната за 273 ден.Пр.:Ако разстоянието между Луната и АС е 73 градуса,а скоростта на Луната за 273 ден е 12 градуса и 3 минути,Х=73:12,3=5,9.Следователно трябва да прибавим/извадим/ 5,9 дни.

В деня на пренататалната епоха Луната трябва да пресече оста АС/ДС в радикса.Ако Луната расте в радикса,нейният градус ще изгрявапо време на зачатие.Ако Луната намалява при раждане,нейният градус ще залязва по време на зачатие

в моя случай разтоянието от Луната до АЦ в радикса е 84 градуса почти, а скоростта на Луната в 273-тия ден е 14.51 градуса..

84:14.5=5,79

273+5,79=278,79 дни Луната ми е растяща в радикса...от тук нататък в тзои ден 21.09 Луната е в Лъв и не пресича оста АЦ/ДЦ в натала ми...

какво означава това, че часът ми не е верен ли...?

Ако Луната расте в радикса,нейният градус ще изгрявапо време на зачатие.

това се отнася за натала нали....

значи според този метод моя час на раждане трябва да е точен ...щом настина е така...

обърках се :o:blink::wacko: някой да помогне....

Редактирано от pass_to
Линк към коментар
Share on other sites

пълна каша стана....

когато намирим Х дните ги прибавяме към 273-ти при растяща Луна в натала...

и те примерно стават 278...и броим назад от деня преди рожденния ден 278 дни...

в този ден Луната трябва да е на АЦ ми така ли...?:hmmmmm::unsure:

Линк към коментар
Share on other sites

А отчиташ ли дали Луната е под или под хоризонта? При правилни изчисления е невъзможно да не пресече оста АС/ДС.

Редактирано от Olq3
Линк към коментар
Share on other sites

А отчиташ ли дали Луната е под или под хоризонта? При правилни изчисления е невъзможно да не пресече оста АС/ДС.

малко ми е объркващо, защото трябва да се гледат две карти понякога се бъркам....

в натал ми е над хоризонта......

май пак трябва да опитам с изчисленията, но на по-спокойно.....:mellow:

Линк към коментар
Share on other sites

сега прочетох нещо друго...

ето линк...

http://www.anesway.info/ank_rekti.php

според таблицата 84 градуса отговаря на 7 дни....

в случай, че бременността е по-къса от 273(Луната е над хоризонта нарастваща)....от тези 273 вадим - 7(=84 градуса разлика АЦ/Луна в натала)= и се получава 266, но тогава Луната е била във Водолей....а моят АЦ е Козирог....

Трябва да се обърне внимание само на деня от седмицата, защото денят на зачатие и денят на раждане са в един и същи ден от седмицата.

ако това е вярно, означава че АЦ ми трябва да е Водолей....:unsure:

Линк към коментар
Share on other sites

Определя се звездният час на обяд в деня на зачатието и звездният час, който съответства на предполагаемото положение на Луната в хороскопа на раждането. Изважда се по-малкото значение от по-голямото и се получава звездният час на момента на зачатието, който може да е преди или след обяд в деня на зачатието.

и това се взема от еферемидите нали....:unsure:

този метод на Везните винаги ли действа...?

в моя случай става въпрос за 30-40 минути...

този метод не приложим ли е в случая..?

Редактирано от pass_to
Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

За изкушените от принципите на ректификацията и по-специално от Везните на Хермес, бих препоръчал следния текст. Кратък, ясен и систематизиран, може би единственият проблем, е че е на руски, но ако има нужда, ще превеждаме заедно :)

Везните на Хермес

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...