Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Музиката - нашата си


Guest azbuki

Recommended Posts

Имам идея. Първо помислих, че е глупава, но... аз вече доста глупости съм написала тук, та нищо ново под слънцето...

Идеята беше да си имаме една тема, в която ние самите да си пеем. Може например да си говорим пеейки. Нещо като рапъри. Абе, како каквито си искаме. Който има свои записи, може да ги сподели. Не зная как точно да направя файл, но по-нататък може да се заема. Тъкмо ще имате запис за гонене на духове всякакви - и лоши, и добри! Нежелани гости - също...

Сега сериозно. Аз може никога да не сложа запис тук от уважение към вас, но ще се радвам да ви чуя. Харесвам жива музика.

:3d_052:

Това е една добра идея, но аз имам един проблем и днес го имах отново. Имам само един MP3-Player с микрофон, който само като се кача мааалко по-нависоко и запея по-силно, откача. Опитах се и с игра на гимнастика по стола (с китарата... весело е) да се отдалечавам и доближавам до микрофона, но първо че ме разсейва от песента, а и не помага. Записът пращи после като луд.

Някой има ли някоя хубава програма за караоке, която да позволява запис на компютъра? Преди време търсих и не намерих нищо свястно по нета. Идеи?

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Азбуки, благодаря, че отвори темата!

По този начин не само ще имаме възможност да се опознаем по-добре, но и да се научим един друг на добри, красиви и полезни неща! Да го бъде!

На лични вече получих нещо от някого. Зная че има творци, които поназнайват и могат много. Ако не искате да разкрият истинската ви самоличност, направете си артистичен псевдоним тук и карайте напред!

Ура, нямам търпение!

:3d_167::3d_022::3d_041::3d_047::3d_052::3d_077::3d_099::3d_004:

Музиката не живее сама, тя обича и рисунки, и фотографии, и стихове, и всичко друго красиво, което искате да споделите. Блоговете като че ли са по-трудно достъпни и по-изолирани, все едно да влезеш някому в дома. Тук сме се събрали в една обща зала да се повеселим, да се разчувстваме... Затова тази публична тема за лично творчество има своето място.

Заповядайте, добре сте дошли!

:3d_044:

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря, че не ме остави първа да се изтъпаня на мегданя!

Името не бях ти споменала, но ти няма от какво да се притесняваш!

За да отворя пътя на всеки, да не се притеснява независимо от уменията си, ето какво сътворих досега с едно микрофонче от 4 лв, купчина дрехи, върху които го поставих, рекордера на уиндоуса, китарата и аз.

Не зная как да сложа файла тук обаче... Е, не мога, нещо ми убягва, а времето лети! Друг път! Не съм си правила интернет страница, за да сложа линк.

Преди много години моята най-добра приятелка без да ме уведоми ме хвалила наляво и надясно, за да затвори устите на едни... и успя! Тогава ми каза:

"Добрият приятел е най-качествен предател!"

Линк към коментар
Share on other sites

http://www.archive.org/details/FramesOfMind_946

:D Ах Тиииии предател.

Изтапани мене на "мегдана", :o ама как да скърша тоя ентусиазъм :3d_045: Какво пък: " мечка страх - мен не страх"

Суууупер. Брей, много добре започна. Поздравления. Тц-тц пък аз с едната му китара исках да се запиша и още се мъча...

Линк към коментар
Share on other sites

Чудесно! :3d_046:

Толкова талантливи хора са се събрали тук - идеята на latina е много на място!

Направо можем да си организираме празници на изкуствата :3d_052::3d_004::3d_051::3d_010::3d_016:

Линк към коментар
Share on other sites

Бихме могли да си направим нещо като конкурс за най-добра мелодия върху зададен текст или обратното - най-хубав текст върху зададена мелодия. Да си направим съвместни проекти. Чудя се обаче дали пък не съм сбъркала - тук явно няма много поети и музиканти. ;)

ПП. Още по-добре ще е ако си поставим за цел да напишем възможно най-положителен, жизнерадостен, жизнеутвърждаващ текст. Ще се получат направо лечебни резултати...

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Тъкмо ще имате запис за гонене на духове всякакви - и лоши, и добри! Нежелани гости - също...

Ами ето на тези две клипчета ме няма, но пък гласът ми се чува най-силно от всички, аз съм операторът...и солистът :D Само по-внимателно, да не се изплашите.

