Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Иво

Житен режим 2005

Recommended Posts

свързани теми: Гладолечение, Житен Режим 2004, Житен Режим 2006, Захранване след лечебен глад

свързани лекции: Житното зърно, Абсолютната Чистота

свързани статии: Житни режими. Правилно отношение. - обзорен материал; Мисли за житното зърно

свързани притчи: Житното зрънце на Заратустра., Куршум и Житно зърно, Житно зърно, колкото кокоше яйце, Десетте житни зрънца, Притча за Сеяча , Мъдрецът, царската дъщеря и дървото на живота

---------------------

Здравейте,

Започнахте ли вече да се подготвяте за ежегодното пред-пролетно пречистване - житен режим?

Миналата година разгледахме подробно въпроса в темата: Лечебно гладуване – Житен Режим 2004 Има информация за това как и кога се прави и методи за захранване. Захранването е особено важно!

Първите групи от ентусиасти в Бургас и София вече са почнали режима при предишното намаляване на Луната - от 25 Януaри 2005. Следващото подходящо и препоръчително време е след 24 Февруари 2005 (следващото намаляване на Луната).

Ето още малко информация и препоръки:

--------------------------------------------

Подготовка

На първия ден сутринта се казва формулата:

"Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за 10 дни." (Формулата се казва само един път.)

Един килограм жито се разделя на 10 равни части. За всеки ден се разпределят по: 100 грама жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържане на живота), 3 ябълки (за сърцето), 9 ореха (за мозъка), 6-8 чаши преварена вода.

Необходимо е плодовете да бъдат възможно най-хубави и здрави, а не прогнили.

Приготвяне на житото...

Сто грама жито (бел. на публикуващия: има различни мнения дали трябва да е грухано или не) се измива много хубаво от вечерта и се слага в добре запазващ топлината термос. Залива се с две чаши вряла вода и термосът се затваря добре, за да може житото да няма достъп до въздуха. На сутринта внимателно се излива от термоса само житената вода и се изпива на гладно (може да се добави мед и лимон на вкус). Които страдат от нерви и искат да се лекуват, може след завършването на житния режим да продължат да пият сутрин на гладно "житена вода" още 30 дни (т.е. общо 40 дни).

Житото се разделя на три равни части. Когато ядем житото може да го подслаждаме с мед. През време на този режим се пие само преварена вода, за предпочитане изворна, подправена с лимонов сок и мед. Най-добре е медът да е се разтваря във водата, а да се яде с лъжичка, като се поставя на горната част на небцето. Като се отпива от водата, тя постепенно го разтваря. Така той ще се усвои по-добре, защото ще се задържи по-дълго време в устата. Висшите мозъчни центрове се хранят само с хранителни вещества, усвоени в устата, а не чрез стомаха. На ден може да се употребява до един лимон и до 120 г. мед. По време на житния режим не се употребява никаква сол. Преди да се глътне, е необходимо житото да се сдъвче поне 99 пъти. Преди да изядете ябълката, подръжте я в ръка, разгледайте я, свържете се с нейната аура, порадвайте й се, благодарете на дървото, на Слънцето и т.н. При ядене да се спазва правилото дадено от Учителя: Хранете се с Любов и Благодарност!

Добре е семките от ябълката да се посадят на подходящо място, като с това ние изразяваме нашата благодарност за нейната саможертва.

През тези десет дни станете слънчеви хора, бъдете винаги усмихнати и не допускайте в себе си никакви отрицателни мисли, чувства и постъпки.

Отпостване

Прави се на 10-ия ден, като към житото на обед и на вечеря се прибавя ангелска супа (от обелени и цели картофи), подправена с малко сол и магданоз. В дните след режима да се внимава да не се преяжда.

Всички отпадъци от храната (ореховите черупки, лимонените кори и т.н.) да не се изхвърлят на боклука, а да се събират в плик. Когато свърши постът да се заровят на някое чисто място сред природата.

Записал от сестра Йорданка Жекова

Георги Петков

--------------------------------------------

източник: Новини - писмо от 26.01.2005 г от www.beinsadouno.org

Поздрави,

Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте на всички :)

Започнахте ли житния режим? Аз тази година ще пропусна, но ще ви подкрепям всички и ще ви пращам много хубави мисли!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Анана

Здравейте,

доколкото съм наясно днес, 24-02 е пълнолуние и от утре може да се започне житния режим, само дето Дънов съветва че най-подходящ ден за начало е сряда, :hmmmmm:, (http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html) , до сряда има доста време.

Вие какво мислите по въпроса?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Гост_Севдалина_*

http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim2.html

Тук може да прочетете за Житния режим през годината и в различните дни от седмицатал

Аз ще го започна в неделя "2-3 дни след пълнолуние".

Успех на всички!

Мисля, че започването на режима в ден различен от сряда, не може да бъде пречка да се откажа.

Поздрави от мен и приятен ден!

Сев

:D

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Здравейте,действително в Бургас голяма група приятели са направили миналия месец режима,но има и такива ,като мен например,които започват режима от днес. Успех на всички!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Анана

Супер е колко хора започват да практикуват Житния режим. Аз разбрах за него миналата година, и сега се включвам :dancing yes:

Най-вероятно и аз ще започна в неделя, след като поразмислих.

Поне за мен трудното ще бъде не толкова гладуването, макар че три ябълки, орехи и жито не е голям глад, а в това да не се мисли негативно и т.н.

Успех на всички!

:thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Акашия

Ох,аз вече съм на петия ден на режима,ама понеже в последният месец какви ли не режими и диети изкарах.....взе да ми писва и не спазвам чак толкова стриктно режима :)))

АМа нищо де - пак се чувствам отлично.....

сякаш имам крилца :angel:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте!От сега се подготвям за житния режим през февруари и чета форума с голям интерес.Това,което не ми е съвсем ясно е има ли значение кога да се ядат ябълките и орехите - преди или след житото?А също - захранването през 5-те или 10-те дни само с ангелска супа ли става?Благодаря ви! :(:angel:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Моника,

Нямам инфо кога се ядат ябълките и орехите - все пак те са допълнение ако човек не може да издържи само на жито и мед. Може би след житото е по-добре... а специално орехите може би и заедно с житото.

В темата Лечебно гладуване – Житен Режим 2004 има примерни рецепти за захранване. Ангелската супа е за първия ден или първите 2-3 дена. После малко по-малко се включват други храни. Най-добре е 10 дена да бъде отпостването. Много е важно да имаш психическа нагласа за дълго захранване. Захранването е може би по-важно и от самото гладолечение.

Надявам се съм бил полезен.

Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря ти,Иво!Толкова е хубаво,4е го има този сайт и този форум,и всички вас,с които 4овек може да сподели вълнения,непонятни за повечето заобикалящи ни хора!Мисля си,че именно духовната чистота ни прави да изглеждаме красиви,но как това да стигне до съзнанието на всички... :angel:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Гост
Тази тема е затворена за писане.
Sign in to follow this  

×