Jump to content
Порталът към съзнателен живот

09.12.2007г. - Потърсете Господа, дето не сте Го търсили.


Guest Ла Горда

Recommended Posts

Потърсете Господа, дето не сте Го търсили. Не Го търсете при храмовете. Писанието казва: „Било е едно време." Сега Господ е изменил мястото. Едно време беше долу, в сърцето, сега е горе. Тук ние много Го безпокоим, слуша голям шум. Горе като се качи, е по-хубаво.

(3, с. 583)

Мислете за светлината!

Линк към коментар
Share on other sites

Човек трябва да разсъждава. Бог е Виделина. Бъдете и вие във виделината. Ходете във виделината. Животът ви ще се оправи и ще ви дойде една нова радост, едно ново веселие, една нова сила, един нов стремеж, който досега не сте имали.

:angel:

Редактирано от Ла Горда
Линк към коментар
Share on other sites

Наистина, Бог (Отец) е най-вече горе.

Бог, Отеца да възлюбя!

Но с какво, ако не чрез Господа, защото "никой не познава Отца освен Синът".

"Чрез Господа стана това и чудно е във вашите очи." Библия

Бог Отец - Великата мисъл, идея

Син - Великото чувство, преживяване, любов

Святий Дух - Великата възможност за проява и свръзката

"Каквото е горе, такова е и долу." Хермес Трисмегистус

"Разсъждението ще те пази." Библия

"Разсъждението ражда любовта и любовта ражда разсъждение" - Раджа Йога

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup: :thumbsup:

<<

Досега човек се стреми, иска да заповядва на Бога. Той мисли, моли се на Господа и казва: „Аз каквото се помолих, каквото си помислих, Господ го направи.“ Ти боледуваш – защо? Защото искаш твоята воля, не Божията воля. Ти осиромашаваш – защо? Защото искаш да стане твоята воля, не Божията воля. Ти си невежа – защо? Защото искаш да стане твоята воля, не Божията. Ти си безсилен, защото искаш да стане твоята воля, не Божията воля.

Не зная на какво основание отгоре хората мислят: „Ако ние вървим по Закона на Любовта, светът няма да се оправи.“ Или: „Ако вървим по Закона на Правдата, светът няма да се оправи.“ Досега ние проявяваме един свят на безлюбие. Осем хиляди години ние живеем без любов. Осем хиляди години ние живеем без правда. Осем хиляди години ние живеем без милосърдие.

Не може да бъде човек щастлив вън от светлината. :thumbsup2:

Светлината има един език. Космите, това са струни, чрез които светлината свири. Езикът на светлината, това е косата...от косата ще започнеш да чувствуваш какво ти говори светлината.

Една вода, за да ни е приятна, хубава, трябва да бъде чиста и вкусна. Че как мислим ние да бъдем обични един на друг, ако нямаме съответни качества? И следователно ние можем да бъдем полезни един на друг дотолкоз, доколкото можем да отразим Божествената виделина и Божествената светлина в другите хора... Светлият човек е светия. Светията носи светлина. :sorcerer: Те са израз на Бога. Бог е светлина. Днес виждам тази светлина, това е езикът на Господа, това е Неговото проявление... Христос казва: „Аз съм виделината на света и който Ме следва, ще има виделина в живота.“

Мястото на Господа е вашата глава :feel happy:

...Твоите мисли и твоите чувства са прави само тогава, когато подобрят твоята мозъчна система и симпатична нервна система. Щом има едно разногласие в тия 3 области, мислите ти и чувствата ти не са правилни.

Коя е причината? Малко светлина приемаш.

умираме по единствената причина, че имаме малко светлина...

за да бъдем ... с Бога, трябва да имаме светлина :feel happy:

Когато хората се разбират, те трябва да светят. Ако лицата им може да светнат като Слънцето, те се обичат. Ако може да се сгорещят като червения огън, те се обичат... Колкото повече светлина има, толкоз за човека е по-добре

>>

из Мислете за светлината!

Аин Фаси

Редактирано от Валентин Петров
Линк към коментар
Share on other sites

Потърсете Господа, дето не сте Го търсили. Не Го търсете при храмовете. Писанието казва: „Било е едно време." Сега Господ е изменил мястото. Едно време беше долу, в сърцето, сега е горе. Тук ние много Го безпокоим, слуша голям шум. Горе като се качи, е по-хубаво.

(3, с. 583)

<a href="http://triangle.bg/books/1936-09-27-10.1999/1937-07-04-10.html" target="_blank">

Мислете за светлината!

</a>

Бог е в разумните неща. Той е навсякъде където се проявяват разума и любовта. Къде да го търсим? - Където виждаме проява на любовта и на разума. Бог е навсякъде, но не всичко, което се случва около нас е резултат от разумнни и изпълнени с любов причини. Това може да се нарече тъмнина или неразбиране и Бог пак е там, но няма условия да се прояви. Човекът съдържа и тъмнината и виделината в себе си. Едното е миналото, другото - бъдещето. Едното е неразумното, това, което ни задържа на едно място. Другото е разумното начало, чрез което се проявява любовта. Там трябва да търсим Бог - винаги и навсякъде. За това е необходимо да развием разумното в себе си. Защото когато сме изпълнени с разумност, ние придобиваме осъзнатост за разумното в света, различаваме го и се свързваме с него. Докато не дадем път на разумното в себе си, няма да можем да забелязваме и проявите на разумното в света, както и да проявяваме любовта съзнателно. Само любовта не е достатъчна. Мисълта и стремежът да проявим любовта в живота си, съзнателното отношение към нея ни дават пълнота. Затова и трябва да търсим Бог в разумното, там където любовта има условия да се прояви.

Линк към коментар
Share on other sites

Мислете за светлината!

Бог е в разумните неща. Той е навсякъде където се проявяват разума и любовта. Къде да го търсим? - Където виждаме проява на любовта и на разума. Бог е навсякъде, но не всичко, което се случва около нас е резултат от разумнни и изпълнени с любов причини. Това може да се нарече тъмнина или неразбиране и Бог пак е там, но няма условия да се прояви. Човекът съдържа и тъмнината и виделината в себе си. Едното е миналото, другото - бъдещето. Едното е неразумното, това, което ни задържа на едно място. Другото е разумното начало, чрез което се проявява любовта. Там трябва да търсим Бог - винаги и навсякъде. За това е необходимо да развием разумното в себе си. Защото когато сме изпълнени с разумност, ние придобиваме осъзнатост за разумното в света, различаваме го и се свързваме с негоicon12.gif. Докато не дадем път на разумното в себе си, няма да можем да забелязваме и проявите на разумното в света, както и да проявяваме любовта съзнателно. Само любовта не е достатъчна. Мисълта и стремежът да проявим любовта в живота си, съзнателното отношение към нея ни дават пълнота. Затова и трябва да търсим Бог в разумното, там където любовта има условия да се прояви.

icon12.gificon12.gif

Когато се просветлиш, когото добрите ти дела надвият лошите, тогава

ще осветиш света като луната когато се освободи от воала на облаците.

Лорд Буда, Светът, ст. 172 - 173

Редактирано от Валентин Петров
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...