Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

Рекламни подфоруми

Recommended Posts

Приятели :)

Благодаря на всички вас за участието, за идеите, за уважението и любовта, които носите със себе си в това място. Всеки от вас го прави богато, живо, добро по нов, неповторим начин.

С пълно доверие във вашата благосклонност и добронамереност ще споделя тук една наша (на екипа) идея, която започваме да разработваме.

Подготвяме създаването на рекламни подфоруми към различните форуми. В тях по замисъл ще имат възможност да се отварят и поддържат с информация специални теми-реклами на фирми, школи, производители, разпространители и т.н. Това ще става срещу символични суми, които ще се влагат в поддръжката и обновяването на сайта.

Например, в рекламния подфорум на "Хранене" могат да рекламират производители и дистрибутори на здравословни и диетични храни, продукти и т.н. В рекламния подфорум на "Здраве" могат да отворят свои теми специалисти с кабинети и всички, които смятат, че популярността на нашия форум може да помогне за връзката им с техните клиенти.

В момента проектът е в процес на разработка и уточнение.

Между вас има много хора с опит и информация, които могат да помогнат дори само с мнение. Вероятно има и потребители, които се интересуват от предложената възможност. Ще ви бъдем благодарни за всяко мнение, независимо какво, за всяка идея и съдействие.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз нямам нищо против рекламните подфоруми и подкрепям идеята!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисля си, че въпросът опира до това какво е духовност, коя е реалната духовност, духовността в контекст ли се развива и т.н.? Обикновено в повечето от нас като стане дума за духовност, в колективното несъзнавано на българина се задейства представата сформирана от християнската църковност през вековете - за нещо отвлечено чисто, отречено от светското, борещо се с плътта, отхвърлящо светските задължения... Това е красив архетип, но според мен радикално противоположен на духовността, както я е разбирал Исус или Лао Дзъ или Буда или който и да е от мъдрите създания, даващи ни критерии за духовност!

Според мен духовността е чистотата на живака, който дори в прахта остава чист. Духовният човек не отрича, но владее светските си ангажименти така, че да служат на духа му. Работи, твори, общува с хората такива каквито са, намира се в центъра на обществения живот, като така помага с вибрацията и присъствието си на братята си. Според мен духовният човек е добър бизнесмен, който владее добре парите и разбира духовния им прототип и ценност и ги използва така, че да служат за доброто в света. Духовният човек е добър, силен, чист, смел, искрен, свързан с божественото в себе си и живота - но е и адекватен на социалния контекст, в който функционира! Така си мисля аз ...

Разсъждавайки в такъв дух, приветствам идеята за създаването на рекламен отдел на сайта. Е, разбира се, допусканите рекламни съобщения предполагам ще са в хармония с духа на форума, с духа на тази чиста, но и адекватна духовност! :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Доста се изписа за рекламите в сайта, но освен критика на сега съществуващите, които осигуряват съществуването на това място, не бяха предложени никакви реални идеи.

Мисля, че почти всички наши потребители приемат рекламата като един добър начин продуктите на производителите да стигнат до хората, които имат нужда от тях.

Сигурна съм, че ако ние всички заедно се заемем със задачата да свържем производители на подходящи за нашата аудитория продукти с екипа на сайта, ще спечелим всички - и рекламодателите, и потребителите, и сайта.

Очакваме вашите идеи и предложения в тази тема или с лични съобщения и за нерегистрирани потребители тук.

Това могат да бъдат координати на производители, линкове на сайтове или браншове, които намирате за подходящи, както и просто идеи за организация на рекламирането.

Мисля, че обсъждането дали да има реклами в този сайт и критиката на настоящите вече не е на дневен ред - време е да работим за бъдещето.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Рекламата е и голяма отговорност, особено за един духовен сайт. Лесно е да се напише, че администратори и модератори не носят отговорност за достоверността на информацията, но на практика не е съвсем така. Все пак те са приели тази информация в своя "дом". Може би е добре да има обратна връзка - мнения и споделен опит от ползвателите на услугите. Но и това е възможност за изкривяване на истината... Трудно е, но по принцип съм ЗА реклама - умерена.

