Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Объркване на сънища и реалност


Guest Ивета

Recommended Posts

Искам да споделя нещо, което ми се случва от доста време и не мога да разбера каква е причината.

Често ми се случва да не знам дали нещо ми се е случило или не.Понякога ми се струва,че бъркам сънища и реалност. Например разговор с някои - дъло време се чудя дали наистина съм разговаряла с този човек,сънувала ли съм или или си действат някакви подсъзнателни процеси,много е объркано :hmmmmm: . Случва ми се дори да се съмнявам в това,че съм жива - знам, че звучи смешно ,но наистина ми се случва и ми се налага доста задълбочено да анализирам разни ситуации за да осъзная,че може би наистина съм жива !

Преди години ми се беше случило нещо доста неприятно и след известно започнах да си мисля че се заблуждавам че ми се е случило и че всъщност мозъка ми създава ситуации и реакции на околните, които да потвърждажат,че нещото се е случило,а то реално да не е. Вероятно това е някаква защитна реакция на психиката,но тя ми носи куп проблеми.Имам склонност доста да се задълбочава върху някои мои емоции,състояния и преживявания и това като че ли ми пречи.

Странно или не, днес точно и аз затова мислех.

Стигнах до един извод - само онова, което се случва настина е реално и има значение. Останалото са страхове и очаквания. Трябва да успеем да отсеем това, което действително ни се случва, от онова, което си мислим, че ще се случи.

Да не живеем с миналото, да не живеем и в бъдещето, а в настоящия момент и при всяка възможност (ако ни се отдаде такава) - да му се наслаждаваме пълноценно и да го ценим. Едва тогава ще отделим сънния си живот от другия и няма да се объркваме кое е вярно и кое - илюзия на сетивата.

Линк към коментар
Share on other sites

То сънищата са, всъщност, истинските неща - онова, на което ние не даваме живот, но е част от нас. И то по-голямата част, по-истинската. Онова, което сме затворили дълбоко някъде из нас самите. И то е по-реално от дневната реалност. По-живо. Затова се объркват някои хора.

Да, хубава е идеята за живеене сега. Достигането до това състояние не е отделяне на съня от реалността, а обратното - сливането им в едно - превръщане на съня в реалност, живеене пълноценно. Изживяване на мечтите. Но пък тогава... какво ще ни остане за сънуване... :)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...