Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Енергийните точки по земната повърхност


Ribolinov

Recommended Posts

Здравейте, предварително се извинявам дали е на правилното си място темата.

Въпросът ми е малко неясен, затова моля за малко помощ в тази насока. Искам да науча повече за това как енергийните точки по повърхността на Земята си въздействат. Как образуват връзките помежду си? Например ако има 3 силни места в дадена зона-X, Y и Z, какво е значението на това дали лежат на една права линия, или пък са във форма на равностранен триъгълник? А ако са на различна височина? Какво значение би играла всяка от точките и кога то ще е еднакво с това на другите? А кога ще е различно? Какво би станало, ако една от точките в тази енергийна верига бъде изместена/унищожена? Защо особените места в България(и не само) обикновено стоят едно срещу друго? Може ли да ме насочите към някаква по-подробна информация по въпроса, а също и да ми предложите бг примери за подобни взаимодействия между отделни точки и местности. Благодаря предварително :)

Линк към коментар
Share on other sites

Бих ти препоръчала да разгледаш книгата на Друнвало Мелхизедек "Древната тайна на цветето на живота", където описва наличието на един наистина огромен кръг от свещени комплекси, обикалящ цялата Земя. Той не е хаотичен, а изграден на базата на спирала. Мъжкият аспект е свързан с Египет, а женския (прокарвайки линия през центъра на Земята) се явява съсредоточен в Уксмал, Юкатан. Оттам например започва спирала, по която били построени седем храма - центрове чакри, пободни на тези, построени в Египет по течението на Нил и в съвършени пропорции се разгръщат по цялата земна повърхност.

Всички тези свещени места са създадени от Висшия разум като триизмерно съответствие на съвършената енергийна структура, която обгръща Земята.

Много би било ценно да се разгледат сакралните места и в България, съответното им разположение и значение...

Редактирано от jul
Линк към коментар
Share on other sites

Истинските центрове са живи, разумни същества и организирани групи от разумни същества. Всъщност в една система основана на разумността, каквато е Космосът, това е логично да се предположи. Равностранния триъгълник изразява най-простия вариант при който се образува затворена верига (движение в кръг), всички върхове са равнопоставени, всеки връх е във връзка с всеки от останалите върхове и липсва това изолиране между двете двойки противоположни върхове, което се наблюдава при квадрата. При петоъгълника отново може да се образува движение в кръг и да се спази условието всеки връх да е във връзка с всеки от останалите.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

ЕНЕРГЕТИЧНИЯТ ЦЕНТЪР НА БЪЛГАРИЯ

Велико Търново е било едно от любимите места на Учителя, което Той често е посещавал. Тук от 1910 г. започват да се провеждат съборите на Бялото Братство. Защо Учителя избира именно Велико Търново? Отговор на този въпрос може да ни даде едно писмо на Боян Боев от 10.11.1950 г. до търновския ръководител на Бялото Братство Стамат Тодоров:

„Учителя казва, че има едно магнетично течение, което иде от Хималаите и минава през областта на Търново. От Търново се спущат няколко клона магнетични течения в разни посоки. Един клон отива към Сините камъни при Сливен, оттам продължава към айтоските върхове и по-нататък. Друг клон отива от В. Търново към Света гора и т.н. Ето защо В. Търново е мистичен център и ненапразно Учителят избра В. Търново за съборите."

Учителя казва в една съборна беседа от 1922 година:

„Ние идем в Търново, за да създадем на търновци една благоприятна атмосфера. Защо съм избрал Търново? Аз съм го избрал като един център, дето земните влияния на България се срещат и може да се подобри здравословното състояние на българите. Целта ми не е да се увеличат моите съмишленици, а да могат мозъците на българите да станат нормални, да се образува една мека атмосфера и при това да се подобри положението на техните ниви, да раждат повече жито. Това имам предвид."

На първия събор, състоял се в Търново (1910 г.), на Учителя е зададен следният въпрос: „Какво значение има за българския народ събирането тази година на Веригата в Търново?"

Учителя отговаря: „Ние се срещаме в Търново през тази година, за да решат духовете какво трябва да правят с България. Събрахме се в Търново още и затова, защото всички духове са живяли тук и затова се събират. Те гледат сметката на България и резултатът от тази сметка ще бъде известен бъдещата година."

По този въпрос сестра Мария Тодорова казва: „Представете си, че сте през онази епоха в Търново, където Учителя започва да организира съборите на Бялото Братство. А защо там ли? За това имаше дълбока окултна причина, основаваща се на едно знание, което идваше от вечността, от времето на зараждането на живота на земята и от времето на организирането на този живот от Духа. На много места Учителя беше споменавал, че във В. Търново се срещат много земни, електромагнитни и електрически влияния от цяла България с влиянията, които идат от Хималаите, Алпите и Америка. Това бяха надземни влияния на електричество и магнетизъм, това бяха подземни съединителни връзки между пластовете от минали епохи на земята. Учителя отиде във В. Търново да използва онова космическо течение и онова влияние на земния магнетизъм и електричество, за да ги закрепи едновременно с изявлението на Божествения и Христовия Дух, изявяващи се чрез Него, и да създаде една благоприятна атмосфера в Търново, а оттам - едно омекотяване на атмосферата около българските глави и в българската аура изобщо." (Виж „Изгревът" на Бялото Братство", София, 1993 г.)

Горепосочените изявления са потвърдени и в по-ново време от изследванията на редица учени, съставили т.н. икосиедро-додекаедричен модел на земята (ИДСЗ).

ВСЕМИРОВИЯТ УЧИТЕЛ БЕИНСА ДУНО И ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Документална хроника

АЛФИОЛА 1995

Първо издание ISBN 954-8139-10-3

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Две от най- силните енергийни точки, са в България.Говорим за решетката на Христовото съзнание.Изградена е окончателно около земята до 15.02. 1989 като мощна финоенергийна структура.Едната такава точка е мястото на Учителя, а другата е в Рупите.:thumbsup2:Мен ми харесва още една точка в България.Това е географската среда на нашата Родина-мястото, където е гроба на Гина Кунчева, майката на Апостола.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...