Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

Кои сме ние

Recommended Posts

Здравейте приятели :3d_011:

Казвам се Донка. На 49 години, филолог и педагог.

Словото на Учителя и работата ми за братството.нет и Портала ми помогнаха да намеря себе си и да намеря Пътя към Любовта и щастието.

Вярвам в силата на Любовта и в Доброто, което всеки човек носи в себе си.

Вярвам в свободата на всеки да търси и върви по своя Път и да учи своите уроци.

Вярвам, че сме събрани тук, за да работим - всеки със своите сили и по своя начин - за да може Словото да стане достъпно и близко на хората по цялата планета.

Вярвам, че работата ни тук е преди всичко част от Пътя и израстването на всеки от нас, поле, в което да се учим и прилагаме усвоеното, да даваме с радост най-доброто от себе си на всички хора и така да служим на Любовта.

Работата, с която съм се захванала тук и сега е да направя каквото мога и както умея, за да работим заедно, да си помагаме, да споделяме и намираме отговори на въпросите си. Или казано с едно мъчно съчетание от небългарски думи - координатор при стартирането на проектите и след това - връзка с желаещите да работят по корекция на беседи в уикисредата.

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте и от мен, Иван,

Искам първо да ме извините за ниската ми "форумна" култура. Това ми е първия пост в живота и се радвам, че той е в този форум. Ако това вече не ме представя достатъчно мога да продължа :)

Привлечен съм, като всички вас, от Светлината на Словото. Нищо, свързано с него не ми е било чуждо. И то от времето, когато единствения начин да имаш една книга с беседи на Учителя е, като я препишеш на ръка. Правил съм го за няколко тома. Същото направих и с първия каталог на Словото на Елена Андреева, една от трите стенографки на Учителя, след като го взех лично от нея, заедно с материала "Как записвахме Словото на Учителя". Въпросите за издаването на Словото също ме вълнуват отдавна, доста преди да има братски издателства. Любимото ми занимание е да съдействам за издаването и разпространението му. Организирането не е от силните ми страни. Аз мисля, че съм добър работник и сътрудник. Въпреки, че Съдбата ми е поставяла и такива предизвикателства. Приемал съм ги като задачи, които са ми били поставяни, въпреки моето желание и амбиция. Вършил съм доста дейности - от просто набиране на текст, през сканиране, разпознаване, редакция, обработка, създаване на PDF-и (това ми е любимото), напоследък се наложи да се занимавам и със сайтове... Общо взето, интересите ми съвпадат с основните цели на този проект. И аз с голяма радост ще се включа в него, според силите и възможностите си. За протокола - отговорник съм на Комисията по представяне на Учението в интернет, както и член на Издателския съвет и член на Братския съвет. Както се казва - във връзка с всички официални институции. Не мисля, че структурите са важно нещо, важни са връзките на любовта, които ние можем да изградим помежду си в хода на общата работа и това, дали Учителя е на наша страна.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте и от мен,

Казвам се Ивайло. Мисля че повечето ме познавате - някои само виртуално, а други и на живо :)

Отговарям за техчниеска визия на портала, както и за цялостната му организация.

Нещо не ми идва муза какво повече да кажа за момента :blink: , тъй че ако има нещо - питайте :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, казвам се Илияна. С някои хора се познаваме лично. Ще се радвам да помогна, но трябва да знаете, че технически съм зле. Може би ще усетя точното си място и се надявам да съм полезна... :3d_046:

Ето и аз мога да помогна-била съм коректор. Мога да коригирам буквени грешки в текстовете. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте и от мен! :) С повечето от вас се познаваме виртуално от Портала.Казвам се Надежда Насева,на 43г.съм.В момента работя като музикант,но книгите и Словото на Учителя,откакто го познавам,са другата ми голяма любов! :hypocrite:

Работила съм около 13 години като библиотекар в читалищна библиотека,а в годините на обучението ми по библиотекознание и библиография към Държавен Библиотекарски институт,любимите ми специалности бяха свързани с каталогизацията на книгите,изготвяне на библиографски справки и справочници, и въобще всичко,което касае организацията на информацията по начин,който да бъде леснодостъпен за читателя,така че тя да бъде използвана най-бързо и пълноценно.Затова и идеята за изготвяне на каталог на Словото,като попълним пропуските в съществуващите вече такива и внесем наши нови виждания,без претенции,но с определената цел той да бъде максимално пълен,приех с голямо въодушевление!Надявам се всички заедно да реализираме тази наша "мечта"! :3d_015:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, приятели!

Казвам се Васил Назъров, на 39 г. от София. По професия съм компютърен програмист и проектант на информационни системи. Изучавам словото на Беинса Дуно от 7 г., а от 4 г. и духовната наука основана от Рудолф Щайнер. Член съм на Антропософското общество в България. Участвам и в редакционната колегия на вестник "Антропософски вести".

Имам желание да се включа в работата по сканиране, оптично разпознаване и редактиране на беседи и други текстове от наследството на Учителя. И аз споделям вашата мечта за пълно каталогизиране, електронизиране, редактиране и пълнотекстово индексиране на цялото наследство на Учителя, с цел то да бъде направено свободно достъпно за всички.

