Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво

Кръг на мисълта

Recommended Posts

Да, така е! Само с добра дума, добра мисъл може да променим много неща.

С молитва.

Предлагам да сформираме "Кръг на Мисълта" на доброволни начела. Участващите да предлагат ден и час, в който заедно да отправяме добра мисъл. Мисълта да бъде отправена към нуждаещите се, към определен човек, група от хора или за общо благоденствие, а може и за събитие. Всеки, който предложи обща сбирка с определена цел е добре да поеме ангажимента да участва поне в две от общите виртуални или физически сбирки (предложената от него и още една).

Предлагам да открием с отправяне на добра мисъл за България на 08.04.2004 в 12час. Заедно да отправим добра мисъл за благоденствие и проспиритет на България - към учителите, майките и бащите, децата, интелектуалците, политиците и т.н.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Присъединявам се към теб. Според мен като за начало по- добре е виртуалният кръг.

Но може би е по- добре да се концентрираме върху една тема - семействата и децата на България.

:) да се хванем за ръце :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Добра идея,

и аз се присъединявам.

Съгласна съм с Велина, че е добре темата да бъде по-конкретна - например може да започнем като всеки отправи молитвата си към най-младите и беззащитните - децата на България.

А ще има ли някаква определена формула, която да казваме, или всеки сам ще прецени каква точно мисъл и молитва да отправи?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Добра идея,

А ще има ли някаква определена формула, която да  казваме, или всеки сам ще прецени каква точно мисъл и молитва да отправи?

И аз. Очаквам инфо, как точно ще се проведе.

Нека като за първи път всеки сам да избере каква техника (медитация, молитва, концентрирана мисъл излъчваща светлина и любов и т.н.) да използва и колко време да отдели. По-нататък може да използваме конкретен метод, който допада на всички ни. Общото като за първи път предлагам да бъде дата (08.04.2004), часът (12:00 българско време) и принципа (излъчване на светлина за България и по-специално - децата). Желаещите може да споменат тук каква са усетили/видяли. Особено интересно и полезно би било около този час да се оглеждаме за поличби.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:)kъсно ли е и аз да се присъединя:)?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте!

Включвам се и аз за неделя,11.04, 12ч..

Предлагам да отделим първите поне три минути (от 12:00 до 12:03ч.) за Антония Георгиева на 18г. от гр. Кюстендил , която от 2002г. е болна от левкимия.

(който може и желае, нека помогне и по друг начин - финансов, разпространяване на сайта й, контакт със семействот , търсене на по-добър дарител ...)

Сайтът за Антония (с нейна снимка) :

http://www.saveantonia.org/b/home.htm

Какво ще кажете ?

:rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Интересна идея! Не знам дали още практикувате, но имам една забележка. Защо концентрите кръга в определен фокус - фокуса е нужен, но защо не е по-глобален. Примерно насочен към цялото човечество. Ето един пример:

Медитационна техника на Ошо - приемане на златна енергия чрез главата и изтвърляне на черна през краката. Защо да не си мисля, 4е тази енергия е любов. И така приемам златна любов и започвам да разширявам кръга около себе си - няма как да стане безпределен понеже се губи фокуса, но като нищо си обхваща Земята... :rolleyes: Просто предлагам...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

"Да подновим темата и нека някой даде ново направление"

Предлагам на 15.03.2006 год. в 12часа на обяд да прочетем:

"МОЛИТВА НА БЛАГОДАРНОСТТА"

"Благодарим ти ,Баща наш, за Великата Любов, с която си ни възлюбил. Благодарим Ти за Живота, който си ни дал.

Благодарим Ти за Ума, който си вложил в нас.

Благодарим Ти за Добродетелта, която си турил като основа на нашия живот. Благодарим Ти за Правдата, с която си ни заобиколил.

Благодарим Ти за Любовта, с която си ни изпълнил.

Благодарим Ти за Великата Ти Мъдрост

и Те славим за Твоята Истина, с която си ни озарил.

Ние се радваме на Живота, който си ни дал и изпълняваме Твоята Воля.

Сега, заради Духа, който си изпратил да ни ръководи, бъди благословен от всички ни, сега и всякога. Амин."

След това да си представим как се превръщаме в малки слънца, от които се излъчва бяла лъчиста светлина , която облива цялата Земя.

След това да си представим как цялата земя се превръща в слънце, излъчващо бялата лъчиста светлина.

След това да си представим, че Раят се е върнал на земята и в душите на хората са настъпили Хармонията и Мира, дошла е Любовта.

Амин.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

И аз съм вътре:)

Това е страхотно. Преди време се опитвахме да го правим с мои приятели, но изглежда не е имало достатъчно енергия за това.

Дано сега да е различно.

Но, моля ви, трудно е да е нещо толкова конкретно като тази молитва, особено посредата на седмицата, когато сме на работа и ни се налага да работим с хора.

С представите и добрите мисли е по-практично. Знам, че звучи грубо, но защо не направим молитвите късно вечер, рано сутрин или през почивен ден?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Идеята е "добра" . :)

Но не мислите ли, че ще е по-хубаво да се помолим да хармонизираме Света. Защото колкото повече "добро", толкова повече "зло" като и двете не съществуват де... въпрос на гледна точка.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Искате ли следващия път да изпратим мисъл, пълна с любов към вселената и да се помолим наводненията в България да не нараняват хората. Или нещо такова. Примерно в петък. 17.03.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Съгласен с предложението на Любомир89 за хармонията...

Хармонията е състояние на равновесие. Всичко в Живата Разумна Природа се уравновесява. Поради нашето не достатъчно разумно поведение и мисъл, Природата ни възпитава по специфичен начин...

Нека си пожелаем да мислим, чувстваме и действаме в хармония с Живата, Разумна Природа; само тогава и нейното отношение към нас, хората, ще се промени. :angel:

Иначе всяко малко зло се дава, за дани предпази от по-голямо зло. И глобално погледнато всичко е за наше добро - ако сега не се научим на нещо, по-късно ще ни се наложи да го научаваме на по-висока цена :smarty:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Васко, напълно си прав, че всяко малко зло е с цел да ни научи как да бъдем в хармония с вселената. Обаче ако можем да помогнем на хората с добра мислъл, ще е странно да не го правим. Все едно да намериш на улицата кученце със счупено краче и да не му помогнеш, защото Бог е поискал така. А кой знае дали Бог не е поискал точно ти да го намериш?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ако облегчим последствието на външен план без да е налице промяна на съзнанието, то ефекта ще бъде краткотраен. :yinyang:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега

×