Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте,

Някой може ли да ми каже дали може да се определи от позицията на планетите в кое прераждане си в настоящия живот.

До колкото зная Северния и Южния възел имат отношение към миналите животи.

Правилно ли съм разбрал обаче, че домът в които се намира планетата, която е управител на знака, в който се намира слънцето, определя в кой живот си в настоящото прераждане.

Май доста объркано стана... Дано някой да е разбрал :rolleyes:

И още един въпрос в тази връзка. Ако този начин е верен, това означава ли, че човек има само 12 живота, колкото са домовете???

Не ми се вярва...

Може би позицията в домовете показва приблизителния път, който сме изминали в духовното си развитие. :angel:

А когато си зодия скорпион например - тогава коя планета се гледа Марс :unsure: или Плутон

Дано има познавачи, които да ме ориентират в тази област от астрологията, защото съм доста бос все още, пък толкова неща са ми интересни, че не зная дали някой ще има нерви да ми ги разяснява всичките :rolleyes:

Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят :feel happy:

Поздрави,

Дино

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, Дино!

Няма да мога да ти отговоря на всичките ти въприси, но ще пробвам да ти обясня това, което знам.

За възлите- Южния посочва за минало прераждане, какви сме били, например в дева- лекари или нещо свързано с Дева;Но положението на Луната също има занчение.

Знака на Северния възел сочи какво трябва да постигнем в този живот, а дома къде трябва да научим уроците си.

Това не значи, че през този живот изкупуваме грешки само от един минал живот :o

Относно положението на планетите и реда на настоящето прераждане- не съм срещала такава зависимост в астрологията, в моя скромен опит.А и не смятам, че реда е най-важното, което трябва да разберем.

За възлите мога да ти препоръчам книгата на Жан Спилър "Астрология на душата", ако все още не си я чел, а също и "Кармична астрология" на Дороте Кьохлин дьо Бизмон.

Поздрави! :dancing yes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Дино, не е вярно, че положението на Слънце в дом определя поредният номер на сегашноот прераждане, както не е вярно и че те са 12 (преражданията).

Управителят на Скорпион е Плутон, а Марс е втори Управител.

Най-важното, което трябва да търсиш е хороскопа е именно сегашният живот.

Миналите животи също се разглеждат най-вече в тази светлина - какво от миналото трябва да отработим в настоящето.

Защото СЕГА-то е най-важно.

Поздрави,

Ради

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Съгласен съм с теб Ради, че сега-то е най-важно :)

Как обаче би се чувствал ако знаеш, че преди мнооого животи си допуснал радикална грешка, за която след това дълго време не си искал да си поемеш отговорността. Ако в картата си в хороскопа откриеш, че вече си към края на цикъла от прераждания, тогава как ще се почувстваш. Както каза някой из форумите много е лесно така да си казваме, че имаме още сума ти пъти още да се прераждаме та за къде сме се разбързали... В случая, ако знаеш, че вече си на края и няма мърдане а ти до никъде не си стигнал...

Никак не са ми ясни тези неща но определено бих искал да се запозная по-добре с тях.

Тук обаче е форум за астрология и тези теми можем да ги разглеждаме на друго място :)

Ако някой може да каже нещо повече за кармичната астрология ще съм благодарен :D

Поздрави.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Дино, някои от нещата, по които може да се съди за миналото са например Южен възел, Лилит (Черна Луна), позицията на Луната, Асцендента, 12 дом и т.н.

Преражданията не са определен брой,и кой-докъдето стигнал и айде... :)

За да стигне човек до края на цикъла на преражданията, това означава да завърши своята земна еволюция.

Според теб случаен ли е факта, че от болшинството хора е скрит спомена и знанието за миналите им животи?

Сегашната ни съдба е определена най-вече от миналите ни действия, и именно живеейки съзнателно в настоящето ние правим най-доброто за нашето развитие.

Поздрави,

Ради

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Guest_Ивелина

Здравейте, Дино!