Тя и услугите , предлагани чрез нея, са част от живота, а никой не може да променя живота , ако си затваря очите за него.

......

И да държим сетивата и умовете си будни. Доказали сме , че донякъде го можем.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не много отдавна бях склонен да откупувам рекламни пространства от този сайт. Обмислях начин да поискам оферта за това. Готов бях да платя, за да няма реклами :) Наистина. Демонстрираното привилегировано отношение при дискусията от страна на екипа на този сайт обаче ме накара да променя това си решение.

Въпреки всичко, може би идеята заслужава внимание. Някой (няма значение кой) дава известна сума и админа сваля за съответния период рекламата. Примерно - 40 лева за банера вдясно за 1 месец. Така обаче ще трябва да се правят отчети, ще се наложи екипа на този сайт да прояви известно смирение. Което се очертава като основната пречка за реализирането на този вариант.

Друго предложение: в качеството си (все още...) на Модератор на форума "За учението" предлагам по време на работа с този форум на потребителите на сайта да не се показват реклами.

И последно: с настоящото преустановявам участието си (този път окончателно) в този сайт.

Редактирано от Васил

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

И понеже другата тема е заключена, и понеже Донка предлага това:

Всеки от вас е свободен да не влиза, да не чете и да не участва в сайт и форум, които внасят дисхармония в душата му. Има много други прекрасни сайтове

Аз ще бъда така добър и ще се вслушам в наставническите й думи и също като Васил от снощи преустанових участие в този форум. Довиждане!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:whistling: Тъй като съответната тема е затворена, искам да взеча отношение и по "препъни-камъка" - за рекламите в тоя сайт. (По някакво съвпадение мнението ми има отношение и към тази конкретна тема.)

Лично мен рекламите не ме притесняват, защото отдавна съм се научил да търся избирателно това, което ме интересува. Къде по интуиция, къде чрез добрия стар разум :) - обикновено много бързо попадам там, където искам да бъда в съответното нет пространство. Но осъзнавам, че за много други хора разнобоят в посланията може да не е желателен - т.е. да е именно "капан за ума"... :sleeping:

Идеята е според мен да не се изпусне балансът. А той е лесно да се изпусне, било когато по комерсиални съображения човек остави на заден план идеалните съображения (но не ми се ще да вярвам, че това се е случило точно тук), било когато се попрестарае, именно с идеалното намерение да осигури повече или по-бързо средства за развитието на същия този сайт. Това второто считам за много по-възможно - и то определено не заслужава толкова рязка квалификация... и все пак, не съм вътре във фактологията и проблематиката и затова не мога да дам някаква по-определена насока...

Това, което мога и искам да дам, е едно предложение. Нека да има разделение между профилните и непрофилните реклами. Първите да могат да се появяват навсякъде, защото като цяло са в тон с основните тези на Учителя и много от духовните пътеки изобщо. Другите, непрофилните, да си имат място - достатъчно лично, за да не се чувстват отхвърлени, но все пак точно определено, за да може хората тук като Макс, а предполагам и много новодошли с определени очаквания, да не се разочароват от сайта (което би било несправедливо, ако се гледа цялостното му съдържание, но това са човешки слабости, някои правят прибързани оценки...), а бързо да се научат да отбягват точно това място и... :v:

Има и възможност да се работи на бартер, ние в бг още не сме свикнали на него, но това е материално-социално-духовен механизъм с голямо бъдеще според мен. Сигурен съм, че при подходяща (добре преценена предварително) постановка на въпроса, много хора ще дават приноса си за сайта директно, други ще го регистрират в търсачки, ще осигуряват размяна на банери и т.н. Така ще се намали зависимостта от средства, с които да се плаща за същите тези ъпгрейтващи и рекламни дейности и нещо повече - ще се излезе извън коловоза на оголенопаричните отношения, които формално може да са достатъчни, но само с тях се губи нещо... и мисля, че доста хора усещат какво е то.

