Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво

Шамбала, Агарта...

Recommended Posts

:)във втората книга на Ернс Мулдашев са описани

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Из " Енциклопедия на окултните науки "

Шамбала

Върху древна тибетска хоругва тайнствената земя Шамбала е изобразена като оазис, заобиколен от хълмове със снежни върхове. Според легендата тя е скрит рай. В ранните будистки текстове е изразено схващането, че Шамбала е извор на езотерична мъдрост. В китайските, руските и тибетските митове, а също и в митологията на Гърция и Рим, за нея се говори като за обител на свръххора, подобни на Тайните учители на Блаватска. Описвана е като земя, заобиколена от високи планини, в която горещи извори подхранват буйната растителност от редки видове и целебни билки.

Но докато митовете са категорични, че тя наистина е съществувала, то мненията относно нейните разположение и пътищата, по които може са бъде достигната, далеч не са единни.

Теософите отдават предпочитания на пустинята Гоби, според китайците това е планината Кунлон, преданията от Близкия изток и Гърция сочат Алтайските планини, а според някои даоистки секти Шамбала е скрита между Сечуан и Тибет. В един унгарски източник е посочено, че се намира между 40 и 50 градуса северна ширина, отвъд реката Сир Дариа. Според една руска легенда земите и са разположени в областта Беловодие и през 1923 г. е организирана експедиция през планините Кокуш, която никога не се завръща.

Навярно съдбата на експедицията не би изненадала древният тибетски лама, написал " Червена пътека към Шамбала ". В творбата си той твърди, че входът към изгубената земя е в Монголия, но може да го открие само който има съответна духовна нагласа.

Ламата не е единственият който допуска нематериалните аспекти на Шамбала. През 1928 г. друг някакъв лама разкрива пред Николай Рьорих, че Шамбала няма нищо общо със земята ни, а лежи в друго измерение. Не е изключено да е имал предвид нивото " бардо ", или " астрала ".

Въпреки тези иносказания за невидимото естество на Шамбала все още се носят упорити слухове за физическото и съществуване. Твърди се, че подземни тунели я свързват с двореца Потала в Лхаса. Говори се също, че подземни тунели са открити и в Турфан и Туркмения. Николай Рьорих, комуто разказали за астралното местоположение на Шамбала, срещнал тайнствен лама по пътя между Дарджилинг и Гума, а в последствие монасите от Гума му разказали, че лама е от Шамбала. Търсят се връзки дори с летящи чинии. И Рьорих, и британскиет алпинист Франк Смайт видели НЛО над местности, традиционно асоциирани с изгубения рай.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:) странно е :)) но даже и в този форум търсим доказателства , вместо просто да повярваме :)

невидимото е далеч по- обозримо , ако подхождаме чрез сетивата си , отколкото чрез ума.

поне на мен ми е по лесно :)))

поздрави:)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Привет

За пръв път чух за "Шамбала" от този форум. :thumbsup:

Но като наименование много ми прилича на "Шибалба"-наименованието на подземния сват на злото от библията на Маите. Надувам се да е просто съвпадение на букви :hmmmmm:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Разбира се - основното в случая са същностите, тъй като съществуват, и са познати много преди да им се даде име ( вероятно ). Така или иначе Шамбала е изгубения Рай. А доказателства никой не търси, понеже такива няма и на този етап от съществуването ни е невероятно да има, така че самото ни участие във форума подсказва, че малко или много вярваме. :rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За Шамбала говори много и Николай Рьорих, и Лиана Антонова, и Джеймс Редфийлд. За точното място едва ли някой е сигурен, но че съществува - спор няма. Там живеят и работят по своите задачи Учители, някои във физически тела, други са в по- фини тела. Едва ли можем да го осъзнаем изцяло, но ако не са те, доста по-труден живот бихме живели - и във физически план, и в духовен.

Поздрави! Елина

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest vladelilov

....а аз ще се радвам ако вие, съответно и по-голямата част от човечеството, се опитва да разсъждава и да търси СВОЯТА истина със собствената си глава. Някой може ли да ми каже каква е причината да вярваш на нещо, което си чул или прочел, само защото онзи, от когото си го чул, го е чул от друг!!! В случая визирам Мулдашев, но принципът е общовалиден. Всичко сериозно на този свят се свързва с думата наука. Наука "Връткане на глобус" все още няма. Няма и сила на думите, когато са само граматически правилно свързани. Силата е в буквеното изражение на законите на природата. Другото е леко четиво за преди лягяне!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

На печалившите - Честито!!! :thumb down:

  Няма да приказвам, че взе да ми писва едно и също... :ph34r:

  Мир и Любов!!!

За Агарта и Учителя и Сент Ив Д' Алвейдр са говорили

Учителя даже е давал координати в беседа.

На мен поне мулдашев ми е под ВЪПРОС!!!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте! Да продължим с информацията по темата : Беседата е държана на 14.05.1938 и се казва "За двете риби и петте хляба" - английския вариант го има във форума "Loaves and Fishes".

