Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Надежда

Локус Фортуна

Recommended Posts

Има една точка, която наричат Локус Фортуна и която се определя от положението на Слънцето, Луната и Асцендента. Нямам големи впечателние как влияе, не съм сигурен че е много съдбовна.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Доколкото ми е известно, точката на съдбата от астрологическа гледна точка не е обект в картата. Тя представлява математически изчислена точка(по формула). Определя се като един вид фокус, където се събират енергиите на трите най-важни показатели - Слънце, Луна и Асцендент.

Точката на съдбата олицетворява онова място в живота на човек, където личността е способна в максимална степен да изпитва щастие и радостта от живота. Счита се, че колкото е по-аспектирана тя от другите планети, толкова е по-голям сремежът на индивида към собственото му щастие.

Нямам големи впечателние как влияе, не съм сигурен че е много съдбовна.

Да, и моите впечатления са такива. Поне що се отнася до изследване върху натална карта. Но ми е много любопитно ако някой от вас е наблюдавал влиянието на тази точка в прогресивна, дирекционна и карта на слънчева революция какви впечатления има?

Според мен за да се нарича тази точка на съдбата, значи вероятно има някакво основание за това. Дали например ако дадена планета(особено трансцедентална) се придвижи до точен съвпад с нея нещо "съдбовно" ще се случи :hmmmmm:?

Как мислите?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз съм в период на разбиране на тази точка, още повече, че тя има три квадратури и един сеkстил с останалите ми планети. Дaли носи щастие и късмет не зная, но определено показва в какво си хвърлям усилията. Трудностите ме карат да действам, с такава енергия и увереност, без да подозирам, че е възможно да постигна успех и в най-отчайващите ситуации. :)

Fortuna

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Привет,

много ще ми е интерестно да чуя вашия опит.

Диляна, мислиш че точката има това значение, което и приписва Мартин Шулман например? :hmmmmm:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моята също не я разбирам много добре. Има аспекти само с тежките планети и асцендента. :(

Донякиде откривам истина в тълкуването на Мартин Шулман, но всичко е много абстрактно и да си призная ме затруднява.

Не мога да си обясня какво всъщност е съдбовното в нея. :blink:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Все едно, че четеш мисли!!!!!Аз написах един, дълъг отговор във връзка с втория том на "Кармична Астрология"- Мартин Шулман, но промених намерението си, понеже не съм 100% привърженичка на неговите заключения.

Всъщност тълкуването не е далеч, от нормалното тълкуване за домове и знаци и аспектирането. Ако е в първи дом ще е свързано с егото, с аз, с външен вид, с представянето ти пред хората- с една дума, ще си "добрата" частица от света.

Къде е Фортуна в твоя натал? Какви са ти наблюденията върху нея?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Чета мисли :P Фортуната ми е в единайсти дом, в Близнаци.

Според общите положения означава че се радвам на общуването във всякакъв смисъл, вълнуват ме много и най-различни хуманитарни каузи ;)

Иначе в аспектирането ми е по-сложно. Има секстил с Асцендента, тригон с Плутон, куинконс с Уран и опозиция с Нептун? И до една се ретроградни! :blink:

Е, сега ако ми кажете къде да гледам пръста на "съдбата" в цялата картинка???

А твоята в кой дом и знак се намира? :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Привет на Надето и Радето :thumbsup:

Моята Фортуна трябва вечe да спи :) Обаче, недовършени работи оставят ли се? В дева в 3-ти! :smarty:

Общуването, но класифицираното, провереното и подреденото. Не бих се наела, да я включа в генералното разглеждане на картата.

