Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Близнаците и връзката по между им


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Разказвали са ми истински случай за две разноячни близначки . Едната от тях при нелепи обстоятелства катастрофира с кола. Другата близначка скача в съня си и започва да крещи : Сестра ми умира, сестра ми умира! В последствие другата близначка наистина е починала. А не са еднояйчни. Мисля, че има изключително силна връзка между децата расли едновременно в утробата на майка си.

Линк към коментар
Share on other sites

Винаги ме е вълнувала темата с близнаците, но ми стана чудно кое породи въпроса ти?

Гледала съм и съм чела повече за еднояйчните близнаци, но според мен това е валидно не само за тях. Определено имат някаква връзка...то между братя и сестри има, а какво остава за близнаци...Дори близнаци, които не знаят, че са такива, нещо им липсва, докато не намерят другата си половинка. Ако единия е починал вероятно липсата е още по-силна. Стана ми чудно и как е при тризнаците и изобщо 2+знаците :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

аз самата съм близначка но за съжаление сестрами е починала 24часа след раждането ,сега с течение на годинете чувствам че нещо все милипства и за това се питам да ли има връзка между близнаците :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Съжалявам, че не сте имали възможност да растете заедно със сестра ти :(

Наскоро бях на гости на сестра ми и свекъра и спомена неговия брат близнак починал при раждането или малко след него....Този човек е сигурно 60 годишен и говореше с умиление и тъга...

Дано успееш да запълнеш тази липса...може би децата биха променили нещата незнам...

Линк към коментар
Share on other sites

аз имам едно дете но повярваите ми то с нищо не променя моята тъга а тя е гяляма а ко някои има същата участ като мен моля да я сподели с нас на мен каточели така малко ми олеква благодаря ви от сърце :hypocrite:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

има едно нещо което ме кара да мисля :hmmmmm: че сестричката ми е жива а то е че тя има акт за раждане но няма смъртен акт и това ми дава някаква надежда :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

А няма ли някакъв начин да я потърсиш? Нали издават удостоверения за родствени връзки...тя фигурира ли там?

Линк към коментар
Share on other sites

има едно нещо което ме кара да мисля :hmmmmm:  че сестричката ми е жива  а то е че тя има акт за раждане но няма смъртен акт и това ми дава някаква надежда :angel:

:) Крами, би ли споделила кое е това нещо / повод, което те накара да мислиш/ отключи в теб надеждата, че сестричката ти е жива, щом няма смъртен акт + имаш ли някакви конкретни преживявания + да не би да е само илюзорно желание + благодаря

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост
Линк към коментар
Share on other sites

задавала съм си този вапрос не веднъж но немога да си отговоря всъщност бях се примерила с това докато не намерих акта и за раждане които беше брибран от родителите ми тогава започна да ме гложди това че щом няма смъртен акт значи има възможност да е жива но това е само мое предположение

Линк към коментар
Share on other sites

  • 11 months later...

Здравей,искрено съжелявам че Ви пиша година по-късно след катосте пуснали тази тема за еднояй4ните близнаци,но искам да споделя 4е аз също съм имала еднояйчна близна4ка,но според родителите ми тя е мъртва ...аз не съм виждала също нито акт за раждане нито смъртен акт-казаха ми 4е е по4инала като е била на 3 годинки....но е била болна от церебрална парализа и за това не е живяла с нас...Също се 4удя защо.. като сме еднояй4ни близна4ки аз не съм болна а тя да е била болна.......

И знаете ли аз също си мисля или поне се надявам че е жива......липсва ми страшно много и съжелявам че не съм е познавала...липсва ми... :3d_112: Моля пи6ете ми!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Съчувствам на всеки от вас,който изпитва тази празнина от позицията си на жена имала невероятния късмет или шанс да отгледа в утробата си две човечета едновременно.Аз всъщност бях обедена много преди да се появят ,че ще имам син Никола,но не знаех за намерението му да си доведе и сестричка.

Искам да ви кажа само ,че в живота ми имаше шоков момент ,в който той можеше да ни напусне,а беше само на 5 месеца и думите на старшата сестра в интензивното,че в повечето случаи единия от близнаци не оживява все едно ме заляха с киселина.Утехата и ,че поне ще ми остане едно детенце ме караше да се чудя коя част от себе си да разкъсам.От тоя момент нататък аз не излязох от молитва,в тоя момент аз не бях готова да го върна на Бог и чудото се случи.Вече са почти на седем,преживяхме го естествено не без поражения,но факта че расте с връсниците си почти в норма си е цяло чудо.

