Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Когато момчето се държи веднъж мило, а друг път безразлично...


Mimka

Recommended Posts

Вие,момчета как разбирате кое момиче ви харесва и какво прави за да ви го покажи.Кое ви впечатлява в момичетата? И защо понякога се получава коренно различно държание?

Редактирано от Mimka
Линк към коментар
Share on other sites

Вие,момчета как разбирате кое момиче ви харесва и какво прави за да ви го покаже.Кое ви впечатлява в момичетата? И защо понякога се получава коренно различно държание?

По интуиция ;) Жените не показват директно че харесват, но аз разбирам така или иначе все някак си, не може да ми убегне. :) Просто се усеща, дори и да правят точно обратното, за да прикрият симпатиите си.

Линк към коментар
Share on other sites

Когато едно момиче си хареса дадено момче,то в повечето случаи тя го има.Има си нейни женски хитринки за да му привлече вниманието и да събуди интереса към себе си.Фактически не момчето избира момичето,а момичето избира момчето.

На мен в момичетата първо ме превлича красотата (красотата за всеки човек си е различно понятие) ,и не точно тая красота дето в момента се налага от манекенки и т.н. а по скоро е чара който ме привлича,усмивката,чуствуто за хумор и добродетелите.

А интересен е момента,когато момичето има емоционален дисбаланс,тогава неможе да избере правилния за нея човек.

Линк към коментар
Share on other sites

Вие,момчета как разбирате кое момиче ви харесва и какво прави за да ви го покажи.Кое ви впечатлява в момичетата? И защо понякога се получава коренно различно държание?

За жените милото държание е по-важно отколкото за мъжете (физиология и хормони, какво да се прави), затова и мъжете не държат непременно на него обикновено... Красотата наистина е това което им харесва, но държанието на момичето също е важно, дори може би най-важно... :P

Линк към коментар
Share on other sites

Веднъж приятел ми беше казал във връзка с една приятелка:"Борка, какво ли не бих дал, за да може някога и мен някое момиче да ме гледа по начина, по който това момиче гледаше теб!"

Всичко друго у човека може да е лъжовно, но очите и погледа - никога!

Линк към коментар
Share on other sites

Kогато момчетата още не са подредили приоритетите си и не са станали мъже, често насаме се държат мило с момичето, което харесват, а сред "другите мъжкари от стадото" се правят на силни и непревземаеми, затова демонстрират непукизъм. Лошото е, че като цяло принципите им още не са устойчиви и заради насмешка от страна на някой по-нахакан могат дори да се откажат от момиче, което в действителност им е на сърцето (а после да съжаляват).

Линк към коментар
Share on other sites

Но небива да слагаме всички под общ знаменател примерно,като казваме всички момчета са такива или всички момичета са еди какви си.А темата е подходяща да цитирам Дон Мигел Руис :

Може би си мислите: “Ами ако не съм с правилния мъж или жена, тогава какво?” Това е много важен въпрос. Разбира се, вие трябва да изберете правилния мъж или правилната жена. Някой, който иска да върви в същата посока като вас, някой, който е съвместим с вашите възгледи и ценности – емоционално, психически, икономически и духовно.

Как да разберете дали вашият партньор е точно за вас? Представете си, че сте мъж и дадена жена ви избира. Ако има стотици жени, търсещи мъж и всяка гледа на вас като на възможност, за колко от тези жени, вие ще бъдете подходящият мъж? Отговорът е: “Не знам.” Ето защо е необходимо да изследвате и да рискувате. Но аз мога да ви кажа, че подходящата жена за вас е тази, която обичате такава каквато е, жената, която нямате нужда да променяте изобщо. Това е точната за вас жена. Щастливи сте ако сте я намерили и ако в същото време и вие сте подходящият за нея мъж.

Вие ще бъдете подходящ за нея ако тя ви обича такъв какъвто сте и не иска да ви променя. Тя не трябва да е отговорна за вас. Тя може да се довери, че ще бъдете това, което претендирате, че сте, че отговаряте на представата, която създавате за себе си. Тя може да бъде достатъчно честна, за да ви даде истинска представа за това, какво представлява. Тя няма да дойде при вас, претендирайки, че е нещо, което по-късно ще разберете, че не е. Този, който ви обича, ви обича точно такъв, какъвто сте. Защото ако някой иска да ви променя, това означава, че вие не сте това, което този човек иска. Тогава защо тя е с вас?

Разбирате ли, лесно е да обичате своето куче, защото то няма мнение за вас. Кучето ви обича безусловно. Това е важно. Тогава ако вашият партньор ви обича такъв какъвто сте, то е същото както и кучето ви обича. Можете да бъдете себе си с вашия партньор, можете да бъдете мъж или жена просто по същия начин, по който кучето може да бъде куче с вас. Когато срещнете човек, непосредствено след като се поздравите със “здравейте”, той веднага започва да ви изпраща информация. Той едва ли очаква да сподели своята мечта с вас. Но той се отваря дори да не знае, че го прави. Толкова е лесно за вас да видите всеки човек такъв какъвто е. Не е необходимо да лъжете себе си. Когато купувате нещо, вие може да видите какво е то и го пожелавате или не го пожелавате. Но не може да обвинявате другия човек, че е куче или, че е котка или кон. Ако искате куче, тогава защо си взимате котка? Ако искате котка, тогава защо си взимате кон или пиле?

