Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лечение с водорасли


Recommended Posts

Здравейте на всички. Много бих искала да науча нещо от личния опит на читателите за лечението и защитата на организма с водорасли. :)

Редактирано от Аделаида
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, vesielina!

Сигурна съм, че болшинството от пишещите и четящи в този Портал се интересуват от, както казваш, "природните лечения". Обсъждали сме различни природни продукти в много други теми, включително и водораслите (можеш да напишеш в търсачката). Не зная какво точно имаш предвид под лечение с водорасли - те са различни видове. Аз лично съм опитвала например някои от продуктите на Аквасорс - определено имат добро въздействие върху организма. Главният им недостатък според мен е цената.

Успех в проучването!

Линк към коментар
Share on other sites

Преди години пробвах водорасли на споменатата фирма, но ми се отвори страшен апетит и взех да наддавам страшно бързо, по килограм дневно. Това при моята фигура е истинска катастрофа.

Четох някъде, че "зелена енергия" може да се набави и с люцерна - концентрациите на хлорофил и други ценни вещества в нея са много високи. Това може да се каже за всички листни зеленчуци и подправки. Те са надземните братовчеди на водораслите. Не е трудно да си ги набавя човек целогодишно, няколко сандъчета вкъщи също ще помогнат.

Водораслите наистина са по-трудно достъпни, не са традиционна храна и по тази причина не се понасят от всеки.

Аз все пак бих опитала тези, които се продават в магазините за здравословни храни. Казват, че били много вкусни.

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Спирулината, за нея четох, че в по-големи дози лекувала цистити и какво ли не, добра е за холестерола също. Но първо зависи колко са и истински съставките, а и второ вече и към подобни добавки - водорасли съм малко скиптична. Иначе напоследък е широко разпространена.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Здравей,vesielina

От близо две години аз и семейството ми се храним с водорасли.Много съм доволен и не мисля да ги спираме.

Не знам какво точно те интересува и за това ще ти споделя някой неща.

Запознах се с водораслите случайно от мой приятел и взех за майка ми която е с диабет тип2 за около 4 месеца ударна доза стана това което докторите само обещават ве4е 11 години /нивото на кръвната захар спадна на 4,5 единици/майка ми се чувстваше много добре беше свежа ,енергична,просто сияеше не се залежаваше и работоспособността и се покачи много.От тогава и аз и семеиството ми и много приятели ги вземаме редовно.

Резултатите са следните:

никой не се е разболял,

всички са здрави и забравиха личните си лекари,

племенниците ми на втория месец захвърлиха инхалаторите.

и още.......

Не знам да ли е скъпо но като гледам наоколо колко пари за лекарства дават хората мисля ,че си заслужават цената.

Аз лично ги редувам -индийската-Сперулина,американската-АФА и японската- Хлорела.

Вносител е фирма "Златна ябълка" и се разпространяват по мрежови маркетинг -чрез разпространители.

Страницата им е goldenapple-bg.net

аз също станах разпространител заради количествата които вземам така че мога да помогна ако проявиш интерес.

Ако има нещо се извинявам но за пръв път пиша във форум.

Линк към коментар
Share on other sites

Цената определено е висока, особено спрямо жизненият стандарт в България.

А няма и как да не е висока, щом се разпростанява чрез т.нар. мрежов маркетинг. При него идеята е, не да имаме лесно достъпен и евтин продукт, а добри печалби, особено на тези, които са на по-предни позиции в мрежата. Обикновено отстъпките за разпространителя започват от 25% и в зависимост от оборотите, които прави и зарибените от него нови разпространители се увеличват на 30%, 40%, 50% ... дори не мога да предполагам, колко получават тези, които стоят в основата на мрежата?! :thumb down:

Представяте ли си колко струва реално това водорасло - т.е. колко са производствените разходи за добиването му, спрямо обявените крайни цени, щом могат хората, които го разпространяват, да си разпределят такива огромни проценти печалба?

А сега си представете, ако тези иначе наистина полезни водорасли, се продаваха не чрез мрежов маркетинг, ами съвсем свободно в дрогерии, магазини за здравословни храни, дори в обикновени хранителни магазини ... като хранителна добавка с надценка към производствената цена не повече от 20%.

Линк към коментар
Share on other sites

А сега си представете, ако тези иначе наистина полезни водорасли, се продаваха не чрез мрежов маркетинг, ами съвсем свободно в дрогерии, магазини за здравословни храни, дори в обикновени хранителни магазини ... като хранителна добавка с надценка към производствената цена не повече от 20%.

Това е едната страна на въпроса, макар че не е мнотго ясно дали тези 20% няма да са 60 или 120 - в днешно време не само по мрежов, но и по "обикновен" маркетинг се разпространяват твърде скъпи продукти...

По-важното обаче са точните показания - и това важи естествено не само за водораслите. Ако има компетентен и искрен консултант (за предпочитане с медицинско образование), човек може вместо по 3000, да дава само по 30 лв. на месец за добавки и пак да е по-добре от оня, който дава 3000. Но големите фирми (не само мултилевъловите) приучиха почти всички хора да вярват, че парите са единственото, което им трябва, за да са здрави... В действителност компетентността кое от кое е по-добро, как да се дозира и с какъв начин на живот да се съчетае, съвсем не се постига лесно, повечето хора само си мислят, че са сведущи. :3d_010:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Спирулина срещу склероза

Spirulina1.jpg

Хранителните добавки със спирулина – едноклетъчни синьо-зелени водорасли, богати на хранителни вещества, притежават неврозащитни свойства и могат да предотвратят склероза.

Това откриха американски учени от Университета на Южна Флорида, предаде ИТАР-ТАСС.

Те са провели 10-седмично изпитание с мишки, върху които са тествали ефективността на водораслите и техните възможности да спрат прогресирането на склерозата.

Учените са установили, че този вид водорасли имат двойно антиоксидантно и противовъзпалително действие върху моторните неврони.

Склерозата е дегенеративно заболяване на двигателните неврони. За момента не съществува терапия или лечение, което да я спре.

Изт.

Още за спирулината

За спирулината

Редактирано от Пламъче
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...