Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Guest НиколаДамянов

БРЕМЕННОСТТА като творчески процес!

Recommended Posts

Guest НиколаДамянов

Здравейте!

Поразгледах темите като пренатално раждане и други подобни,но ми се иска да има една отделна тема,в която да предложим конкретни идеи с които да се запълни периода на бременността.

Безспорно пренаталното възпитание е важно,но целта на темата не е да се доказва тази важност,а просто да предложим ясни идеи относно това какво трябва да право Жената-Творец през периода на бременност.

Много ми се иска да можем да съградим една обща конструкция,която да осмисли идейно по-пълно този важен период от живота на една жена.

Все пак по е лесно за една жена да има написано нещо "черно на бяло" и когато дойде времето да си го припомни,а не да се изгуби в еуфория или притеснение около бременността и да се изпусне така важният творчески процес,чрез който може да се създаде благоприятни условия за инкарнация на светли същества...С това фактически и ще се решат 90% от последващите проблеми след раждането,защото ще е в пълна сила народната поговорка "Роди ме майко с късмет,пък ме хвърли на смет"...дали народа е имал нещо такова предвид? :)

Предложението ми е към всички желаещи с опит и без опит, да се опитаме да напишем и отговорим на въпроси като:

Как виждам своя план-бременност след като зачатието е факт? Нека да помечтаем,но нещата да са по конкретни от рода на :

1.По месеци - идеи...,излети,мероприятия /посещение на свети места/ ...т.е. цялостна визия за периода от 9-те месеца.

2.По седмици ... идеи в детайли относно т.1 ...

3.Дневни занимания... музика,разходки,молитва,медитация и всякакъв друг вид предложения...

Нещо като програма: понед.,вторн.,сряда ...т.е. да има някаква рутина за всеки ден - минимално нещо,което е като приятен творчески ангажимент+ ...лична "надстройка" което е индивидуално за всеки.

4.Книги,молитви,медитации..и др. занимания - общи препоръки!

5.Предложения за обхода - облекло,храна,начин на живот и подобни чисто практични идеи ... - общи препоръки!

Накрая ще цитирам по памет Учителя Петър Дънов,който казва,че ако всички майки кажат,че няма да раждат убийци,крадци и лоши хора само за 50години Земята ще се прочисти .../ако има някой може да помогне с цитат/

Е да поставим началото ТУК и СЕГА с конкретни идеи на творчески план за бременността ,какво ви е мнението ? Все пак нещата са в суров вид! :)

Поздрави и много творческо вдъхновение Ви желая!

Редактирано от Иви

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кристиян

Имам въпрос- как можем да бъдем творци в процес, чийто авторски права са на Твореца?

Става въпрос за забременяването като природно събитие, бременността като физиологично явление и т.н....Иначе място за творчество извън тези параметри- колкото щеш- молекулярна генетика, клониране...където авторските права...абе на кой му пука за тях, щом става въпрос за творчески клонинги....

Наскоро един ентусиазиран много учен азиатец, с особен блясък в очите сътвори химера, и сподели мечтата си- съвсем в близко бъдеще да се създадат ферми, в които да се отглеждат прасета, в които да се развиват човешки сърца, черен дроб, бели дробове, бъбреци...и всякаква трансплантируеми карантии...

Също така и има идея, в ембриологията да настъпи ерата на сюрреализма, така че богатите да могат да си създават съвършени деца, умни, гениални, издръжливи, здрави, практически безсмъртни...но както обикновено, бедните биха духали супата....

Няма творчество в бременността, има съдействие, и несъпротива на гениалния процес, който представлява тя....

Всичките проблеми с бременността произхождат от неумениеот на човек да съдейства- не само на жената, която износва практически бременността, но и на мъжа...

В молитвата "Отче наш", се споменава "..да бъде волята Ти както на небето, така и на земята"...Е, ако се молим волята на Отеца-Бащата, да бъде и на зямата, то явно е, че ние ще сме тези, които ще я следваме, така че можем да бъдем само сътворци на Твореца, но не можем да Му изземваме функциите.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

какво трябва да право Жената-Творец през периода на бременност
Хубава тема, Никола!

