Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Спиралата и 2012-та година


Petee

Recommended Posts

"В науката има изваждане на корен квадратен. Има много интересно обяснение. Корен квадратен да извадите от едно число. Едно число, което се е образувало в началото, отдето е започнало. Да кажем корен квадратен на 9, колко е? – 3. Ако съществува в 9-те известно начало, ти ще го търсиш в 3. 3-те е единица. Имате 3 единици в едно семейство, бащата, майката и детето. Бащата и майката, това са, които са дали подтик. Детето, това е мястото, дето се развиват силите. Тия 3-те единици, съединени в едно, дават едно число. Корен квадратен. Значи едно число, за да има корен квадратен, колко пъти трябва да се умножи. Два пъти трябва да се умножи на себе си. Казвам: Когато търсите корен квадратен, трябва да търсите произхода на нещата, дето са започнали. Имаш една погрешка в себе си, обичаш много да говориш. Какъв е коренът на квадрата? – Да допуснем, че срещаш някой човек, казваш му 9 лоши думи. 9 епитета му казваш. Онзи пита: Защо ми каза тия 9 думи? – Така ме огорчи, срази ми сърцето. Казвам, извадете корен квадратен на това число. Колко е, 3. В какво седи корен квадратен? – Казал си му 9 лоши думи. Ти си му дал преди 3–4 години 3 лева. Той обещал да ти ги върне. Не ти ги е върнал трите лева. Тия трите лева родиха 9 лоши думи. Тогава щом ти кажеш 9 лоши думи, ще извадиш 9 лева. Ще се извиниш, ще кажеш, че много закъсах. Ще заплатиш за 9-те лоши думи. След това ще кажеш следното: Аз досега имах лошо мнение за тебе. Заповядайте да пием по един чай и вие ще го заведете. Чаят ще струва повече. Той като има три лева от тебе, ще плати 5 лева за един чай. Но в себе си ще каже: Добро мнение имам заради тебе. Външните резултати, които съществуват в природата, това са заместници. В сегашната окултна наука при сегашното проявление на окултната наука, няма приложение. В новите времена започват да изучават окултните науки, за да ги прилагат." - Беседа на Младежкия окултен клас, изнесена на 2.9.1932 г. под заглавие "Тънки и дебели линии".

Може да се намери на: http://triangle.bg/books/1931-10-02-06.199...2-09-02-05.html

Тук не засягам закона за причините и последствията.

1989 беше край на последния 45-годишен цикъл. 1+9+8+9=27 2+7=9, 9-завършен цикъл. 1944: 1+9+4+4=18 1+8=9, края на втората световна и началото на комунизма.

Сега за беседата. Ако от 1989 извадиш корен квадратен ще получиш 1944. Всъщност 1944, но то е корен, тоест нерационално число. Ако края на последния цикъл, в който живеем е 2034 година (2+0+3+4=9), то ако извадиш от 2034 корен квадратен, ще получиш 1989.

Обобщавам. Нека t да е времето. Имаме начало на даден цикъл и край на даден цикъл.

Как ще намерим колко е дълъг цикъла? То е все едно да имаме отсечка от 10 см. и отсечка от 3 см. върху нея. Намираме колко е разстоянието между двете точки като извадим 3 от 10, получаваме 7.

Ако от края на цикъла извадим началото, ще имаме дължината на цикъла. Казах, че t е времето. Нека края да е "край", началото да е "начало" и нека sqrt да корен квадратен или square root. Имаме: "начало" = sqrt("край"), примерно 1944=sqrt(1989).

"край" - "начало" = "край" - sqrt("край") = дължина на цикъл.

Всичко се отнася до времето, което обуславя събитията.

t - (t-(sqrt(t)))= sqrt(t) Ако се съмняваш, премисли пак нещата и ще видиш, че е тъкмо така. Ако сложим цикъла на една окръжност, имаме:

sqrt(t)=2*Pi*r

Ако изразим r, имаме:

r=sqrt(t)/2*Pi

Вижда се, че t расте, защото и времето тече, следователно и r расте, защото е правопропорционално на t. Този радиус постоянно се увеличава. Това е спиралата, за която говори Хегел. Той също е познавал Учителя и е казал, че едва в бъдеще хората ще разберат богатството, което им е оставено.