Как мислите, дали когато Фортуна в дева мисли, боговете си почиват? :feel happy:

А относно близнаци в 11, това си е чисто и просто афинитет към организации например: клубове като този, членство в група, по твой избор. Ако няма планета там, потърси Меркурий къде е. Тук с Фортуна, може да се каже, че са изключително успешни именно контактите с хора които са като теб. Аспекта с АС ми хареса :thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, Диляна :king:

Така си е :thumbsup2:

Колкото до Фортуната в трети дом в Дева, ако се доверим на г-н Шулман, че тази точка олицетворява радостта ни от живота, то примерно може да означава, че във всички сфери на общуването с приятели и познати, с пътуването на близки разстояния, с братята и сестрите(ако има такива) внасяш една презизност, точност, подреденост. Доставя ти удоволствие, когато успяваш чрез съвети и препоръки да помогнеш някому да внесе ред в живота си. :thumbsup:

Колкото до мисленето...ех и щипка хаос понякога е много чаровна :P

Ради, кога ще те чуем и теб, пък и всички желаещи моля заповядайте :harhar:

Поздрави :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Guest_Иван

:dancing yes: Хе-хе , че аз си падам по щипката хаос :harhar: .Няма проблем да вкарам мъничко....ей толкова на... .Нали Надежда ? ( Разбира се в сферата на шегата ) :harhar:

Според мене нейно величество Съдбата има голяма сила - и това не е тайна за никого , нали ?

Лично на мене (върху мене ) ми беше демонстрирано по безпорен начин , че всички тези изчисления може и да не се правят . Защото докато ги направи човек и те вече са остарели .... :o . Не казвам , че са грешни изчисленията по тази наука " Астрология " . Просто е много трудоемко да висиш по цял ден и да смяташ какво ще се случи след ...няколко часа или утре . Като стоим по цял ден и изчисляваме , кога ще живеем ?

Все едно един инжинер непрекъснато да изчислява оборотите и силите на усукване на коляновия вал на леката си кола , на пример през... 5-10 метра . Ми в такъв случай ще изпуснеш много неща минаващи покрай тебе и няма да можеш да видиш красотите на заобикалящия те свят и да се насладиш на живота . Не мислиш ли ? Той - Негово Величество Живота тече непрекъснато и както казват древните гърци - " панда рей " - "всичко тече " ...сиреч всичко се променя непрекъснато . Не е ли по- добре да живеем живота си по " вечните правила " във Вселената и да оставим контрола на съдбата да се извършва по следствията от постъпките ни ? А промяната на съдбата да става с добри постъпки . Останалото си е чиста автоматика . Достатъчно е само ... " да ядем от дървото на познаване добро и зло " и да оставим изчисленията на ... "Архангелите на съдбата " . Не веднъж съм се учудвал , как едно предречено следствие може да бъде променено с " покаяние за извършеното зло " , чрез "корекция " в орбитите на "невидимите планети ". Но за обясниние на този феномен и необходимо порядъчно доза трансцидентално познание . И то не винаги може да бъде обяснено с триизмерни понятия , защото се губи есенцията от познанието при " слизане във световете " , поради несъществуващи закони в по-нисшите светове . За това са измислили притчите - определенията пронизващи световете и валидни в доста измерения , стоящи по- високо от триизмерния свят .

На мене дори ми се е случвало да ... " видя " как може да се промени съдбата дори и при влезнали в ход следствия , т.е. при вече "презряла карма " . Достатъчно е само голяма бързина (.... :o ) и умение да " уловиш подащата карма " преди да е " поднала " на Земята . Но всичко това е възможно само ако си струва усилието и оператора е достатъчно бръз и силен .

Надявам се да съм внесъл достатъчно от ..." щипката хаос " . ???? При това съм се опитал да използвам напълно разбираеми понятия , така , че да са достъпни за по- голям кръг от читатели . Както съм го правил винаги .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:1eye:

Извинявам се много , че по-горе влезнах в системата като гост !!!

Просто нещо стана и незабелязах , че съм влезнал като гост . Написаното по- горе е от мене ....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:P Няма нужда от уточнение, че е от теб. Стилът ти не може да бъде сбъркан, уникален е.