Да си кажа и аз! Северният възел показва нашата програма в този живот. Още по-ясна е тя, когато някоя планета е в съвпад с него. Дава указание и за бъдеща инкарнация. Говори още за професия или къде трябва да направим своето усилие. Ако човек се усъвършенствува, използва миналия си опит, с всяко възвръщане на възлите и всяка противофаза, при него ще има ново равнище на развитие. Ако обаче не еволюира, но не е в разрез със своята програма, няма да стане нищо съществено. Ако е в разрз със своята програма, то с него ще има кармическа разплата.

Ако Слънцето в рождения хороскоп се движи от Южния към Северния възел, скоро ще съумее да преодолее товарът от минал живот. колкото е по близо до Северния възел, толкова по- малко му остава да се разплаща кармично. Ако се движи от Северния към Южния възел, няма да успее да се освободи от товара през целия си живот.

Трябва да се обърне внимание на знака Скорпион и на Нептун. Скорпион служи като показател за количествата предишни въплащения. Празен знак означава млада душа. Колкото повече планети се намират в знака, толкова повече се счита, че душата е имала повече въплащения.

Нептун в 1- ви дом може да означава, че това въплащение за човека е първо и има нова душа.

Ако се намира Нептун в 12-ти дом може да означава последно въплащение. Положението му в 7-ми до 11-ти домове също означава, че е към края на въплащенията си.

Луната показва съдбата на човека в миналото и се взема за Слънце в кармичен хороскоп. Или, ако сега Луната е в знака Овен, значи в преден живот там е било Слънцето. И този дом става първи дом.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте!

Относно мението на Ивелина, за Нептун не съм съгласна.Имам предвид, че тово означава, че Нептун се индетефицира с нашата душа, което не е вярно или поне аз не съм съгласна с него. Ако може, Ивелина , кажи от къде е твоето заключене за това. :(:hmmmmm:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Показателят по който може да се съди за това дали сме в края или в началото на цикъл прераждания е разстоянието между Луната и Слънцето.

Тука става въпрос просто за пореден цикъл прераждания обаче, а не за преражданията по принцип.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Guest_Ивелина

Руми, аз не измислям нова астрология. Това е писано от руски астролози, а аз съм го възприела. Казвам каквото съм научила. А ти, че не си съгласна си е твое право. :rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Отскоро ме занимава темата за Черната Луна. Тъй като Луната управлява слънчевия ми знак, предполагам, че Черната Луна също проектира влиянието си, особено, когато е в ъглов дом, в случая върха на 12 дом и в кардинален знак - Везни. Интересното е, че в тази позиция - 05°07`във Везни Черната Луна е само на 1° от МС - 4° във Везни и в съвпад с Орисницата на 2° във Везни. Ако някой има конкретни наблюдения или по-обстойно се е занимавал с въпроса, нека си каже мнението. Дали с подобна конфигурация не трябва да очаквам кулминация на подсъзнателното в постъпки, които компрометират отношенията ми с околните или в полето на кариерата ми действат разрушително неудовлетворени амбиции. Друг интересен момент, ако трябва да разгледаме целия 12 дом е Уран на 9° във Везни - в конюнкция с Черната Луна. Всъщност Уран в тази позиция обяснява несекващия ми интерес към астрологията, но в такава близост до Черната Луна ми намирисва на нещо гнило. Някой интересува ли се също от проблема, дори в по-широк аспект.

Поздрави от Юлиана

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ама не разрах аз сега как така хем е на 1гр. от Мс хем в 12 дом!

Лилит във Везни е сладострастна, може да съсредоточи чувсвеността в сверата на любовта,на споделената близост и ще бъде особенно ефективна проявявайки се творчески!Стига да не плагиатства!!!Трябва да се научи да формира и отстоява собственото си мнение,да проявява индивидуалността си!!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Зара_

По-склонна съм да мисля,че Лилит е преди всичко кармичен показател. Но и тя като Хирон, струва ми се,не е напълно ясна като значение и символика. Може би сте чели книгата на Алена "Хирон и Лилит", но по мое мнение тази книжка е доста повърхностна и тълкуванията са безразборни /съжалявам че трябва да го кажа/. Преди няколко години попаднах на "Под пологом Черной луны" на Ирена Биренкс, където има доста по-верни попадения /пак по мое мнение/, но с големия недостатък, че са разгледани преди всичко отрицателните проявления на Лилит от кармична гледна точка, а за всички тук е ясно, че всеки кармичен показател освен отрицателна карма носи в себе си определени знания, умения, опит в различни сфери от живота, които вече са били развити в миналото и сега трябва да използваме.