Забележка: Хегел твърди, че:

1. Еволюцията се извършва по спирала

2. Еволюцията се извършва при противопоставянето на противоположностите.

3. От сблъсъка от противоположностите се постига едно по-високо ниво на съ-Знание.

Ако се направи формула на exell, се вижда ясно откога циклите стават 45-годишни. При спиралата всеки радиус съответства на един по-малък и на един по-голям радиус, които обуславят повтаряемост в събитията. Интересно е, че през 2012 стрелката на спиралата е точно на 6 часа. То е половин период.

Всичко се обосновава на математически изчисления, нищо не става случайно, според както е предвидено от Вечното, в което живеем и се движим.

С преклон към Учителя Беинса Дуно.

Без страх и без тъмнина. Напред в Любовта безгранична.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ти Petee за този пост! Много асоциации и теми за размисъл пробуди у мен. Например дали не е дошло време да забравим някои глупости от миналото и да видим хубавото у всеки и всичко, което се случва около нас, /та и вътре в нас/.

Като имаме предвид, че Еволюцията е в Съзнанието, би било добре да си направим равносметка за действията /и бездействията си/, както и в глупавите клишета завещани ни от минало, насаждащо страх и разделение между хората...

Не е ли време да се замислим, че всички сме човеци и просто имаме както силни, така и слаби моменти...

Всичко се обосновава на математически изчисления, нищо не става случайно, според както е предвидено от Вечното, в което живеем и се движим.

С преклон към Учителя Беинса Дуно.

Без страх и без тъмнина. Напред в Любовта безгранична.

:thumbsup: Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Тази тема е много добре зададена - спиралата и 2012г.

Харесва ми формулировката.

Аз лично не вярвам, че през 2012г. ще стане нещо фатално.

Учителят никога не е говорил за свършека на света като нещо физическо, или като окончателен срок, след който кампаните бият.

Потърсих тук, в Триъгълника и в Изгревите с ключова дума 2000 и 2012. Нищо не открих.

Имайки вяра в Учителя, това значи, че тази дата не е фатална!

Все пак намерих интересни цитати в тази тема.

Силно впечатлеие ми направи това:

Тези вулкани на Земята са комини, дим излиза, вижда се, че параходът пътува.

Носим се някъде в пространството, някъде отиваме, носят ни, на някакво далечно пристанище да излезем.

В този път някой път е опасно.

За пример, преди милиони години Земята е минала през една космическа прашна пустиня, в която като минавала Земята, се е образувала ледената епоха на Земята.

Този прах е попречил [на] лъчите на Слънцето, Земята приемала много малко лъчи, че се образувала ледената епоха. Из тази ледена епоха излизаме. За бъдеще пак се опасяват, че пак ще минем през такъв космичен прах и пак може да дойде ледена епоха на Земята.

Има друга опасност сега. Ще минем през една зона, дето нашата Земя има опасност да се запали.

Ако имаме Любов към Бога, ние ще се радваме.

Ако имаме Любов, ще разпръснем праха.

Ако имаме Любов, като минем през праха, той ще се дигне, няма да стане ледена епоха.

Ако имаме Любов, Земята няма да изгори.

Ако нямаме Любов, или Земята ще изгори, или ледената епоха ще дойде.

Защо ще изгори? Защото хората нямат Любов.

беседа: Ще бъдат научени

Учителят още 1943г. казва причините за ледниковите епохи, които тогава даже не са били доказани, камо ли обяснени.

Никой не е подозирал и за големите топенета на ледовете, за които той не еднократно е споменавал.

Сега се говори за навлизане и в Галактическата равнина, която може да е свързана с много силни магнитни полета, деформации, както и със засилване на слънчевото греене.

