Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Постоянно повтарящ се сън - моля за съвет


Recommended Posts

Здравейте,

Майка ми почина преди 9г. От тогава аз постоянно сънувам един и същ сън - той не винаги е напълно еднакъв, но се касае за следното: сънувам, че сме погребали майка ми жива и разбирам, че сме направили ужасна грешка. Тя се появява отново все едно се връща от някъде, но не е същата - много различна е и не говори, сякаш очаква помощ. Аз я умолявам да остане и я уверявам, че ще направя всичко за нея, за да стане тя пак като преди и тя няма да се чувства зле и различна.

Този сън се повтаря многкратно - толкова искам да остане, за да и помогна в съня си...

А това, че сънувам, че сме я погребали жива без да сме знаели ме побървка :(

Аз съм сега на 30г.

Много ме измъчва този сън - мночо често я сънувам - повечето ми сънища са като този и тя е нещастна в съня ми както и аз.

Много рядко я сънувам щастлива .....

Моля, ако някой може да ми даде съвет или да ми каже какво означава всичко това и какво мога да направя - мира не ми дава това просто ...

Искрено Благодаря предварително

с много обич

Линк към коментар
Share on other sites

:hmmmmm: Здравей Синчец!

Нямам опит с такъв вид сънища, но това, което си мисля е, че можеш да се освободиш като приемеш, че майка ти наистина е жива-в сърцето ти. Помоли се за нея и за себе си. Може би има някакво послание, което трябва да разбереш. Понякога нашите близки отвъд искат да ни кажат нещо, но не винаги е в прав текст. Със сигурност зная обаче, че не трябва да се обвиняваме за неща, които не зависят от нас. Точно нашето чувство за вина понякога не дава покой на близките ни.....

:yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Ако е много различна, възможно ли е това, всъщност да не е майка ти? Мислено ли е по този въпрос?

Здравей,

Майка ми е, тя е същата на външен вид, но е тъжна не говори и сякаш е болна и на съня ми аз знам, че е болна и страда и искам да и помогна да се връне и да бъде както е била преди. Това е в съня ми ....

Линк към коментар
Share on other sites

Въздържам се да пиша за сънищата, защото в тях има страшно много неща, които са много по-различни отколкото изглеждат на пръв поглед. Но смятам, че ако досегашният ти подход за девет години не е донесъл очаквания резултат , възможно е да е необходимо да го промениш. Възможно е също точно там да се получава и разминаването-това, което очакваш да не е посланието. Затова сънят да се повтаря.

Възможно е майка ти да те посещава, защото е извикана от личното ти страдание. И да мълчи, защото не може да направи нищо за него. Хубаво е да я освободиш за да почива в мир.

Има и една друга вероятност-понякога енергийни същности "приемат" образа на любими хора. С емоциите, които се освобождават при вида им се получава "изтичане" на енергия. Страданието организира точно такъв енергиен канал. Затова следващия път се вгледай внимателно в образът, който виждаш и го попитай "Наистина ли си моята майка"? Защото една любяща майка най-малко ще желае да донесе страдание на детето си.

Също аз често на сън изричам молитвата "Отче наш". Тя е вълшебна. Винаги помага.

Линк към коментар
Share on other sites

Синчец, майка ви си е отишла твърде рано и явно неочаквано за вас, все още много трудно го възприемате и страдате по нея, може би за това често сънувате подобен сън.

"Тя се появява отново все едно се връща от някъде, но не е същата - много различна е и не говори, сякаш очаква помощ. Аз я умолявам да остане и я уверявам, че ще направя всичко за нея, за да стане тя пак като преди и тя няма да се чувства зле и различна. " Не е възможно тя да се върне и да стане пак както преди. Но е възможно да се е преродила отново в някое бебенце във вашето обкръжение- за това е "жива" и много различна. Дори да е така, едва ли подобно нещо може да се казва/обявява директно, само намек, идея.За това тя мълчи, иска само да знаете, че пак е край вас.

"Майка ми почина преди 9г. От тогава аз постоянно сънувам един и същ сън - той не винаги е напълно еднакъв, но се касае за следното: сънувам, че сме погребали майка ми жива и разбирам, че сме направили ужасна грешка. " - дали не може да бъде едно послание,че тя много е искала да направи/да ви каже нещо, започнала го е, но е останало недовършено. (грешката) Вие можете да го довършите.

Или просто, че трябва да ходите по-често на гроба, да носите цветя, да разговаряте, макар и мислено, с нея. Ако има послание, предполагам, че точно там ще го разберете по-ясно отколкото в съня си. Да раздавате храна на задушница...Тя живее, но в един друг по-добър свят.