A Сент Ив д'Алвейдър ( 1842 - 1909) - френски окултист, кабалист и мистик казва следното : Агарта представлява Мистическата Нула - "Ненамиращо се". Нула, т.е. всичко или нищо : всичко чрез Хармоничното Единство, нищо без него : всичко чрез Синархията и нищо чрез Анархията.

Любов + Светлина +Мир + Радост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

(Из книгите на Великите Учители)

Шамбала е необходимо място, където духовният свят се съчетава с материалния. Както в магнита съществува точка на най-голямо притегляне, така и в планинската обител се отваря вратата на Духовния свят. Самата височина Харизанкара подпомага магнитния ток. Стълбата на Яков е символ на нашата Обител. Но за света все още е трудно да приеме, че група, получила знание чрез упорит труд, може да се обедини в името на общото благо.

Опитното знание ни е помогнало да намерим удобно място, където токовете позволяват по-леко да се подържа връзка в различни направления.

Шамбала се появява в най-различни образи във връзка с понятието на века. Изучавайки целия цикъл от легенди на Азия, може да се достигне до най-древните Учения, свързани със Сибир, като най-неизвестната първоначална част на Материка.

Невъзможно е да се приеме всичко написано за Братството като истинско. Много е смесено с представите за Ефирния(Тънкия) свят, много лични блянове се преплитат с действителността. Съществуват много предания за различни несъществуващи раси и материци. Хората отнасят към занимаващите ги понятия различии подробности, без да се съобразяват с тяхната разнородност и разновременност.

Често могат да се чуят разкази за възникването или унищожението на Братството... Много спорове и много недоумение предизвикват подробностите за устройството на Надземния свят и Братството. Най-често, обаче, то въобще не се признава за съществуващо.

Първоосновата на Братството е заложена не като убежище, а като средоточие на мисълта. Ако обединението на мислите дава увеличение на енергията в непрекъсната прогресия, то, естествено, трябва да се съберат заедно силните мисли.

Смисълът на Братството се заключава в обединението на първичната енергия.

Братството не е убежище, а маяк на Светлината, подобно на стражева кула. Хората нерядко смятат, че Братята са се спасявали от някакви гонители, но това не е вярно. Уединението на Братството е предизвикано от съвсем други причини. Като маяк на висока скала то предлага своите знания за спасение на човечеството.

Огнища на Братството е имало в няколко страни, но при настъпването на сроковете тези огнища са се събрали в една твърдина. Така те са концентрирали силите си в място устойчиво геологически и духовно.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, приятели!

Някой да знае дали я има в мрежата книгата "Агарта - царството на Посветените" на А.Сент - Ив Д' Aлвейдър ?

Предварително благодаря!

Любов + Светлина + Мир + Радост!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

....а аз ще се радвам ако вие, съответно и по-голямата част от човечеството, се опитва да разсъждава  и да търси СВОЯТА истина със собствената си глава. Някой може ли да ми каже каква е причината да вярваш на нещо, което си чул или прочел, само защото онзи, от когото си го чул, го е чул от друг!!! В случая визирам Мулдашев, но принципът е общовалиден. Всичко сериозно на този свят се свързва с думата наука. Наука  "Връткане на глобус" все още няма. Няма и сила на думите, когато са само граматически правилно свързани. Силата е в буквеното изражение на законите на природата. Другото е леко четиво за преди лягяне!

Blagodarq ti.

Post-a ti e mnogo navremenen u polezen. Razumno e da se zamislim do kyde principa na vqrvam-ne vqrvam, razpalvan do bezkrai prez stoletiqta, e dovel chovechstvoto v nashi dni, kogato materializym i fanatisym diktuvat mislite na horata...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, приятели! Да, добре е разумно да се замисляме...който за каквото си избере....и добре е да пишем на кирилица ....!

Любов + Светлина + Мир + Радост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:angel: Казват че Шамбала е столицата на Агарта. Че земята е куха отвътре и че всъщност там са оистинските обитатели на планетата - че това всъщност е истинският център на Бялото Братство(както и на другото) - поне централният му офис на тази планета - обител на така наречените адепти, или нирманакаи, или сжръх хора, или дхиан когани, или ишими(кабала). А шамбала според древношумерски език, основа на съвременните езици преди разделението им, значи: Централен Космодрум, Спеис Порт, тоест в превод основен входен пункт за планетата ни - многомерен, включително и физически. За Шамбала се говори в Агни Йога - последните две книги - "Надземното - съкровен живот", но само с намеци... Това е правителството, което движи държави и дъбития, така нареченото трето Братство - защото доброто излотосъществуват за ограниченото ни и невежо съзнание само! В миналото Българите са живели около входа на Шамбала, както и циганите - само тези два народа казват, уж на шега: "Господ е Българин", или "Господ е циганин". Не случайно точно при българите се Явява Великият Учител Беинса Дуно!!! :thumbsup2: We are the champions! Е, ако Господ не носи на майтап, да се учи, така де!!!