Отплеснах се простете ми,от време на време се връщам назад надявайки се ,че съм го преодоляла, засега безуспешно.

Макар ,че не са еднояйчни близнаци и почти не са делени мога да кажа,че изпитват тъга в момент на раздяла,дори нещо повече.Веднъж Вики пожела да спи на друго място ,а брат и едвам дочака следващия ден,прегърна я ,разплака се силно и и каза повече никъде да не ходи.Всъщност плакахме и тримата.

Те са още малки,но си мисля че с времето връзката ще става още по-силна .

Иначе защо Бог би ги пратил заедно?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Относно близнаците:

Обикновено близнаците се възпитават да правят всичко заедно. Другите хора, дори родителите им, са смаяни от тяхната прилика и наистина ги подкрепят да действат като едно лице, вместо като две. Това често води до близост, която е далеч над повечето човешки преживявания.

В резултат на това, двамата близнаци и хората около тях са склонни да вярват, че те са истински феномени.

Всички изследванията (научни и езотерични) на свръхсетивното познание, показват обаче, че близнаците са склонни да мислят по сходен начин и да реагират едновременно, но техните психични способности не са по-големи или различни от тези на другите хора.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте!

Прочетох темата и се заинтересувах, защото и аз съм еднояйчен близнак. Винаги ми е било интересно каква е кармичната връзка между две души на еднойчни близнаци. Винаги ли при близнаците има някакви проблеми, заболявания при раждането? Брат ми е с увреждане на слуха, аз имам друго (не искам да споменавам какво е), родени са много преждавременно и истинско чудо е било, че сме оживели. Можете ли да ме насочите към някаква литература, отнасяща се за душите на еднойчните близнаци и кармичната връзка между тях?

Линк към коментар
Share on other sites

Обикновено близнаците в утробата се конкурират за хранителни вещества, за пространство...

Те често са по-проблемна бременност. На моя роднина умря едното дете в болница, чакайки да влязат в родилна зала. Много често се стига и до преждевременно раждане.

Лекарите все повече признават, че второто родено дете е изстрадало две раждания. Как?

Контракциите на мускулите на матката са вид "желязна прегръдка", която цели да изтласка бебето, което е успяло да се позиционира с главата надолу. Другито остава доста силно притиснато/смазано, често и с недостиг на кислород.

Много често казват, че близнаците се раждали през 5 минути. Но според медицински наблюдения би трябвало да има минимум 10-30 минути, за да може майката да отпусне мускулите, да диша, да насити кръвта си и тази на бебето с кислород, както и детето да има време да заеме подходяща позиция за излизане.

Линк към коментар
Share on other sites

Интересно. Преди време една астроложка определи разликата при мен и брат ми (по хороскопите на майка ми и баща ми), че е 14 минути, а майка ми все повтаря, че сме родени през 4-5 минути. Може би астроложката е имала право.

Как мислите, душите на близнаците части от една обща душа ли са или две различни?

Линк към коментар
Share on other sites

Според скромното ми мнение всеки човек е индивидуална душа.

А това, че двама души са били заедно в една утроба е доста силен знак, че има какво да споделят и хармонизират помежду си.

Линк към коментар
Share on other sites

Тук открих интересни неща за душите и доколкото разбрах, при близнаците душата винаги била една, независимо колко са на брой:

Близнаците, тризнаците, еднояйчните, с еднакъв и различен пол - те винаги са една душа.

Древните са вярвали обаче, че винаги единия от еднояйчните близнаци е по-лош от другия и че в него се е вселил някакъв зъл дух. ohmy.gif Това по-скоро ми прилича на измишльотина, отколкото на истина.

Линк към коментар
Share on other sites

Тук открих интересни неща за душите и доколкото разбрах, при близнаците душата винаги била една, независимо колко са на брой:

Близнаците, тризнаците, еднояйчните, с еднакъв и различен пол - те винаги са една душа.

А точно там, в този линк пише най-отгоре:

Важни забележки:
  1. От изложеното в тази страница нещо може да не е съвсем прецизно, също така и не съвсем вярно. В нашия свят всичко е подложено на изменение и развитие, включително и нашите знания.
  2. Едно нещо е правило, ако е вярно за над 50 процента от случаите. Така, че винаги има и изключения.
Нека четем доказаните авторитети, защото има твърде много пообъркани и дори заблудени (подвеждащи) ентусиасти.

Мъдреците съветват да не се вторачваме толкова в слабите страни, само да ги видим, признаем

и да работим за нарастване на силата ни и на положителното в нас.

Посипването на главата с пепел не е на мода, най-много да ни накара да идем на очен лекар.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...