Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Настъпва Епохата на Водолея


Recommended Posts

Ще кажа няколко думи за явлението прецесия, което е причина за смяна на епохата на Риби с нова епоха- тази на Водолея.

Когато завъртим пумпал около оста му, преди окончателно да спре, той описва и второ движение паралелно с въртенето си- самата му ос също описва окръжност.

Подобно движение извършва и нашата планета, естествено заедно с въртенията ΄и около оста и около Слънцето. Така че земната ос бавно се накланя.Полюсите описват окръжност за 25 920 години. Посоката е срещу зодиака.Счита се че епохата на Рибите е започнала около 150 години преди Христа.След като 2 160 години оста на Земята (имам предвид северния полюс) е била насочена към съзвездие Риби,сега вече попада в съзвездието Водолей, където ще остане следващите 2 160 години.

Космическите влияния върху хората и Земята се променят.Какво можем да очакваме?

Редактирано от Атлантида
Линк към коментар
Share on other sites

Както всяко нещо в астрологията, така и символизма на един знак може да бъде разгледам на различни нива, които в крайна сметка да създадът една цялостна картина на неговата функция и роля.

Разглеждайки мандалата на зодиакалното колело, всеки ще забележи че знаците са групирани по двойки, разположени противоположно един на друг.Новата епоха ще бъде ознаменувана от знака Водолей, диаметрално противоположен на него е знака Лъв.За да изходим за символизма на едини трябва да сме наясно за значението на другия.Какво представлява знака Лъв?Той представлява фигурата на монарха, авторитета, фигурата, която държи в ръцете си и ръководи съдбите на милиони.Краля е някъде там, той се грижи за нас и бди над спокойствието на съня ни.Противоположния Водолей, е симжол на свободата, емблема на демокрацията, някой биха стигнали до заключението че може да се нарече и анархичен, заради своеволието си, но това е основния урок на този знак, да намерим Краля в себе си и сами да поемем отговорност за действията си.Това се подкрепя и от езотеричното значение на Водолей.В Скорпион, Човекът се бори с илюзиите на собствените си страхове, в Козирог той става посветен, а във Водолей той става служител на цялото човечество.

Линк към коментар
Share on other sites

Оригинално и много правилно е, че познавайки в дълбочина характеристиките на Лъв, можем да стигнем и до същината на неговия противоположен- Водолей. В много отношения можем да разберем какво даден обект е ако добре разучим какво той не е.

За нашите човешки измерения 2 160 години са трудно обхватен период.Като едни малки прашинки във времето, можем само да гадаем. За това тук имат място и някои велики предсказания. Все пак си мислех, че на база задълбочена съпоставка на Риби и Водолей, можем да направим някои предположения- какво в завареното положение Уран би харесал и запазил, какво веднага и категорично би отхвърлил и променил. И какво примерно ще отложи във времето поради липса на интерес или ресурси да го променя.Той разполага с 2 160 години.Тук съзирам един проблем, но за сега ще замълча.

Точният момент на смяната на епохите би трябвало да може да се изчисли математически. Но астролозите знаят, че когато даден астрологически обект е на 29 градуса и 59 минути в даден знак,все още е в него, но вече носи много от характеристиките на следващия.В случая мащабите са значително по-големи от тези,с които сме свикнали, времето на смяна в космичен аспект може да е само миг, който вероятно трае стотина човешки години. Ето и част от съобщение, което аз пратих наскоро в отговор на въпоса кога точно започва новата епоха:

Въпросът наистина е малко спорен. Не знам дали може да се говори за точна дата,по скоро е един преходен период от десетина, ако не и доста повече години(примерно сто). Смятам, че в момента "минаваме границата". И мисля, че процесът е започнал още в началото на 2003 година.

