Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво

Oтговорности и права на на модераторите

Recommended Posts

Oтговорности и права на модераторите

I. Модераторите имат отговорността да:

1. Следят за спазването на правилата за участие във форумите, за които отговарят

2. Следят за поддържането на добър тон, приятелска атмосфера и взаимно уважение

3. Помагат на потребители, ако срещат проблеми при ползването на форумите

4. Организират и подреждат форумите, за които отговарят по свое виждане

5. Участват активно във форумите, в които са модератори

II. За изпълнение на техните отговорности, модераторите имат право:

1. По всяко време да модерират мненията и темите, публикувани във форумите, които наблюдават. При нужда изтриват теми и мнения, които са в разрез с правилата. Ако е нужно – редактират, преместват, обединяват теми и мнения. Кое е подходящо да се модерира и по какъв начин е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.

2. Да изискват от потребителите допълнителна информация или корекция на публикувано мнение / тема, ако не отговаря на изискванията, определени в Правилата на този форум.

3. Да предупреждават с лични съобщения до 3 пъти потребители, които са нарушили правилата на форума, като обосновават предупреждението си със съответните клаузи от публикуваните и приети от потребителя при регистрацията му Правила.

Потребителите могат да бъдат предупреждавани максимум 3 пъти. Ако се наложи 4-то предупреждение, то ще последва и временно изключване от форума. При три изключвания, следва изключване за постоянно.

Всеки опит да се заобиколи временно изключване (регистрация на нов прякор, влизане като гост и др.) ще бъде последван с окончателно изключване.

Допускат се изключения на правилото за 3-те предупреждения в случай, че даден потребител, публично или в лични съобщения, тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, модератор или Администратор - това може да доведе до постоянно и незабавно изключване без предупреждение. Вижте също секцията: Модераторски мерки

4. Да не отговарят на лични съобщения, които по тяхна преценка биха ги въвлекли в безплодни спорове и биха им отнели ценно време за поддържане на форума и собственото им участие в него.

5. Да решават по своя преценка дали да одобрят предложената от потребител нова тема или да предприемат модераторски действия по установената за това стандартна процедура.

III. Относно предприети модераторски действия потребителите имат право:

1. Да изразят несъгласие с модераторското решение с лично съобщение до него, като мотивират своята позиция или предложи друг изход от ситуацията по конструктивен и добронамерен начин. Правото на окончателно решение има модераторът. Публичното коментиране, както и споренето с, и/или обиждането на модератор или Администратор в лични съобщения или във форумите по повод предупреждение или модераторско действие е недопустимо. За справка виж секцията: Модераторски мерки

2. Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно модерирани или предупредени и не бъдат задоволени от окончателното решение на съответния модератор, могат да се обърнат в лично съобщение към глобалния модератор.

3. При недоволство от решение на глобалния модератор потребителят може да се обърне към Администратор.

4. Ако глобалният модератор или Администраторът счете, че потребителят е бил предупреден или модериран неуместно, то действието на съответния модератор може да бъде отменено.

5. Окончателното право на решение имат Администраторите.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Гост
Тази тема е затворена за писане.

×