Това е едно уникално според мен научно пророчество!

Както и даване на път към спасение - нека имаме Любов!

Линк към коментар
Share on other sites

Вики3:thumbsup1:

Нашите чувствомисли или мислочувства защитават Земята.:sorcerer: Добротата, Любовта, братските отношения са бъдещето. По-добре огън, топлинка в сърцата, отколкото изпепеляващ такъв отвън... Интересите вече нямат голяма роля за живота. Но докато те са основа, няма да има бъдеще:yinyang:

П.П.

...Христос казва: „Идете в Галилея, там ще ме видите“. – Какво представя Галилея? – Мястото на Любовта. Там ще я видите. Значи Любовта може да се види, да се реализира. Когато видите Любовта, т.е. когато видите Христа, ще носите други имена. Иде времето на възкресението! Преди две хиляди години възкръсна Христос, а сега ще възкръснат Неговите ученици.

...Възкръсналият никога не напуща възлюбения си. Той отива при душата на своя възлюбен и споделя истината с нея. Достатъчно е само по една дума да си кажат, за да се разберат. Само ония души си служат с истината, които се обичат. Да се разговаряме на Божествен език, да си говорим истината, това значи да живеем в закона на Любовта.

...Някой изгубил богатството си, страда, плаче, търси виновника за това. Бог е взел богатството му и казва: „Да видим, ще ме познае ли?“ Някой владика остарял, уволняват го, и той страда. И той не познава Господа. След всичко това хората минават за вярващи; те се произнасят кой е свет човек и кой не е; кой е праведен, кой има Любов. Това не е тяхно право. Само Господ знае кой е вярващ, кой е светия, и кой има Любов. Закон е: Човек човека не може да роди

...Казваш: „Аз искам да любя“. – Не, ти не можеш да любиш. Казано е в Писанието: „Да възлюбиш Господа Бога твоего с всичкото си сърце, с всичкия си ум, с всичката си сила, а ближния си като себе си“. Значи първо ще възлюбиш Господа, а после ближния си. Отде ще вземеш Любовта, ако не възлюбиш Господа с всичкия си ум, с всичкото си сърце, с всичката си душа и сила? На пазар Любовта не се купува. В бъдеще, като се жениш, ще питаш възлюбения си: „Миличък, възлюбил ли си Господа с всичкото си сърце, с всичката си душа, с всичкия си ум и с всичката си сила? Ако си Го възлюбил, и Той живее в тебе, и аз ще се съединя с тебе“. Като се съединят двама души, ще образуват едно ново число. – Кое е то? – Детето. Трябва ли след това да се питаш: „Обичам ли себе си?“ Трябва ли да питаш, дали печката топли? Щом си запалил огъня, печката непременно ще топли.

Иде Любовта в света. Голямо течение иде! Който не е герой, да не ходи по бреговете, защото водата ще го отнесе. Казано е в Писанието: „Гняв Божи иде!“ – За кого? – За тия, които нямат Любов. Това учение е за днес, за днешната култура. Страданията на сегашните хора са по-тежки от тия във времето на Христа. Разрешаването на всички трудни въпроси е в Любовта. Тя ще дойде в реална, жива форма и ще помете всичко старо.

Из Възкресение на Любовта

Благодаря на lokator за цитата

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Сетих се, че Шри Сатя Сай Баба е казал, че ще си отиде пред 2026 (по спомен) и ще се прероди 2028г. Значи няма да се затрие замята, все пак.

А и бях чела, че програмата Звездни войни до голяма степен не е била срещу СССР, а именно срещу метеорити.

НО се крие, за да няма паника.

Ами то, ако ще пада - ще падне и от паника нужда няма.

НО все пак учените са предвидили свършека на света наистина точно - юли 1994!

И за щастие огромната гравитация на Юпитер ни е спасила - инфо!

и тук.