Линк към коментар
Share on other sites

Невероятни стееее :thumbsup2: Поздравления, за хубавата тема :thumbsup: За жалост аз мога да дрънкам само на дайре ;) но с удовелствие ще следя темичката и ще се радвам заедно с вас :))). Успех :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Силве, заповядай!

:3d_059::3d_043::3d_022:

Благодаря за искрената покана!

Но, latina, аз не пея по поръчка или с цел. Пея когато си поискам аз - разбирай когато ми се пее.

И не деля музиката на "наша" и "ваша".

Ако е музика, тя е музика. Останалото е платена пародия. Или просто суетно кудкудякане.

Линк към коментар
Share on other sites

Много благодаря на Максим за споделеното. Мисля, че най-голямата ценност е хората да получат възможност да споделят нещата, които творят, дори и без претенции за някакъв кой знае какъв професионализъм. Всеки човек може да твори и дори понякога аматьори създават много по-оригинални неща, може би точно защото не влагат никакво его, никаква заученост и рутина, а само искрено желание да се изразяват и да радват другите.

Аз пък съм човек, който много разчита по гласовете на хората. И на бяса, и на Максим в гласовете улових много хубави неща - две светли, чисти души.

Линк към коментар
Share on other sites

Много благодаря на Максим за споделеното.

:) Уцели думичката споделяне. Тези песни се наричат също бхаджани. Чрез непрекъснат

бхаджан или споделяне. Думата бхаджан е много красива, много ценна. Бхадж означава споделяне. Да споделиш какво? Да споделяш всичко, което е Божествено. А какво е Божествено? Бог е безкрайното съзнание, което има всички онези качества, към които вие се стремите. Бог е покой, споделящият този покой вътре във вас. Да бъдеш изпълнен с покой - това е бхаджан. Бог е любов. Пребиваване в любовта - това е бхаджан, да споделиш тази любов. Бог е радост, Бог е празнуване, Бог е отговорност, пълна отговорност. Разбирате ли? Пеенето също се нарича бхаджан. Знаете ли защо? Защото в пеенето споделяме една само дума. "Radhe Govind" пее един, и всеки пее същата дума. Това едно прониква във всички умове, затова ние ставаме споделящи. Ние не само споделяме едни и същи думи, но споделяме и чувства. Вниманието на всеки е в едно

и също място. На сатсанг всеки се стреми към постигането на обща цел. Да бъдеш изпълнен със спокойствие, да намериш себе си, да бъдеш с реалността. Това е споделянето. Ние ставаме споделящи. Avyavritta bhajanat - постоянно споделяне. Обикновено нашето споделяне прекъсва. Когато нещо ни харесва, споделяме. В противен случай се затваряме. Когато искаме да покажем любовта си на хората, ние я показваме преизобилно. Друг път когато не ни харесва нещо, което

чувстваме, ние прекъсваме споделянето. Не споделяме непрекъснато. Непрекъснато, постоянно споделяне се случва с Майстора, с Божественото, със самия себе си. Главният проблем идва от това, че не споделяме дори със самите себе си. Самоизмамата се случва тогава, когато не сте напълно правдиви към самите себе си. Да бъдеш истинен към себе си е бхаджан. Да бъдеш правдив към себе си, честен, искрено да правиш нещо за себе си, да споделяш със себе си, с Майстора своето сърце, своите чувства, своите трудности, своята радост, ето това е бхаджан. Всички те са прекрасни хора. Да забележите красотата в хората. Това е отново бхаджан, споделяне. Непрекъснато споделяне. То постоянно расте в усещане присъствието на Божественото, непрекъснато. Защото няма нищо по - ценно в живота от любовта.

Затова пеем и споделяме. :) Без репетиции, без претенции, спонтанно, от сърце.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз харесвам тази музика - и не само защото е авторова творба, а защото е перфектна като изпълнение - инструментално и вокално. Но има и друго - там има вложено сърце - има живот, който влиза дълбоко, дълбоко в мен, когато го чувам. Има огромна любов.

А не само тралала.