Радвам се, че имаш мнение, щях да се зарадвам и малко повече ако беше по темата, но карай :king: живеем в свят несъвършен.

За щипката хаос е добре да я има, доколкото дава искрица творчество и красота, само да се внимава да не се окаже цяла шепа или не дай си боже повечко. Тогава нещата са извън контрол и ефективността е на нула.

Мнението ти за изчисленията, а подозирам че и за астрологията като цяло ми се струва крайно и едностранчиво. Моля за извинение ако това те обижда :) не ми е цел.

Всеки сам намира пътя си към Бога, Вселената, Съвършенството...

В астрологията никъде не се препоръчва на занимаващите се да отделят такова време в предсказване на бъдещето. Подчертано не!

Нито е цел, нито е задача, но това струва ми се е друга тема, можеш да отговориш направо там, за да не внасяме повече хаос :1eye: .

Предварително ти благодаря :)

Поздрави!

Надежда

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

... :P Радвам се , че познаваш стила ми !!! Ми той е следствие от нещо ...кой знае ..!?!?

Просто съм се научил да бъда много прагматичен , или по-точно бях научен , че то... само с две ръце накъде ...?

Искаш по темата - че аз не съм излизал от нея , само съм използвал по- различни думи . Но ако искаш по разбераемо ...да сваля "ниско доло " термените - може .

....Дами и господа астролози , драги форумци , не съм гадател - определено . Но това което знам , го знам с категоричност иначе не бих се обадил ... :king: Ще ви помоля за малко внимание към звездната карта . Знам ,че от тази последната Коледа , а и до сега все още продължава уникално подреждане на планетите и Луната . Такова подреждане става веднъж на 2000-3000 години . Подреждането на планетите е само недостатъчно условие за еволюцията на въплатените духове . За еволюцията не е необходимо да се знае само 1-2 или 3 дни , а един по дълъг период . В човек има много невидими тела и за всяко едно е необходимо определено съчетание на лунния и слънчев календар , за да поеме повече енергия и се одухотвори пълноценно . Забележете фазите на Луната по Коледа , при "Богоявление " , при пролетното равноденствие и сега преди " Цветница " . Ми смятайте , дано го сметните !

Върно , не всички сме съвършенни . За това света е шарен и поради това красив .Направо ме ласкаеш с твърдението си . За мене е важен крайния резултат . Един така , друг иначе го прави .Тук съм съгласен

Виж , написала си една думичка ... ефективност . Този думичка е много точна . Тя е синоним на ...постигнат положителен краен резултат .Ето към това се стремим всички и аз съм намерил много пряк път , по- точно беше ми подсказан . Подсказвача вие наричате Духовен Учител . Но не го търсете сред въплатените , няма го там . Намира се във висшите сфери и се явява по време на сън в звук и картина ,а при ясноведеца в будно състояние . Негова работа е да изчислава в кой дом са планетите и аксцидентите , а моя --- да си концентрирам вниманието в точно определени посоки и да търся максимална реализация .

Никак не се обиждам . Моята работа не е да ви уча . А да ви продъна ушите с така наречения от тебе... уникален стил . Така , че " глухите да ме чуят и кьоравите да ме видят " . :P

Тук на Земята тези изчисления ги правите вие човеците , а там Учителите. Точно по ефективноста се познава Истината

Явно не всички си давате сметка , че ви предизвиквам нарочно . И то през "Портала" - да няма скрито покрито и приказки за некоректно поведение после .Категорично не с цел да обиждам когото и да било . Нито пък да се правя на интересен . Може би целта ми е много по- проста , но явно сте много образовани и не виждате моята несъвършенност как ви създава доста проблеми с ефективноста ..... :P Хе хе , та аз съм само проводника .. :P

Пак ще си приказваме , като му дойде времето .

Нали знаете , това което е от Бога -чевеци не могат да разрушат !?!?!?!?!?....

