Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Предаватели на мобилни оператори върху високи блокове


Recommended Posts

Все повече стават в града , около нас. Вчера по телевизията ( не съм гледала лично) е имало репортаж. Живущи в блок(-ове) с антени на моб. оператори са подали сигнал за засилени или необичайни проблеми със здравето.

Като сме по-назад в технологиите с няколко до десетина години от водещите държави, не може ли да се поучим и от техния негативен опит и да не допускаме техните грешки.

Със сигурност в други страни има правени изследвания и резултати от тях. Вероятно са и публикувани.

Моля, който има информация, да я сподели.

Линк към коментар
Share on other sites

Какво съвпадение - същия ден, когато отварям темата, домоуправителят на моя вход получава предложение да се постави такава антена (ретранслатор?) и на нашия покрив. Наемът е 500 лв. на месец за нуждите на входа. Ако ние не приемем, съседният вход почти сигурно ще е съгласен. И в двата случая антената ще е почти НА главата ми. :huh:

Без да се замислям дори, казах "не".

Пак да попитам, как стои въпросът в страните, които по-отдавна ползват тази техника - САЩ, Канада, скандинавските страни, Германия, Франция...

Силуетите на големите градове включват ли такива антени или биологичната единица "homo sapiens от развито общество" ;) е по някакъв начин предпазена?

Линк към коментар
Share on other sites

Мобилните телефони - вредят ли на здравето

А какво е влиянието на операторските ГСМ антени в близост? На покрива на блока, където живеем, има поне три, ние сме на два етажа под тях.

... Но излъчването от GSM клетка е почти непрекъснато, за разлика от това на мобилният телефон. То е насочено и поради това точно под антените на клетката е възможно най-безопасното място, докато в близко разположено жилище с изглед към антените нивото може да е доста по-високо.
Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

По принцип се приема, че облъчването е в много малки количества, т.е. то е безвредно и на практика антените на клетъчните станции не ни влияят повече отколкото което и да е друго устройство, облъчващо ни всеки ден – мобилен телефон, микровълнова печка. Напоследък се заговори за това, че и безжичния интернет ни облъчва :o

Безжичните устройства замърсяват радиочестотния спектър, но в определени граници. Това важи в по-слаба степен и за техниката, която ползваме всеки ден. Друг е въпросът с големите предаватели и безжични мрежи работещи на висока честота. Според някои публикации при непрекъснатото предаване, и то на голям поток от информация, радио емисиите могат да доведат до трайни увреждания. Тук следва неоспоримия аргумент на мобилните оператори, принципът на действие на клетъчната мрежа е безвреден и че на практика няма хора, които непрекъснато да са до радиоизлъчвателна станция и по случайност тя да работи извън приетите норми.

На страницата, посочена от BlueHawaii може да прочетем и следното:

„Другият важен проблем при поставяне на антените, е, че хората масово не се информират с подробности как ще им се отрази това. В договорите дори не се вписва мощността на лъчението или е упомената по-ниска, която впоследствие се завишава. С навлизането на цифровата телевизия, обяснява Бучков, положението става още по-страшно, защото се използват същите съоръжения, излъчванията стават много по-силни, а наредбата, която следи за това, не се обнародва.”

Малко инфо и на английски.

Линк към коментар
Share on other sites

Докато четох тази тема и другата за мобилните телефони се сетих за едно нещо, което четох някъде, ама не помня в коя книга точно. Там се обясняваше, че човек когато спи, поне до 3 метра от него,не трябва да има включени уреди с излъчвания, като хладилници, телевизори, компютри, климатици, дивидита, и всякакви други за които се сетите. Така че поне си слагайте по надалече от леглото и мобилните си телефони, и не заспивайте пред работещ телевизор:)

Линк към коментар
Share on other sites

Благодарим ти , МВМ за напътстващите думи . :3d_040: Наистина са вредни тези влияния от екраните .

Линк към коментар
Share on other sites

Антените на мобилните оператори/и не само те/ са изключително вредни за всичко живо...

По-малко вредни са за живущите в блока, на който са монтирани... Съседните блокове, къщи, хора, растения - там е много лоша работата...

Поздрави

Редактирано от bulgaro
Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 months later...

в момента по Евроком дават "Радиация, хора, пари".

Много разумно , ерудирано, с факти и с грижа за хората говори инж.Димитър Бучков - експерт, консултант към Парламента.

Изнесе някои факти, от които:

норма на облъчване за Залцбург - 10 000 микровата/ МЕТЪР квадратен.

.............................за България - същото...............на сантиметър квадратен.

Така че сме си в собствената норма за цената на живота! Да плачеш ли...

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Устройство мери GSM-радиация

08.09.2010 10:54

Израелската компания “Tawkon” създаде софтуер, който измерва радиацията от мобилните телефони без да нарушава нормалното функциониране на апаратите.

Новото приложение на “Tawkon”, чрез което ще можем да следим доколко ни вредят мобилните телефони, вече е на разположение на потребителите на Blackberry.

От фирмата производител планират до няколко месеца приложението да може да се използва и от устройствата на Google и Nokia.

Софтуерът наблюдава телефона на потребителя и ако нивото на радиация достигне определено ниво, наречено “червена зона“, приложението започва да алармира.

източник:http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3247151

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

http://www.legalworld.bg/13782.gsm-anteni-seiat-rak-i-sterilitet.html

Редактирано от Креми Стоилова (късметче)
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...