Но планетата е пострадала - ето парчетата от кометата,sl9_hst_stringofbeads.jpg

които се забиват в нея и създават много бури, една от тях още е активна.

sl9post_calar2.gif

Значи нито науката, нито паниката са полезни.

НО ако станем малки слънчица, даряващи любов и хармония -

Бог има своите си начини да спаси клетата ни планета.

Линк към коментар
Share on other sites

Изплъзна ми се нейде из линковете една статия, в която има цитати от Октровението на Йоан - силен шум, гръм, земетресение, слънцето се закрило, земята била черна, луната червена.

Това е точно описание на изригване на голям вулкан с черно-сиви вулканични пепели, които циркулират из атмосферата.

А в зависимост от вида вулканичен прах, то луната може да изглежда червена, зелена или синя, защото променения състав на атмосферата причинява друг вид пречупване на светлината.

Попаднах на много интересна статия:сеизмичното оръжие.

И на видео - минути преди голямото земетресение в Съчуан, по небето има странни облаци, с които светлината се разлага като дъга. Китайците подозират, че щитът за звездни войни ХААРП може да е предизвикал сеизмичната аномалия

http://www.youtube.c...ayer_embedded#!

Редактирано от Viki3
Линк към коментар
Share on other sites

Забележка: Хегел твърди, че:

1. Еволюцията се извършва по спирала

2. Еволюцията се извършва при противопоставянето на противоположностите.

3. От сблъсъка от противоположностите се постига едно по-високо ниво на съ-Знание.

Тук има нещо важно за същността на спиралата.

Неотменна характеристика.

По-високо ниво на съзнанието се постига единствено чрез разширение на съзнанието, което означава разрушения и страдания в материалния свят.

Така че тези две неща по-високо ниво на съзнанието и измиране на половината свят през 2012 година не си противоречат, а чудесно се допълват.

Можем само да кажем: Боже, благодаря ти за изпитанията, които ми пращаш :)

Линк към коментар
Share on other sites

По-високо ниво на съзнанието се постига единствено чрез разширение на съзнанието, което означава разрушения и страдания в материалния свят.

Така че тези две неща по-високо ниво на съзнанието и измиране на половината свят през 2012 година не си противоречат, а чудесно се допълват.

Можем само да кажем: Боже, благодаря ти за изпитанията, които ми пращаш :)

Човек може да учи с радост или чрез страдание.

А въпросът кога ще е денят на "последния изпит" - това си е Божа работа!

:feel happy:

P.P.: няколко цитата

Редактирано от Viki3
Линк към коментар
Share on other sites

Питам: Какво придобихте вие тази година?

Почти нищо. Какво искате да придобиете през 26-та година?

Някои казват, че през 26-та година светът щял да загине.

Не се занимавайте с такива въпроси.

Светът няма да се свърши нито в 26-та, нито в 27-ма години; през тези години няма да има нито земетресения, нито градове ще изчезват.

Свършването на света се обуславя от греховете на хората.

Когато добрите хора в един град надделяват над лошите, техните молитви могат да отменят тежката карма на този град.

Когато някой пророк предскаже нещо, което впоследствие не се сбъдва, това показва, че тези хора, на които е предсказано това нещо, са се молили много и като отговор на тяхната молитва, Бог е отменил присъдата.

Живите закони на добродетелите

Ако може всички добри хора да се помолят, може би и за спиране на катаклизмите ще помогнем. А най-вече за разумност на политиците и спиране на всякакви военни отбрани и глупости /щитове/!

"Иде веч в света Братство и Любов!"

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Е, признавам си, че лекично се пошегувах за надеждите.

Нищо чудно, ако се работи добре над себе си 2012 да мине като песен от Евровизията smile.gif

Но това не отменя личния катарзис на всеки.

П.С. на входа на Чистилището пише: "Надежда всяка тука оставете"

Чистилището не е част от Ад-а, а от всеки. Всеки ще мине през него. И колкото по-бързо се откаже от надеждата, толко по-бързо ще мине.

Редактирано от БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...