:feel happy::thumbsup2:

Майката трябва да създаде това нещо в своето дете. Още отначало, докато е в утробата ѝ, тя трябва да внесе тези чувства в детето си. Ако желае и знае как, майката може да създаде гениален син. А същевременно тя може да създаде и един глупец. Ако в бременността си майката се тревожи много, тя не може да създаде от него никакъв гений. Докато е бременна, майката трябва да се занимава с най-хубавите работи: с музика, с изкуство, с наука, с духовен живот, с идейни работи. И когато синът се роди, той ще носи в себе си тези таланти и дарби, които майката е вложила в него.

Казва се в Писанието: „Роденият от Бога грях не прави.“ Бог иска да ни роди. Когато ние страдаме, кое страда у нас? Вие мислите, че вие страдате. Не страдате вие. Когато страдате, това показва, че вашата Майка е бременна, иска да ви роди. Бог иска да ви роди и чрез страданията, през които минавате, Той иска да внесе у вас нещо велико, красиво, мощно, че като се родите, да станете виден герой.

Лотовата жена

Ако майката не знае, с физическата храна, която дава на детето, тя може да го осакати. Много майки още в началото осакатяват своите деца. Много хора са осакатени. Някои хора са осакатени в първия месец на бременността, някои – във втория, някои – в третия, а някои се осакащат след като се родят – до третата година. Докато детето бозае от майка си, тя може да го осакати. Всяка тревога отравя млякото. Майката, която храни детето си с мляко, не трябва да има никакви отрицателни мисли. Всяка отрицателна мисъл носи такава страшна отрова, с която може майката да отрови детето си. Животът е предизвикал тази отрицателна мисъл. След това започва да възпитава детето си и казва: „Това няма да правиш, онова няма да правиш!“ Нашият живот седи в едни правила, които ние сами не можем да изпълним.
Мечът на Духа

бременната жена носи едно дете в утробата си, трябва да има търпение. Всичките майки имат търпение, но много деца, като се родят са нервни. Тази нервност се дължи на майката. Тя като го носила, била нервна и детето става нервно. Ако майката, докато носила детето, е била търпелива и детето ще бъде търпеливо. Ако майката има любов и детето ще има любов.

Каквото е било състоянието на майката през време на бременността, такова ще бъде състоянието и на детето

Търпението

Майката е тази, която може да създаде музиката у детето. Когато е бременна, тя постоянно трябва да пее; а майка, която е мълчалива по време на бременността, прави голяма пакост на своето дете. И духовете, които населяват низшите нива на астралния свят, създават пречки срещу музиката, защото знаят, че тя поражда нещо хубаво. Свири ли и пее ли човек, той в лош път не е тръгнал. Но ако затворите пътя на музиката, ако отстраните музикалния център на човека, той може да направи всякакво престъпление. И обратното е вярно: статистиката показва, че между певците и музикантите убийци няма.
Изтълкувай ни тази притча

Доколкото знам, Ученикът Михаил Иванов - Омраам Айванхов е разгледал въпроса много добре и в подробности.

За съжаление нямам достъп до текстовете на български в електронен вид. Някой има ли ги?

В Монреал има семинари за бременни и бъдещи майки. Няколко братя и сестри ходиха да изнасят лекции на такива.

"Подготовиться... А как готовиться?" Подготовиться -- это иметь такие мысли, чувства и вести такой образ жизни, которые смогут привлечь в вашу семью исключительных существ. Наука "посвященных" учит, что совсем не случайно появляется тот или иной ребенок в семье: сознательно или бессознательно -- чаще всего все-таки бессознательно -- именно родители по своим качествам притягивают его. Вот почему родители должны сознательно призывать к себе гениев и божества. Так как они могут выбирать своих детей: и от чего многие не знают.

Поэтому необходимо пересмотреть подход к этому вопросу с самого начала, а начало -- это зачатие ребенка. Будущие родители не думают даже, что к зачатию надо готовиться месяцами и даже годами -- это священный акт.

Вместо того, чтобы позволять Государству тратить миллиарды на

содержание больниц, тюрем, судов, школ, я советую ему только заниматься

беременными женщинами: затраты не будут велики, а результаты будут

бесконечно лучшими. Я попрошу Государство выделить территории в местностях с

хорошим климатом и живописной природой, построить там красивые и удобные

дома в предложенных мной стиле и красках..., и расположить их в парках и

садах с цветами, деревьями, бассейнами и фонтанами... И там будут жить и

питаться за счет Государства женщины во время беременности.