Човекът, който най-добре може да разбере съня сте точно вие.

Редактирано от Атлантида
Линк към коментар
Share on other sites

Аз я умолявам да остане и я уверявам, че ще направя всичко за нея, за да стане тя пак като преди и тя няма да се чувства зле и различна.

А може би не я освобождавате да поеме по своя път? Не искате да приемете новото и "тяло" и тя е нещастна точно затова? Тя не можа да стане както преди и умоляването само я натъжава повече. Пречи и да установи връзка с вас - затова тя мълчи - вие не искате да отворите "слуха си" за нейния начин на комуникация.

Ние живите можем да помогнем на заминалите си само по един начин - да си спомняме за тях с радост и благодарност за доброто, което сме изпитали с тях, да разбираме положението им и да ги оставяме свободни. Те ни помагат много повече отколкото ние на тях.

Линк към коментар
Share on other sites

Синчец! Здравейте!

Духовные Учителя говорят о том, что мы можем помочь ушедшим от нас любимым людям.

Очень важны наши молитвы, наши искренние слова Любви и еще мы можем посвящать ушедшим свои добрые дела.

Совершая благое действие мы мысленно или вслух говорим: «Пусть Сила, Истина и Благодать, которые сокрыты в этом действии Света, послужат Возвышению и Освобождению ___________________________________ (имя, дата ухода с земного плана).

Пусть ее Дух возрадуется в Полях Господа! Пусть Она будет Благословлена и Освобождена Силой этого действия!».

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Много благодаря на всички, които откликнаха на моя призив.

Може би наистина майка ми иска да ми каже нещо, а аз трябва по-често да се връщам на гроба и и да се моля за нея и да не страдам, за да е щастлива и тя.

Аз разбирах съня си по този начин - тя е нещастна винаги в съня ми, защото може би не е доволна от мен или от това което вижда за мен и затова се въртях на едно място .... Мислех си, че ако се старая повече и т.н. ще я зарадвам ...

Но от съветите ви наистина си мисля, че тя иска да ми каже нещо - иска да разбера нещо ... И не трябва да съм тъжна, за да може и тя да се освободи .....

Благодаря от сърце на всички.

Този форум е чудесен - смятам, че не случайно попаднах тук...

Това, което не споделих е, че след като майка ми почина намерих разни "неща" в една саксия - някакъв черен конец със фолио, някакви камъчета, косми , абе щуротии - ужас .....

Опитвам се да си казвам, че не същестувват такива неща като магии или нещо подобно, но това което видях в обикновена саския ...не знам ...какво прави там... може би има връзка със смъртта на майка ми и това ме мъчи ... а може би трябва да забравя и да продължа ..не знам .....

Линк към коментар
Share on other sites

И ще обърше Бог всяка сълза от очите им.

О.И.21:4

И дните на сетуванието ти ще се свършат.

Ис.60:20

Прости, молим ти се, престъплението на рабите на Бога на Отца ти.

Бит. 50:17

п.п. сетувание-тъгуване, жалеене, оплакване.

Редактирано от mecholari
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Много благодаря на всички, които откликнаха на моя призив.

Може би наистина майка ми иска да ми каже нещо...

Синчец! Здравейте!

Зор Алеф (Анатолий Руденко-Зор) – “Отговори за непосветения” част 1 и 2

(Духовен учител отговаря на въпроси, които вълнуват всеки: за Бога и душата, за кармата, за любовта, за смъртта, зад-гробния живот и прераждането…)

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Синчец!Позволявам си да ти дам съвет защото аз имах същия проблем.Сънувах дълго време баща си в тъжни и подтискащи сънища.Търсейки като теб отговори на въпросите си изчетох много книги.Попаднах и на една добра жена която ми помогна да се ориентирам във всичките си главоблъсканици.Това което аз направих по нейн съвет а и вече бях прочела от книгите:

Купих си от православно магазинче "православен молитвеник".В него има молитви за всеки един случай.Всеки ден четях молитвата която тя ми беше казала /трябва да си обърната на изток/.Ходех на църква и палех свещ за баща си като се молех на Бог да прости греховете му и баща ми да намери покой.После /при мен се случи на задушница/сварих жито,прекадих къщата с тамян,в/у житото направих кръст и там запалих свещ.Така обърната на изток четох молитва.С това жито и други неща за подавка отидох на гроба и помолих един свещеник да пее на гроба.После от житото и другите неща раздадох на попа и на други хора.