:) странно е :)) но даже и в този форум търсим доказателства , вместо просто да повярваме :)

невидимото е далеч по- обозримо , ако подхождаме чрез сетивата си , отколкото чрез ума.

поне на мен ми е по лесно :)))

поздрави:)

Ами, Велина, нали няма да ставаме дзен будисти и да си триеме мозъчните гънки , както и вярващи, тоест сляпо вярващи?!?!?! Ами, той Маркс си е прав. че религията е опиум за народа и средство за масов контрол. За шастие вече никой не я следва! атова има окултна наука, която разбира се работо в хармония на разума и сърцето - поравно!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

occult - затъмнявам. Че е скрит, скрит е, но от тъмнина...

Вярата е наложителна! Да не забравяме от къде сме тръгнали и на базата на какво си мислим къде отиваме!

Всеки извлича каквото може от религията...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

occult - затъмнявам. Че е скрит, скрит е, но от тъмнина...

Вярата е наложителна! Да не забравяме от къде сме тръгнали и на базата на какво си мислим къде отиваме!

Всеки извлича каквото може от религията...

За тъмнината за която говориш, Венци - да, така е, но това е само тъмнината на невежеството и слепотата ни, а не някаква отрицателност, която струва ми се, че внасяш в думата occult - Учителят Беинса я използва често - но, да, в съвремието за предпочитане са думи като съкровено учение, вътрешна наука ... така е! А вяра трябва, 100% съм съгласен, тя е основен импулс и идва от висшата ни природа. Аз не приемам само тази сляпата вяра, а истинската вяра, това е свещеният подтик на сърцето, устрема към неизвестното и светлината! Мир и любов!

А Агарта и Шамбала съществуват по-реално отколкото нашият живот на повърхността на планетата - спрямо обитателите там ние сме еднодневни смъртни, нещо между животните и човека - защото доколко сме истински хора и доколко животни, ще видим само като се огледаме наоколо или видим вечерните новини!

Планетите са като дом, къща, и истинското уютно място за живеене е вътре в къщата, а не на покрива или пред вратата и! Та, ние сме като добитък, оставен да преживя отвън, дават ни се трошички знание и малко техническа плява, гледат ни повече или по-малко добре, но когато се наложи, играе ножа, тоест организира се война, катаклизъм, каквото си избереш. Там, за това централно планетно слънце Учителят говори и дава песни (разбира се, на едно ниво на разбиране) - слънцето което не залязва, защото не изгрява! Там е и злото, и доброто - злото служи на доброто, ръководено от него със здрава ръка! Аз препорачвъм книгите на Зечаря Ситчин за един различен по-конкретен изглед по темите на духовността. Разбирането е многомерно и безкрайно задълбочаващо се, но последователите на духовността обикновено твърде се отплесват по символичните обяснения на всичко и не виждат под носа си!

Искам само да добавя че моето чувство е че Учителят Беинса - духа, който е работил през тялото на Дънов е от много по-високо ниво отколкото Учителите от Агарта, като Мория и т.н., но разбира се, те са в хармония и кооперация. Между другото, знам за негативното отношение на някои членове от братството към Агни Йога - тъжно ми е - кога ще разширим кръгозора си???!!!!!!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

И аз вярвам в Агарта.Много търсих "Рила-врата към Агарта",но се беше свършила.Учителя е казвал,че в Рила има врата за Агарта и че Агарта е в материалния свят. Аз мисля че се влиза през някоя пещера.

Поздрав :thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

orlinji... съгласен съм с тебе .

Една нощ , беше преди години, сънувах следното....:

Пътувам с влак през тесен пролом и влака се изкачва бавно на по-високо в планината. Линията неспирно се извива все по-нагоре и по-нагоре .. . Достигаме крайната гара и линията свършва , няма продължение по нататък . Като пременах през централния вход на гарата, видях , че се намирам в една долина в която има само вечна пролет от всякъде обградена с много високи скали и напълно изолирана от околния свят. Като се обърнах назад към гаратя , тя беше изчезнала и вход за нея не видях ..Когато попитах един .. до мене какво е това място , отговора беше ... (... познайте ? ) . Като продължих по централната улица по едно нагорнище достигнах да манастир с много високи стени от дялан камък и масивна тежка врата. Вътре в манастира видях едно маслиново дърво с грамадна обиколка , може би 10-15 човека може и да го обхванат като се хванат с протегнати ръце.- не знам , не съм сигурен . Това дърво беше силно разклонено и много здраво . Доста обикалях из този град и видях доста неща , но като се събудих останаха само като смътен спомен и един глас каза " За да си спомниш , трябва да заслужиш доверието на игумена на манастира ". И още се боря за доверието Му.......то се гради бавно и много трудно ... така мисля поне ...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×