Весь период беременности женщины проведут, следовательно, в красоте и

поэзии, будут читать, гулять и слушать музыку. А также присутствовать на

лекциях, которые научат их образу жизни во время беременности: манере

питания и, особенно, работе с мыслями и чувствами о ребенке, которому

предстоит родиться. Мужья смогут, конечно, посещать своих жен, и их тоже

обучат манерам поведения с женой, чтобы помочь ей в ее работе с ребенком. И

тогда вы увидите как в условиях покоя, красоты женщины смогут дать миру

детей, через которых снизойдет на землю вся благодать Неба.

Тогда как сейчас среди всех духов, спускающихся для воплощения, только

несколько приходят с Неба, а откуда же являются все другие?...

Двери закрыты для духов Неба -- они не могут войти в тела,

подготовленные в нечистоте, в злобе, в хаосе. Вот почему человечество не

улучшается. Конечно, в конце концов оно улучшится, но через несколько

тысячелетий: после катастроф и больших страданий. Пока же я вам объясняю как

оно может улучшиться очень быстро, избежав всех страданий. Все же изменения,

которые пытались вплоть до сего дня принести человечеству с точки зрения

техники, экономики, медицины и т.п. ни на ноту не улучшили человеческую

расу, продолжающую жить в тех же страстях, в той же злобе, что и до сих

пор... И даже, вероятно, в более ужасных условиях! Однако, человечество

улучшить можно, но при условии начать все с самого начала: матери, носящей в

своем чреве будущего ребенка.

:feel happy: :feel happy:

icon12.gif

Книга на Омраам Айванхов на руски

Редактирано от Валентин Петров

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не мисля, че трябва да има план за бременността, който да се гони и да се спазва стриктно. Всяка жена усеща за себе си какво е най-добре и кога е най-подходящия момент за каквото и да е. Хубаво е да се ходи на изгреви, хубаво е да се ходи на разходки има много хубави моменти, но няма как да се предвиди как ще протече бременността. През първите 3 месеца повечето жени не са в състояние да правят каквото и да било. На кой му се гади, кой повръща, в почивките съня е най-мечтаното събитие. От 4ти до 7ми месец, ако няма контракции малко да се разтъпче човек. После вече тежи и се почват контракциите :rolleyes: Успех с планирането :thumbsup2:

ПС: пренатално раждане :whistling:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

"Майката, която носи детето, носи го от Любов. Често майките се чудят защо децата не ги обичат и по някой път те стават своенравни. За мене това е ясно, толкова ясно, като бял ден. И за вас по някой път е ясно. Има неща, които не са ясни. Майката, която е носила детето, дошла ѝ мисълта и си казва: „Що ми трябваше това дете?“ После остави тази мисъл. Но по някой път ѝ дойде наум, че можеше и без него, да го изпъди навън, да си върви някъде. Що ще ѝ главоболи? Тя пак изхвърли тази мисъл. Пак си казва: „Що ми трябваше това дете? Лишава ме от свобода“. Много бели създава това дете на младата майка. Тя на хорото не може да играе, като има дете.

Детето изисква спокойствие. Както когато подквасиш млякото, трябва да го оставиш спокойно. Или когато тъчеш на стан, трябва да туриш всичко равномерно, геометрически. Кросното равномерно да бъде, да не бъде изкривено на една или друга страна. Совалката да върви добре. Нищелки, после върви отдолу има, такива подложки – много работи се изискват. Вие казвате: „тъкане“. Тъкането е много сложна работа. Я вас да ви накарат да сновете на 12 глави, как ще го насновете? Някои стари хора не знаят да четат, но знаят да насновават на 12 глави, знаят да смятат хубаво. Те разбират нещо от математика, и то потребното за живота.

най-първо, художникът трябва да се радва на своите картини. Ако той сам не се радва, как ще се радват другите?

Искам да ядете сладко за вас. Ако ви казвам да ядете сладко, то не е заради мене. Казвам, сладко яжте. Второто, от което се ползвате, е следното: че като ядете сладко, няма да ми мърморите

Един турски гостилничар някой път има 25 тенджери, наредени като ученици, ще идеш там, и всичкото ядене е разнообразно. Ако идеш пръв, още когато е сготвено яденето, е най-хубаво. Масло има достатъчно. Но ако идеш после, когато остане на дъното, яденето е вече изгубило тази хранителност. Ти очакваш масло, пък масълце няма, пък масло трябва да има в яденето. Защо трябва да има масло? Маслото внася мекота. Яденето без масло прави хората груби, мъже стават тогава. Що е мъжът? Мъжът е човек, който има само ум. Що е жена? Която има само сърце. Те са функции в дадения случай.