Смятам, че особено в комбинация с лунните възли, Лилит засилва тяхната характеристика и "хвърля мост" между тях, т.е. преливането на опита от Южния възел става по-плавно към Северния, по-добре се сработва наученото с това,което сега се научава. По отношение на дома ако Лилит попада във водни /особено ако е и във воден знак/, осъзнаването на кармичните задачи се затруднява, те се схващат на подсъзнателно ниво и има твърде голяма емоционалност в областта,символизирана от дома. Ако е във въздушни или огнени домове/особено и такива знаци/, Лилит прави ученето по-леко, но по-нетрайно като резултат, обратно на земните домове и знаци.

Някъде из нета бях попаднала на анализ на Лилит като Купидон-беше много интересен. Според автора транзитите през нея,както и аспектите, имат пряка връзка с любовта и със събитията в тази област. При жените Лилит дори била свързана със сексуалността /бих прибавила-по-скоро с подтисната сексуалност/, а при мъжете- с предпочитанието на определен тип жени.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Lilit

Моят Лилит е в Рак, намира се на края на 3-дом (връх Рак) и в съвпад с Идиум Цели (връх Рак). Това естествено не може да остане незабелязано. Има една руска програмка Зет 7 от нея видях, че Лилит е неаспектирана. Можете ли да интерпретирате това, че на мен ми убягва?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Танина

А какво би трябвало да означава това, че транзитната Черна Луна - Лилит, в момента е на път да достигне съвпад с Десцендента ми (Рак)?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте!

Първо искам да започна с това, че съвсем скоро открих сайта и съм безкрайно щастлива от това! Благодаря, че ви има! :thumbsup2:

Видях в една от старите теми, че има линк към книгата на Стивън Аройо "Астрология, карма и трансформация". За съжаление не мога да открия къде е качена (или може би вече не е - темата за астрологичната литература е доста стара). Много ще съм благодарна ако ми помогнете!

Търсих я на пл. Славейков и от там ми казаха, че тиражът е изчерпан. А много ми се иска да я прочета, след като видях няколко много положителни мнения за нея.

Благодаря! :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Верка,

Добре дошла във форумите ни. :)

За да изтеглиш книжката, щракни ТУК.

Превода е направен от Ани-астро.

Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest as

Може ли и аз да попитам за "Кабала на числата" на А.Подводни.Има ли я някъде из нета ?

Искам и аз да помогна на търсещите с каквото мога.

www.spiralata.net

това е сайт с прекрасни книги,които могат и да се свалят

Благодаря предварително:)

]

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Cleopatra

А аз да попитам за 2-рата част на Марион Марч и Джоан Макевърс, защото никъде не я намирам по книжарниците??????

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

"Кабалата на числата" не ми е известно да я има някъде из нета, за съжаление :(

Клеопатра - ако наистина я няма по книжарниците, може да имаш късмет с някоя онлайн книжарница, опитвала ли си? :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

"Кабалата на числата" не ми е известно да я има някъде из нета, за съжаление :(

Клеопатра - ако наистина я няма по книжарниците, може да имаш късмет с някоя онлайн книжарница, опитвала ли си? :)

<{POST_SNAPBACK}>

Наистина пробвах почти навсякъде, включително и в онлайн книжарниците...започнах да чета 1 част, имам и 3,4 само 2 липсва <_<

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Наистина пробвах почти навсякъде, включително и в онлайн книжарниците...започнах да чета 1 част, имам и 3,4 само 2 липсва <_<

Ето сайта на издателството, където струва ми се можеш да я поръчаш или поне да ги запиташ за това :)

АРАТРОН

и адреса му:

1000 София, пл. Славейков 11, ПК 1587

тел. 9807455

E-mail: aratron@techno-link.com

Успех :v:

Редактирано от Надежда

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×