Тези епохи съществуват поради прецесията-допълнителен наклон на оста с около градус за 72 години, обратно на зодиака. Една епоха продължава 2 160 години. През този период съответното съзвездие ( Водолей) изгрява хелиакално (т.е. точно преди Слънцето) в деня на пролетното равноденствие. Така че имаме уникалния шанс да живеем не само на границата между две хилядолетия, на границата сме между две епохи. За край на този преход може би трябва да се вземе ориентировъчно 2010-та година. До колкото знам, маите посочват точно 23.12.2012 година, деня на зимното слънцестоене.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Според учените ние сме все още в епохата на Рибите, а ерата на Водолея предстои ...

Според Беинса Дуно, човечеството е навлязло в епохата на Водолея през 20те години на 20 век. Откъде идва това разминаване, още повече, че това потвърждават и други езотерични свидетелства?

Линк към коментар
Share on other sites

Не са правилно интерпретирани езотеричните свидетелства. Тогава сме навлезли във влиянието на Водолея, което постепенно се разраства. Иначе към фиксираното прекрачване на условния праг още не сме пристъпили.

Линк към коментар
Share on other sites

Не са правилно интерпретирани езотеричните свидетелства. Тогава сме навлезли във влиянието на Водолея, което постепенно се разраства. Иначе към фиксираното прекрачване на условния праг още не сме пристъпили.

Да, вероятно е така, но има и езотерични свидетелства, които могат да се интерпетират по-лесно. Въпросът ми беше принципен, благодаря.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисля че имаме проблем с механизма на определяне на ерите, а още повече с това какво се разбира под ера и нейното влияние. Ако се позова на астрономични фактори в момента се намираме в Риби, а с благодарение на прецесията Ерата на Водолея ще настъпи след около 1800 години. Тази внушителна по размери цифра и безкрайно отдалечена във времето дата се изчислява на основата на сидералния зодиак, но нещата стоят съвсем различно ако изчислим новата ера на базата на реалните дължини на съзвездията. Съзвездието Риба заема 38 градуса от еклиптичната дължина, а съвременното положение на пролетното равноденствие, което определя и епохите, се намира на 37 градуса, това ни поставя на прага на новата ера, особено ако се има предвид че един градус от прецесиалния цикъл отговаря на 72 години.

Благодарение на този паралел между реалните астрономически показания се вижда ясен мост между езотерика и наука.

Линк към коментар
Share on other sites

Нещо интересно за 2012 година: акцентира се върху знак Дева - Слънце - Стрелец.

Зная, че звучи странно, но не толкова като астрологични зависимости, а като символи. Акцентите не са взети от астрологически конюнктури, а като чисто значение на знаците и планетите, в случая Слънцето. Какво мислите за тази подредба?

Линк към коментар
Share on other sites

Астрологически за 2012 мога да откроя факта, че Нептун влиза в собствения си знак - Риби (веднъж на 165г.) и това, че Уран е съвсем в началото на Овен и реално започва нов Зодиакален цикъл.

Аз, честно казано, не виждам нещо специално свързано с Дева, Слънцето и Стрелец в картата. Но, понеже знам, че надали го пишеш случайно, ще поразсъждавам по темата.

За мен големия проблем е смесването на различни светове, които не трябва да се смесват. Микросвета (микроби, вируси, микроорганизми), човешкият свят и макросвета (космос, звезди, планети).

Вместо човек да изследва вътрешния си свят и възможности, е седнал да прави генни и всякакви експерименти с микроорганизми и с природата, в резултат на което еволюцията му се пресича с тази на бактериите. Оттам се ражда злото за човека - всякакви болести и смърт. Виж на космоса, навреждаме по-малко, въпреки големия брой спътници, сонди, станции и т.н. Не отричам науката и сателитната телевизия, разбира се - просто решението за човека не е в тази плоскост.

И така, на темата - Дева - Микросвят, Стрелец - Макросвят, Слънце - Човекът. Тези трите трябва да са в хармония, за да не се получи катастрофа на път, където хората не са с предимство и предпазни колани.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...