Малката семка цяло дърво става, като се увеличава милиони и милиони пъти. По Бога, ако живеем, трябва да се интересуваме от малките неща. Човек иска да се научи да управлява езика си, да знае как да огъва езика си. Някой път огъваш езика си несъзнателно. Да дойдеш до едно състояние, че като изкажеш една хубава дума, да усетиш една сладчина, една мекота. Думите носят известно благо. Туй благо трябва да го опиташ, и тогава да ги разправяш. Всичките думи, които произнасяме, те влияят и на другите. Много работи в света изпращаме, без да сме ги опитали.

Ухото е проводник на известни Божествени сили. Окото, устата, носът, ръцете, всички органи са проводници на известни сили, всяка частица е проводник на сила. Всичко в нас трябва да функционира по Божественому, не по човешки, то е съвършеният човек. Но то е една колосална работа. Ние сме още малки. Аз не се безпокоя, че не може да свиря, пък някой свири хубаво. Един ден и аз ще свиря като него. Някой казва: „Може ли да бъда ангел?“ Ще бъдеш. Осемнайсет милиона години хората живеят на земята и още работата им не е довършена, не се е построило човешкото тяло, както трябва. Хората тъй, както са идвали, сега в своето развитие те са на 10 години. До 20 години се изисква още толкоз време и една година отгоре, за да станат пълновъзрастни.

Казвам, вие приложили ли сте Любовта си? Колко жени са приложили новото разбиране? Имате един мъж, да постъпите тъй, както трябва. Колко мъже постъпват тъй, както трябва, като мъж от гледището на християнството? Колко учители има, които постъпват с Любов към учениците си? И колко ученици има, които са постъпили с Любов към учителя? Колко майки са постъпили с Любов към дъщеря си? Колко бащи са постъпили с Любов спрямо сина си? Колко господари са постъпили с Любов спрямо слугите си?

Когато Господ ми говори, аз спирам. Като ми говори Господ, казвам: „Чакай, Господи, не ми говори повече, да го направя“. Много малко говори Господ, казва ми: „Бъди добър“. Престане да говори. После ми каже: „Бъди справедлив“. Престане. „Бъди снизходителен. Прощавай.“ Прощавам. Не очаквам Господ да ми каже два пъти „прощавай“. Втори път ще ми каже в друга форма, трябва да разбера. Всяка дума иска приложение. Там, гдето сме приложили нещо, всичко върви много добре. Сега може да питате как говори Господ. Вие как говорите? „Ами как мисли Господ?“ Вие как мислите? Вие говорите тъй, както Господ говори. Вие мислите тъй, както Господ. От Него научихте този говор. Този говор го научихте, както Той никога не е произнасял. Вие как произнасяхте Любовта? Невидимият свят е далече от нас, понеже нашият говор тук, на земята, е като гръмотевица за тях. Някой път с говора си вие произвеждате сътресение. Ангелите се поставят надалече.

Ще направите едно малко кътче в себе си, отгдето трябва да започнете. В къщата си, като се гради къщата, направи си едно огнище, дето да се кладе огън, и там да готвиш. В тялото да има едно място, дето Любовта да има олтар. Свещен огън трябва да има и на този огън ти само може да готвиш. Като готвиш на човешкия огън едно ядене, то ще бъде човешко ядене, ако го сготвиш на Божествения огън, ще бъде Божественото ядене.

Всякога вземайте подкваса от Божествения огън. Човек всякога сутрин, като стане, трябва да се подкваси с Божествения огън.

Като вземе Божествения огън, по Божествено върви. Казвам, какъвто огън имаш, така цял ден ще бъде.

Мислиш ли, че ти, който си недоволен от себе си, че хората ще бъдат доволни от тебе? Някой път ние се заразяваме с недоволството на хората. Недоволството се пренася, то е една заразителна болест като проказата, сифилиса. Хората не трябва да са близко един до друг. Ние, съвременните хора, не трябва да се приближаваме. От грешните се предават всичките лоши склонности, които имат. От един грешен човек ти трябва да бъдеш малко надалеч, да се не заразиш от болестите, които има

По Бога като живеем, и сами да сме, и по двама, и по трима, и в събрание да сме, е благословение.