И все пак ТУК не влизат случайни хора , предполага се поне ниво около средното , за да схванете иронията ми ?

:angel:

:yinyang: - този знак и ти го използваш ...аз също

С най- приятелски чувства

Поздрави !

Иван - :yinyang:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Иване,

има разни сили в духовния свят и човек трябва да е внимателен на какво и кого става проводник.

Относно Астрологията - тя има съвсем друг смисъл, цели и задачи.

Поздрави,

Ради

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Зара_

Относно Точката на съдбата съм склонна да се съглася с някои твърдения на Мартин Шулман. Ако си спомняте,той твърдеше че целта ни не е само да се развиваме,а да постигнем радост по пътя на развитие /е,той говори за щастие/.

От тази гл.т. мястото на Локус Фортуна /ЛФ/ в наталната карта посочва областта от живота,която може да ни доведе до най-голяма радост и удовлетворение ако я активираме.

Ще дам пример с моята ЛФ-тя е в 12 дом в Риби, което ще рече че най-добре се чувствам когато мога да проявявам своето състрадание и се опитвам да помагам на хората/Риби/,и то често на хора с големи проблеми/12 дом/. А противоположната й точка,която се пада в 6 дом в Дева подсказва начина,по който в ежедневието прилагам това, в случая-превърнала съм го в своя професия/6 дом/, изискваща много търпение, служене без оплакване и чрез постоянно и последователно структуриране на целия процес /Дева/. В съвпад с ЛФ ми е Юпитер-не само постигам радост и удовлетворение,но и това ми помага да научавам висши истини, а противоположната точка ми е в съвпад с Луната,която засилва умението за анализ и е свързана със съчувствието,също така с голямото движение и постоянно развитие в моя професионален живот.

Затова ми се струва че са важни радостта и удовлетворението,защото действат като мотивация за постоянното развитие.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:yinyang: Хм... Има такова нещо като точка на съдбата, макар че всички ФОРТУНА си го привеждат от английското ФОРЧЪН - сирещ точката на щастието, което си е живо дрън-дрън-я... да де...

Като се абстрахираме от преастрологическия фатализъм на някои школи, които си изчисляват и дневни и нощни и приемем че има само една формула за парт фортуна, има един любопитен факт - парт спирит си е абсолютно симетрична на парт фортуна. Парт спирит е точка, която се взема в предвид когато дялкаш някого по асцедент и вътрешни качества и изразява баш личността на човека. В предвид на астрономическата им симетрия, какъв и по -добър отговор на въпроса - чиляк прави ли си сам съдбата или чака някой да дойде да му я насоса. Отговор ти идва от парт спирит - ако парт спирит говори за независим чиляк, то той си прави сам онова, което и друг не може да му го направи. И обратно...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
:rolleyes: Привет! Надежда,откъде взе това понятие"трансцедентални" планети? Има вътрешни и външни,има близки и далечни,има висши планети,има лични планети,има и колективни,социални планети ... :lol: Има транссатурнови и транснептунови ,но трансцедентални - НЯМА! :o Точката на съдбата е Лунен асц, в Лунара,ако това ви говори нещо... Обединява в себе си енергиите на Земята,луната и Слънцето.Човекът е направен от тяло ,душа и дух... :thumbsup: В точката на Съдбата трите енергии се сливат :angel: Лейла

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Cveti

Здравей,

Изразът "проминентна планета" най-вероятно се дължи на лош превод (преводача не е успял да преведе думата prominent). Доколкото ми е известно няма такова понятие в астрологията.

На втория въпрос - ако се затрудняваш с планетите зад Сатурн, използвай следния ключ Уран - Водолей, Нептун - Риби, Плутон - Скорпион.

Аспектите към АSC, дават на индивида качества характерни за изброените по-горе знаци. Аспектите към МС, карат човека да се сблъска в обкръжението си с прояви на трансцеденталните планети. Съвпада на някоя от тях с МС слага силен отпечатък върху професионалната изява.

