Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

Добре дошли

Recommended Posts

Добре дошли скъпи приятели - и регистрирани, и нерегистрирани потребители или просто случайни и неслучайни посетители на нашия форум!

В тази тема ще можете да задавате своите въпроси и да споделяте своите мнения по проектите, над които сме започнали работа. Ако у вас възникне импулс да участвате в тях по някакъв начин, можете да се свържете лично с някого от участниците, изброени тук или тук .

Първият проект - за създаването на електронен архив на Словото - е замислен и се осъществява отдавна, но от сравнително малък брой хора. Ние смятаме, че можем и е хубаво да предоставим възможност всеки от вас да участва в него, ако вие усещате, че това ще допринесе за вашето духовно развитие.

Работата по електронния архив се състои предимно в сканиране, разпознаване, сверяване, корекция и редактиране на текстовете от старите издания на беседи и други материали, свързани с Учението.

Вторият проект - за създаването на каталог тип Уикипедия на Учението - е съвсем нов и е още в зародишен вид. Сега се обмислят структурата и съдържанието на каталога, формата на страниците, връзките между тях... Всяка помощ с идеи, опит, съвети и предложения е с огромна ценност за малкия все още екип, започнал работа по идейния замисъл.

Благодарим ви предварително за интереса, съпричастността и помощта.

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте приятели!

Имам радостната задача да ви представя втория етап от работата в Портал Уики.

След техническите промени в Портала, настъпиха генерални промени и в организацията на Уики.

Новото в него:

1. Портал Уики е достъпен за четене от всички потребители.

От съображения за сигурност, възможност за работа в него имат само регистрираните досега потребители на Уики. Всеки желаещ да участва в проекта може да получи достъп като потребител, след като изпраи лично съобщение до Иво. (Предстоят технически промени, които в скоро време ще позволят свободно лично регистриране.)

2. Портал Уики има два основни раздела:

- Електронна библиотека, в която се обработват и съхраняват текстове, свързани с Учителя и Учението.

- Уикипедия, в която се събира и подрежда разнообразна информация, свързана с Учителя и Учението.

3. Към електронната библиотека е създадена Работна среда, в която се коригират разпознати след сканиране текстове на лекции, статии, книги и други материали, свързани с Учителя и Учението. Предназначението на работната среда е да даде възможност на всеки потребител да участва пряко в процеса на попълване на електронната библиотека с материали - по всеки начин, който той смята за подходящ и полезен за него самия и останалите потребители.

В момента в Работната среда на библиотеката качваме за корекция книгата със спомени от Цветана - Лиляна Табакова - Съзвучия от бъдещето Подробности за работата над текстовете за корекция можете да прочетете в темите от Работния форум. Вашите въпроси, мнения и предложения за електронната библиотека можете да пишете в темата Проектът за електронната библиотека.

4. Към Уикипедията също е създадена Работна среда, която дублира основните и страници. Целта на Работната среда е да предостави възможност за спокойна работа над статиите от уикипедията и по-внимателен подбор и редакция на материалите за представителните страници. Проектът за уикипедията е все още в процес на развитие . Повече за идеите в основата на проекта можете да прочетете тук. Ще сме благодарни за всяко предложение и мнение, което можете да споделите в темата Проектът Уикипедия.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Бих помолил за разяснение относно раздела, посветен на "други учения". Кои или какви учения имате предвид?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за интереса!

Тази секция беше заложена в самото начало на проекта, като предвиждаше в нея да се представят учения, които имат допирни точки с учението, на което е посветен нашия сайт - или както още ги наричаме - ученията на Бялото братство. Засега не се е появил желаещ да разработи проект за секцията, а и усилията на екипа бяха насочени предимно към попълване на библиотеката и секциите с мисли по теми, молитви, песни, формули, поучителни истории.

Ще сме благодарни на всеки, който се включи в работата по секция, която лично му допада и в която може да допринесе повече.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

×