Живеем и се движим в Бога, значи Той ни носи, Той ни държи в своята утроба. Някой път ние в утробата Му вдигаме шум. Това не се позволява. И отвън, като излезем, пак сме непослушни. Казвам, понеже Бог ни е носил, тогава да се въоръжим с Любовта и да изпълним волята Божия на земята. Затова казвам, да изпълним волята Божия, понеже само Той ни е носил в утробата Си. Целият свят, в който живеем, е една утроба. Той е дълготърпелив да изпълним Неговата воля. Без това Той е недостъпен. Човек не може да направи нищо, ако не е готов да изпълни волята Божия. Една мисъл имаш да кажеш. Какво ти коства да кажеш една сладка дума?

„Кажи му „добър ден“, казва Господ. Че ще падне твоето достойнство, няма нищо, но ако му кажеш „добър ден“, Божието достойнство няма да падне. Ако не кажеш, няма да урониш Божието достойнство. Нека се урони твоето достойнство, Божието достойнство да не се урони. „Добър ден“, кажи му нещичко. Не се изисква да му направиш нещо, не се изисква да му помагаш. Казваш: „Не може да каже добър ден“. Така и тези, които страдат по Божията воля, да предават душите си Нему, като на верен Създател добротворение. Така тези, които страдат по Любов, да предават душите си в любещите ръце на Бога.

Веригите, които сега имате, ще паднат. Каквото ви каже този ангел на Любовта, направете го. Стани, облечи си дрехата.

Някой път тук-там губиш своето равновесие: внимавай, не вършиш волята Божия. Будно съзнание трябва. Погледнеш един човек, както не трябва, не вършиш волята Божия, не искаш да му кажеш „добър ден“. Кажи на човека „добър ден“, на дървото „добър ден“, на някое животно „добър ден“. Когато минавам, някои мрави се карат, аз изваждам трошици, хвърлям им. То е „добър ден“. Или зрънца им хвърля, за да се занимава с нещо. На растенията казвам „добър ден“. Когато видя, че времето е сухо, ида и ги полея с вода. Навсякъде трябва да дадем нещо, да станем проводници на великата воля Божия, която е създала света. Заслужава да живеем за Бога.

Ако аз не разбирам, че Бог е в мене и искам себе си да обичам тъй, както съм, то е неприложимо. Казвам, обичайте Онзи, Който живее във вас, и бъдете готови да изпълните волята Му."

-----------------------------------------------------

В любещите ръце

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest azbuki

Ми те мъжете да си планират де, имат време ;) Пренаталното раждане наистина е фраза-убиец. :D

Накрая ще цитирам по памет Учителя Петър Дънов,който казва,че ако всички майки кажат,че няма да раждат убийци,крадци и лоши хора само за 50години Земята ще се прочисти .../ако има някой може да помогне с цитат/

Хм, това не ми звучи точно като казано от Дънов. Прилича ми повече на някои исторически документи, свързани с подобни въпроси на еу-гениката (добро-раждане), в държавата, в която живея. Човек единствено има нужда да уважава и следва природните процеси, не да ги моделира с незрящия си ум.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ми те мъжете да си планират де, имат време ;) Пренаталното раждане наистина е фраза-убиец. :D

Накрая ще цитирам по памет Учителя Петър Дънов,който казва,че ако всички майки кажат,че няма да раждат убийци,крадци и лоши хора само за 50години Земята ще се прочисти .../ако има някой може да помогне с цитат/

Хм, това не ми звучи точно като казано от Дънов. Прилича ми повече на някои исторически документи, свързани с подобни въпроси на еу-гениката (добро-раждане), в държавата, в която живея. Човек единствено има нужда да уважава и следва природните процеси, не да ги моделира с незрящия си ум.