Имам и други по-конкретни предложения... за който се интересува. Пожелавам много здраве, щастие и успехи на всички бивши,настоящи и бъдещи форумци и модератори, и най-вече - пожелавам им успехи по Пътя - по който, надявам се, все някога и някъде ще се съберем в по-пълно разбиране за себе си, околните и общото дело!:thumbsup: :feel happy:

Администраторска бележка: Мнението е преместено от темата: Съзнателен живот или капан за ума

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за всички мнения и за подкрепата, приятели.

Въпросът дали да има реклама в сайта не подлежи на обсъждане, защото е вече минало изпробвано и препатено с научени уроци от него.

Предложенията на Васил също са обмисляни и изпробвани с печален резултат:

1. Ако се разчита на дарения, сайтът всеки момент може да спре поради недостатъчно приходи. Изпадали сме в такъв момент. Не можем повече да си го позоволим.

2. Ако определен човек влага в сайта свои средства като дарения или изкупуване на рекламно пространство, това ще постави (вече е ставало) сайта в зависимост от мнението на супердарителя за публикуваните материали и мнения, както и ще постави този човек в привилегировано положение спрямо останалите потребители. Това имаме предвид под Свободата като главен принцип на съществуването на един сайт, посветен на Учителя и Учението.

3. Ако решим да съществуваме в състояние на духовна бедност и презрение към парите и рекламите (като единствен начин да се захрани един сайт без да загуби свободата си), това означава да спрем всички проекти, да намалим обема на сайта и.... За това също не се мисли.

В момента текат няколко проекта, които след време ще наложат допълнителни инвестиции за осъвременяване на софтуера, модерна визия, богатство на материалите, самостоятелен сървър и още 3 реда неща, които нямам време да изброявам сега.

Благодаря на късметче и Добромир! Ще вземем предвид всички конструктивни предложения! Очакваме Добромир да сподели своите идеи както намери за добре.

И все пак за финал искам да благодаря от цялото си сърце на приятелите, които с критиката си ни стимулираха да събудим стария проект за нова рекламна стратегия, който беше позаспал заради другите проекти. Винаги сте добре дошли, когато сърцето ви потегли - надявам се при завръщането си да заварите сайта с красиви и полезни за всички потребители рекламни материали. Вече имаме принципното ентусиазирано съгласие на наши близки приятели с много познания и опит в рекламния бранш да съдействат за обновяването на Портала с конкретен проект и действия. Благодаря им от името на целия екип!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря на късметче и Добромир! Ще вземем предвид всички конструктивни предложения! Очакваме Добромир да сподели своите идеи както намери за добре.

Благодаря и аз, бих откликнал, а вие да си решите доколко идеите ми биха ви ползвали. Но нека инициативата да не дойде от мен, особено в тези по-заети ми дни. Обадете се към края на седмицата, все някаква полза може да има... но трябва доста неща да знам по отношение на досегашвната кухня на сайта, за да мога да преценя кое по-би работило оттук нататък. Все пак - още нещо по-общо и в момента: защо да не се измислят преференции, може и по някаква точкова система, при рекламите. Тези, чиято дейност повече се приближава до основните акценти на сайта, не биха ли могли да публикуват реклами при преференциални условия?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Много добра идея за преференции! Минавало ни е през ум нещо подобно, но основният проблем е, че все още нямаме жива връзка с такива потенциални рекламодатели. Нашето работно ежедневие също е доста натоварено и времето за интернет сърфиране е доста ограничено.

Това ни беше идеята, когато започнахме този разговор с всички потребители.

Тук всеки ден влизат, четат и пишат хиляди хора (не преувеличавам) от най-различни кътчета на България и целия свят с най-разнообразни професии, интереси, контакти, способности... Ако някой от вас, приятели има време и идеи и възможности, с които би могъл да ни съдейства в свободното си от лични ангажименти време, ще сме благодарни. Това съдействие може да бъде както информация, търсене в нета, свързване с трета страна, така и просто идея, която би могла да се обмисли и приложи. Например, добра работа би свършило едно колективно съставяне на списък с производители, издатели, чийто дейност се приближава до основните акценти на сайта (Добромир!).