По принцип влиянието на тези планети е негативно за хората от по-ниските еволюционни нива. Целта на затрудненията, които създават е да пробудят човека за духовното.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей Лейла!Мисля че щом Кирил употребява тази дума - не е без причина.Защо не питаш него? :o

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest eris

:) Точката на съдбата е изключително важна в хороскопа. В зависимост от това в кой дом,знак ,градус попада,коя планета управлява градуса,аспектите на останалите планети- тази точка ни говори за цялостната съдба на човека. :( Каква е ролята му в този живот? Какви задачи ще решава човешката душа слязла на Земята? Хармонична ,блага ли ще бъде Съдбата или обратно- трудна,дисхармонична,непосилна? Ще се справи ли човекът със задачите си или ще се подхлъзне,ще пропадне под ударите на Съдбата? Може да поеме и по обратния път- да деградира... :hypocrite: В някаква степен Мартин Шулман

е излъгал всички ни... Точката на Съдбата няма нищо общо с точката на щастие. Това са две съвършенно различни Жребии. :thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Имам голяма молба към знаещите.

Как действа Локус Фортуна,когато транзитира към някоя от наталните планети?И трябва ли да се интерпретират другите транзити с Локус Фортуна?

Много оскъдна литература имам.Може да ми предложите и някоя хубава книжка.

Предварително Ви Благодаря. :D

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Зара_

Луси, откъде ти хрумна да разглеждаш транзитираща (!) Локус Фортуна? Локус Фортуна е точка,която се получава от отношението между Слънцето,Луната и асцендента и си остава винаги една и съща като градус и дом. Може да сключва аспекти с различни планети и точки в наталната карта, а транзитиращите планети да сключват аспекти с нея, но тя да транзитира-не знам за такова нещо :)

Аспектите, които има ЛФ с планетите от наталната карта имат значение, разбира се. По този въпрос ти препоръчвам да прочетеш Мартин Шулман- "Кармична астрология", ч.2. Има я в книжарници "Хеликон" и "Пингвините", а може и в нета да я има. Това е много обширна тема, така че е по-добре да прочетеш книжката,за да ти се изясни "картинката", вместо да ти даваме половинчати указания тук. След като я прочетеш, можем да я обсъдим :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,имам един въпрос бихтили ми помогнали да намеря верния отговор с ваша помощ -Локус фортуна ми прави тригон с ОВЕН в 8 дом и ВЕЗНИ 2 дом Благодаря !!!!Също така съм любопитна как мога да направя партньорски хороскоп като знам само дата ,месиц и година на въпросният мъж -17.11.1974 -скорпион аз съм 19.03.1978 риби Едва ли сте представлява кой знае какъв интерес за вас ,но ако ми помогнете поне малко сте съм ви БЛАГОДАРНА!!!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Милена,

По първия ти въпрос:

Локус Фортуна е точка,която се получава от отношението между Слънцето,Луната и асцендента и си остава винаги една и съща като градус и дом. Може да сключва аспекти с различни планети и точки в наталната карта и

Аспектите, които има ЛФ с планетите и точките от наталната карта имат значение, разбира се. По този въпрос ти препоръчвам да прочетеш Мартин Шулман- "Кармична астрология", ч.2. Това е много обширна тема, така че е по-добре да прочетеш книжката,за да ти се изясни "картинката", вместо да ти даваме половинчати указания тук.

По втория ти въпрос:

Може да се направи партньорски хороскоп, но ако бързаш, по- добре се обърни към практикуващ астролог за компетентно мнение, а ако не бързаш, има специална тема във форума и оттам можеш да си набавиш необходимата информация, а има и доста книги на тази тема, напр. "Сродни души" на Линда Гудман, "Астрология на взаимоотношенията" на Авесалом Подводни и др.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×