Азбука - метни едно око на книгата на Михаил Иванов - Вальо е дал линк за нея по-горе. Природните процеси са си природни, но най-природния от тях в нас е самосъзнанието ни и свободната ни воля и именно тях предава една майка със съответното им качество на бебето! Има места по света, където практически се прилагат принципите на пренаталното възпитание, а родените деца са просто от друго тесто!!! Умът ни е незрящ, но поне предчувства нещата... А някои хора със зрящ ум - такива като М. Иванов и П. Дънов могат да помогнат на незрящината ни да провиделее... ;)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest azbuki

Ми те мъжете да си планират де, имат време ;) Пренаталното раждане наистина е фраза-убиец. :D

Накрая ще цитирам по памет Учителя Петър Дънов,който казва,че ако всички майки кажат,че няма да раждат убийци,крадци и лоши хора само за 50години Земята ще се прочисти .../ако има някой може да помогне с цитат/

Хм, това не ми звучи точно като казано от Дънов. Прилича ми повече на някои исторически документи, свързани с подобни въпроси на еу-гениката (добро-раждане), в държавата, в която живея. Човек единствено има нужда да уважава и следва природните процеси, не да ги моделира с незрящия си ум.

Азбука - метни едно око на книгата на Михаил Иванов - Вальо е дал линк за нея по-горе. Природните процеси са си природни, но най-природния от тях в нас е самосъзнанието ни и свободната ни воля и именно тях предава една майка със съответното им качество на бебето! Има места по света, където практически се прилагат принципите на пренаталното възпитание, а родените деца са просто от друго тесто!!! Умът ни е незрящ, но поне предчувства нещата... А някои хора със зрящ ум - такива като М. Иванов и П. Дънов могат да помогнат на незрящината ни да провиделее... ;)

Аха! Пренаталното възпитание е нещо друго. И без да съм чела ми е познато, защото с една душа си общувам от поне седем години. Но с удоволствие ще прочета нещо интелигентно и смислено написано :D И все пак не е случайно, че тук пишат основно мъже. Просто жената няма нужда от много мислене на това ниво, на което се прави това тук. Има си надмисловни процеси, които си текат естествено и всяка по-чувствителна жена и да не говори за тях, си ги знае и съблюдава.

Редактирано от azbuki

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

...

Има места по света, където практически се прилагат принципите на пренаталното възпитание, а родените деца са просто от друго тесто!!! ...

:)

Ще ми позволиш ли да науча кои са тези места ? :rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Позволявам :lol: : idealsociety.org

Има и една статия за там тук в портала. :3d_098:

Модераторска бележка: Мненията за idealsociety.org са преместени тук

Редактирано от Иви

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

книгата на Михаил Иванов ...

Природните процеси са си природни, но най-природния от тях в нас е самосъзнанието ни и свободната ни воля и именно тях предава една майка със съответното им качество на бебето!

родените деца са просто от друго тесто!!!

хора със зрящ ум - такива като Михаил Иванов и Учителят Дънов могат да помогнат...

:feel happy: :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest azbuki

Добре де :D Ще го прочета. Нали трябваше да ми мине изпита. И все пак, без да отричам ползата от четенето, преложих просто другата страна на нещата. Преди нещо да бъде описано някъде, то е било получено посредством интуитивен опит. И много жени този опит си го имат, дори и да не теоретизират върху него. Понякога формулировките и теоретизирането могат да бъдат опасни (както при еугениката на нацитата, лелииии), поради простата причина, че мисълта сама по себе си е лишена от Любов и лесно залита в грешната посока. Сърцето пък предпочита за някои неща да не се изказва - от една страна не може, от друга това е предпазно средство.

Вижте, държа фронта - все още се обаждам в тая тема, че иначе жени няма :D

П.П. Между другото, само го набелязвам като тема. И бъдещите деца възпитават родителите си пренатално. И как още! ;)

Редактирано от azbuki

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Честно казано и мене ме досмешава от мъжкото теоретизиране по тази тема и затова се въздържам да кажа каквото и да било, защото въобще не е ясно колко толерантно ще ми се получи :D

А това за възпитанието на родителите спокойно можеш да го отвориш като тема! Предполагам, че всяка жена, която е била бременна поне веднъж има конкретни впечатления как й се е отразило на нея и на най-близкото й обкръжение, а всяка жена която е била бременна поне 2 пъти, може категорично да посочи и разликите в това влияние при различните бременности.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest НиколаДамянов

Здравейте !

Искам да разкажа повече за идеята около възникването на темата.

Преди около 10-тина години една жена дойде при мен и каза,че чакат дете.Християнка по убеждение,спазваше постите и православния канон,но харесваше много и беседите на Учителя,които четеше.