Важните неща които аз научих са,че има значение как и от какво е умрял човека и колко духовно е бил развит преди да умре.Моят баща не умря от естествена смърт а въпреки че беше добър човек нямаше никакви духовни знания.Затова му е било трудно да се откъсне от земята а и аз с моите сълзи и мъка съм го задържала допълнително.Затова е важно майка ти да намери своето място горе а ти да се постараеш да не я задържаш.Дадох ти някои насоки но има и индивидуални неща които съм сигурна че ако си упорита ще откриеш.Когато аз направих всички онези ритуали имах прекрасни сънища с моя баща.Толкова истински че понякога забравях че той е мъртъв.Това ми помогна постепенно да се успокоя и да спра да го търся.

Дано съм ти помогнала.Пожелавам ти много кураж и много вяра.Вярвай в Бог и не се отказвай.

Молитвите също имат много силно въздействие.Моли се на Бог да ти покаже верния път.Целувки.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Здравейте,

Майка ми почина преди 9г. От тогава аз постоянно сънувам един и същ сън - той не винаги е напълно еднакъв, но се касае за следното: сънувам, че сме погребали майка ми жива и разбирам, че сме направили ужасна грешка. Тя се появява отново все едно се връща от някъде, но не е същата - много различна е и не говори, сякаш очаква помощ. Аз я умолявам да остане и я уверявам, че ще направя всичко за нея, за да стане тя пак като преди и тя няма да се чувства зле и различна.

Този сън се повтаря многкратно - толкова искам да остане, за да и помогна в съня си...

А това, че сънувам, че сме я погребали жива без да сме знаели ме побървка :(

Аз съм сега на 30г.

Много ме измъчва този сън - мночо често я сънувам - повечето ми сънища са като този и тя е нещастна в съня ми както и аз.

Много рядко я сънувам щастлива .....

Моля, ако някой може да ми даде съвет или да ми каже какво означава всичко това и какво мога да направя - мира не ми дава това просто ...

Искрено Благодаря предварително

с много обич

Да загубиш майка си е голяма травма!Трябва да минат години,за да се "излекуваш" от нея.Ти отказваш да приемеш случилото се и подсъзнателно търсиш връзка с майка си,страдаш.Духът не е спокоен и не може да продължи пятя си.Твърде дълго я задържаш между два свята!Има много начини да се помогне-заупокойни молитви,психотерапия,медиуми и т.н.Трябва да избереш начина според разбиранията си.Така ще помогнеш и на себе си и на нея.(Надявам се проблемът отдавна да е решен-моят съвет идва година след малбата ти!)

Линк към коментар
Share on other sites

Синчец, много е важно да споделиш как се чувстваш пред деня. Например как се чувстваш като се сетиш за майка ти? Какви чувства имаш: тъга, радост и т.н., и какви мисли? Откакто почина, какви нови неща почна да правиш и какви нови мисли ти дойдоха в главата и ги има и сега? Откакто почина, какво престана да правиш и какви мисли избагаха от главата ти?

Дори и сама да си отговориш на тези въпроси, без да споделяш тук, ще има доста полза според мен :)

Лично аз чувствам, че в този сън това не е майка ти, която е погребана жива, а твоето усещане, че се чувстваш погребана жива. В тази връзка още един въпрос - какви задължения на майка ти се почувства длъжна да поемеш или ти вмениха след като нея вече я няма?

Редактирано от БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Здравейте,

 

След доста време отново се обръщам към вас за помощ.

МИналата година, когато бях бременна сънувах ужасен сън, че майка ми иска да убие с нож бебето в мен :((((. Ужасен кошмар :(((.

ПОследваха още два кошмарни съня, в които тя постоянно ме укоряваше, че не мога да си гледам детето след като рдоих и т.н. Ужасни сънища :(((.

Толкова се изплаших, че не исках да я сънувам повече и я помолих да си отиде и да ме остави на мира, защото вече си имам семейство :(((. Знам, че звучи ужасно, но не можех повече така ... След като я помолих повече не съм я сънувала в лоши сънища, а в много хубави, че сме заедно с нея и баща ми, но след съня на другия ден се случват много лоши неща в моето смейство - караме се много с мъжа ми.

Не знам, не мога да си отговоря какво става? Имах толкова силна връзка с майка ми, а сега дори се страхувам да си помисля за нея :(((.

Имам дъщеричка, за която се молих, за да мога да имам същата връзка с нея както с майка ми и благодаря на Господ за това. Тя е прекрасно бебе :)).

Моля Ви за съвет - какво трябва да направя - защо се случва така в сънищата ми :((( ?