Линк към коментар
Share on other sites

Силве, благодаря ти, че участваш по този начин! Нашето медийно пространство добива пълнота, щом си имаме и градивна критика. Всичко е наред, с песен напред! :whistling:

Аз харесвам тази музика - и не само защото е авторова творба, а защото е перфектна като изпълнение - инструментално и вокално. Но има и друго - там има вложено сърце - има живот, който влиза дълбоко, дълбоко в мен, когато го чувам. Има огромна любов.

А не само тралала.

Силве, сърце, любов и живот ще откриеш и в други авторски творби, именно защото са лични. Само чакай и гледай! :thumbsup2:

Аз също много харесвам нещата на бяса. Интересно ми е какво би се получило, ако му дам текст на моя песен, да напише музика. Сигурно ще е много по-добре, отколкото в сегашния си вид. Аз съм доста схваната в ръцете, правя си нещо като нескопосан акомпанимент на китарата.

Чакам още композитори, музиканти, певци, художници, фотографи, дизайнери и поети да се разкрият. Тогава може да направим конкурси. Сигурна съм, че резултатът ще е отличен!

Дори да не сте творили досега, пробвайте, ще ви хареса, ще придобиете нещо ново.

Благодаря и на Максим за споделеното и за това, че научихме още нови неща от него! :sorcerer:

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Сега, бяса е толкова дОбър, че да не се притеснят останалите. :3d_059: Кефим се на всичко. :3d_022: А на едното парче на бяса му станах вече фен, ама трябва да видя кое беше точно.

П.П. Максим даде нова посока на темата :thumbsup:

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Заслужава си откриването на темата дори и само заради Бяса, за хубавата музика, която сподели с нас. Приемам това като голям специален подарък. :3d_050:

Бяса, да си жив и здрав, да направиш още много стойностни неща, да станеш много известен, да спечелиш много сърца и пари, да си ги похарчиш с половинката, дето е прередила останалите преди шестнадесет години и сте споделяли много неща заедно, включително раждането на песните... :3d_004::3d_167:

От всичко хубаво по много, по много!!! Любов най-вече! :3d_053:

Линк към коментар
Share on other sites

Първата песен на бяса, която пуснах беше под номер 5. Нея и харесах! Независимо, че това не е стилът който ми допада, но парчето под номер 5 което интуитивно пуснах като първо, си остана това което наистина ми хареса. :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Да! И аз номер 5 си бях харесала. Има оригинална мелодия и нещо... абе има нещо ;)

Абе бяс, ти ли ги дърпаш тия жици??? :blink:

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Всички парчета са хубави и имат свое лице. Най-лесно ми влезе под кожата първият път осмото, мелодията е лека, хармонична и подвижна, харесва ми смисълът. Песните от тази колекция са като деликатеси - днес се услажда едно, утре - друго.

Тази вечер само за ядене пиша. Да взема пък да се нахраня! Ще възпея денонощния магазин! :D

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Най-сетне се записах на микрофона на дигиталната си камера и май горе-долу става за нещо. :D Качеството е ужасно и в записите има няколко стабилни... оаквания, ама нямах време да повтарям, че да не разбуним съседите. За кукуригането на моменти си има... физиологични причини. B) Ама да не се увличам в подробности.

Ето го първото:

http://www.youtube.com/watch?v=6ZLeTebZ6z0

Ето го второто:

http://www.youtube.com/watch?v=P3R-M8ZTSzM

(Седнала съм на два метра от микрофона и пак пращи. На височините проявявайте, моля, въображение... :D )

И още едно:

http://youtube.com/watch?v=RKEBiYPqSRM

(Тук има нужда от въображение в низините. Ужасен баланс, но реших да не образовам съседите повторно за български фолклор... :) Да ме извинят и музикантите за грешния ритъм - не ги докарвам тия 7/8 на китарата, докато пея, та малко... импровизация в стил Евелина)

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Ще ме разплачете от радост!!! Прекрасен, богат, красив глас!!! Заслужаваш да бъдаш слушана от МНОГО хора!

Харесваш песни, които харесвам и аз, дрънкаш на китарата като мене... Да не сме расли заедно, пък да не съм знаела... :3d_044::3d_052:

Липсва ти група, момиче!

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

:D Ами да, аз не съм много добър китарист, а като дрънкам и се разсейвам от пеенето.

Трудно ми е. :rolleyes:

Чакам още едно да се ъплоудне и после нанина. :sleeping: Мерси за възторжените отзиви, аз... такова.... не съм чак толкоз възторжена :angry:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...