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Принципно мога да съставя такъв списък, а и да участвам директно при свързване с някои от съответните хора и организации. Единственият ми проблем е времето, иначе спокойно бих приел за услугата не пари, а бартер чрез Портала. Можем да се уточним след няколко дни и по-директно, засега всичко добро!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Може да е ставало дума за това: публикуване на платени обяви, в специална рубрика.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Apocatastasis

Аз предлагам, за по-голяма ефективност по привличане на рекламодатели и подобни, да се направят следните няколко стъпки.

Условие: Трябва наистина обаче да искате да повишите рекламният маркетинг на сайта.

- Мисля за целесъобразно заглавието на тази тема да се промени. "Рекламни подфоруми" е малко стряскащо заглавие. Думата "подфоруми" изобщо не е с търговски вид. По-добре да бъде например "Рекламиране" или само "Реклами", или пък "Информация за реклами(ране)", и нещо от този сорт. А може и да се направи отделна тема само за тази цел, защото тази тук в този си вид се разделя между предложенията и идеите за реклами и самите индивидуални бизнес-оферти (които все още ги няма).

- Самата тема трябва да бъде на видно място, а не сред останалите, защото така има опасност да бъде или затрупана от други по-актуални теми или да бъде въобще изместена от дневния ред на посещаемост и да не се мярка с дни на първа страница, което съвсем нарушава идеята на темата (вж. Условието).

- Може да се изпратят уведомителни и-мейли или лични съобщения от Администрацията на сайта към потребителите, което ще даде гласност на темата и по-големи възможности за рентабилност на идеите (вж. Условието).

- Понеже насоката на сайта е духовността, а в наше време тя донякъде се организира от книгите, според мен е хубаво да се обърнете към сайтове с литературна и книжарническа насоченост, които да рекламират новоиздадените си книги. Това е дори още по-хубаво от здравно-ориентираните банери и реклами, защото в единият случай от книгите може да разбереш как да не се разболяваш, докато от другите може да почерпиш сведения почти винаги само как да оздравееш.

Освен тези малки препоръки от моя страна, бих посъветвал и да се направи чуждоезична версия на сайта, с възможности за чуждоезичен форум. Предполагам, че ако този сайт беше Официалния сайт на Общество Бяло Братство, то щеше да поеме разходите му и така нямаше да има нужда от никакви неприятни за духовно-естетическия вкус реклами, но понеже сайтът е, така да се каже, един от всички, той е принуден да се грижи за своето просъществуване и затова в случай на затруднения е вероятно необходимо да се вземат всички възможни стимулиращи методи за неговото оцеляване, като един от важните според мен е тъкмо построяването на един или няколко чуждоезични сайтове, паралелни с този оригиналния. Така дейността ще обхваща и целият интернет, а оттам и целият свят, общо казано. Според мен делото на Учителя е световно и като такова в бъдещите години ще се разпространи изключително много в останалия свят, а това ще означава - много други сайтове на чужди езици, много нови форуми, много нови идеи и разгръщане на всички материално-духовни ресурси (реклами, продукти, семинари, конференции, комуни, издателства, фондации и пр.). Затова според мен за в бъдеще (а понякога това може да е и далечното бъдеще), сайтът ще бъде конкурентно-ангажиран и една прогностична стратегия за това от сега, съвсем не мисля, че е нещо нереалистично и безидейно. Разбира се (вж. Условието), тук говорим само за външно-търговският механизъм на сайта, предвид неговото оцеляване и засилване инстинкта му за самосъхранение.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз бих посъветвал и да се направят:

- чуждоезична версия на сайта,

- чуждоезичен форум.

Според мен е уместно чуждоезичните раздели на форума да бъдат на няколко чужди езика:

- английски,

- френски,

- немски,

- руски,

- есперанто (това е международен език).

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Емил от Льонеберя

доста форуми изгубиха вече от своята популярност преди години, възможно е някои от тях да спрат да съществуват.

много е възможно потребителите да се насочат към по-различен начин на общуване с хора със сходни и сродни интереси.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да не забравяме, че има приливи и отливи на потребителския интерес. Има смяна на поколенията...

Ако се появи някаква празнина, тя ще бъде запълнена. Ако един форум изчезне, друг ще го замести. Или нещо друго. Друга иновативна технология.

Редактирано от ISTORIK

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×