Да не би да има връзка с тези, неща, които намерих след смиртта и в саксията? Не знам вече и аз, но най-странното е, че от 5,6 г. когато се прибера, в къщаъа, в която сме живели (сега там е само баща ми) получавам силни асматични пристъпи и не мога да се прибера там, а толкова искам да си постоя там с бебенцето ::(.

Моля, който може да йи даде съвет.

Благодаря Ви!

Господ да е с вас!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте Синчец,

 

  Един друг поглед към сънят Ви. Прилича ми на освобождаващ сън, сън в който сънуваме тревогите и страховете си, потискани през дена от съзнанието и "замитани" в подсъзнанието, а когато заспим, те изпълзяват от там и ги преживяваме като сън, за де се освободим от тях. В този сън забелязвам нещо... като дете може би сте била критикувана, а критиката се възприема от децата като съмнение че могат да се справят и това оставя отпечатък години след това. А може да е била собствената Ви тревожност, дали ще се справите. Майките често сънуват ужасни неща около бебетата си, но това всъщност е освобождаване на претоварената им психика от натрупаните през деня тревоги.

Линк към коментар
Share on other sites

Хм, аз нещо не разбирам - майка ти кога е починала? И какво си намерила в саксията? И тази саксия къде е била?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

 

Благодаря за отговорите.

Майка ми почина 1999г.. Свързах се с една жена, която дойде в къщи  и ми каза, че в тази сакция има "разни неща".  И започна да вади от нея - изсипа я  имаше мн. косми, слънчогледови черупки, черен конец, увит във фолио и някакво камъче - тя каза, че било зъб от животно.

Това стана половин година след като мама почина. Бях убедена, че нещо не е наред, затоВа потърсих помощ, защото много нещастия и болести ни връхлетяха в рамките на 3 г - първо аз боледувах - после мама и тя си отиде...

Дано майка ми е на хубаво място...

Тормозят ме тези сънища - мисля, си че иска нещо от мен - не е доволна от мен и затова винаги ми е все едно сърдита в съня...ПОнякога се плаша дори.

А имах такава силна връзка с мама - сега винаги я сънувам нещастна и недоволна - дори се плаша като я сънувам и не искам ::(,

Ами това е в общи линии ..

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

 

След доста време отново се обръщам към вас за помощ.

МИналата година, когато бях бременна сънувах ужасен сън, че майка ми иска да убие с нож бебето в мен :((((. Ужасен кошмар :(((.

ПОследваха още два кошмарни съня, в които тя постоянно ме укоряваше, че не мога да си гледам детето след като рдоих и т.н. Ужасни сънища :(((.

Толкова се изплаших, че не исках да я сънувам повече и я помолих да си отиде и да ме остави на мира, защото вече си имам семейство :(((. Знам, че звучи ужасно, но не можех повече така ... След като я помолих повече не съм я сънувала в лоши сънища, а в много хубави, че сме заедно с нея и баща ми, но след съня на другия ден се случват много лоши неща в моето смейство - караме се много с мъжа ми.

Не знам, не мога да си отговоря какво става? Имах толкова силна връзка с майка ми, а сега дори се страхувам да си помисля за нея :(((.

Имам дъщеричка, за която се молих, за да мога да имам същата връзка с нея както с майка ми и благодаря на Господ за това. Тя е прекрасно бебе :)).

Моля Ви за съвет - какво трябва да направя - защо се случва така в сънищата ми :((( ?

Да не би да има връзка с тези, неща, които намерих след смиртта и в саксията? Не знам вече и аз, но най-странното е, че от 5,6 г. когато се прибера, в къщаъа, в която сме живели (сега там е само баща ми) получавам силни асматични пристъпи и не мога да се прибера там, а толкова искам да си постоя там с бебенцето : :(.

Моля, който може да йи даде съвет.

Благодаря Ви!

Господ да е с вас!

 

Всяка прекалено силна връзка може да е не-полезна. Може да носи много вина. Ето, вие се е наложило да прережете тази връзка с майка си. Можете да помислите доколко е полезно да обвързвате дъщеря си към себе си.

 

Вие поставяте няколко теми, не е само една.

Линк към коментар
Share on other sites

Удивително, че точно в този форум, в който се смята за естествено да се говори и вярва в неща извън материалния свят, преобладаващите съвети обикновено изключват участието на този свхръхсетивен свят и се опитват да намерят чисто материалистично, а в най-добрия случай - психологично обяснение. Тези обяснения може и да са валидни в някои случаи, но в други очеизвадно не вършат работа.

