Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Горещата вода - за лечение и профилактика


Recommended Posts

Здравейте,

Чел съм, че пиенето на гореща вода, бавно и на глътки, може да се ползва като профилактика и даже лечение на някои болести (особено за настинка).

Водата трябва да е кипнала. След това се изчаква малко и се пие бавно. След изпотяване - веднага преобличане и после пак пиене на глътки.

Чували ли сте за този метод?

Имате ли опит?

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ха..хаа ..

Този метод е на Беинса Дуно , има си хас да не съм го чувал. :))))

Аз имам по - ефикасен метод : Никога не се разболявай !!!

Иначе топлата вода е добро лечително средство. Ама защо не е чай например? Лично предпочитам чай от мащерка . Прекрасна работа върши. :dancing yes:

Линк към коментар
Share on other sites

:v: Здравейте, приятели!

Иво, пренесох се за 22 години назад за малко след като спрях да кърмя дъщерята и трябваше да посваля доста килограмчета - само за два месеца - юни и юли "спаднах" с цели 27 кг - без пот и диети :1eye::P:angel: ..организмът сам изчистваше излишното...даже ми бяха пуснали една крилата фраза - че както съм я подкарала енергично - в един прекрасен ден като стъпя на кантарчето...щяло да покаже ...нула кила :1eye::1eye: от тогава пиенето на гореща вода е неразделна част от живота ми - ефектът е великолепен - думите са слабички ... но не си мислете че е зависимост или привързаност, тези които ме познават отдавна знаят за какво става дума-аз по принцип съм почти от много най-здравите + пластичните+смеличките+хармоничните....не познавам главоболието , настинките и т.н. дисхармонични мигновения :sorcerer::smarty: ...свойствена ми е огромна работоспособност ( по постингите си личи хехе :thumbsup2: )+ лекота + яснота + много други неща ( даже съм от скромните...сзадоволявам се действително много малко - трохичките... :hypocrite: ) и в основата е точно горещата вода + дишането...другото е .... :hypocrite::smarty::v:

Методът го е разпространил Учителя ,но тогава ми казаха , че било по Петър Димков - който всъщност е много верен ученик на Учителя!

Така че благодаря за темата и припомнянето!

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:v: Здравейте, приятели!Сутрин на гладно- с почистени всичките седем отвора(които са и седемте"печата" на "книгата"!) се пие на глътки гореща/кипнала,но не вряла вода хехе ! :thumbsup2:

Количеството е променлива величина - чаша - две - три ... колкото ти се пие...или за колкото имаш време...Важно е постоянството в действието!!!

Ако се изпотиш - добре, значи отваря се кожното дишане, ако ли не - пак добре ...изпотяването се случва по после във времето. Но вътрешните процеси си текат ! На времето карах само на гореща вода сутринта - беше ми приятно пък и имах съществена цел - олекване , не отслабване..., препоръчвам хапване на малко мед след това ! Има и разни мисли/формулки - всеки сам ще си усети...

Примерен вариант :

"С тази вода , която пия... аз приемам Божията Любов и лечебна сила / Божието благословение да проникват във всичките ми клетки ..и да ме лекуват( чистят ,хармонизират..)! " :smarty:

Желателно е да не се пие бира/мляко... веднага и да не се пуши.... :whistling:

Микровълновата печка не е вредна !Може да се пие затоплената на нея вода!

Аз ползвам качествена термокана с качествен филтър.

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ехо, внимавайте с оцета, нищо, че е ябълков - горкото ви стомахче...

Линк към коментар
Share on other sites

Привет на всички! :)

Вярвам в лечебната сила на горещата вода.Тя разтваря шлаките, които представляват лепкава бяла маса, натрупана в кръвоносните съдове.Шлаките, които носим в себе си, са причина за повечето болести.

Горещата вода се пие на всеки тридесет минути в продължение на няколко дни.След това се чувства особена лекота и прилив на енергия.Чела съм, че ако към водата се прибави мъничко лимонов сок, шлаките се разтварят още по-ефективно.

Линк към коментар
Share on other sites

:v: Здравейте, приятели!

Пиенето на гореща преварена вода не само до обяд е още по полезно когато е и в Лунен час по часовата астрология.

:feel happy: Любов + Светлина +Мир +Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Това с пиенето на горещата вода на глътки е невероятно, помага за страшно много неща, но няма да ги изреждам защото прочетох само първите няколко мнения и не искам да повторя някого.

Но аз пия в случай ня силна преомора, стрес, преяждане и пр. и се чуствам перфектно :D:thumbsup1::v:

Линк към коментар
Share on other sites

Аз си пийвах всяка сутрин, по чашка изцеден лимонов сок разреден с кипнала гореща вода, чудесно е и насища. :v: Доколкото знам има великолеппен ефект за заздравяването на цялата храносмилателна система, както и изчистване на организма на всички вредни вещества отделени по време на упорития нощен труд на организъмчето.

Но за здраве и имунитет, по собствен опит не мога да трърдя, тъй като по това време и настинах, но то май по други пътища дойде? :1eye:

Но лимончето и горещата вода, си мисля аз е комбинация много силна :thumbsup:

:feel happy: Любов+Светлина+Радост+Мир :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Мегито,

аз също слагам по няколко капки лимон понякога защото е по приемливо на вкус, а и всички знаем за качествата на лимона, но чаша часта гореща вода е върхът!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Едно допълнение: водата трябва да бъде чиста изворна или дестилирана. Кипването отстранява варовика, но не и останалите вредни съставки, каквито има безброй в чешмяната(водопроводна) вода.

Линк към коментар
Share on other sites

До колкото зная не е хубаво да се приготвя с бълзовар или в микровълнова фурна ....

Линк към коментар
Share on other sites

Аз специално ползвам чешмяна вода и я кипвам на котлона, понякога използвам и кана за вода. Хубаво е наистина ако може водата да е от чист извор.

"Защо трябва да се пие гореща вода? При храненето по стените на стомаха и червата остават утайки и мазнини, които пречат на правилното храносмилане. Горещата вода ги разтваря и регулира процесите в червата и стомаха. Нали чините миете с топла вода, а не със студена." (източник: Енциклопедичен речник, секция здраве, стр. 297, изд Астрала 2002)

Линк към коментар
Share on other sites

И не само.

Горещата вода изчиства организма от токсините и прочиства кръвта.

Поддържа тялото здраво и чисто, ума бистър, а сърцето меко и добро. Изчистват се и енергийните канали.

Не напразно на изток се пие чай по няколко пъти на ден.

:)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте на всички!

Днес за първи път попаднах на този интересен сайт. Поздрави за създателите му!

От известно време се интересувам от лечение с вода. Оказа се, че един лекар (индиец) е издал цяла книга по темата (The healing power of water). За съжаление не е преведена на български. Авторът посочва, че последните изследвания показват, че студената вода се усвоява по-добре от топлата. Смята, че болките в отделните части на тялото идват от обезводняване на организма. Например главата боли когато мозъка е обезводнен. Той препоръчва при главоболие да се изпиват 1-3 чаши вода. Наистина помага. Може да пробвате с намагнитена вода (престояла в магнитна чаша).

За Saper - ако на всеки 30 мин. се изпиват по 100 мл намагнитена вода (до 2.5 литра на ден) дейността на бъбреците се стимулира. Необходимо е да се прилага 8-10 седмици. При мен на втората вече имаше ефект.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...