Вие знаете какъв тип мъж или жена искате. Такъв, който кара сърцето ви да пее, такъв който подхожда на вашата същност, някой който ви обича такива каквито сте. Защо да се свързвате с нещо друго? Защо да не получите това, което искате? Защо да карате някого да подхожда на нещо, което не е. Това не означава, че не го обичате, това означава, че правите избор и казвате да или не, защото вие също така обичате и себе си. Вие правите избор, и вие сте отговорни за своите избори. После ако изборът не е бил удачен, вие не обвинявате себе си. Просто правите друг избор.

Но нека да си представим, че получавате куче, а обичате котките. Искате кучето ви да се държи като котка и се опитвате да го промените, защото то никога не казва “мяу”. Какво правите с кучето? Вземете си котка. Това е единственият начин да започнете възвишена връзка. Първо трябва да знаете какво искате, как го искате, кога го искате. Трябва съвсем точно да знаете какви точно са нуждите на вашето тяло, нуждите на вашето съзнание и какво ви подхожда най-добре.

Има милиони мъже и жени и всеки от тях е уникален. Някои ще бъдат добра партия за вас, други няма да бъдат. Може да обичате всеки, но да се занимавате с човека в ежедневието, вие се нуждаете от някой, който по-плътно ви приляга. Този човек няма да бъде точно като вас, вие двамата трябва да бъдете като ключ и ключалка.

Необходимо е да бъдете честни със себе си и с всички останали. Давайте обективна представа за себе си и не се преструвайте че сте нещо, което не сте. Същото е сякаш сте на пазара. Имате намерение да продадете себе си и вие също ще купувате. За да купите, вие искате да видите качеството на това, което ще вземете. А за да продадете, вие трябва да покажете на другите какво представлявате. Не става въпрос да сте по-добър или по-лош от някой друг, въпросът е да бъдете себе си.

Ако разбирате какво искате, защо да не поемате риск? Но ако видите, че не е това, което искате, то знайте, че ще заплатите за това съответната цена. Не обикаляйте наоколо, крещейки: “Любимият ми злоупотребява с мен!”, след като толкова ясно го забелязвате. Не се самозалъгвайте. Не си измисляйте, че хората притежават нещо, което не съществува в тях. Това е посланието. Ако знаете какво искате, ще откриете, че ще бъде подобно на връзката ви с кучето, но още по-добре.

Вижте какво стои пред вас, не бъдете сляп и не предявявайте претенции да откриете това, което го няма. Не отричайте това, което виждате, за да получите стоката, когато тя не отговаря на вашите нужди. Когато купувате нещо от което нямате нужда, то отива в гаража. Същото е и с връзките с хората. Разбира се, може да ни отнеме години, за да научим този болезнен урок, но това е добро начало. Ако стартирате добре, останалото ще бъде все по-лесно, защото вие можете да бъдете себе си.

Може би вие вече имате инвестирано известно количество време във някаква връзка. Ако изберете да продължите, вие все пак можете да започнете отначало, приемайки и обичайки партньора си такъв какъвто е. Но първо трябва да направите една крачка назад. Трябва да обичате и приемате себе си такъв какъвто сте. Само по този начин можете да бъдете и да изразявате това което, сте. Вие сте това, което сте и това е всичко, което сте. Не е необходимо да претендирате да бъдете нещо друго. Когато предявявате претенции да бъдете нещо друго, винаги ще се проваляте.

След като веднъж сте приели себе си, следваща стъпка е да приемете партньора си. Ако решите да бъдете с някого, не се опитвайте да го променяте. Просто както на кучето или на котката му позволете да бъде това, което е. Той има това право, той има право да бъде свободен. Когато потиснете свободата на своя партньор, вие потискате самия себе си, защото трябва да бъдете там, за да видите какво прави или не прави вашия партньор. И ако вие обичате достатъчно себе си, никога няма да предадете личната си свобода.

Можете ли да видите възможностите, които една връзка предлага? Изследвайте възможностите. Бъдете себе си. Намерете човек, който ви подхожда. Поемете риска, но бъдете честни. Ако проработи, продължете напред. Ако не заработи, тогава направете услуга на себе си и на партньора си. Отидете си, позволете му и той да си отиде. Не бъдете егоисти. Дайте на партньора си възможност да открие от какво наистина има нужда и в същото време дайте тази възможност и на себе си. Ако не заработи, по-добре е да поемете в различни посоки. Ако не можете да обичате партньора си такъв какъвто е, то някой друг може да го обича такъв какъвто е. Не губете своето и неговото време. Това е уважението.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Вие,момчета как разбирате кое момиче ви харесва и какво прави за да ви го покажи.Кое ви впечатлява в момичетата? И защо понякога се получава коренно различно държание?

Такава е играта :)

И щом си пуснала даже тема, то значи, че той си е свършил работата по перфектен начин :) 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Аз разбирам като ме гледат през повечето часове , кат я погледна извърта глава :lol: Ама прекалено се притеснявам пред момичета ако директно ме заговорят, трябва да се сприятелим например да сяда до мен през часовете нали така се правят приятели , да има за какво да си говорим иначе и дума нема да кажеш като нема за какво.Иначе гледам момичето да е красиво и с добро държание и тн както описаха другите хора по нагоре.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...