Синчец, бъди последователна в търсенето на отговор. Ясно е, че има причина да сънуваш майка си, макар че съм абсолютно сигурна, че тя не иска да навреди нито на теб, нито на детето ти. Това може да е просто вик за помощ. Понякога живите са единствените, които могат да помогнат на тези, които са вече в другия свят или са се запречили между двата. Затова ти препоръчвам да опиташ силата на молитвата -  моли се душата на майка ти да намери покой, но не го прави с мисъл да се отървеш от кошмарните сънища, да предпазиш себе си и детето си, а искрено желаейки й освобождение и покой.

Редактирано от Зара_
Линк към коментар
Share on other sites

Затова ти препоръчвам да опиташ силата на молитвата -  моли се душата на майка ти да намери покой, но не го прави с мисъл да се отървеш от кошмарните сънища, да предпазиш себе си и детето си, а искрено желаейки й освобождение и покoй.

Благодаря ти за отговора, Зара.

 

Да, моля се за нея от сърце, с много, много обич - та това е майка ми  ...

Дано и помогна чрез молитви да е по-добре където е и да намери покой ...

 

 

"Всяка прекалено силна връзка може да е не-полезна."

ЗАщо да не е хубаво една майка да има силна връзка с детето си?

Имам предвид, че всички ще си заминем от тук, но това означава ли, че до тогава не е добре да имаме силна връзка с детето и да пропуснем шанса си да му помагаме във всеки един момент и да споделяме с него всичко каквото то пожелае да сподели с нас?

 

------------------------------------------------

Относно сънищата ми с майка ми - съвсем скоро, в нощта на рождения ми ден я сънувах отново - тъжна, стоеше и гледаше ... ПОсле деца се появиха и взха да я закачат, да и слагат кетчуп ная устата, а тя само се дръпна леко и нищо не направи. Тогава мен много ме заболя и им се развиках , че това е майка ми, да я оставят на мира...

И така....

Майка ми беше детск учителка.

На следващия ден раздадох...

Това, което ме мъчи е, че винаги я сънувам нещастна ...Ще се моля за нея и дано някой ден ми се яви щастлива - само това искам.

 

Благодаря на всички , които се отзоваха .

Редактирано от Синчец
Линк към коментар
Share on other sites

Възможно ли е да сте направила нещо, което според нейните възгледи би било неправилно и самото чувство, което тя би изказала приживе, да се връща при Вас чрез сънищата Ви?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

Майка ми почина преди 9г. От тогава аз постоянно сънувам един и същ сън - той не винаги е напълно еднакъв, но се касае за следното: сънувам, че сме погребали майка ми жива и разбирам, че сме направили ужасна грешка. Тя се появява отново все едно се връща от някъде, но не е същата - много различна е и не говори, сякаш очаква помощ. Аз я умолявам да остане и я уверявам, че ще направя всичко за нея, за да стане тя пак като преди и тя няма да се чувства зле и различна.

Този сън се повтаря многкратно - толкова искам да остане, за да и помогна в съня си...

А това, че сънувам, че сме я погребали жива без да сме знаели ме побървка sad.gif

Аз съм сега на 30г.

Много ме измъчва този сън - мночо често я сънувам - повечето ми сънища са като този и тя е нещастна в съня ми както и аз.

Много рядко я сънувам щастлива .....

Моля, ако някой може да ми даде съвет или да ми каже какво означава всичко това и какво мога да направя - мира не ми дава това просто ...

Искрено Благодаря предварително

с много обич

 

„Този сън се повтаря многкратно - толкова искам да остане, за да и помогна в съня си...“

 

– майка ти няма нужда от помощта ти. Добре е, че я обичаш, но трябва да намериш друг начин да изразиш любовта си. Сънят ти е плод на собствените ти страхове – че нещо се е объркало, че нещо не е наред. Не е така. Майка ти няма нужда от спасение. Просто се опитай да осъзнаеш, че страховете ти са неуместни. Начина по който се представят фините светове в книгите, филмите и религиите не винаги отговаря на истината. Те в повечето случаи търсят сензация провокиращи в читателите и зрителите страх ... , а всъщност това е страхът от неизвестното. Човешката фантазия е огромна сила – и в положителен, а за съжаление, и в отрицателен смисъл.

Любовта не изисква нещо особено за да се докаже. Ти си знаеш, че я обичаш и това е достатъчно. Няма нужда от ритуали. Важен е споменът, който имаш за нея, а не сънищата ти. Споменът е истински, а сънищата в повечето случаи са илюзия. Наистина те казват много за този, който може да ги прочете, но въпреки това си остават илюзия.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.

×
×
  • Добави...