Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
nordina

Автоимунни заболявания. Булозен пемфигоид

Recommended Posts

Здравейте!Диагнозата ми е булозен пемфигоид.Търся алтернативен начин за контролиране и лечение на това заболяване.Благодаря на всички които се включиха, и ще се включат със мнения и съвети!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, ясно. Не се тревожете! Заболяването има доброкачествена прогноза. Всички данни в патогенезата - характерното отлагане на IgG или на С3 или и на двата, говори за наличие на нещо чуждо. Установяването на натрупвания на фибрин, неутрофили, еозинофили и лимфоцити в засегнатите участъци, е очевадещо, че там стават промени по типа на възпалителните. Традиционното лечение се състои при по-леките случаи само от локално приложение на силни флуорирани стероиди. При случаи с генерализиран обрив, ако няма противопоказания за това, се прилага 60-100 mg преднизон дневно, като това се продължава докато се преустанови появата на нови лезии, след което препаратът се спира бавно, по схема. С тази терапия се постига ремисия в около 50% от пациентите. В последно време се препоръчва тетрациклин или еритромицин в комбинация с миацинамид. Това може да бъде и режим на първоначална терапия, като тя се комбинира и с кортикостероидната или след като заболяването вече е овладяно, за поддържане на ремисията до окончателното спиране на КС-терапия. Предлагат се и прилагане на azathioprine, cyclophosphamide, dapsone, пулсова терапия със стероид във високи дози, плазмафереза или cyclosporin A, но лечение с последния се налага рядко. Заболяването понякога протича по-продължително и спонтанно отзвучава. При всички случаи рано или късно настъпва излекуване.

Да, йога много би помогнала в случая. Може спокойно да се комбинират традиционната с алтернативната медицина, така ще се излекувате по-бързо и трайно.

Успех!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря много за бързия отговор.В момента приемам Имуран,Дехидрокортизон и Дотур.Ползвам и локални КС.За съжаление се наложи да увелича дозата на Дехидрокортизона.Дапсона не ми помогна-напротив.И тъй като останаха малко възможности за лечение,реших да потърся алтернативна.Дано успея да намеря точния учител!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да. Вие провеждате правилно лечение - другото име на Dotur е Doxycycline - препарат от групата на тетрациклините, с широк спектър на действие, Imuran e търговско име на Azathioprine, а дехидрокортизонът има странични ефекти при много дълго приложение. Доверете се на медицината. Иска се само търпение и воля за пълно излекуване. Когато човек силно и искрено желае нещо добро, цялата Вселена му се стичва на помощ. И учител ще намерите, такъв, какъвто искате. Още веднъж - желая Ви успех от сърце!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте. Радвам се, че успях да ви намеря. Майка ми е със същото заболяване от около 2месеца. Много е разстроена и притеснена. Притеснявам се и аз за нея. Интересувам се, дали имате нова информация за лечение, понеже виждам, че темата е от преди почти 10години. Ще ви бъда много благодарен, ако по някакъв начин успеете да ни помогнете. Благодаря.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×