Буквално думите и бяха "Искам да родя детето си по съзнателен и духовен начин.Искам да постъпвам така както Учителя ни е завещал и да родя за Слова Божия." Помоли ме да и дам съвет и да направим една идейна конструкция - план за периода на бременността.

Обсъдихме нейните идеи,а после медитирах и писах близо седмица... В крайна сметка жената беше много доволна от плана и го правеше с голямо желание и удоволствие.

Резултатите бяха определено добри...Бременността беше лека и спокойна,нямаше усложнения.Жената бише дейна и почти винаги добре разположена.Някак си като има план и човек знае какво да прави всичко върви много хармонично,приятно и гладко.Мисля,че да родиш по този съзнателен начин това е една духовна Работа,едно служене,една отдаденост,...която се възнаграждава достойно от Небето.

Плана за бременността в общи линии съм го скицирал в първия пост.

Опасения от рода на "Не се знае какво ще се случи и всичко е непредвидимо при бременност..." са просто несъстоятелни.В основата все пак е поговорката: "Човек предполага, а Бог разполага",така че няма нищо твърдо или задължително,...просто се запълва свободното време с позитивна енергия,положителни емоции,хармони и Любов."Задължителни" са три молитви /сутрин обед и вечер/ и медитациите около тях.Има и една молитва,която се казва 1-2 седмици преди раждане за по-леко "приземяване" и ...това е! :)

Какво се случва при износване на плода без да има ясна визия за бременността и без да се планува? - Първоначално има една еуфория около факта на зачеването и после следва една каша в живота и мислите на жената и мъжа.От всякъде валят "съвети" и "препоръки" и да се ненаслушаш на глупости от препатили. Това го казвам най отговорно и е плод на много лични наблюдения! Свободното време,което непрекъснато се увеличава с напредване на бременността се похабява по всевъзможни начини...Няма ли осмислена,съзнателна и идейна бременност, в жената се прокрадват и различни видове страх,който "отваря" вратата за лоши мисли,изкушения - все неща с нищо не полезни нита за бъдещата майка,нито за плода.Примери мога стотици да дам,но не това е целта.

Накрая ще се обърна към всички,които са раждали вече и нямат намерение да го правят отново.Проявете разбиране и дайте своя дан в конструктивен диалог! Нищо,че на вас вече няма да ви се наложи да "творите" по този начин ...помислете за вашите близки,роднини и най-вече за ДЕЦА СИ ! Не е ли по добре да има нещо готово за тях в утрешния ден или искате и те да повторят грешките,които вие сте допуснали? Не е ли по добре когато децата ви утре се заженят и решат да имат поколение да може ясно и систематизирано да им обясните вашето виждане по въпроса и така да им дадете и другата СЪЗНАТЕЛНАТА гледна точка ?

Мисля,че за сериозни теми като тази не е хубаво да се проявява егоизъм,а трябва всички да споделят опита си и идеите си ...и най-вече да сме конструктивни.

Поздрави!

п.п. Пренатално раждане /от първият пост/ може да звучи глупаво,но това е... изпуснал съм го! Съжалявам ! :)

Свързвам го все пак с това,че още със зачатието,всички в едно семейство трябва да приемат плода,като един вече съществуващ нов член...Всички трябва не само да го включват в мислите си,но да му се определи и материално пространство...Представяте ли си колко е вълнуващо,когато се храните да има и столче и прибори и за очакваното човече? В този ред на мисли май излиза,че детето си е "родено",но не на физическо ниво ! ...Няма значение.

Редактирано от Иви

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest azbuki

В историята на човечеството е имало доста невежи хора, които са се опитвали с не много чисти ръце да бъркат в древните тайни на живота и да търсят да ги овладеят. На никой, който се е водел от нечисти помисли и нелюбов към ближния, това не е позволявано. Ако ли някой по някакъв начин се е добрал до някакво отражение на тези тайни, без да е бил готов да ги осмисли, създавал е от тези отсенки на истината система, философия, план, в който се е опитвал да овладее Божественото Женско Начало и да го вкара в рамките на ограничения си човешки ум.