Като казвам редактиране по-горе, нямам предвид редактиране на словото, а само на компютърните грешки от сканиране и оптично разпознаване. За мен запазването на оригиналната автентичност на словото е първостепенен приоритет. В тази връзка считам, че е много важно да се предвидят органи и механизми за контрол на качеството на работата по редактирането, за да не се допуска възможност за неволно или умишлено изкривяване на словото.

Надявам се да мога да допринеса за успеха на това начинание!

Имейл: nazarov (a) stark-net.net

Тел.: 0887 817 417

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

привет,

казвам се Галин. Мисля че мога да съм полезен в тази инициатива която сте подхванали. Занимавам се с дизайн в областа на печатна, мултимедийна и графична рекламата, web-дизайн. МОга да съм полезен с направата на банери, статични или анимирани когато се налага, както и със сканиране и обработване на материали (също снимков материал), с набиране на текст (тук не мога да конкурирам хората с дългогодишен опит, но все пак!!:) ).

С радост ще приема да свърша полезна работа според мойте възможности!!! Словата на Учителя са ми близки от около 1,5-2 години. Чувствам се в "свой" води сред хора който мислят, чувстват и живеят според повелята на Учителя, хора които са духовно пробудени..

това е за сега!!!

успех във всички начинания

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Името ми е Васил Василев.

Работата и познанията ми включват копетентности по дизайн и програмиране на ИТ- системи (най-вече "десктоп" и "клиент-сървър" и по-слабо "Уеб"). Също така съм компетентен относно техническата основа на ИТ-системите във вид на сървъри, операционни системи, процедури по осигуряване на надеждност и др.п. неща.

Запознавам се със Словото от повече от 10 години, макар че не мисля, че това само по себе си има голямо значение. Разработвал съм специализиран софтуерен каталог - библиотека, насочен към това Слово. Въпреки, че продукта не беше ползван, част от схемата на базата данни залегна в схемата на библиотеката на Портала - и в този смисъл, нещо от работата ми тогава все пак успя да се запази. По замисъл и обхват на функциите продукта бяха много по-широки от реализираното в Портала, те бяха по-близки до библиотеката triangle.bg.

Аз трудно мога да остана задоволен с дейност, ограничена в рамките само на определен сайт, организация или кратък времеви период. За мен дългосрочната перспектива, отвореният (тук съм изяснил какво точно имам предвид), ясен и деен стил на координиране и идеалната цел са главни стимули. В тази посока, Каталогът дава много добри възможности. Ето защо, интересът ми е насочен предимно натам. Ще се радвам да си сътруднича с приятелите със сходен интерес. Надявам се да постигнем и ще съдействам за една добра и структурирана комуникация, документация и целенасоченост на проекта.

Редактирано от Васил

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте приятели,

Случайно научих за вашия проект и ви поздравявам за инициативата. Бих се радвала да се включа. Техническата страна на работата не ми стана ясна от "постингите", но може би не четох достатъчно. Ето с какво мога да бъда полезна - харесва ми да работя със Словото, завършила съм френска филология, правописът ми на български език е много добър, печатя бързо на латиница и малко по-бавно на кирилица (нямам български букви на клавиатурата), имам компютър и достъп до интернет, свободна съм за работа някои вечери през седмицата, както и уикенда.

Част от работата ми в момента е да проверявам текстове на френски и английски за грешки, имаме редактор, след който чета и аз. По стандарт, три чифта очи минават през един текст, за да е сигурно, че няма грешки. Консултираме тълковни речници при всяко съмнение. Български тълковен нямам, така че ако имам въпроси и колебания, предполагам бих могла да ги споделям в този форум.

Поздрави,

Мая

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте! :feel happy:

Не се считам за :smarty: , нито за :hypocrite: . По-скоро се възприемам като :harhar: . За мен ще е голямо удоволствие ако успея да бъда полезен. Разполагам с много свободно време. Много мога да помогна с набиране на текст и редактиране. Още не съм се запознал истински с практическата страна на инициативата, но в най-кратък срок запретвам ръкави. :P

Обич и Радост,

:feel happy: (тази емотикона е Прекрасна!)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:)

Здравейте,

аз се занимавам с Тай Дзи, с две образования съм Инженер и Икономист. Бих се радвал ако мога да съм полезен. Нямам много свободно време, но винаги когато имам време ще помагам.

Поздрави на всички

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest pavletA

Здравейте приятели, :hmmmmm:

Казвам се Павлета Драганова и съм на 38г. от гр.Плевен.Интересувам се от идеите на Учителя от 7 години

Това е начин за себеосъзнаванеи за намиране на път към хармонията в себе си.Харесвам философия, изкуство,музика, психология и хомеопатия.Хареса ми идеята за популяризиране идеите на Петър Дънов и бих могла да ви бъда полезна в техническта работа.Ще помогна в набиране лекците на Учителя. :angel:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

×