Никога обаче Книгата на Живота не е можело да се отвори по друг начин, освен чрез нея:

zhricain4.jpg

И това продължава да е така.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

По време на бременността е нужна дисциплина на ума и чувствата, хармонизиране на отношенията, подготвяне не само на душата, но и на външните условия за идването на детето. Аз съм доволна, че когато узнах за бременността с дъщеря ми, взех решение да бъда положителна във всичко. Считах лошото си настроение, меко казано, като престъпление пред бъдещото ми дете. Съзнателно се контролирах, отхвърлях лошите мисли и се стараех да мисля положително. По този начин дъщеря ми ме подтикваше да ценя и обичам живота още преди да е дошла на бял свят, освен това подобри отношенията ми с баща й. Тя не беше желана от някои хора, но впоследствие бе толкова смело, умно и обичливо дете, че отвори сърцата им. Така направи и тях по-добри.

Бременността е период, през който майката и останалите близки на бъдещото дете много могат да се променят към добро, да развият способността си да обичат, да прощават, да приемат, да се жертват, да се радват на живота и на всеки миг, да устояват на трудностите...

По време на бременността текат много творчески, градивни енергии, създава се неповторимо чудо. Мисля все пак, че на тази земя най-сложно устроеното същество е човекът.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Имам въпрос- как можем да бъдем творци в процес, чийто авторски права са на Твореца?

Става въпрос за забременяването като природно събитие, бременността като физиологично явление и т.н...

Няма творчество в бременността, има съдействие, и несъпротива на гениалния процес, който представлява тя....

В молитвата "Отче наш", се споменава "..да бъде волята Ти както на небето, така и на земята"...Е, ако се молим волята на Отеца-Бащата, да бъде и на зямата, то явно е, че ние ще сме тези, които ще я следваме, така че можем да бъдем само сътворци на Твореца, но не можем да Му изземваме функциите.

Жената може да е творец на красиви мисли, чувства и дела,

но наистина физиологията си има специфични граници.

От майката зависи много, но да не забравяме, че тя е сред обществото, а не изолирана нейде из планините.

Както и това, че си има лична и родова карма...

Вижте това интервю: Родилка на 62г.

Много ми хареса мнението на лекарите, които казват, че

науката може да подпомогне забременяване, но не и да гарантира износване на плода.

Те просто премълчаха, че това е Божа работа, все пак са лекари, учени...

Др Слънчева от неонатологията в Майчин Дом (от видеото) е прекрасен човек, лекар и сърдечна душа.

Повечето от персонала там също са истински вярващи християни.

От почти всички там лъха ведрост, вяра и любов.

Иначе, честно казано, не биха издължали да работат там.

Там за бебетата се грижат като за светини.

Но наистина с природата не може да се преборим или да я надхитрим.

Ако лекарите за едни говорят "грубо и " не са подкрепящи", то е именно, защото не можем да контролираме природата и те знаят какво става след това.

Преди години за ин витро се говореше с благоговение, а сега - с тревожност. Раждат се бебета с много проблеми, и то нелечими.

Бременноста наистина е магия, което не подлежи на контрол.

В изпълнение Волята на Бога е силата на човешката душа.

П.П.: Лекарите под сурдинката си казват, че жените искат не само деца, а здрави, красиви, умни деца! Така е, нали? Човешко е.

И на тях се налага да превръщат спонтанен аборт в ранно раждане, благодарение на прогреса в медицината.

Много отделения се гордеят със спасените бебета по 500-600 грама. Но се премълчава (с болка) как поради недоносеност те са често слепи, или инвалиди.

Природата си има граници и наистина след 43-45г. е може би късно за раждане.

Все пак има и много изоставени деца, които силно искат да имат мама и тати.

Редактирано от Viki3

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Този казус наистина повече трябва да се разглежда от хуманна и човешка гледна точка. Защото не съм съгласна с това-лекарите оплодили, свършили си работата и толкова...:whistling:

Да, при абсалютно нормално заченати деца също се получават такива проблеми, има рискове винаги, но това вече си е от Бога...

А да се върви срещу природата и то така без да се мисли за последствията не е морално. Чия е отговорността за последствията?...

Жена на 62, децата /дано не се сбъднат лошите прогнози!/ има вероятност да са с проблеми, и в нашето шантаво, нетолерантно към инвалидите общество си е ... огромен риск и обреченост направо...:feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За какво говорите пак? Много са вредни подобни илюзии! 

 

 

 

 

Аз съм доволна, че когато узнах за бременността с дъщеря ми, взех решение да бъда положителна във всичко.

 Вие на какви хапчета сте? Кажете да пия същите!  

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×